Aangemaakte reacties

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798020

  4

  In reactie op: Zweeler 2021 #767080

  Ik volg de laatste opmerking en dat is ook wat mijn idee eerder zou zijn (als het al uitmaakt natuurlijk, het is mijn spel niet ;-)).
  Ik zou het aantrekkelijker vinden als er over heel het seizoen slechts 100 tickets te winnen zijn en dit altijd constant blijft en enkel de eerste 20 mensen in het eindspel wat zouden winnen. De winst van een ticket zou veel meer te betekenen hebben en prestigieuzer zijn en de prijzenpot zou veel groter zijn en in de toekomst waarschijnlijk ook stijgen naar meer legendarische bedragen. Wat maakt het uit of je als 98ste nu 150 of 100 euro wint…. Het gaat om de grote prijzen pakken of niets. In een dergelijk spel toch alleszins.
  Nogmaals, dat is mijn idee en gevoel.

  In reactie op: Zweeler 2021 #766839

  Persoonlijk vind ik het niet zo een goed idee om het aantal tickets (opnieuw) op te trekken. Ik vind het aantrekkelijker dat je een ticket verdient om een “elite”spel mee te spelen met hoge kans op een grote prijs. Iedereen die met zweeler meespeelt weet ondertussen al dat het aartsmoeilijk is en blijft om in de top 10 terecht te komen van een wielerspel met 260 ploegen met dan nog alleen “goede” spelers. Het is op zich al moeilijk om je te kwalificeren en de “opbrengst” wordt op die manier ook wat gedevalueerd. Mij overtuigt het op die manier minder en minder om deel te nemen aan de voorrondes omdat de kans op 150 Euro op daaromtrent als winst voor een RTW ticket wel heel groot is en opnieuw ook groter wordt. Als daar eventueel een hogere topprijs tegenover staat kan dat gevoel weer anders zijn. Zal voor iedereen natuurlijk qua gevoel wat anders zijn, maar voor mij is de limiet wat bereikt. Benieuwd wat anderen hierover denken.

  In reactie op: Zweeler 2021 #687655

  Volgens mijn berekeningen is de winst binnen ivo!

  In reactie op: Zweeler 2021 #645751

  Komt er ook nog een eerste periodespel?

  In reactie op: Zweeler 2018 #370114

  Waar zijn de budgetspellen zonder wissels naartoe, als afwisseling zoals die “beloofd” werd vorig jaar of twee jaar geleden op dit forum?

  In reactie op: Zweeler 2018 #332388

  Prijzen worden op het einde verdeeld. Het is inderdaad zo dat de grote rondes wel heel belangrijk zijn heb ik gemerkt… Daar kan je al snel 500 – 1000 punten inlopen of verliezen tegenover andere ploegen.

  In reactie op: Zweeler 2018 #310916

  Heb me ook maar aangesloten bij jullie ;-).

  In reactie op: Zweeler 2017 #305828

  Ik wil ook wel mee in de subleague volgend jaar als er nog plaats is… Worden er indien nodig 2 opgestart?

  In reactie op: Zweeler 2017 #303585

  @LM het punt is dat er al een apart klassieker en grote rondespelen zijn doorheen het jaar en dat dat op zich niet hoeft geïntegreerd worden in een jaarspel. Ik zeg dat maar omdat het de mogelijkheid zou geven om dit prijzengeld in de algemene prijzenpot te steken en de prijzen, tenminste voor de top, te vergroten.

  In reactie op: Zweeler 2017 #303523

  @Lyndalid : Dat vind ik inderdaad ook wat overdreven. Een twintigste plaats in het jaarspel met ruim 2500 deelnemers (?) (toch niet slecht!) levert amper 85 Euro op of 8 x je inzet terwijl een 300ste (!) plaats nog altijd 10 Euro oplevert (20ste plaats in budgetjaarspel bijvoorbeeld maar 52 Euro). Ik vind dit ook veel te “uitgerokken”. De top 20 zou echt wat beter beloond mogen worden desnoods ten koste van andere klassementen ook (wat doet een klassieker- en rondeklassement bijvoorbeeld in een jaarspel? Daar zijn toch al aparte competities voor?). Langs de andere kant snap ik het idee er wel achter. Ze willen zoveel mogelijk mensen uitzicht laten houden op een prijs om ook die mensen te blijven binden en motiveren. Ik heb echter een idee dat ze hier redelijk stevig achter staan en dit niet gaan veranderen :-). Ik vind dat het momenteel wat teveel doorgeslagen is naar teveel prijzen. Dit is iets wat je kan doen als je meer deelnemers hebt, maar is voorlopig imo nog niet aan de orde.

