Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,462)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #531408

  Ik zou zowel Kelderman als Oomen graag (terug) naar Jumbo-Visma zien gaan. Kelderman vond het volgens mij heerlijk om in de schaduw van Dumoulin te kunnen rijden. Ik denk dat in de loop van de jaren de druk op hem zo groot is geworden dat hij liever de meesterknecht en schaduwkopman van Dumoulin was dan dat hij zelf de druk van de ploeg op zijn schouders had. Het is jammer dat hij door blessures (van zowel Dumoulin als Kelderman) uiteindelijk nauwelijks in die rol (in de schaduw van Dumoulin) heeft kunnen rijden. Het zou mij niet verbazen als Kelderman in de Tour met veel plezier de derde viool zou spelen achter Roglic en Dumoulin. Oomen lijkt me voor de lange termijn een geweldige aanwinst die direct als co-kopman van bijvoorbeeld Kruijswijk de Giro en Vuelta zou kunnen rijden. Alleen moet Jumbo-Visma er dan wel voor kiezen om in de grote rondes zich geheel op het algemeen klassement te richten en Groenewegen de vrijheid geven om een andere ploeg te vinden. Ik denk sowieso dat Groenewegen liever zou vertrekken als Jumbo-Visma in 2021 er weer voor zou kiezen om een ploeg naar de Tour te sturen die geheel in dienst van Roglic en Dumoulin rijdt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #531095

  Ik heb bij Teunissen het gevoel dat hij dit jaar in eendaagse wedstrijden van rond de 200 kilometer bij de absolute wereldtop kan gaan horen. Als Jumbo-Visma ervoor kan zorgen dat Teunissen tot het begin van de finale van Omloop het Nieuwsblad maximaal kan sparen zie ik hem als één van de favorieten voor de overwinning. Tegen de pure sprinters zal Teunissen (op een vlakke aankomst) explosiviteit te kort komen maar wanneer de pure sprinters eraf liggen blijven er weinig wielrenners over met meer explosiviteit dan Teunissen. Zelfs als Teunissen met een groepje met mannen als Kristoff, Degenkolb, Sagan en Matthews om de overwinning (van een eendaagse wedstrijd van rond de 200 kilometer) moet sprinten geef ik hem een evenredige kans om te winnen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #530146

  @kelderfan
  Dat was niet wat Eenkhoorn zelf heeft gezegd. Hij zei dat hij niet alleen ‘in dienst van’ zal rijden maar ook af en toe voor eigen succes mag gaan. In de meeste wedstrijden moet hij wel gewoon als knecht optreden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #530118

  Hoewel ik verwacht dat Van Aert in de eerste helft van het wielerjaar nog niet in topvorm zal zijn en Jumbo-Visma daarom niet structureel voor de winst mee zal strijden in de Vlaamse (semi-)klassiekers verheug ik me toch enorm op die wedstrijden. Ik verwacht namelijk ook dat Teunissen, Roosen en Jansen dit jaar dichter bij de wereldtop zullen horen dan in het voorjaar van 2019. Teunissen en Jansen hebben zich vorig jaar geweldig ontwikkeld en Roosen heeft zowel fysiek als persoonlijk een enorm zwaar eerste helft van 2019 gehad en kan dit voorjaar hopelijk wel (fysiek en mentaal) fit zijn. Ik hoop dat (tenzij Van Aert toch in topvorm is) Teunissen, Roosen en Jansen de vrijheid krijgen om voor hun eigen klassering te rijden. Ik denk dat Van Aert daar ook van kan profiteren aangezien hij dan niet (zoals vorig jaar) wordt gedwongen om elke wedstrijd proactief te koersen (omdat hij anders in de achtervolging op waarschijnlijk iemand van QuickStep moet met een diens ploeggenoten in zijn wiel). Met bijvoorbeeld Wynants, Vd Hoorn en Eenkhoorn kan Jumbo-Visma drie sterke knechten geheel in dienst van Van Aert laten rijden. Als Van Aert in de laatste 100 kilometer van een monument aangeeft zich zeer sterk te voelen kan Jumbo-Visma altijd nog overstappen op een plan waarbij Teunissen, Roosen en Jansen wel geheel in dienst van Van Aert rijden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #530004

  Ik hoop dat Tolhoek dit jaar verder kan bouwen op het niveau wat hij in 2018 haalde. Toen maakte hij in de Tour en de daarop volgende Clasica San Sebastian een geweldige indruk. In 2019 heeft hij nooit echt kunnen overtuigen maar dat heeft er misschien mee te maken dat hij het jaar begon met een infectie waardoor hij bijna blind is geworden. Ik kan me voorstellen dat zoiets niet alleen fysiek maar ook vooral mentaal een behoorlijke klap kan geven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #528410

  Het is jammer dat Eenkhoorn dit jaar waarschijnlijk geen grote ronde zal rijden want volgens mij kan hij een grote stap in zijn ontwikkeling zetten door een grote ronde te rijden. Relatief onopvallend is Eenkhoorn één van de grotere talenten in de WorldTour voor het voorjaar. Zowel in de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix van 2019 eindigde er niemand voor Eenkhoorn die jonger dan hem was. Terwijl Eenkhoorn een behoorlijk zwaar voorjaarsprogramma had waarin hij veel werk voor Van Aert heeft gedaan.

