Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • In reactie op: Proloog bezoeken #83443

  Gaan er uiteindelijk nog wel mensen kijken dan. Anders wordt het wel een hele droevige bedoeling :) Ik ga in ieder geval wel, warmte is het probleem niet echt als je zorgt voor de juiste verkoeling. Ik maak me meer zorgen om het vinden van een mooi plek om foto’s te kunnen maken. Er zijn wel wat haakse bochten maar de achtergrond is daar niet altijd even mooi. We gaan het zien zaterdag of er op mijn favoriete plekjes nog plaats is om te staan en anders fiets ik door naar een andere plek.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #60664

  @kelderfan

  Ik wil ook zeker niet alles op de TdF afschuiven hoor, maar ik zou wel een goed plan verzinnen om daar iets speciaals te gaan doen. Het kan altijd mislukken natuurlijk (er is bv onvoldoende wind uit de juiste richting of ze rijden allemaal lek), maar je moet in ieder geval een plan voorbereiden zou ik zeggen.

  En natuurlijk moeten ze ook in die andere rondjes flink aan de bak om daar iets te bereiken. Laat ze maar lekker gaan voor een overwinning in een kleinere ronde en zie dan maar hoe het klassement in de TdF gaat lopen. Probleem daarbij is natuurlijk dat als je de piek naar voren haalt en de TdS wint, iedereen gelijk podium verwacht in de TdF en dat het dan weer tegenvalt. Maar ja, je hebt dan wel een overwinning binnen.

  Is een steeds afzeggende Gesink een goed voorbeeld voor zijn jongere collega’s? Misschien wel ja, misschien is het goed dat ze zien dat een kopman echt de rust neemt die nodig is om eerst weer helemaal gezond te worden. Is een steeds afzeggende Gesink motiverend voor zijn jongere collega’s? Dat denk ik zeker niet, maar dat heeft ook te maken met het feit dat veel andere renners wel worden opgesteld als ze niet 100% fit zijn en dat is natuurlijk niet echt eerlijk. Daarnaast wil je graag alles geven voor een kopman, maar als die er niet is wordt het wel snel ongeïnspireerd meerijden.

  @ Netraam

  Het zal vast kloppen dat ze daar bij Giant ook mee rijden, maar misschien rijden ze daar wel met een andere band dan ze bij TLJ doen, dat weet ik niet. Kan ook aan de gekozen bandenspanning liggen of aan de wielen. Ik zeg dus niet dat het iets is met de Vittoria banden, maar ik zou zeker de bandenkeuze eens beter onderzoeken als ik het team was. Als dan blijkt dat Vittoria niet de juiste banden heeft, moet je die misschien in samenwerking gaan ontwikkelen. Maar ik heb geen idee of daar iets aan gedaan wordt natuurlijk… kan best zijn dat ze bij TLJ gewoon met een te lage bandenspanning rijden en moeten ze gewoon meer spek op de bips kweken en hogere bandenspanning en lekker stuiteren (doe ik ook, maar ik ben natuurlijk geen wielrenner, ik ben een man op een racefiets die net doet alsof hij wielrenner is).

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #60591

  Ik zou als ik sponsor van dit team was wel degelijk tevreden zijn over de exposure die de ploeg genereert. Iedere keer als er iets met een van de renners is weet Plugge het prima in de media te krijgen en dus is de naam van de sponsor weer genoemd. En laten we eerlijk zijn, het is niet op een voor de sponsor negatieve manier dat de ploeg in de media komt, hoewel ziektes, valpartijen en blessures natuurlijk geen positief nieuws zijn straalt het niet negatief af op de sponsor. Als het sponsorcontract afloopt en het team is nog steeds druk bezig zich verder te verbeteren na het slechte eerste jaar, hoe sympathiek word je als sponsor gevonden als je ondanks deze tegenslag op sportief gebied je toch de ploeg blijft steunen. Ik zie dus geen enkele reden om als sponsor te moeten stoppen.

  Wel zou ik als sponsor wat meer aanvalslust willen zien. Als voorbeeld neem ik dan de vroege aanval van Tjallingii in Milaan – San Remo. Die gele outfit in de kopgroep valt meteen op (en dat geldt ook bij afwezigheid trouwens) dus een vrijbuiter inplannen voor elke wedstrijd (geen vaste maar er moet in ieder geval altijd 1 iemand mee, de rest verdeelt dan de ondersteuning van de kopman) voor de vroege vlucht lijkt me een goed plan.

  Helaas heeft het team te maken met nogal wat tegenslagen, vooral de ziekte is dit jaar erg prominent aanwezig. Dat is vervelend, maar de verkoudheid die dit jaar door Nederland ging was wel behoorlijk hardnekkig bleek (heb er zelf ook lang last van gehad trouwens). Misschien hebben ze onvoldoende gas teruggenomen om er echt vanaf te komen (de inzet om vol te trainen siert ze natuurlijk wel) en daardoor is misschien juist de steeds afmeldende Gesink wel de verstandigste renner in de ploeg. Hofland heeft vaak moeten afzeggen maar probeerde misschien weer te snel te gaan rijden (al dan niet onder druk van de ploeg of juist van zichzelf, dat weet ik niet) wat uiteindelijk ook niet tot resultaten heeft geleid. Dan zijn er een aantal mannen die mannen die duidelijk nog moeten opschalen naar een hoger niveau (Teunissen als belangrijkste voorbeeld) waar we misschien nu al te veel op hopen.

  Maar door de blessures, die helaas onvermijdelijk zijn, missen ze ook wel een aantal mannen die belangrijk zijn. Zo is van Asbroeck natuurlijk zwaar gehinderd dit voorjaar door zijn val en miste ze een beest als van Emden in de klassiekers. Tegelijk hebben ze ook een aantal mannen die wel zeker op niveau presteren maar die helaas geen afmakers zijn. Ik blijf me iedere keer weer verbazen over de kracht en inzet van Tjallingii en Tanink, natuurlijk zijn het geen afmakers, maar ze zijn wel altijd op de afspraak eigenlijk.

  Bij Vanmarcke heb ik echt het idee dat er eens goed gekeken moet gaan worden naar het materiaal. Wat een pech heeft die jongen toch op cruciale momenten in de koers. Ik weet niet wat die bandensponsor meebetaalt maar ik zou ze toch eens dwingen een band te gaan ontwikkelen die inde Vlaamse klassiekers zorgt voor veel minder lekke banden. Volgens mij kan er best een lekbestendigere band gemaakt worden (zoiets als de Continental GP4000s II), wel wat zwaarder, maar volgens mij maakt dat voor die mannen niet zo veel uit tijdens de wedstrijd. Zeker als je weet dat je kopman aan het einde van de koers waarschijnlijk geïsoleerd zit kun je beter gaan voor een betrouwbare band. Overigens mag Bianchi weleens opschieten met die tijdritfietsen natuurlijk :)

  Hopelijk kan de ploeg zich snel herpakken en vooral tijdens de Tour weer scherp op de fiets zitten. Verzin maar een coup in de etappe naar Zeeland en win daar maar eens. Moet je eens kijken hoe blij de fans en ook de sponsoren dan worden! En misschien kunnen ze dan overnachten bij de concullega’s van Roompot, die hebben daar vast een park in de buurt liggen!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Headlines