Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 355)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850467

  Veel vertrouwen in Jumbo en Ineos. Alleen kwam ik niet helemaal lekker uit met mijn selectie. Dit maal toch wel echt serieus keuzes moeten maken. Spijtig genoeg geen plek meer voor Ayuso en Higuita kunnen vinden. Sowieso heb ik misschien wel te weinig klassementsrenners gekozen. Als compromis daarom vooral in kwaliteit geïnvesteerd en goed gekeken als ik lastige etappes op kan vullen met truipunten. Mijn team:

  Ak
  1). Roglic: Ik zie hem gewoon 400+ punten scoren. Hoe die dat doet maakt niet uit.
  2). Carapaz: Eindigt altijd hoog in de daguitslag en heeft een bizar goede ploeg voor in de bergen. Gaat gewoon weer een hoop punten pakken.
  3). Evenepoel: Hij is te goed om te kunnen negeren.
  4). Almeida: Zal er gewoon weer staan. Hij weet zich altijd nog net te handhaven in de groep der favorieten. Zal daardoor op slechte dagen ook in de top 20 eindigen.
  5). Yates: Kan gevaarlijk veel punten scoren als hij in vorm is. In potentie de beste klimmer van allemaal.
  6). Arensman: Kan hopelijk de Dumoulin van 2015 doen vergeten. Heeft bovendien een uitstekende tijdrit.
  7). Kelderman: De Vuelta ligt hem altijd wel. Heeft zich goed voor kunnen bereiden. Ik denk dat Hindley toch wat beter tot zijn recht komt in de Giro met vooral lange slopende cols.
  8). MAL: Leuk geprijsd, riscicootje wel waard.

  Klimmers
  9). Rodriguez: Door zijn prijskaartje heb ik Kuss geen enkel moment meer overwogen. Zal ook voldoende truipunten pakken inclusief TTT.
  10). Van Wilder: Beetje zelfde verhaal als Rodriguez. Ook eventuele truipunten en een goede tijdrit.

  Aanvallers
  11). Adria: Etappe 4 en 5 plus wat ontsnappingen zal meer dan voldoende zijn.
  12). Battistella: Interessante renner met veel inhoud. Beetje hetzelfde verhaal als met Adria. Hoop stiekem op zijn definitieve doorbraak.

  Sprinters
  13). Pedersen: ik zie de 3 topsprinters eerder in de problemen komen bij etappe 13 en 16. Wou daarom meer zekerheid inbouwen. Heeft ook een ploeg die hem grotendeels zal ondersteunen.
  14). Hayter: Koopje, pakt zo 500 punten.
  15). Coquard: is intrinsiek veel sneller dan zijn uitslagen doen vermoeden. Hopelijk heeft de ploeg het goed op de rit.
  16). Thijssen: Doet het dit seizoen verrassend goed. Ik verwacht hem wel 2 keer bij de beste 3.
  17). Vendrame: Ik zie veel mogelijkheden om hem op te stellen. De ideale renner om te cappen in etappe 7.
  18). Teunissen: bonussprinter met voornamelijk truipunten. Pakt in het openingsweekend al een sloot punten zonder überhaupt te hoeven sprinten. Ik zie hem wel zeker meesprinten in etappe 13 en 16. Behoorlijk lastige finales.
  19). Stewart: Verwacht hem vooral in etappe 7, 13 en 16. Als hij op het vlakke mee sprint dan is het mooi meegenomen.
  20). Einhorn: belachelijk geprijsd.

  Vandaag gelukkig de score gemaximaliseerd door alle renners van de top 5 op te stellen. Op naar morgen!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850258

  @Eddix Alleen al om het feit dat je in etappe 7 Vendrame kan cappen maakt het zijn prijs al meer dan waard :’;)

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850095

  Lol, 3,5M voor Alaphilippe maar de gok voor Roglic was te groot..

