Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 125)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #718397

  Leuk dat we weer kunnen gaan puzzelen!

  Nu eens gestart met het parcours verkennen; ben nog niet helemaal thuis in de Vuelta, maar op basis van wat ik lees een gevarieerd parcours en klassementsmannen die zich al vroeg moeten laten zien. Vervolgens een eerste team samengesteld; merkte al snel dat ik door het aanwezige sprinterspotentieel een overdaad aan klassementsmannen/klimmers en puncheurs had, maar dan ook maar ruimte heb voor 1 sprinttopper.

  Ik neem aan dat ze niet én prijzen én budget gaan wijzigen toch? Want als dat enigszins verhoudingsgewijs gaat, maakt dat geen verschil. Ik kan me voorstellen wellicht upgrade of downgrade doen van het budget om diversiteit in teams te stimuleren als bepaalde renners wel/niet mee doen.

  Voor nu nog even week afwachten wat het deelnemersveld doet.

  In reactie op: Scorito-algemeen #717992

  Dat ‘pareltje’ kan er maar één zijn… Gaat zeker wel z’n minuten maken. Aantal concurrenten van hem met al wat meer bewezen diensten zijn ook niet duur. Maar kan straks schelen of je een 3,5 miljoen man of 4+ miljoen extra kan nemen.

  In reactie op: Olympische Spelen Tokio 2021 #717255

  Los van het wel of niet behalen van al dan niet verwachte medailles vind ik soms vooral de manier waarop bijzonder. Gisteren de wegwedstrijd voor de vrouwen, vandaag Mathieu, hockeyheren. Dat staat veelal los van goede prestaties van tegenstanders.

  Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me sterk afvroeg hoe we die 40+ medailles bij elkaar moesten gaan sprokkelen, maar dat zegt wellicht ook veel over mijn kennis van de breedtesport in Nederland in relatie tot het algemene niveau in de wereld.

  In reactie op: Scorito-algemeen #717254

  De potentiële koopjes zijn terug te vinden bij de clubs in het rechterrijtje, waarbij de verschillen voor de plekken 8 t/m 15 soms heel klein kunnen zijn. Daar kun je nog wel ‘cherry picking’ doen, alhoewel zo’n puntenkanon als Giakoumakis afgelopen seizoen wel erg bijzonder was.

  Ben het wel met je eens verder, voelt heel raar dat Gorter 3 miljoen waard is, terwijl hij veeleer in de KKD minuten zal gaan maken. Met spelers als Danilo die zo duur zijn, zorgt het er wel voor dat de pickrate heel laag gaat zijn.

  In reactie op: Olympische Spelen Tokio 2021 #715577

  @aardappeljager, bedankt! Dat is dus inderdaad voor mij zij onontgonnen sport om eens rustig te bekijken haha.

  Jurysporten, inderdaad vreselijk…

  Ik lees dat honkbal ook wordt gespeeld, dat pak ik ook nog mee.

  In reactie op: Olympische Spelen Tokio 2021 #715520

  Zaterdag Brazilië is ‘different cook’.

  Naast het wielrennen (zowel weg als baan), kijk ik graag naar atletiek (hardloopwedstrijden, met uitzondering van snelwandelen en marathon) en pak ik vaak wel wat hockeywedstrijden mee. En het BMX vind ik ook tof.

  Nog tips van minder gangbare sporten en nummers?

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #715028

  Het puzzelen totdat je vertrouwen hebt in al je renners omvat uiteindelijk wel de kern. Dat vertrouwen is bij de ene speler een gevoel, bij de ander een scenario-denken, et cetera. Zelfs gokken is op “vertrouwen” een keuze maken. Achteraf kunnen keuzes goed of fout zijn, maar vooraf heeft iedereen wel vertrouwen gehad in zijn selectie. Niet om een discussie dood te slaan, maar het is juist interessant op welke gronden renners bij diverse spelers vertrouwen opwekken vooraf. Daarom al weer zin in de Vuelta.

  Trouwens, nog even naar de Scoritopuntenranglijst gekeken. Als je daar teampunten uit elimineert, hoe zou de top 25 a 30 er dan uit zien? Je ziet daarin wel overduidelijk het teampunteneffect terug (ja sorry, begin dat soort ‘statistieken’ nu pas na een paar deelnames te doorgronden).

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #714548

  Geëindigd op 71,4%. Voor mij in lijn met m’n vorige 3 grote ronden waar ik aan meegespeeld heb en passend bij m’n wielerkennis.

  Grootste tegenvaller bij mij Miguel Angel Lopez (0 punten), en verder aantal renners waarvan ik achteraf nu denk: in potentie had er niet heel veel meer in kunnen zitten, terwijl er met logisch redeneren voor hetzelfde geld veel meer punten binnen geharkt konden worden. Als voorbeeld een Madouas, Kragh Andersen en Bissegger. Al doende leert men!

  Op naar de Vuelta!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #714075

  Drie man uit de top 5 in m’n team vandaag en WvA captain. Zorgt nog voor flinke stijging in de marge :)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #713666

  @La Primavera hier ook met Laporte captain. Als het net andersom was geweest had ik nog 2 punten extra gehad haha. De schade van de afgelopen 2 dagen met niet Poga als captain (ik moest iets doen om in de vriendenpoule nog te stijgen) teruggewonnen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #713495

  En toen hadden we ineens nog net genoeg renners over om een volledige dagselectie te maken.