  In reactie op: Zweeler 2017 #303365

  25 – 31 – 128….

  In reactie op: Zweeler 2017 #284300

  Ja, ik volg het nieuws hier wel een beetje… :-)

  Spijtig inderdaad van die tickets… Zwieler wou niet mee (al waren de regels ook wel duidelijk eigenlijk :-))

  In reactie op: Zweeler 2017 #284281

  Ok , bedankt!

  In reactie op: Zweeler 2017 #284275

  Nu ik toch even met bedenkingen bezig ben wou ik het ook even over het volgende hebben :-) :

  Ik hoop dat er blijvend spellen zullen aangeboden worden zonder wissels. Ik weet niet of het bij het TDF spel altijd 15 + 5 is geweest, maar ik merk nu ook dat het bijvoorbeeld binnengeslopen is bij de budgetspellen waarbij enkel bij budget RTB geen wissels meer werden gebruikt. Anderen zullen hier misschien niet mee akkoord gaan, maar ik vind het vervelend om te moeten rekenen op de juiste uitvaller op de juiste moment om de ploeg optimaal te laten renderen. Het kan heel belangrijk zijn voor het spel dat de nr. 100 van het GC op dag 14 diarree krijgt in plaats van op dag 5 om de juiste invaller te laten inkomen en dat vind ik zonde voor een spel dat zich geen gokspel wil noemen.
  Zonder wissels zit je uiteraard ook met geluk-ongeluk en uitvallers, maar ik denk dat een uitvallen van 1 renner, zelfs al is hij duur of belangrijk , geen kwestie is van leven of dood als de rest van je ploeg goed in mekaar zit.
  Neem nu het voorbeeld van Démare deze tour : In de Giro vorig jaar was het al redelijk duidelijk dat zijn vermogen om 3 weken op niveau te rijden niet echt goed was. Hij is in het begin van de ronde logischerwijze goed, maar heeft last van recuperatieproblemen en zakt verder weg. In een ploeg zonder wissels kan ik met die info iets doen en beslissen dat Démare zowiezo te duur zal zijn om zijn prijs te rechtvaardigen omdat ik na een mss goede eerste week een terugval verwacht. In een spel met wissels moet ik dan eerder gaan gokken of Démare echt gaat uitvallen of nog wel OK gaat zijn en gaat uitrijden met mindere resultaten op het einde. Als ik hem zie uitrijden selecteer ik hem beter niet, als ik hem zie opgeven is het een ideale renner om nadien een GC-man uit de reserven te laten invallen. Dat is echter eerder een gok terwijl ik in een spel zonder wissel hem gewoon “puurder” kan beoordelen zonder extra factoren.

  Ik hoop alleszins dat de versie zonder wissels ook blijft bestaan dus ;-).

  In reactie op: Zweeler 2017 #284273

  Zwieler, ik weet niet hoe het zit bij de medespelers hier, maar ik vind de nieuwe rubriek “mijn resultaten” niet echt een verbetering tegenover de vorige. Ik vond de vorige versie “proper”, duidelijk, overzichtelijk. Je kon ook gemakkelijk de head to headfunctie gebruiken en had in een oogopslag zicht op de verschillen met andere ploegen. Dat mis ik nu helemaal. Ik vind er mijn weg niet in terug en de head to head vind ik niet duidelijk. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom jullie dit als “werk- of verbeterpunt ” hebben gezien en mis de oude versie. Maar misschien ben ik alleen?
  Ben ik ook de enige waarbij de analysetool bij het jaarspel niet niet werkt?

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Headlines