  Hopelijk voor Jumbo-Visma is Van Aert dit voorjaar al weer zijn niveau van vorig jaar kan halen want met Wynants, Teunissen, Roosen, Vd Hoorn, Jansen en Eenkhoorn hebben ze een geweldige ploeg om hem te ondersteunen. Daarmee bedoel ik niet dat ze allen in dienst van Van Aert moeten rijden maar dat ze ook juist mannen (Teunissen, Roosen en Jansen) hebben die als ze een hele goede dag hebben als tweede kopman kunnen fungeren. Ideaal zou zijn als iemand dit jaar uitgroeit tot een volwaardige co-kopman van Aert.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #527774

  Ik denk dat Kruijswijk niet in dienst van Roglic en Dumoulin zal rijden maar dat Kruijswijk, Roglic en Dumoulin ieder in dienst van de ploeg als geheel zullen rijden. Bijvoorbeeld, als Kruijswijk in een bergetappe aanvalt doet hij dat voor zijn eigen klassement maar tegenlijkertijd kunnen Roglic en Dumoulin daar enorm van profiteren. Als Jumbo-Visma echt de strijdt met Ineos aan wil gaan moeten Kruijswijk, Roglic en Dumoulin allen zo aanvallend mogelijk koersen. Doordat Jumbo-Visma drie klassementsrenners heeft is dat een stuk makkelijker aangezien ze elkaar kunnen afwisselen als aanvaller.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #527745

  @tendam
  Ik neem aan dat je met vorig jaar 2018 bedoelt? Toen was Gesink duidelijk nog aan het herstellen van zijn zware blessure na zijn val in de Tour van 2017 en zijn knieblessure van de Ronde van Catalonie van 2018.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #527737

  @tendam
  Die transformatie is in 2017 ingezet (nadat hij in 2016 als aanvaller een paar keer een goede indruk maakte) en in die periode is hij twee keer zwaar geblesseerd geweest. Ik vind het dus nogal voorbarig om te stellen of die transformatie is mislukte. Dat hij nu meer knecht heeft volgens mij meer te maken met het niveau van de klassementsrenners die Jumbo-Visma ter beschikking heeft dan met het niveau wat Gesink als aanvaller kan bereiken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #525836

  Weet iemand al iets over het programma van Vingegaard? Ik hoop vooral dat hij in de heuvelklassiekers in het voorjaar mee mag doen. Hij heeft het afgelopen wielerseizoen namelijk aangetoond als puncher zeker potentieel te hebben. Jumbo-Visma kan met bijvoorbeeld Martens, Gesink, Roglic (kopman), Dumoulin (kopman), Tolhoek, De Plus (kopman) en Vingegaard een behoorlijk sterke ploeg naar de Waalse klassiekers sturen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #525514

  Ik vind het jammer dat Jumbo-Visma in de Giro nu geen klassementsrenner zal hebben die voor een podiumplaats mee kan strijden. Als Roglic en/of Dumoulin in topvorm zijn/is tijdens de Tour zal Kruijswijk uiteindelijk waarschijnlijk ‘in dienst van’ moeten rijden. In mijn ogen had Bennett dat bijna net zo goed kunnen doen als ze per se nog een geweldige klimknecht erbij wilde hebben. Ik had veel liever gezien dat Kruijswijk de Giro had gereden aangezien hij zich dan ook beter had kunnen voorbereiden op de Vuelta.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #525471

  Jumbo-Visma zal met Martin, Gesink, Kruijswijk, Roglic, Dumoulin, Kuss, Van Aert en De Plus in de Tour misschien wel de sterkste ploeg hebben. Ik hoop niet dat ze een Ineos tactiek zullen hanteren waarbij ze de etappes zo lang mogelijk willen controleren maar dat ze in plaats daarvan het tempo in de bergetappes zo hoog mogelijk houden om vervolgens Kruijswijk, Roglic en Dumoulin om en om de kopmannen van Ineos aan te laten vallen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #525343

  Bennett heeft tot heden niet bewezen het niveau te halen wat nodig is om als kopman een grote ronde te mogen beginnen als wielrenner van een ploeg die ook Kruijswijk, Roglic en Dumoulin onder contract heeft staan. Als Jumbo-Visma (zoals Fanny voorstelt) met Bennett en Groenewegen als kopmannen aan de Giro begint zou ik dat erg jammer vinden. Jumbo-Visma heeft drie kopmannen met de kwaliteit om een grote ronde te kunnen winnen en het lijkt me absurd als ze dan toch een grote ronde beginnen zonder kopman die ook maar een realistische kans heeft voor een top vijf klassering.

