Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • In reactie op: Het topic der verdachte renners #68873

  @Johny2:

  Precies, zolang je als renner binnen de kaders (de lijntjes) blijft is er niks aan de hand. Het bloedpaspoort is echt een ontzettende onbetrouwbare methode om dopinggebruik mee vast te stellen. Bekendste voorbeeld is dat gedoe met die Duitse schaatsster Pechstein die door bepaalde bloedwaarden die niet in lijn zouden zijn met haar bloedpaspoort, door de ISU geschorst werd. Achteraf heet de ISU alles moeten herroepen. Het bleek dat dat bloedpaspoort misbruikt is (en wordt) om een statistische waarschijnlijkheid mee te “bewijzen”.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #68833

  @Romāns Vainšteins:

  Tja, het topvoetbal is ook écht he-le-maal schoon van iedere vorm van prestatiebevorderende middelen, uiteraard…

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #68829

  @Disarray96:

  Groot budget, koop je daar ook renners mee die “van nature” zoveel verschillen met de rest? Het is interessant om te zien dat juist renners die voorheen weinig hebben laten zien opeens boven komen drijven bij die ploegen. Talent zou toch aangeboren moeten zijn? Dus dan zou zo’n renner bij een bescheiden ploeg even goed kunnen presteren. Een bewegingswetenschapper is geen tovenaar, die met een magische spreuk een renner zoveel harder kan laten fietsen dan voorheen. Bij welke ploeg die ook zit. Of zou het aan de kwaliteit van de biefstukjes liggen die de teamkok serveert? Dus in mijn opinie wordt zo’n groot budget behalve aan materiaal toch echt aan andere dingen besteed. Zoals aan de optimale medische begeleiding van een renner.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #68793

  Het is wachten op de eerste Chinese profploeg in de WT. Die Chinezen hebben ook een brandschone reputatie in topsport.

  Maar de vraag die ik me eerder stel is: Waarom zijn er nog ploegen die denken dat met het oprichten van zo’n MPCCC denken dat de wielersport schoner wordt? Het lijkt eerder dat de ploegen die daar serieus aan meedoen al bij voorbaat kansloos zijn ten opzichte van dubieuze teams als Saxobank, Astana, Quickstep, Movistar, Katusha en misschien Sky. Het lijkt me dat de top binnen de UCI ranking nou net te toevallig uit namen bestaat afkomstig uit genoemde teams. De rest komt in topkoersen er niet aan te pas. En dit is al jaren zo.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #56785

  @Pedaleur:
  Alles komt weer terug als je maar lang genoeg wacht :)

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #56779

  @klootje:

  Ja natuurlijk heb je gelijk, maar aan die Oostblokploegen kleeft helemaal een mafia-luchtje. En nu ook aan Saxo-Tinkoff… maar goed da’s offtopic.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #56761

  Zeker is Terpstra ook verdacht en die hele ploeg met hem. Mja, op de één of ander manier heb ik meer sympathie voor zijn ploeg. Ervan uitgaande dat alle ploegen die momenteel goed presteren dat niet op een broodje pindakaas doen. Dan heb ik 10x liever een renner van QuickStep die wint dan een renner van Katjoesja of Astana…

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #56725

  Luca Paolini, met stip. Ouwe bok bezig aan z’n tweede jeugd? Alhoewel, kan ook aan de viagra liggen….

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Volg hier

Laatste nieuws