  Laporte als captain, met verder WvA, Colbrelli, D van Poppel, Poga, Carapaz, Asgreen, Gaudu en Bissegger.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #713283

  Ik ga maar voor Laporte als captain. Verder nog Colbrelli en Van Poppel. Rest opvullen met klassement- of teampunten. Vandaag totaal verkeerd gegokt met captain en dan zal je al wee dik 6%.

  Nog 3 dagen en dan zit het erop. Ik vond het altijd maar vreemd dat anderen hier wat gefrustreerd konden zijn omdat Scorito maar een spelletje is. Vandaag oppert m’n vriendin of ik niet kan stoppen met Scorito… Blijkbaar toch verslaafd aan geraakt.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #712763

  Gisteren Carapaz captain onder het mom van ‘alles of niks’. Scheelt uiteindelijk 20 puntjes. Ik sta net aan de 70% dus het is geprul in de marge. Ook niet gestegen of gedaald gisteren. Vandaag Gaudu cappen kan bij mij weleens gebeuren. Of de echte gok met Lopez.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #712306

  Vandaag Carapaz captain en MAL weer van het bankje gehaald ten koste van Madouas.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #711866

  Hier Poga, Uran, Carapaz, WvA, Colbrelli, Asgreen, Gaudu, Madouas en Woods mee. Op de bank MAL (hopelijk pikt ie nog een dag uit, ik gok erop vandaag niet…;), Laporte, van Poppel en Bissegger.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #711736

  Zou MAL nog een dag uitzoeken? Gezien het dalen denk ik morgen niet, maar voelt ook gek om sprinters wel op te stellen en een klimmer als hem niet (ook al rijd ie vierkant rond).

  Als ik trouwens het aantal punten en percentage van Kevinraar met mijn eigen score vergelijk, dan ligt het allemaal wel heel dichtbij elkaar.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #710878

  Ik heb Flip niet, maar zie het ‘m vandaag ook wel proberen ja. Misschien in z’n achterhoofd de bollentrui nog. Verwacht dat daarvoor de strijd vandaag ook mooi kan worden.

  Heb zelf nu Poga als captain maar twijfel over Carapaz. Als die ten opzichte van Vingegaard en Uran een verschil wil gaan maken is vandaag wellicht ook een kans. Martin er ook nog tussen geschoven.

  Mooie vooruitzichten voor een zondagmiddag!


  @Kevinraar
  als de glazen bol Woods zegt, laat het dan nog even weten :)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #710745

  Mooi dat Mollema wordt beloond! Vandaag weer wat procenten terug gewonnen met captain Woods en Madouas. Helaas met Kragh weer een uitvaller. Straks heb ik geen bankje meer nodig.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #710379

  Laporte, Kragh, Bissegger, Van Poppel en Lopez op het bankje morgen. Dan moet ik de rest wel meenemen en nog een captain kiezen.

  Dit zegt ook veel over hoe het de laatste dagen is gegaan. Over de laatste 4 etappes alles bij elkaar net 400 punten behaald.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #710242

  @La Primavera: +1…

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709817

  Het fantastische aantal van 43 punten met Bissegger op de bank. En dat terwijl er maar 1 renner uit m’n team geen punten pakte vandaag haha.

  Sta nog op 63,2 maar het is allemaal behoorlijk beperkt wat ik op kan stellen.

  Morgen WvA, Colbrelli, Laporte, Asgreen, Kragh, Pogacar, Uran, Carapaz, en nog een 9e man. D. van Poppel geen vertrouwen in dat hij er morgen wel ineens staat. Woods voor 3 punten zal ‘m dan wel worden.

  Nieuw doel is terug in de +75% komen. Heb het idee dat in de regionen waarin ik sta de verschillen heel klein zijn, in een dag ruim 3.000 plekken gezakt.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709366

  Hier ook twijfel over kopmankeuze. Sta overigens in niemandsland (67,3%). Ene dag stijg ik paar procent, andere dag daal ik er een paar. Voor mijn potentiële kopmannen in sprintetappes (WvA, Sagan en Colbrelli) is allemaal wat te zeggen en op mijn uiteindelijke eindscore zal het ook allemaal niet zo’n effect hebben.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709050

  Hier ook WvA op het bankje. Maar had paar dagen terug wel Colbrelli, compenseert enigszins.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #707737

  Interessante discussie of er nog veel massasprints komen of juist ontsnappingen. We zijn nog maar bij de 1e rustdag. Er is al veel gebeurd maar ook voor veel teams nog genoeg te winnen lijkt me. Waarom zouden ploegen met een sprinter er niet gewoon voor gaan?

  Niet gaan rijden voor een sprint omdat Cav dan in de groene kaart wordt gespeeld.. Alsof je dan bij voorbaat de handdoek gooit. Ook dat is voor Cav deels in de kaart spelen.

  Ik verwacht juist meer spektakel omdat teams/renners op andere manieren dan vooraf wellicht beoogd nu kansen zien op succes.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #707602

  Ik had dat in ieder geval niet gedacht. Puur voor klassement- en teampunten opgesteld. Met een grote groep vluchters die die het peloton laat rijden kun je je dan in de top 20 rijden, maar 3e…

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 125)

Volg hier

Laatste nieuws