Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #544316

  @rkmmr Mooi team! Dan hebben we grotendeels dezelfde renners.

  Ik ben ook gegaan voor:
  -Alaphilippe (zekere kopman in heuvelkoersen)
  -Stybar (want DQS en goed voorjaar)
  -van Avermaet (goed voorjaar)
  -Naesen (koerst altijd, sympathieke renner)
  -Matthews (rijdt veel koersen, eindigt vaak hoog vanwege sprint)
  -van Aert (vorm zat er al een beetje aan te komen, intrinsiek absolute topper in kasseikoersen voor prima prijs)
  -Trentin (tandem met Greg, kan vertrouwen op zijn sprint. Wel mager voorjaar voor De Omloop in vgl. met vorig jaar)
  -Kristoff (sprint, abonnement op podium in Eschborn-Frankfurt)
  -Schachmann (indrukwekkend voorjaar)
  -Evenepoel (wild card. Heeft de kwaliteiten om overal zomaar te kunnen winnen en mogelijke teampunten met Alaphilippe)
  -Ackermann (kopman in sprintkoersen, aantrekkelijk programma als kopman in tenminste Brugge-De Panne en Eschborn-Frankfurt)
  -Teuns (wat mij betreft te mager geprijst en ook door iedereen in mijn subpoule van 7 man gekozen. Rijdt een aantrekkelijk programma en goede vorm in voorseizoen)
  -Hofstetter (gokje dat goed uit lijkt te gaan pakken, goede sprint en pakt waarschijnlijk punten in Brugge-De Panne)
  -C. Bol (sprinter met inhoud, gaf al blijk van hoogvorm en wat mij betreft absoluut koopje voor 0,5 miljoen)
  -Halvorsen (wild card, mogelijk punten in Brugge-De Panne)

  Andere keuzes:
  -Lampaert (want klasbak en DQS. Met Stybar de enige mannen waarop je kunt vertrouwen dat ze elke wedstrijd mee de koers maken. Vond de andere renners van DQS niet betrouwbaar genoeg om elke wedstrijd mee te kunnen doen om de prijzen. En ook nog eens behoorlijk duur)
  -Keukeleire (voorgaande jaren stabiele puntenpakker en nu in een nieuw team. Na 2 wedstrijden vraagtekens bij zijn prestatie. Rijdt gelukkig een uitgebreid programma)
  -Küng (in potentie echte topper in kasseikoersen, maar geen sprint. Wel een zacht prijsje. Was goed in De Omloop)
  -van Poppel (goedkoop, aantrekkelijk programma, nu mogelijk kopman in nieuwe ploeg)
  -D. Martin (indrukwekkend voorseizoen, goedkope optie voor Waalse drieluik)

  Daarnaast heb ik dit jaar vooral een team met zoveel mogelijk van mijn favoriete renners gekozen. I.t.t. de grote rondes scoor ik afgelopen jaren meestal vrij matig in het klassiekerspel, dus nu een alternatieve strategie gekozen. Ook heb ik gelet op het aantal verwachte deelnames en geanticipeerd op koersen met de minste bezetting Brugge-De Panne en Eschborn-Frankfurt.

  Ging uit van mogelijke afgelasting van Italiaanse koersen in samenstellen van de selectie. Mede daardoor toch Mathieu met pijn in het hart eruit gelaten na berichten over ziekte. Dat was i.c.m. zijn onzekere programma en hoge prijs doorslaggevend.

  Na het openingsweekend ben ik zeer content met 91,3% t.o.v. voorgaande jaren meestal uiteindelijk rond 70-75% te zijn geëindigd.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2018 #400278

  Ik hoop op maximaal een handjevol renners uit de kopgroep die overleven. Anders heb ik alweer een zeer matig dagje met alleen Zakarin mee. Voorlopig ziet het er goed uit aangezien er al 2 minuten van de voorsprong af zijn nu. Hopen dat ze in de achtergrond blijven rijden en oorlog maken op de slotklim.