  Giro: Kruijswijk en Groenewegen
  Tour: Roglic en Dumoulin
  Vuelta: Kruijswijk en Groenewegen

  Bennett zou ik in de Giro en Vuelta als meesterknecht (en schaduwkopman) van Kruijswijk gebruiken. Als Jumbo-Visma dan ook Bouwman en Tolhoek naar de Giro stuurt wordt Kruijswijk (op papier) goed ondersteund in zijn klassementsambitie. Dan kan Groenewegen met bijvoorbeeld Teunissen, Roosen en Jansen een sterke sprinttrein met zich mee krijgen. In de Tour kan Jumbo-Visma dan geheel voor het algemeen klassement gaan met Roglic en Dumoulin als kopmannen en bijvoorbeeld Martin, Gesink, Kuss, Van Aert, Hofstede en De Plus als ondersteuning.

  Trouwens zou ik het ook prima vinden als Roglic of Dumoulin de Giro rijdt en Kruijswijk als co-kopman van de ander de Tour rijdt. Verder hoeft er dan niets te veranderen aangezien zelfs als Roglic of Dumoulin de Giro rijdt de nadruk op de Tour moet liggen. Het zou mooi zijn als Vingegaard in de Vuelta zijn debuut in een grote ronde kan maken. Tot nu toe heeft hij zich vooral laten zien als puncher maar het zou me niet verbazen als hij ook potentieel heeft als klimmer voor in het hooggebergte.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #522759

  @Rawolf
  Denk je nou echt dat jij kan inschatten wat Dumoulin zal denken als hij de Giro wint? Misschien zal hij inderdaad zichzelf afvragen of hij met die vorm de Tour ook had kunnen winnen maar het is absurd om te stellen dat hij dan zal denken dat het weer een verloren jaar is. Niemand die de Giro wint zal dat ooit als een verloren jaar zien. Als je dat daadwerkelijk denkt heb je echt geen idee wat het winnen van een grote ronde voor een wielrenner betekent. De Tour is ook echt niet “veel en veel” groter dan de Giro. Dat is een narrative wat alleen leeft onder mensen die het wielrennen niet volgen. Daarbij is de Olympische Spelen wel degelijk “veel en veel” groter dan de Tour en als Dumoulin de Giro rijdt kan hij zich optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #522591

  @ti-raleigh
  Plugge heeft inderdaad gezegd dat ze met Ineos de strijd aan willen gaan maar dat betekent niet dat Dumoulin in zijn eerste jaar bij de ploeg per se de Tour moet rijden. Ik neem aan dat Dumoulin nog zo’n vier/vijf jaar zijn hoogste niveau kan halen en Jumbo-Visma hoeft dus geen haast te maken. In een Olympisch jaar kan er dus best een andere keuze worden gemaakt als Dumoulin zelf heel graag van de ITT op de OS een doel wil maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #520101

  Misschien is er plaats voor Lindeman in de ploeg voor de Vuelta maar alleen als betere opties (die Jumbo-Visma zeker heeft) niet fit of in vorm zijn in de tweede helft van het wielerseizoen. Het zal waarschijnlijk voor een groot deel ook afhangen aan de ontwikkeling van de neoprofs Harper, Vingegaard en Foss.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #518728

  @rahimns
  In het geval van die bron is de context van De Plus’ uitspraak het mogelijke toekomstige kopmanschap in grote rondes. Terwijl jij het de afgelopen weken ook hebt gehad over het mogelijke kopmanschap van De Plus in kleine rondes. Heb je daar ook een bron voor?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #518682

  Ik denk dat Vingegaard in ieder geval zijn debuut in een grote ronde zal maken maar ik vraag me bij hem nog wel af of hij wel een echte klimmer is of dat hij zich beter kan richten op een rol als puncher voor de heuvelklassiekers. Niet omdat ik denk (of verwacht) dat Vingegaard geen echte klimmer is maar puur en alleen omdat hij nog te weinig klimkilometers heeft gereden om dat te kunnen beoordelen terwijl hij wel al heeft laten zien heel harde korte relatief steile beklimmingen op te kunnen rijden.

  Foss is volgend jaar natuurlijk een eerstejaarsprof maar wel eentje die relatief ver in zijn ontwikkeling is doordat hij op relatief late leeftijd de overstap naar het profpeleton maakt. Het zou me daarom niet verbazen als hij in zijn eerste jaar direct kilometers in WT koersen zal maken en misschien zelfs al de Vuelta zal rijden.

