Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 25)
 • In reactie op: Adopteer een Tourrenner #274838

  Bij Bora trokken ze gisteren verrassend genoeg de kaart Peter. Het pakte aardig uit: Peter werd heel verrassend 10e en Juraj toonde zich een nederige luxeknecht. Alsof je Lance Armstrong zag knechten voor Pavel Padrnos. Maar dan zonder de harddrugs. Juraj reed overigens op zijn dooie akkertje naar een 91e plaats.

  In reactie op: Adopteer een Tourrenner #274184

  Een keurige 161e plek voor Juraj gisteren, slechts 72 seconden achter kleine broer Peter en 97 seconden achter winnaar Thomas. Wat is nou 97 seconden op een mensenleven! Hup Juraj, op naar België!

  In reactie op: Adopteer een Tourrenner #272903

  Juraj Sagan! Nadat hij op het Slowaaks kampioenschap tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan maar liefst tien minuten achter zich hield, heeft hij nu zijn zinnen gezet op minstens zes etappes plus de groene trui. Who the f*ck is Peter? Juraj is de man die het gaat doen!

  In reactie op: Adopteer een Tourrenner #181583

  Kristijan Đurasek! Na het debacle van gisteren gaat Kristijan er persoonlijk voor zorgen dat het toch nog de sportzomer van Kroatië wordt! Hajde Kristijan! Hajde Hrvatska!

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #168815

  Gisteren kreeg de kopgroep waar de Zhupaman in zat niet de zege van het peloton, vandaag was het weer gewoon werken voor Belletti. Die stelde toch wel teleur met een 13e plek. Zhupa zelf werd 29e.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #167134

  (Even tussendoor: de manier waarop jullie converseren is een verademing. Uniek op een internetforum. Chapeau. Mag ook wel eens gezegd worden.)

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #166972

  De Zhupaman zat vandaag in de bus op 18 minuten. 117e plek. Keurig. Morgen de tijdritbenen testen in Toscane!

  In reactie op: het 4 woorden verhaal #166223

  verhuurden koala’s blauwe truffels

  In reactie op: het 4 woorden verhaal #166000

  onderdanig hun nieren bezongen,

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #165976

  Heerlijk dagje in het offensief voor de Zhupaman! Hij finisht uiteindelijk als 69e na een hele dag in de schijnwerpers. De smaakmakers van vandaag zijn Pim, Tim, Tom en Eug!

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #165439

  De Zhupaman heeft vandaag hard gewerkt voor Belletti. Een 145e plaats is zijn deel.

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #164259

  Interview met Eugert Zhupa

  Op vrijdagavond krijg ik een Facebookbericht. “Hello friend. I would like to meet you.” Dat zijn de enige Engelse woorden die Eugert Zhupa in zijn bericht gebruikt. In de zin die volgt verontschuldigt hij zich in het Italiaans: “Ik spreek niet zo goed Engels.” Het geeft niet, ik spreek ook niet zo goed Italiaans, laat staan Albanees. Ik ben allang blij dat hij mij een bericht stuurt. Want het is de Zhupaman zelf die het contact initieert, nadat hij de Facebookpagina heeft gezien die ik voor hem heb gemaakt. We spreken af. Zondag voor de start in Nijmegen komt hem het beste uit. “Rond elf uur, bij de ploegbus van Wilier?”, vraag ik. “Va bene!”, zegt Zhupa, en ik krijg er een duimpje bij.

  Zondagmorgen, even na elf uur. Ik oefen in mijn hoofd de vragen die ik in het Italiaans heb voorbereid terwijl ik de Waalkade oploop. Ik vind de bus van Wilier. De fietsen staan klaar, evenals een handjevol supporters die hopen op een foto van Filippo Pozzato. De renners druppelen naar buiten. Jakub Mareczko praat even met een oud Italiaans baasje, vermoedelijk een sponsor. De Pozzato-fanaten krijgen hun foto. Daniel Martínez inspecteert zijn fiets en laat zich met een ongemakkelijke glimlach op de foto zetten door een opdringerige fotograaf die daarna met een potlood een streep zet door de naam Martínez. Zo, die kan van het lijstje. Ik maak clandestien een foto van de kuiten van Mareczko. Ze zijn minstens net zo dik als zijn bovenbenen.

  Dan komt er een renner de bus uit met een zoekende blik. Ik herken hem aan zijn rugnummer en het kuiltje in zijn kin. Zhupa kijkt rond maar ziet mij niet direct. Hij loopt quasi-nonchalant naar zijn fiets en kijkt dan nog eens rond. Ik wuif, hij vangt mijn blik, lacht een klein glimlachje en komt naar me toe. We schudden elkaar de hand. “Mi chiamo Friso.” Ik leg maar meteen uit dat ik wat vragen heb, maar dat mijn Italiaans niet zo goed is. Ik verzoek hem langzaam te praten. Nog altijd heeft hij een kleine glimlach om de lippen. Tot hij weer in de bus verdwijnt zal die glimlach blijven. “Minzame mens”, zou Michel Wuyts zeggen.

