Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,185)
 • In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #916964

  Matthews definitief niet in Sanremo, afknapper en betekent ook waarschijnlijk dat hij echt ziek is geworden, wat ook zijn weerslag kan gaan hebben op de rest van het voorjaar. Toch maar eens serieus na gaan denken over hem en/of Turner wisselen…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #916720

  Ik dacht breed te zitten in de kopmannen voor Sanremo, maar met de matige vorm van Alaphilippe en Van der Poel en de coronabesmetting van Matthews heb ik eigenlijk geen echt veilige keuze meer voor het laatste plekje na Van Aert en Pogacar. Wellicht toch wederom voor De Lie kiezen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #913592

  Even afwachten hoe het precies met Bettiol is, maar hem en Turner eruit voor Madouas + 1.5 miljoen heuvelman klinkt op het moment niet onlogisch (maar wel riskant).

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #913440

  Wat een horrordag. Alaphilippe is waardeloos, Bettiol en Sheffield goed en dan gevallen (en Bettiol wrs einde voorjaar) en heb geen Pidcock…

  Van der Poel ook echt slecht maar dat is minder cruciaal.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #911166

  Net als gisteren vroeg de derde kopman (Kristoff) kwijtgespeeld, net als gisteren maken Laporte en De Lie het kopmanschap wel waar en met daarbij Benoot en ook Stuyven en Milan wordt het nog een mooie dag ook. Wegbezuinigen van de vierde Jumbo (b)lijkt wel de verkeerde plek om te snijden, maar soit.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910895

  Voor mij vandaag keuze uit vier met De Lie, Laporte, Kristoff en Nizzolo, gelet op de kou, wind en het feit dat er iets minder sprinters dan normaal zijn naar mijn idee staat de laatste ernaast. Milan was ook nog een optie geweest maar genoeg beters vandaag.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910842

  Ik laat Turner ook nog even staan, minimaal tot aan Strade maar misschien tot aan Sanremo. Zou nogal jammer zijn om de wissel nu op te maken en dan een duurdere renner kwijt te spelen of dat de hersteltijd toch mee blijkt te vallen, daarbij biedt even wachten ook beter zicht op wie de beste vervanger is.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910487

  629 punten vandaag, bovengemiddeld gescoord in de koers waar ik vooraf de meeste schade verwachtte en dat met het uitvallen van kopman Turner. Daarbij Alaphilippe ook duidelijk weer op niveau, daar ga ik nog veel aan hebben.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910428

  Denk dat De Lies pickrate morgen boven de 90% ligt in plaats van op 69. Tweede, derde en vierde vandaag geloof ik met daarbij twee kopmannen valt niet tegen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910281

  @nasibal
  Van dat rijtje namen zal in principe het merendeel, misschien zelfs iedereen, ook twee keer topvijf rijden. Probleem is echter dat je de kasseienrenners onder hen net zo weinig als eerste of tweede kopman nodig hebt tot aan Roubaix omdat ook voor hun Van Aert en Van der Poel in de weg zitten. En in beide gevallen heb je nog een paar andere dure renners over die je kan cappen, dus het kopmaneffect kan je tot op zekere hoogte wegstrepen.

  Hoe komt dit qua punten uit? Laten we rekenen met Pogacar + 500k vuller Zingle tegen een zwaardere kasseienploeg met Girmay + Senechal (beiden serieus overwogen). Denk dat Pogacar tot aan Roubaix grofweg gelijk zal lopen met Senechal. Mocht Senechal consistent rijden valt dat tegen, mocht Pogacar drie keer kort rijden of een keer winnen valt het mee. Dan moet het verschil tussen Girmay en Zingle dus groter zijn dan het aantal punten die je extra heuvelman haalt. Dat zal denk ik ook ongeveer gelijk zijn, met de kanttekening dat de extra heuvelman nog aan bod kan komen als kopman omdat de Ardennenselecties in Scorito altijd smaller zijn, en de extra wissel biedt ook zekerheid voor programmawijzigingen van de sprinters en valpartijen zoals wellicht die van Turner vandaag.

  Met andere woorden, Pogacar niet laten starten brengt onder de streep m.i. geen extra punten op als alles naar plan loopt, ten koste van meer risico. Want de extra wissel vermindert het risico denk ik sowieso meer dan de kans dat Pogacar geblesseerd raakt (hoe vaak is dat überhaupt gebeurd?). Dat verantwoorden met de redenering dat Pogacar in theorie de Ardennen zou kunnen overslaan, wat hier herhaaldelijk gebeurd is, is voor mij een duidelijk gevalletje overthinking.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910195

  … En kopman Turner al uit koers na een val. Het wielerjaar is weer begonnen :p

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #910179

  Mijn team:

  Allereerst de wissels. Ik heb gepland om maar een wissel echt nodig te hebben voor de Ardennen, de andere twee kunnen dan indien nodig gebruikt worden voor Frankfurt of geblesseerden. In een ideaal scenario heb ik dus een iets bredere heuvelploeg.