  @rahimns
  Zou je mij de bron kunnen geven voor de uitspraak van De Plus dat hij op dit moment nog niet klaar is om als kopman uit te worden gespeeld? Ik zou graag voor mezelf de context van deze uitspraak beoordelen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #518201

  @lance4eva
  Waarom? Waar is dit topic volgens jou voor?

  @wielerfan1987
  Ik ben het geheel met je eens.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #518120

  @S. Morgenstern
  Vijf weken is voor de meeste klassementsrenners zelfs al te weinig. In het geval van Kruijswijk zou ik dan wel denken dat vijf weken genoeg is maar vier weken lijkt me te weinig zelfs ondanks zijn goede herstelvermogen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #518095

  @S. Morgenstern
  Ik betwijfel ten sterkste of dat wel waar is. Het komt zelden voor dat er maar vier weken tussen de Giro en de Tour zit en er is dus geen enkel referentiemateriaal. Het is ook niet te vergelijken met het rijden van de Vuelta na de Tour aangezien 1) wielrenners door het gebruikelijke slechte weer in de Giro vaak langer nodig hebben om te herstellen en 2) het niveau in de Tour veel hoger ligt dan in de Vuelta. Het lijkt me sterk dat Kruijswijk na het rijden van de Giro meer zou toevoegen aan de klassementstrein in de Tour dan knechten als Gesink, Bennett, Kuss en De Plus zouden doen zonder eerst de Giro te hebben gereden. Daarbij lijkt het me sowieso onverstandig om Kruijswijk de Giro en Tour te laten rijden aangezien Jumbo-Visma dan geen frisse klassementsrenner voor de Vuelta zou hebben (aangezien de combinatie Tour->Olympische Spelen->Vuelta door de dubbele jet lag waarschijnlijk nog zwaarder zal zijn dan de combinatie Giro->Tour).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #517942

  Het lijkt er sterk op dat Van Aert het voorjaar vooral moet gebruiken om weer enigszins op niveau te komen. Als hij de monumenten Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix uit kan rijden zie ik dat al als een overwinning. Zeker omdat hij naast fysiek ook mentaal een enorme klap lijkt te hebben gekregen. Ik verwacht dat Teunissen, Roosen en Jansen het Jumbo-Visma in de klassiekers moeten gaan doen. Volgens mij kunnen we in klassiekers daarom niet meer dan een paar mooie ereplaatsen verwachten van Jumbo-Visma. Het zou mooi zijn als één van die drie de aansluiting kan vinden bij de wereldtop zodat wanneer Van Aert weer fit is Jumbo-Visma twee volwaardige kopmannen voor de klassiekers heeft.

  In reactie op: {FINALE} Renner van het jaar 2019 – Roglic wint! #517355

  1e plek: Roglic
  2e plek: Alaphilippe
  3e plek: Bernal
  4e plek: Pogacar

  EDIT: Absurd dat er mensen zijn die Alaphilippe boven Roglic plaatsen. Uiteindelijk gaat het volgens mij om belangrijke overwinningen en het winnen van de Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl is natuurlijk fenomenaal maar niet in vergelijking met het winnen van de UAE Tour, Tirrento-Adriatico, Tour de Romandie én de Vuelta. Als je verder kijkt dan alleen de belangrijkste overwinningen neemt Roglic al helemaal afstand van Alaphilippe met de derde plaats in de Giro en het winnen van de Giro dell’Emilia en Tre Valli Varesine tegenover de vijfde plaats van Alaphilippe in de Tour. Volgens mij moet iemand wel door een zeer gekleurde bril kijken om tot de conclusie te komen dat Alaphilippe een beter jaar had dan Roglic.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #517340

  @rahimns
  De Plus heeft dit jaar al meerdere malen het kopmanschap gehad (in de Waalse klassiekers en de BinckBank Tour). Ik denk dat De Plus het voornamelijk had over het kopmanschap in grote rondes. Af en toe voor eigen succes mogen rijden kan ook heel goed had in hand gaan met het leren van Kruijswijk, Roglic en Dumoulin.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #517330

  @tendam
  Ten eerste, de stap van een top 10 naar een top 3 in een grote ronde is een ENORME stap die de meeste klassementsrenners nooit zetten. Ten tweede, in welke klimetappe in de Tour was De Plus sterker dan Kruijswijk? Zoals S. Morgenstern al schreef was De Plus in sommige stukken van een etappe sterker maar hij hoefde zijn energie in die stukken dan ook niet zo veel mogelijk te sparen. Ik denk dat zelfs als De Plus een geheel vrije rol had gehad Kruijswijk in elke kimetappe alsnog een stuk sterker was geweest.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,462)