ghostwriter

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,651)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2023 #899235

  Het zou me niet verbazen als Tratnik bij Ajax nog een extra schakel lijkt te hebben.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2023 #889259

  Ik hoop dat Leemreize een schema krijgt waarin hij zo veel mogelijk kleine rondes rijdt waarin hij niet in dienst van een kopman hoeft te rijden. Het zou mooi zijn als hij zo de kans krijgt om zich te ontwikkelen als aanvallende klimmer (waar er tegenwoordig veel te weinig van zijn in de WT).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2023 #889058

  Volgens mij kan Jumbo-Visma (mits iedereen fit en in vorm is) naast Roglic, Tratnik en Kelderman het beste voor Dennis, Oomen, Van Hooydonck, Affini en Foss kiezen. Dennis en Oomen (in plaats van bijvoorbeeld Valter of Leemreize) omdat het handig is om klimmers van rond de lengte van Roglić in de ploeg te hebben en Foss omdat hij zich dan op de tijdritten kan richten naast een rol als knecht die op alle terreinen een relatief lange periode hard op kop kan rijden. Op het vlakke hoort Jumbo-Visma dan met Tratnik, Van Hooydonck en Affini niet in de problemen te komen.

  Als ik Foss was zou ik het algemeen klassement in grote rondes (voorlopig) uit mijn hoofd zetten en me richten op tijdritten, heuvelklassiekers en het algemeen klassement in kleine rondes met een tijdrit en weinig steile klimkilometers. Foss is tien kilo zwaarder dan andere klimmers van zijn lengte (zoals Kelderman en Valter) en als hij nu al moeite heeft met lichter worden zal dat alleen nog maar moeilijker worden namate hij lichter wordt. In een generatie met Vingegaard, Bernal, Pogacar, Evenepoel en Ayuso gaat iemand met de kwaliteiten van Foss toch geen grote rondes winnen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #882845

  Ik vraag me af wat ze met Foss van plan zijn. Hij is zo’n tien kilo te zwaar om in grote rondes om de podiumplaatsen mee te strijden en in drie jaar tijd is het Jumbo-Visma nog niet gelukt hem op het gewicht van een klassementsrenner te krijgen. Misschien is dat gewoon te moeilijk met zijn fysiologie en kan hij zich beter ergens anders op richten wat hem natuurlijker afgaat. Het lijkt me mentaal ook niet verstandig om per se een klassementsrenner van hem te willen maken als dat fysiologisch niet bij hem past. Elke maaltijd met theelepels uitmeten is niet goed voor iemands mentale gezondheid (vraag maar aan Dumoulin).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #876225

  Giro: Dennis, Kelderman, Bouwman, Oomen, Van Hooydonck, Affini, Foss en Valter

  Tour: Kruijswijk, Roglič, Van Baarle, Laporte, Kuss, Benoot, Van Aert en Vingegaard

  Ik hoop dat Kelderman en Foss als kopmannen naar de Giro gaan en Roglič en Vingegaard naar de Tour. Het parcours van de Giro is beter voor Roglič en Vingegaard maar de Tour is nou eenmaal (naar mijn mening jammer genoeg) veel belangrijker. Roglič krijgt niet veel kansen meer om de Tour te winnen en als hij naar de Giro gaat zal hij dat komend jaar zeker niet doen en Vingegaard hoort zijn titel te proberen verdedigen. De rest van de Tour selectie lijkt me ook eigenlijk wel vanzelfsprekend (als iedereen fit en in vorm is). Ondanks dat Roglič en Vingegaard goede tijdrijders zijn denk ik dat ze een voordeel hebben aan de weinige tijdritkilometers aangezien Pogačar daardoor op meer klassementsrenners al moeten letten en reageren dan alleen het duo van Jumbo-Visma. Vingegaard heeft wel een nadeel ten opzichte van Roglič en Pogačar aan de weinige kilometers in het hooggebergte. Het zou mij niet verbazen als Roglič de Tour wint door gebruik te maken van een rol als underdog/derde hond.