  Teuns heeft volgens mij iedereen die research heeft gedaan voor de gek weten te houden met z’n interview bij Sporza. Begin echt een haat-liefde verhouding met deze kerel te krijgen zo langzamerhand. Zoals net ook al gezegd een prima proloog gereden en daarna in de punchritten waar je ‘m verwacht helemaal nergens, maar wel telkens mee in de vlucht. Gelukkig nog wel 115 van de 173 punten met hem gepakt.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2018 #393732

  Ik heb volgens mij grotendeels mijn team al wel staan, al zijn er met de laatste paar toevoegingen aan het deelnemersveld nog wel wat wijzigingen die ik overweeg. Wellicht willen enkelen onder jullie je mening hierover geven. Wie weet helpt het me mijn definitieve team vast te stellen. Bij voorbaat excuses voor de lange post.

  Ik heb nu:
  Klassementsrenner 8 € 26.500.000
  Klimmer 3 € 3.250.000
  Tijdrijder 0 € 0
  Aanvaller 3 € 4.250.000
  Sprinter 5 € 12.250.000
  Knecht 1 € 750.000
  Totaal 20 € 47.000.000

  De wijzigingen die ik overweeg:
  Bilbao | Castroviejo
  De Plus | Gonçalves
  I. Garcia | van Asbroeck

  of

  Bilbao | van Asbroeck
  Nibali | D. Martin/Kelderman

  of

  Bilbao | van Asbroeck | Dennis
  Pinot | Quintana/Aru | Uran/Kruijswijk

  Mijn overweging om renners eruit te halen:
  -Bilbao: net zoals Stanro al zei weet ik niet goed waar ik hem op zou moeten stellen dus is hij het meest logische slachtoffer. Ik heb nu 10 opties voor in het hooggebergte als ik puur naar klassementsrenners kijk (ja, ik reken Bilbao tot deze categorie) en zal hem wss niet veel kiezen tenzij er uitvallers te betreuren zijn.
  -I. Garcia: te onzeker over zijn rol/sprinterscapaciteiten, ben overigens wel fan van deze kerel en hij liet zich dit jaar leuk zien in De Ronde.
  -De Plus: onzekerheid over zijn vorm na blessures, krijgt wss wel vrije rol maar waar kan ik hem uitspelen? Kan wel tijdrijden en als klimmer/aanvaller punten pakken en heeft ook de optie tot teampunten met Viviani.
  -Nibali: wss nog niet top na zijn val in de Tour en wil zich ook richten op het WK. Kan echter enorm veel punten pakken als hij wel goed voor de dag komt.
  -Pinot: was wel goed in Polen, maar kleeft toch een aura van onzekerheid om hem heen. Zeker aangezien het in de Vuelta ongetwijfeld stervensheet zal zijn en hij wellicht niet goed daartegen is opgewassen. Kan wel veel, finisht vaak vooraan in de groep en koerst attractief.

  Overwegingen om renners erin te zetten:
  -van Asbroeck: momenteel 6 sprinters als ik I. Garcia meereken en zie hem wel als een upgrade voor mijn sprintteam. Kan jammer genoeg niet vaak voor eigen kans gaan dus ik heb dit jaar weinig aan zijn eerdere uitslagen. In de BinckBank Tour was hij ook niet overtuigend.
  -Castroviejo: pure TT specialist en mogelijke teampunten met zijn kopmannen. Hem uitspelen in de bergen gaat alleen niet veel opleveren aangezien hij behalve de tijdritten nooit punten pakt voor de etappe. Dus lastig om gebruik te maken van zijn potentieel aan teampunten.
  -Gonçalves: kan tijdrijden, meesprinten en is een goede puncher (ca. top 10-15 zie ik hem in al die categorieën mogelijk halen), heeft hetzelfde nadeel dat als hij tegenvalt hij overal net buiten de top 20 kan vallen.
  -D. Martin: uitstekende puncher en prima als klassementsman, maar heeft aangegeven voor ritten te gaan. Is dan moeilijk te voorspellen welke bergritten hij echt werk van gaat maken en welke dagen hij een dagje vrij neemt. 3,5mln is ook veel geld voor een renner die waarschijnlijk niet hoog in de klassementen zal gaan eindigen.
  -Kelderman: is hij wel al op niveau na zijn val op het NK? Gaat toch vaak op cruciale momenten onderuit. Heeft wel als upside een prima tijdrit en kan dicht eindigen in punch ritten en bergritten. Vorig jaar een uitstekend puntenaantal gehaald.
  -Dennis: misschien wel de beste pure tijdrijder van dit moment (zolang Dumoulin zich op grote rondes blijft richten), maar gaat wellicht daarnaast volledig in dienst rijden. Zal niet weer voor eigen kans kunnen rijden zoals in de Giro van dit jaar, en daar was hij wel een goede aankoop, maar als hij nu een pak minder punten haalt is het al snel teleurstellend.
  -Uran: nooit goed in de Vuelta, niet de beste finisher. Is wel fris na vroege uitvallen in de Tour erop gebrand zich te revancheren. Als hij ook maar in de buurt van zijn vorm van de Tour van vorig jaar komt is hij een koopje.
  -Kruijswijk: stabiele puntenpakker in de bergritten. Valt alleen niet veel meer van te verwachten dan in de afgelopen Tour, en dan is zijn puntentotaal toch wat aan de magere kant.