  Dan de namen. Het blijft een kopmanspel, dus per definitie eerst de renners geklikt die je blind kan cappen – Van Aert, Van der Poel, Pogacar en ook Alaphilippe. De twee laatstgenoemden gaan denk ik tot aan Roubaix evenveel punten pakken als de goedkopere kasseienrenners, dus komt het m.i. niet uit om ze als wissel te plannen. Pidcock is simpelweg een klasse minder en inconsistenter dan allevier en dus te duur. Philipsen ook niet overwogen itt de meesten, heel duur tov de andere sprinters en vorig jaar bewezen dat zijn ondergrens dat niet rechtvaardigt. Ook de Küngs en Asgreens vond ik amper de moeite, weinig zicht op teampunten en je capt ze amper.

  Wie heb ik dan wel?
  1. Van Aert – geen uitleg nodig denk ik.
  2. Van der Poel – idem
  3. Benoot – Allevier de dure Jumbo’s was onbetaalbaar. Benoot doet ook de Ardennen en Laporte was goedkoper + de snelste in een sprint, dus dat was geen lastige keuze boven Van Baarle
  4. Laporte – zie boven
  5. Stuyven – rijdt veel en eigenlijk altijd goed
  6. Kragh Andersen – teampunten Van der Poel + waarschijnlijk een paar mooie eigen uitslagen
  7. Turner – hij en Sheffield konden wel eens Pidcock gaan overvleugelen dit voorjaar. Ook zicht op de nodige teampunten
  8. Sheffield – zie boven
  9. Bettiol – als zijn gezondheidsproblemen dit voorjaar hem geen parten spelen een koopje
  10. Zingle – de interessantste optie voor 500k, heb hem hoog zitten

  11. Kristoff – jammer dat hij niet volledig fit is maar zijn belangrijkste afspraken moeten nog komen
  12. De Lie – die krijg je nooit meer zo goedkoop
  13. Groenewegen – het is of hem, of geen sprinter voor Jayco in De Panne en Scheldeprijs. Die gok durf ik wel aan in deze vorm.
  14. Nizzolo – rijdt veel en staat er meestal toch wel tussen. Had hem vorig jaar voor het dubbele en denk nog steeds dat hij zonder val in Sanremo een goede pick was geweest dus toch vertrouwen gehouden.
  15. Milan – maakt enorme stappen
  16. Welsford – aansluiting gevonden met de top, kan waaieren en zeer goedkoop

  17. Pogacar – vind het overthinking om hem niet gelijk te gebruiken, als hij in Sanremo, Dwars en Ronde twee keer topvijf rijdt – wat niet verrassend zou zijn – zal dat hier ook de conclusie zijn
  18. Alaphilippe – vorig jaar gold de wet van Murphy, dit jaar verwacht ik hem weer bij de besten
  19. Matthews – ideale kopman in ‘zijn’ koersen
  20. Hermans – koopje voor dat programma

  Laatste wissel gisteren was Girmay + Ewan + Madouas out, Stuyven + Matthews + Groenewegen in nav Ewans vorm in de Emiraten. Daardoor wel zonder Wanty-mannen, kon me duur komen te staan maar ik had Girmay niet nodig als kopman.

  Vandaag voor vorm en een beetje risico gekozen met Laporte, De Lie en Turner als kopmannen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #909393

  @Nijmos
  De aankomst van de Omloop bedoel je? Die ligt op liefst 11 meter boven zeeniveau, dat lijkt me een redelijke indicatie.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #909365

  Met 11-12 man in de Omloop zit je ook wel goed wmb, ik heb alleen een paar kasseienrenners (naast de grote twee) die ook niet de Omloop doen en Pogacar en Alaphilippe waar anderen voor Pidcock gaan. Maakt allemaal niet zoveel uit voor de totale balans, maar wel voor je aantal renners in de Omloop. Met 14-15 man in de Omloop heb je gewoon heel weinig speling – Teuns of Cosnefroy die in maart zijn sleutelbeen breekt, een sprinter die toch niet de Scheldeprijs blijkt te doen en je komt zelfs met de drie wissels niet of lastig uit met je kopmannen. En dan hebben we het nog niet over Frankfurt gehad.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #909344