  Overigens precies om 20:00 een bui boven Utrecht. Starttijd jumbo: 19:58. Zal natuurlijk nog wel veranderen maar het wordt wel lekker spannend op deze manier.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850004

  @KNIREFLIH Met 16 dezelfde namen kan ik alleen maar zeggen dat je een goed team hebt.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849836

  @Xill Ik begin steeds meer flashbacks te krijgen naar de Giro van vorig jaar. Toen wierp Almeida zich ook al snel in de knechtenrol t.b.v. Evenepoel. Uiteindelijk bleek tijdens de laatste week dat Almeida toch in een uitstekende vorm verkeerde. Wat dat betreft kan het zomaar de broer van Dumoulin zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849817

  @Ketjap Manis Ik denk dat die 0 punters wel aardig mee zullen vallen. Ik verwacht in het eerste weekend namelijk gewoon minimaal teampunten door de TTT. Dan is hij de ideale opvuller voor je sprintersequipe. En ik ga er vanuit dat Teunissen verder in de ronde wel mee mag sprinten als Roglic tegenvalt. En anders krijg je gewoon de teampunten als Primoz wel op de afspraak is. Laat ik het anders formuleren. Met Teunissen heb je een bepaalde zekerheid op 100+ punten met een hoog potentieel. En ik moet zeggen dat ook Laporte mij in de Tour heeft wakkergeschut.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849796

  Ik begin nu toch sterk te twijfelen om gewoon Teunissen mee te nemen. Alleen Roglic van team Jumbo is toch wel heel karig. Teunissen die na dit seizoen vertrekt zal ook wel eens voor eigen gewin gaan. Bovendien kan hij een tegenvallende Roglic compenseren door wel mee te sprinten. En anders een hoop teampunten voor een goed presterende Roglic. Win-winsituatie als ik het zo bekijk.

  Stel: Teunissen sprint geen enkele keer mee in Nederland (wat moeilijk te geloven is). Dat wil zeggen dat Roglic zich topfit voelt en dat topfavoriet Jumbo de TTT pakt. Aangezien Teunissen bij de TTT winst in Frankrijk ook bij de eerste 5 zat verwacht ik hem ook hier in de top 5. Dan kom je voor het eerste weekend al snel op 72 punten (als hij 4de zou staan in het AK). En dan heeft hij nog geen enkele sprint gereden. Dan gaat het opeens hard met de punten.


  @WILLIAMS23
  Als ik het gevoel heb dat regen de potentiële winnaar negatief beïnvloed, dan pas ik daar zeker mij teamselectie op aan. Al is het maar op 1 of 2 plekken.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849741

  Ik verwacht nog steeds regen vanavond. Nog even afwachten met de definitieve selectie dus. Misschien is BikeExchange wel de enige van de topploegen die op het droge kan rijden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849430

  Kans is groot dat er morgen regen valt tijdens de TTT. Ik denk dat teams als Jumbo en Ineos dan niet alle risico’s gaan nemen voor die paar seconden. Misschien hebben vroege starters zoals BikeExchange wel geluk. In dat geval zal ik nog wat plekjes moeten creëren voor Hamilton en Groves.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849341

  @DeEnigeEchtePaus Als Roglic 400+ punten haalt dan is hij naar mijn mening al onmisbaar.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849259

  Ik was redelijk zelfverzekerd over mijn selectie. Tot het moment dat ik er achter kwam dat 14 vd 20 renners in aanmerking komen voor de jongerentrui. De nieuwe wattagegeneratie zal het dan maar moeten gaan doen zeker.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848387

  Eigenlijk zijn Ayuso en Arensman met 2,5M wel goed geprijsd.

  Ayuso kan de nieuwe Pogacar (Vuelta 2019) worden. En Arensman heeft erg veel gelijkenissen met de Dumoulin die in 2015 op de voorlaatste dag de leiderstrui uit handen gaf. Beide uitstekende tijdrit, zelfde ploeg en begeleiding. Het is voor mij veelzeggend dat DSM uitspreekt dat Arensman voor het klassement gaat en de onbetwiste kopman is. Anders waren zij wel iets voorzichtiger geweest met dat soort uitspraken voor zo’n jonge gast.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848275

  Israël ook weer met lekker veel net niet sprinters. Wie pak je van Bevin, Einhorn en Impey? Bevin heeft nog een tijdrit maar lijkt nooit meer mee te sprinten, Impey kan een berg over en Einhorn op het vlakke dan maar?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847805

  Ik hoop overigens niet dat Ackermann geblesseerd is na zijn valpartij en dat vervolgens Trentin naar Utrecht afreist. Dat is nou ook precies een renner die je kan maken of breken.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #846767

  De Jongerentrui is dit jaar veelbelovend met renners als: Almeida, Ayuso(?), Arensman, Evenepoel, Higuita, Mäder, Rodriguez en Sivakov. Voor mij in ieder geval een reden om Mäder thuis te laten.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #846710