  Iemand een mening?

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #386125

  Bedankt voor 3 mooie weken in de poule en op dit forum. Plek 57 en met 99,8% mijn eerste gouden bekertje binnengehaald! Al met al een mooie 3 weken koers gezien en een team dat zich goed heeft getoond. Ik heb toch mijn team tekort gedaan met soms twijfelachtige keuzes voor kopmannen en soms mannen over het hoofd gezien, maar dat krijg je als je zo veel keuze overhoudt.

  Klassementsmannen van grote klasse (Thomas, Dumoulin, Froome, Roglic, Bardet, Landa, Latour, Valverde en Majka) die jammer genoeg door passieve koersen in veel ritten het verschil niet konden maken. Aanvallers (Alaphilippe, van Avermaet, Impey en Benoot) die of fantastisch waren of teleurstelden en Moscon voor de teampunten. Mijn sprinters (Sagan, Gaviria, Groenewegen, Kristoff, Colbrelli en Laporte) waren niet genoeg om uiteindelijk voor de prijzen mee te doen, oftewel ik heb mijn huiswerk voor de Vuelta klaarliggen.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #384267

  @Imbatido ik zeg toch ook niks over het feit dat hij dit jaar is uitgevallen? Een valpartij in het peleton kan iedereen overkomen. Maar Richie was vorig jaar door zijn eigen fout in de afdaling ten val gekomen, en ook in Rio 2016 is hij in de afdaling gevallen met een breuk ten gevolge. Je mag het bullshit noemen dat ik daar vantevoren rekening mee probeer te houden en dat ik hem dan uiteindelijk (mede wegens het feit dat hij mid juni al in topvorm was trouwens) dat geld niet waard vind. Ik vind het niet meer dan logisch dat ik het totaalplaatje van een renner gebruik om tot mijn keuzes te komen.


  @JimKro
  dus jij denkt dat het volledig willekeurig is of iemand ten val komt of niet? Volgens mij kan je zeker wel iets zeggen over stuurvaardigheid en zijn ook valpartijen in het peleton als factor te gebruiken voor kopmannen. Er zijn renners bij die regelmatig van achteren zitten in het peleton en die lopen gewoon meer risico. Ik heb Dumoulin daarentegen zo’n beetje elk moment van de Tour op de tweede rij gezien met een paar ploegmaats in steun.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #384223

  @Pietje Precies toch is het pech hebben van een renner niet volledig willekeurig. Als je renners zoals Porte neemt die wel goed zijn, maar vaak ‘iets tegenkomen’ onderweg dan kan je daar wel rekening mee houden in keuzes. Ik had zelf met Thomas rekening gehouden met een scenario waarin hij er op een gegeven moment wellicht door zou zakken, maar hij had te veel ‘upside’ om me daardoor te laten weerhouden om hem te kiezen.


  @ditisdavid
  juist in dat goed opstellen ben ik al regelmatig de mist in gegaan deze Tour. Gaviria rit 2 en 8 kopman vind ik geen onlogische keuze, maar ik heb wel echt fouten gemaakt met Valverde kopman rit 10 en 11, Alaphilippe rit 15 en Roglic rit 16.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #384171

  Ik heb het idee dat ik echt pech heb met het koersverloop deze tour in de bergritten. Zoals de afgelopen grote rondes meestal het geval was had ik meer rendement uit mijn gc riders verwacht. Ondanks dat ik daarin (met de volledige top 6 in mijn team) duidelijk wel de juiste keuzes heb gemaakt, had ik niet verwacht dat er zulke grote groepen zouden wegrijden en dat Sky enkel controleert. Met als gevolg dat in plaats van plek 1 t/m 5 of 8 voor succesvolle vluchters nu telkens alle punten al vergeven zijn tegen de tijd dat de toppers over de lijn komen.