  Als Jumbo-Visma weer het beste uit de tijdrijders capaciteiten van Kelderman weet te halen kan hij om een podiumplaats in de Giro meestrijden en voor Foss geld misschien wel hetzelfde voor een top vijf klassering maar dan als ze het maximale weten te halen uit zijn capaciteiten als klimmer. In de tijdritten is Foss misschien wel de enige klassementsrenner zijn die geen tijd aan Evenepoel hoeft te verliezen. Met Dennis, Bouwman, Oomen, Van Hooydonck, Affini en Valter zouden Kelderman en Foss een sterke ploeg om zich heen hebben. Als die ploeg op volle toeren zal draaien zal het de sterkste ploeg in de Giro zijn. Het lijkt er niet op dat Oomen ooit nog het potentieel zal vervullen wat hij voor zijn beknelde liesslagader had maar hij is een sterke schakel in een klassementstrein en als 27 jarige zal ook vast nog niet geheel aan zijn top zijn. Met Dennis, Bouwman, Oomen en Valter als klimknechten zal Jumbo-Visma tactisch redelijk wat opties hebben. Alleen gaat het uiteindelijk natuurlijk altijd om de kwaliteit van de klassementsrenners.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #875291

  Inderdaad, die August bedoel ik. Dat lijkt the next big thing uit de VS te zijn waar waarschijnlijk alle ploegen achteraan zitten (een potentiele wereldtopper uit de VS is commercieel nog meer waard dan sportief).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #874456

  Jumbo-Visma heeft met Nordhagen een potentiële toekomstige wereldtopper binnengehaald. Samen met August is hij de wielrenner uit 2005 die dit jaar het meest indruk heeft gemaakt bij de junioren. Weer een harde klap voor UnoX die nu de drie grootste talenten van Noorwegen is misgelopen aan Jumbo-Visma.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #874111

  Momenteel is daar in de WTW ploeg nog ruimte voor. Daaronder hebben ze al een project met de NKWB.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #873892

  Ik hoop dat Jumbo-Visma ervoor kiest om Kruijswijk en Kelderman als co-kopmannen naar de Giro te sturen met Van Hooydonck (aangezien Van Baarle waarschijnlijk diens plaats in de selectie voor de Tour over zal nemen) en Affini als hardrijders en Bouwman, Oomen, Foss en Valter als klimtrein. Jumbo-Visma moet de Giro zo zwaar mogelijk maken (zoals ze afgelopen Tour zeer succesvol deden) om Evenepoel in het hooggebergte te doen kraken.

  Net als tijdens de Tour moeten ze in de bergetappes een of twee uit de klimtrein van Bouwman, Oomen, Foss en Valter mee in de aanval gaan zodat Kruijswijk en Kelderman met hulp van de overgebleven klimtrein heel vroeg de finale kan openen en niet pas tot de slotklim wachten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #873519

  Ik zou het komende jaar vooral gebruiken om een sterke sprinttrein voor Kooij te vormen en daarvoor zal hij vooral veel wedstrijden moeten rijden waarin deze trein met Kooij tot sprinten komt (en dus niet naar een grote ronde sturen). Gezien zijn leeftijd heeft het ook zeker geen haast om hem naar een grote ronde te sturen en zal in de toekomst meer dan genoeg grote rondes rijden. Trouwens moet Jumbo-Visma proberen om Danny van Poppel na het komende jaar terug te halen. Hij heeft zich tot een van de beste sprintaantrekkers (misschien samen met Laporte wel de beste sprintaantrekker) van het peleton ontwikkeld.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #872719

  Huising met een verrassende vierde plaars op de Chrono des Nations voor junioren.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #871154

  @AWestie
  Dit jaar waren er veel minder anti-Jumbo-Visma mensen hier actief. Dat scheelt al snel tientallen pagina’s aan berichten met leedvermaak van mensen die blij waren dat Jumbo-Visma vorig jaar de Tour niet won.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #871022

  @AWestie
  “Het is team Uno-X niet direct om commercieel succes te doen hè. Die hebben hun eigen beleid dat ze stap voor stap uitbouwen.”

  In het wielrennen is commercieel succes van enorm belang doordat ploegen alleen bestaan door inkomsten van sponsoren. Als de beste Noorse wielrenners straks bij Jumbo-Visma rijden zal Team Uno-X veel moeilijker sponsoren aantrekken. Het beleid van Uno-X is om met een Noorse kern door te groeien maar dat kan niet als de beste Noorse wielrenners voor andere clubs rijden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #870933

  Inderdaad, als Roglic toen niet voor Jumbo-Visma had gekozen had Jumbo-Visma het commercieel waarschijnlijk ook zeer moeilijk hebben gehad. Of een paar jaar daarvoor als Gesink had gekozen de ploeg de rug toe te keren na het vertrek van de Rabobank sponsor. Als hij dat had gedaan had de ploeg momenteel hoogst waarschijnlijk niet meer bestaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #870931

