Fundacion Euskadi

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817513

  Om de redenen die hierboven genoemd zijn wil ik liever ook van de grote ‘grijze massa’ afblijven. De redenen dat het er dit jaar erg veel zijn en je niet weet wie er goed gaan zijn, ze in het klassement maximaal strijden voor plek 4 en daarom niet onmisbaar, als ze aanvallen je niet weet wanneer, etc. Het enige waar ik voor vrees is dat er dit jaar erg veel bergritten zijn en de bollenpuntentelling is veranderd, waardoor er waarschijnlijk wel 1 of 2 golden picks gaan zijn. Renners die snel uitvallen voor het klassement en veel in de aanval gaan. Hun pickrate zal waarschijnlijk ook niet dusdanig laag zijn dat het niet uitmaakt dat je ze niet neemt.

  Renners als Pinot en Teuns zijn deze editie interessant omdat je van tevoren weet dat ze niet meestrijden voor het klassement, veel in de aanval gaan en goed een berg over kunnen. Vraag is alleen of ze echt goed genoeg gaan zijn in de bergen.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #815586

  @nasibal benieuwd of je er nog steeds zo over denkt als Peter een paar lekkere sprints rijdt in Zwitserland. Hij heeft net Unbound gereden, wat hopelijk wat zegt over z’n plezier om te koersen momenteel. En een Sagan die plezier heeft, kan zomaar weer terug zijn.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814902

  @nasibal ik denk dat je best ver gaat komen. Ik zou alleen een Kung en Cavagna inwisselen voor renners met wat meer klimcapaciteiten. En het liefst ook met een tijdrit. Categorie VDP, Cort, Matthews, Cosnefroy. Ganna past daar ook goed tussen alleen daarvan is de vraag of hij niet teveel moet gaan knechten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814872

  Mooie discussie, eens dat Roglic niet de klimkwaliteiten heeft van een Pogacar, of van Froome of Contador in hun beste jaren . Maar die hebben ook een stuk meer grote rondes gewonnen in hun leven. Roglic zijn kracht zijn z’n punch en tijdrit, vandaar dat ie ook voornamelijk excelleert in kleinere rondjes waar deze vaardigheden veel zwaarder meewegen. Toch zie ik hem wel als favoriet voor de nummer 2-positie ook in dit veld, wat deels ook te maken heeft met het parcours en de tegenstand. En wat mij betreft wegens zijn scorito-technisch zeer interessante vaardigheden + teampunten ook gewoon een must-have, hoe duur hij ook gaat zijn.

  Inderdaad zeer benieuwd naar welke renners de goeie GC keuzes gaan zijn. Normaal gesproken blijf ik in de Tour altijd af van de klimmers uit de tweede rang wegens de hoeveelheid sprints, maar dat kan dit jaar wel eens anders gaan zijn.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814598

  @floda JV twijfelt niet aan Roglic lijkt me, het voorseizoen viel wat tegen door een knieblessure maar de berichtgeving is nu weer hoopvol. Ik denk nog steeds dat Roglic na Pogacar de favoriet is om het geel te pakken, ze gaan dit jaar minder de koers dragen dan afgelopen jaren in de bergen omdat ze niet meer de topfavoriet zijn. Dan heb je denk ik ook gewoon minder klimmers in je team nodig, lekker aanhaken in de Ineos/UAE trein. Hoop wel dat ze Kuss gewoon meenemen overigens.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814471

  Roglic is helaas ook echt een notoire asfaltkusser, vrees nu al voor de kasseienrit. Die zou zo maar eens met een lach en een traan kunnen aflopen. Maar zijn de sloot aan teampunten in de eerste week te missen door Roglic thuis te laten, dat betwijfel ik ten zeerste. Plus natuurlijk gewoon eigen etappe + truipunten in de tijdrit.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814283

  @Ragnar Stuyven heeft inderdaad Pedersen weer mee, nog niet bij stilgestaan. Ik verwacht dat Pedersen voor de vlakke ritten mag, Stuyven meer een aanvalsrol krijgt (zoals ze vorige jaren ook hebben gedaan). Idem voor Matthews. Maakt ze allebei wel een stuk minder interessant. Sagan erg benieuwd naar, zegt zelf dat hij in vorm gaat zijn maar eerst maar Suisse even afwachten.
  Cort verwacht ik wel veel van, die heeft zich goed in vorm kunnen rijden in de Giro.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814270

  @Antonini wat betreft de vlakke sprints, je hebt inderdaad zeker 1 topsprinter nodig op het vlakke om kopman te maken. Daarnaast ga ik denk ik voornamelijk de hybride mannen als Sagan, Matthews, Cort, Stuyven overwegen.

  Mooi ook dat het Philipsen/Merlier dilemma meteen is opgelost.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814137

  Het parcours alvast eens goed bestudeerd, ik tel in totaal 4 ritten voor pure sprinters, waarvan 1 aankomst ook nog eens licht oplopend (als de profielen van PCS kloppen). Rit 2,3, 19 en 21. Rit 15 zit een klim in van 10 kilometer op 40 kilometer van de aankomst en lijkt meer op een in-between-Pyreneeën-Alpen vluchtersrit. Mocht het wel een sprint worden, gaat Jakobsen die niet overleven denk ik. En dan is ook nog maar eens de vraag of hij überhaupt rit 19 haalt. De vraag is dus hoeveel van dit soort sprinters je mee gaat nemen.

  In reactie op: Klassiekerspel Scorito #330189

  Eerste punt ben ik het mee eens, je kan onmogelijk alle variabelen erin stoppen die eventueel van invloed zouden kunnen zijn. Het zal in eerste instantie dan ook een redelijk basic model worden. Wat betreft het tweede punt, zolang je dataset groot genoeg is en je dus genoeg resultaten hebt zullen de beste renners altijd boven drijven, waardoor de minder ‘eerlijke’ koersen dus automatisch minder belangrijk worden.

  In reactie op: Klassiekerspel Scorito #330175

  Wat dachten jullie van procyclingstats scrapen? Alle uitslagen die een renner ooit gereden heeft en daarbij per koers variabelen toevoegen als hoogtemeters totaal, hoogtemeters in de laatste km, of de koers in het thuisland was, etc. En dan op basis van deze dataset in Python of R een model maken, waarbij je bovenstaande gegevens voor de desbetreffende ronde invult.

  In reactie op: Klassiekerspel Scorito #326721

  Alle puzzelstukjes vallen in elkaar, het team is rond. En dat 1 dag voor de start i.p.v. in het laatste half uur, wat een luxe!

  In reactie op: Klassiekerspel Scorito #326356

  Is dat al zeker? Ik zat nog over hem te twijfelen, maar in dat geval gaat er een streep door deze prachtige naam

  In reactie op: Klassiekerspel Scorito #326342

  Moscon is een heerlijke en bovendien een steengoed renner, maar ik vind hem simpelweg een te groot risico voor dat geld. Hij mag het tegendeel bewijzen komende weken!

  In reactie op: Tour de France Scorito #276047

  @romanoww: gewoon Contador nemen, die man gaat vandaag alles aan gort rijden

  In reactie op: Scorito Tour de France 2015 poule #82089

  @joostpr8: ik zou eerder nerz kiezen dan bennett

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Headlines