  Pedersen gaat zeker mee voor maar 2.500.000 Scoritopunten!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845635

  @Bzuidema Viviani was de sprinter van dienst in Polen. Logisch dat hij daar niet mee sprint. Overigens verwacht ik hem sowieso niet voor de vlakke sprints. Ineos heeft dan andere prioriteiten.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845310

  Werd Walls niet in eerste instantie op 750k gewaardeerd? Volgens mij heeft Scorito maar een keer eerder de prijzen aangepast als ik mij niet vergis.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #844823

  Als Roglic minimaal 300 punten pakt dan is hij naar mijn mening (net zoals in de Tour) altijd zijn prijs waard. Ik denk dat dit aantal voor iedere renner geldt, ongeacht de prijs.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #844499

  Ik vrees dat door de naam van Meeus ook een streep kan.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #829458

  Wat heb ik overigens toch een spijt dat ik Laporte niet heb gekozen. Eerlijkgezegd had ik hem niet eens overwogen omdat ik al 3 man van Jumbo had en als 4de man alleen Dennis wou. Maar wat een goudmijntje is dat gebleken. Die kun je vandaag wederom blind opstellen en dan viel hij nog (als virtuele leider) in de openingstijd tijdrit. Hoe kan ik dit over het hoofd hebben gezien. Iemand nog meer last van dit oogkleppensyndroom?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #829390

  Persoonlijk zou ik vandaag alleen renners opstellen van Jumbo, Ineos, Bora, Quick-Step, Trek, Alpecin + Pogacar. Voor de rest is er te weinig ruimte op de weg en zullen daardoor niet in de voorste groep finishen.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #827033

  Hier is mijn inzending voor de loterij. Zelf heb ik besloten om recente coronagevallen niet mee te nemen. Zeker voor klassementsrenners (Vlasov) vind ik het risico te groot. Qua koersverloop verwacht ik dat Jumbo Visma de eerste week heel dominant gaat zijn. Voor mij is van Aert de absolute topfavoriet voor beide tijdritten. Explosief genoeg voor de eerste en de slottijdrit is heuvelachtig genoeg om het Ganna lastig te maken (aan het eind gem. 3 km à 6,3%). Pogacar heeft de beste papieren voor de eindoverwinning. Echter ben ik benieuwd of zijn team sterk genoeg is om langdurig de gewenste wattages te trappen bergop. Want dan is ie op zijn best. Wat mij vorig jaar opviel is dat Vingegaard in de laatste week Tadej uit het wiel reed. Er valt dus nog echt wel iets te halen.

  Klassementsrenners (9)
  7,0 Pogacar: Uitleg overbodig.
  5,5 Roglic: Primoz krijgt een Tour op maat doordat het zwaartepunt in de tweede week ligt. Goede ploeg, kan over kasseien, punch, teampunten en heeft nu meer rust voor de laatste tijdrit.
  4,5 Vingegaard: Teampunten, tijdrit en de op één na beste klimmer. Als hij de eerste week niet te veel tijd verliest dan eindigt hij gewoon op het podium.
  3,0 Thomas: Gezien zijn tijdrit + kasseien zal hij na de eerste week de best geklasseerde Ineos-renner zijn. Hierdoor zal de Brit het vertrouwen krijgen. Rijdt ook altijd erg attent mee voorin het peloton bij de lastigere finales. Hij hoeft daardoor niet de beste klimmer te zijn om genoeg punten te halen.
  2,0 O’Connor: Lijkt dit jaar een stap te hebben gemaakt. Eerlijke prijs voor plek 5-10 AK.
  2,0 McNulty: Kwam vorig jaar gelijk hard ten val. Heeft dus nog niet echt de kans gehad. Hij zal hoog eindigen in het jongerenklassement, goede tijdrit en teampunten. Top 10 AK lijkt onhaalbaar, maar hij mag mij graag verrassen.
  1,5 Caruso: Ervaren rot met echte klimmersbenen. Zie hem wel rond plek 5 eindigen dus erg fijn geprijsd.
  1,5 Quintana: Niet gedacht dat ik hem zou kiezen. Maar ik vond Martinez uiteindelijk toch te duur. Als Martinez flopt houd je alleen een dure knecht over. Als Quintana flopt dan heb je een prima aanvaller + kans op de bollentjestrui.
  0,75 Fuglsang: Gokje waard voor deze prijs. Gunstige eerste week voor de Deen, dus verwacht dat hij direct hoog zal staan. Zal ook boven Woods eindigen in het AK.