  Ik heb bewust de keuze gemaakt om voornamelijk te kiezen voor stabiele puntenscorers en met maar een paar gokjes voor dagsucces die ook nog goed zijn uitgevallen (Alaphilippe en GvA). Toch kom ik er naar mijn gevoel met momenteel plek 291 bekaaid vanaf. Ongelukkige keuzes in de dagselectie en voor het kopmanschap hebben daarin bijgedragen: ik heb na de rustdag uitgerekend dat ik een puntje of 600 meer had kunnen hebben bij optimale keuzes met hetzelfde team. Ik had met een wat hoger rendement uit mijn keuzes zeker top100 kunnen staan of mee kunnen strijden om het eremetaal, maar dat lijkt er nu helaas niet meer in te zitten.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #383898

  @mschuts ik vraag me af of de kopgroep vandaag uberhaupt weer voor de overwinning kan rijden. We hebben al 50k erop zitten en er is nog geen groep definitief weg. Na een km of 130 wordt het parcours pas echt lastig.

  Ben nu toch blij met Roglic als kopman. Heb mannen als Alaphilippe en Majka niet aangedurfd.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #383530

  @christidoc ja de teampunten ga ik wel missen maar ik heb gelukkig voor de dagselectie genoeg alternatieven. Moscon heeft al wel wat punten voor me gepakt, alleen had ik hem graag nog in de tijdrit opgesteld.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #383405

  Moscon eruit is jammer, maar ik hou genoeg alternatieven over voor de bergritten die er nog aankomen.

  Mijn opties voor de bergen:
  Thomas
  Froome
  Dumoulin
  Roglic
  Bardet
  Landa
  Valverde
  Latour
  Majka
  Alaphilippe

  Daarnaast voor de vlucht nog de opties van Avermaet en Impey en voor de punten Sagan.

  Vandaag gestegen naar 266 ondanks alleen Majka in de daguitslag en Alaphilippe kopman. Hou goede hoop op tenminste een top 100 notering wat er zeker in moet zitten met de nummer 1 t/m 6 van het algemeen klassement in mijn team.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #382193

  Greg heeft net 2 snipperdagen gepakt en kan zowel in scenario van een sprint als een kopgroep die voor de overwinning rijdt punten pakken. Maar niks gegarandeerd tov Latour…

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #382190

  Vandaag een heerlijke dag met nummer 1 t/m 6 van de daguitslag + Valverde, Latour en Moscon (365 punten) en nu op 98,9% gekomen.

  Tot nu toe vrij gelukkig met uitvallers, alleen Gaviria, Groenewegen en Benoot. Toch wordt het morgen improviseren. Voor de sprint heb ik nu Sagan, Kristoff, Colbrelli, Laporte en Impey. Daar kan GvA bij en daarnaast AK mannen voor zekere puntjes. Froome, Thomas en Majka lijkt me de beste optie voor 16+10+6 zekere punten en als Sagan wint nog eens 10.

  Zie met het overgebleven veld aan sprinters en het profiel van de rit wel gebeuren dat Sagan ‘m pakt. Wel zullen er nu steeds minder ploegen zijn die gebaat zijn bij een massasprint. Dan moeten Bora, Bahrain, UAE, FDJ en Trek wel de koers gaan controleren.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #374977

  Dan toch maar mijn eerste post ooit hier :-)

  Ik twijfel toch nog over Dumoulin. Ik had hem eerst in combinatie met Kelderman en Matthews, maar nadat Kelderman is weggevallen op het NK en Matthews door heeft laten sijpelen dat hij niet vol voor groen zal gaan ben ik nu toch aan het twijfelen of Dumoulin dan wel 3.5mln waard zal zijn.

  In principe is mijn regel om Dumoulin altijd wel te nemen, en hij valt tot nu toe nog nooit tegen. Toch heeft hij nu al een zware Giro in de benen en een team zonder Kelderman dat ook in de TTT verzwakt is. Any thoughts?

  En nog iets, ik had Impey bedacht al optie voor de sprints, maar in hoeverre zal hij zich in de vlakke sprints ook laten zien denken jullie?

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Headlines