  Het feit dat Jumbo-Visma met Staune-Mittet en Hagenes de twee grootste Noorse talenten heeft aangetrokken kan een commercieel enorm probleem worden voor de doorgroei van Uno-X. Hopelijk kunnen ze over een/twee jaar wel Nordhagen (misschien wel een nog groter talent dan Staune-Mittet en Hagenes) strikken want als ze de drie grootste Noorse talenten van hun generatie zouden mislopen zal hun commerciele aantrekkingskracht daar enorm onder leiden. Zeker met Jumbo-Visma met een Noorse sponsor en de grootste Noorse talenten. Ik neem aan dat Jumbo-Visma ook in de markt zal zijn voor Nordhagen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #870088

  Hopelijk laat Jumbo-Visma komend jaar Gloag veel eendaagse wedstrijden rijden in een vrije rol. Naar zijn resultaten kijkend is hij momenteel meer iemand voor eendaagse wedstrijden dan voor een klassement in etappekoersen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #869472

  Jumbo-Visma heeft met Van Baarle, Laporte, Benoot en Van Aert voor het komende jaar vier wereldtoppers voor de klassiekers in huis. Het wordt interessant om te zien hoe ze dat tactisch zullen uitspelen in klassiekers waarin ze (mits fit) alle vier zullen starten (als de Ronde van Vlaanderen).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #869253

  Met een sprinttrein met Van Baarle, Laporte, Van Aert en Kooij zou Jumbo-Visma waarschijnlijk weinig vlakke- en heuveletappes in de Tour niet winnen. Ik zou als er in de eerste twee weken van de Tour van volgend jaar een redelijk aantal sprintetappes worden opgenomen (meer dan dit jaar) Kooij volgend jaar al de Tour laten rijden (mits fit en in vorm).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #868560

  @ Veld
  Oomen is pas 27 en is op z’n minst een prima klimknecht. Tenzij hij zelf wil vertrekken om ergens kopman te worden (en het lijkt me sterk dat er een ploeg hem een rol als klassementsrenner aan zal bieden) zie ik geen reden waarom Jumbo-Visma in de komende jaren al afscheid van hem zou nemen. Ik denk dat Oomen in de toekomst een belangrijke schakel in de klassementstrein van Vingegaard kan worden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #867974

  Goede dag voor Jumbo-Visma in de Cro Race en de Ronde de l’Isard etappes. Archie Ryan trekt zijn goede vorm door. Jammer dat hij in de eerste etappe niet in de kopgroep zat want anders had hij nu boven Staune-Mittet eerste gestaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #866202

  @goldone123
  In welke wedstrijden waarin ze het gebergte in gingen heeft hij goede prestaties neergezet?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #866119

  @goldone123
  Waarom heb je dat gevoel?

  Ik begreep niet waarom hij zich niet in dienst van Wærenskjold en Kooij op kop van de achtervolgers leeg heeft gereden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #865637

  Het wordt interessant om te zien hoe Jumbo-Visma het in de toekomst gaat managen met Roglic en Vingegaard als wereldtop klassementsrenners en Van Aert en Kooij als wereldtop sprinters (en in het geval van Van Aert puncher). Als Kooij deze lijn doortrekt zal het niet lang duren voordat Kooij ook een plaats in de Tour verdient en ook zal verwachten. Het zou ideaal zijn als Van Aert in bepaalde etappes de sprint voor Kooij wil aantrekken. Met bijvoorbeeld Van Baarle, Laporte, Van Aert en Kooij in de selectie zouden er weinig sprintetappes in de Tour zijn die Jumbo-Visma niet zou winnen. Niet alleen kunnen Laporte, Van Aert en Kooij sprint etappes winnen maar met Van Baarle, Laporte en Van Aert zou Kooij voor de massasprints een fantastische trein hebben zonder zwakke schakel.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #864780

  Hopelijk krijgt Hessmann de komende jaren net als Leemreize de vrijheid om zijn eigen kwaliteiten te ontdekken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #864517

  Mooi voor Foss dat hij zo een teleurstellend jaar (door blessures en ziekte) in een klap goed heeft gemaakt. Hij lijkt momenteel zeer sterk te zijn en vraag me af wat dat niet alleen voor de rest van dit jaar maar ook voor volgend jaar betekend. Als ze net als bij Kuss een oplossing vinden voor zijn gewicht problemen kan Foss wel eens de volgende topper van Jumbo-Visma worden.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,651)

Laatste nieuws