  Wielrennen is in Albanië geen populaire sport. “Mijn vader wilde dat ik voetballer werd”, vertelt Zhupa. “Sinds ik klein ben heb ik al een passie voor fietsen. Mijn ouders vonden dat maar niks.” Maar hij deed het toch, en vorig jaar werd hij de eerste Albanees ooit die een Grote Ronde betwistte. Herinnerd aan dat feit moet Zhupa nog breder glimlachen. Hij is duidelijk trots. En terecht. Beroemd is hij echter nog niet in Albanië. “Maar wel steeds bekender.” Over zijn doel in deze Giro kan geen twijfel bestaan. “Een etappe winnen”, zegt hij onomwonden. Mijn gezicht verraadt dat ik onder de indruk ben van zijn ambitie. “Vandaag al?”, vraag ik. Zhupa antwoordt genuanceerd. “Ik ga in elk geval proberen in de ontsnapping mee te gaan.” Dat zou hem vandaag niet lukken, maar de honneurs werden vandaag namens Wilier waargenomen door Julen Amezqueta.

  Zhupa zet zijn handtekening op een Giroboek dat ik hem aanreik. Mijn pen werkt niet goed, maar mijn nieuwe vriend wacht met engelengeduld tot de inkt de pen uit durft. Nog altijd glimlacht hij. Ook op de foto die we daarna samen maken. We schudden elkaar weer de hand. “Succes vandaag!”, zeg ik ter afscheid. Hij bedankt me hartelijk en loopt de bus weer in. “Minzame mens”, denk ik.

  Zondagmiddag zie ik op tv hoe Kittel de sprint domineert. In de marge finisht Eugert Zhupa op een uitstekende 22ste plaats. Ik weet zeker dat hij de streep passeert met een glimlach op zijn gezicht.

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #164140

  Eugert heeft een uitstekende 22ste plek behaald vandaag. Hij zette zijn ploeggenoot Belletti goed af (die toch teleurstelde met een 11e plaats) en sprintte zelf lekker mee! Vanavond laat volgt het interview dat ik met hem had voor de start van vandaag.

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #163884

  Eugert Zhupa gaat vandaag proberen in de ontsnapping te zitten, zei hij daarnet. Het volledige interview komt later!

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #163743

  Een keurige 54e plek voor Zhupa vandaag. Volg hem op Facebook!

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #163163

  Eugert is heel verdienstelijk 193e geworden vandaag. Keurige plek in de top-200!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163008

  Zijn er nog meer mensen die Eugert Zhupa in hun team hebben? Volg hem hier!

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #163003

  Om 14:39 gaat de winnaar van vandaag van start: Eugert Zhupa! Word allen lid van de fanpagina op https://www.facebook.com/eugertzhupafanclub!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #162989

  Dumoulin (kopman)
  Kruijswijk (kopman)
  Greipel (kopman)
  Navardauskas
  Trentin
  Mezgec
  Oss
  Quinziato
  Tuft
  Hansen
  Sioutsou
  Ligthart
  Txurruka
  Kudus
  Zabel
  Jim
  Grosu
  Ji
  Zhupa
  Tankink

  Hier ga ik het mee doen. Ik weet uiteraard dat het een zwak team is, maar ik heb gekozen voor renners die ik leuk/sympathiek/grappig vind. En Eugert Zhupa is mijn adoptierenner. Hup Eugert!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #162379

  Dit is mijn team:

  Dumoulin (kopman)
  Kruijswijk (kopman)
  Greipel (kopman)
  Navardauskas
  Trentin
  Mezgec
  Oss
  Quinziato
  Tuft
  Hansen
  Sioutsou
  Ligthart
  Txurruka
  Kudus
  Zabel
  Jim
  Grosu
  Ji
  Zhupa
  Tankink

  Wat denken jullie?

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #160877

  Mag ik Konovalovas inruilen voor Zhupa?

  In reactie op: Adopteer een Giro-renner #160306

  Ignatas Konovalovas!

  In reactie op: Adopteer een Tourrenner 2015 #82487

  Kristijan Đurasek voor mij graag!

  In reactie op: Adopteer een Giro renner 2015 #65681

  Eugert Zhupa is mijn man!

  In reactie op: het 4 woorden verhaal #54158

  het salonfähig maken van

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 25)

Headlines