  Ben erg benieuwd hoe je met 14 of 15 man aan de start overmorgen niet in de knel komt in de heuvels en/of de sprints, met Van Aert en Van der Poel erbij zijn er dan maar 3 of 4 plekjes over. Of je moet Cosnefroy, Teuns, Wellens, Kristoff, Milan en Meeus echt allemaal in de ploeg hebben…

  Zelf maar negen man aan de start overmorgen, gezien traditiegetrouw minstens de halve toptien in de Omloop weinig klaar zal spelen vanaf de E3 hoeft een mindere score imo ook geen slecht teken te zijn. Voor mij is dit dus de enige koers waar het echt schade beperken wordt.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #908382

  Het enige probleem met die redenering @Thomberg: hoe vaak is Pogacar echt tegengevallen de afgelopen 3 jaar? Valt denk ik op één hand te tellen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #908348

  San Remo is toch juist geen loterij meer? Tot een jaar of vijf geleden was het inderdaad een kwestie van gokken welke sprinters de Poggio konden overleven, tegenwoordig is de koers precies selectief genoeg dat je gewoon de Wouten en Mathieus blind kopman kan maken.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #908344

  De reden om Campenaerts te nemen is dat hij zowat als enige een groot doel maakt van de Omloop, wat het interessant maakt hem te nemen en daar te cappen.

  De reden om Campenaerts niet te nemen is dat het niet ondenkbaar is dat hij in dezelfde groep als De Lie eindigt in de Omloop, in welk geval hij waarschijnlijk een slechte kopmankeuze zal zijn.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2023 #906235

  Uno-X had vorig jaar al een wildcard in Frankfurt, met de viervoudig winnaar in de ploeg is de kans dat ze er niet opnieuw een krijgen nihil. Kristoff zit bij mij zodoende op de wip, vind een De Lie en Milan ook erg interessant en alledrie is misschien wat veel van hetzelfde. Voordeel van Kristoff is natuurlijk wel dat je minder snel een wissel moet bewaren enkel voor Frankfurt, wat mij niet de meest efficiënte manier om een te gebruiken lijkt.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #862218

  Zonder Mas, Ayuso en Wright wist ik dat het vandaag zakken ging worden met de eindafrekening en captain Merlier vergrootte de schade. 3.7% gezakt, wat nog wel voldoende was voor een duimpje: 90.6%. Valt me best mee gezien ik het team op vakantie elkaar heb gedraaid en meer misperen in de dagopstellingen had dan normaal – etappe 4 met Higuita captain en Pedersen en Sivakov op de bank is geloof ik een persoonlijk record aan bankpunten in één etappe. Ook de negen uitvallers hebben niet geholpen, temeer omdat van hen alleen Roglic en Pacher goede picks waren.

  En dan nu mijn wensenlijst voor volgend jaar:
  – Minder ongein met uitvallers. De Giro en deze Vuelta zijn er beide zwaar door beïnvloed en het klassiekerspel had ook onder corona te lijden. Blijft enkel de Tour over die vrij gemiddeld was wat dat betreft en laat dat nou mijn slechtste spel van het jaar zijn geweest – al was dat met 89.1 ook geen afgang.
  – Een betere Giro en Vuelta als neutrale kijker.
  – Eindelijk dat gouden bekertje. Dit jaar de zesde zilveren en ook zesde bronzen toegevoegd aan de verzameling, beste score blijft 98.9 :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #861426

  Higuita heeft maar liefst 12 eigen punten gehaald (ploegentijdrit niet meegeteld). Zelden is een renner waar ik zo veel vertrouwen in had zo door het ijs gezakt zonder duidelijk aanwijsbare reden. Had hem net als Guido ook in etappe 4 gecapt.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #861378

  Wat een zwakke vlucht, die gaat het nooit halen en ook geen springplanken. Stannard gebankt maar die kan hier wel even de tweede plek in het bergklassement pakken, dat scheelt nog aardig wat in de eindafrekening.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860998

  Jammer dat Vermeersch meesprint en niet Stannard, maar met Pedersen (C) die wint, Lopez en Rodriguez die van voren zitten en Elissonde ook mee perfect opgesteld en alsnog een goede dag. Soms scheelt het om 9 uitvallers te hebben :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860441

  Evenepoel gecapt, maar als de rest van je klassementsrenners de topacht mist koop je er weinig voor… Duimpje veilig stellen is het hoogst haalbare nu.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860401

  Konden inderdaad wel eens flink wat bankpunten worden met Higuita, vlucht is echter verre van buiten schot.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,185)

Headlines