  Sprinters (6)
  5,0 Van Aert: De enige renner die je 21 etappes kan opstellen. Hij zal met geel beginnen en met groen eindigen. Top 3 sprinten op het vlakke wordt lastig, maar daar zijn alternatieven voor.
  4,0 Jakobsen: One-trick pony Fabio is duur, maar voor mij absoluut de snelste. 4 keer kopman.
  3,0 Philipsen: Klimt net wat beter dan Fabio. Een koopje dus.
  3,0 Ewan: Gaat een hoop kansen krijgen waardoor het geoorloofd is om enkele sprints te laten lopen. Het kopmanschap zal hij om deze reden nooit krijgen.
  2,0 Pedersen: Verwacht dat hij in de eerste week al zijn geld opbrengt. De rest is bonus.
  1,5 Dainese: Opvulmateriaal. Had eigenlijk Coquard maar dat verandert in principe niks aan de situatie.

  Punchers/aanvallers (5)
  3,5 van der Poel: Behoorlijk duur maar ik zie weinig alternatieven die 6 keer top 3 kunnen finishen. Ook geeft het mij een comfortabel gevoel dat ik in twijfeletappes zowel Matthieu als Philipsen kan opstellen. Bovendien stelt MdvP nooit teleur.
  1,5 Cort: Koopje. Minimaal 1 miljoen beneden de marktwaarde. Gaat laatste tijdrit weer top 3 rijden en kan je samen met MvdP in genoeg etappes opstellen.
  1,0 Lutsenko: Mohoric of Bouke? Het werd uiteindelijk een andere ‘klassieke’ renner met een duidelijke groeicurve. Brak dit jaar wel zijn sleutelbeen en kwam onlangs ten val in de TdS, maar reed toch een goed slotweekend. Dat soort taaie jongens kan ik waarderen en vertegenwoordig op die manier ook een bepaalde waarde. Zonder teamorders had ik altijd voor Mohoric gekozen. Uiteindelijk heb ik dit op kunnen vangen door MvdP te selecteren. Dit ging wel ten koste van Martinez (-> Quintana).
  1,0 Storer: Bergtrui/klassement/etappeoverwinning/jongerentrui? Genoeg ‘’reële’’ opties voor een hoop punten. Een tweede plek voor de witte trui levert alleen al snel 40 punten op (+ 4 per etappe). Heb overigens weinig vertrouwen in Gaudu en Pinot (corona + rug).
  0,75 Guerreiro: Won al eens de bergtrui in de Giro. Dit jaar sterk in de Waalse pijl, Dauphiné en won op de Mont Ventoux. EF Education hebben de punten hard nodig dus verwacht dat hij de ruimte krijgt. Door zijn leeftijd heeft de Portugees een hoger puntenpotentieel dan Woods. Tot slot hoop ik door de keuze van de laatste 3 aanvallers uiteindelijk extra mannen te hebben voor de top 20 van het AK. Sowieso verwacht ik van Lutsenko een verrassende slottijdrit.

  Hopelijk doe ik na etappe 3 nog mee om de knikkers. Team voor de eerste tijdrit: Van Aert ( C), Roglic, Vingegaard, Pogacar, McNulty, Cort, Pedersen, Thomas & van der Poel.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826030

  @Thombeg Ik kan mij wel vinden in je P-R verhaal. In de Tour van 2015 zaten de meeste favorieten ook in de voorste groep. Vooral de knechten worden daarvoor opgesoupeerd. Bovendien bestaat er een reële kans dat bijv. Roglic en van Aert meezitten in de voorste groep en Vingegaard niet. Jumbo gaat dan vervolgens niet mee ronddraaien waardoor de andere sprintersploegen ook de benen stil zullen houden. Het zal denk ik daarom ook wel meevallen op enkele valpartijen na.

  Dat is overigens het grote voordeel dat je als klassementsploeg een (top)sprinter meeneemt. Hierdoor kun je onzekere situaties (in kassei/waaier etappes) alsnog relatief eenvoudig rechtzetten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825241

  @Valvuillerdemoz Ik heb vanmiddag exact hetzelfde gedaan, alleen had ik Mohoric i.p.v. Barguil.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 355)

Laatste nieuws