Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,166)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #862218

  Zonder Mas, Ayuso en Wright wist ik dat het vandaag zakken ging worden met de eindafrekening en captain Merlier vergrootte de schade. 3.7% gezakt, wat nog wel voldoende was voor een duimpje: 90.6%. Valt me best mee gezien ik het team op vakantie elkaar heb gedraaid en meer misperen in de dagopstellingen had dan normaal – etappe 4 met Higuita captain en Pedersen en Sivakov op de bank is geloof ik een persoonlijk record aan bankpunten in één etappe. Ook de negen uitvallers hebben niet geholpen, temeer omdat van hen alleen Roglic en Pacher goede picks waren.

  En dan nu mijn wensenlijst voor volgend jaar:
  – Minder ongein met uitvallers. De Giro en deze Vuelta zijn er beide zwaar door beïnvloed en het klassiekerspel had ook onder corona te lijden. Blijft enkel de Tour over die vrij gemiddeld was wat dat betreft en laat dat nou mijn slechtste spel van het jaar zijn geweest – al was dat met 89.1 ook geen afgang.
  – Een betere Giro en Vuelta als neutrale kijker.
  – Eindelijk dat gouden bekertje. Dit jaar de zesde zilveren en ook zesde bronzen toegevoegd aan de verzameling, beste score blijft 98.9 :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #861426

  Higuita heeft maar liefst 12 eigen punten gehaald (ploegentijdrit niet meegeteld). Zelden is een renner waar ik zo veel vertrouwen in had zo door het ijs gezakt zonder duidelijk aanwijsbare reden. Had hem net als Guido ook in etappe 4 gecapt.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #861378

  Wat een zwakke vlucht, die gaat het nooit halen en ook geen springplanken. Stannard gebankt maar die kan hier wel even de tweede plek in het bergklassement pakken, dat scheelt nog aardig wat in de eindafrekening.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860998

  Jammer dat Vermeersch meesprint en niet Stannard, maar met Pedersen (C) die wint, Lopez en Rodriguez die van voren zitten en Elissonde ook mee perfect opgesteld en alsnog een goede dag. Soms scheelt het om 9 uitvallers te hebben :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860441

  Evenepoel gecapt, maar als de rest van je klassementsrenners de topacht mist koop je er weinig voor… Duimpje veilig stellen is het hoogst haalbare nu.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860401

  Konden inderdaad wel eens flink wat bankpunten worden met Higuita, vlucht is echter verre van buiten schot.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #860241

  Week 3 en nog zo’n massale valpartij, alles lijkt gemaakt om zo samen te lopen dat er mensen geen volledig team op kunnen stellen in Madrid. Voor mij lagen Pedersen, Rodriguez en Pacher een kwart van mijn overgebleven team erbij, de twee laatstgenoemde zien er niet zo goed uit…

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #859867

  Gegokt en verloren met Carapaz cappen. Gegokt en gewonnen met Almeida banken om alle vluchters mee te kunnen nemen, want Pacher (die wordt één van de mooiste pareltjes zo) en Elissonde zitten mee.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #858126

  1-2-3-4-5! Daarachter enkel captain Evenepoel en truipunten, maar nog steeds genoeg om het gat van 90% naar een bronzen bekertje te halveren. Ziet er een stuk beter uit dan de eerste week telkens rond de 70% bivakkeren.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #857710

  1 (C) + ploeggenoot, 2, 6 en 9 vandaag, kan slechter. Het loopt niet zo lekker deze Vuelta maar sinds de rustdag dagelijks gestegen en in elk geval weer op 90%. Met morgen 13 man aan de start zullen de bankpunten vanaf nu ook hopelijk achterwege blijven :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #856098

  Deze ronde mag dus ook de coronaloterijprullenbak in, kan niet anders dan dat met nog elf etappes voor de boeg er nog een resem grote namen Madrid niet gaat halen. Enkel de Tour is min of meer aan de dans ontsnapt dit jaar.

  In reactie op: Vuelta 2022 – Bagagedragerspel. #854721

  Druk weekend, dacht dat ik alle etappes deze week vtv had ingestuurd… kennelijk niet dus. Succes aan de rest!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850246

  In de laatste 2 uur voor de start toch nog Roglic de ploeg in gezet, de FOMO werd me te groot. Kind van de rekening was Bora – Hindley en Kelderman er met Stewart uitgehaald en Elissonde en Einhorn toegevoegd. Zit me niet helemaal lekker, maar ja. Weinig tijd erin zitten omdat ik op vakantie ben, bijna al het voorwerk is vanuit de bijrijdersstoel gebeurd…

  Daarmee het volgende team op de been gebracht:

  Klassementsrenners en klimmers
  1. Roglic
  Black box nummer één. Gigantisch risico om hem niet te nemen maar niet veel veiliger om hem wel te hebben. Echt geen idee waar hij staat en dan is 6 miljoen eigenlijk te duur, maar durfde het toch niet aan hem te passeren.

  2. Carapaz
  Staat er altijd, matige voorbereidingskoers of niet.

  3. Almeida
  Geloof er niks van dat hij er weinig van verwacht, anders win je niet in Burgos op de bergaankomst. Puntenkanon mits in vorm

  4. Evenepoel
  Die gaat geen beter parcours krijgen om te bewijzen dat hij een toekomstig (of deze ronde al?) groterondewinnaar is. San Sebastian gaf veel vertrouwen.

  5. Yates
  Black box nummer twee. In principe wel de beste grote ronde voor hem.

  6. MAL
  Black box nummer drie. Voor dit bedrag is de potentiële upside echter te groot om hem te skippen.

  7. Higuita
  Kent een geweldig seizoen, is fris en heeft de ideale skillset voor een Vuelta vanuit Scorito-perspectief. Met andere woorden, veel te goedkoop.

  8. Sivakov
  Had zowat heel Ineos willen meenemen. Zoals zo velen heb ik me al aan hem gebrand, maar leek in Burgos beter dan ooit en dit is wel de ronde waar hij het minst snel op zijn snufferd kan gaan…

  9. Rodriguez
  Net zo’n groot talent als Ayuso en meer dan de helft goedkoper, makkelijk keuze voor mij.

  10. Van Wilder
  Na veel tegenslag meer dan in orde en Burgos. Met de ploegentijdrit, Evenepoel en het wit teveel manieren om punten te pakken om niet te nemen.

  11. Buitrago
  Logische pick voor dit bedrag met zijn klimvermogen en explosiviteit.

  12. Elissonde
  Start als bankzitter voor de bergen, maar in de Vuelta heb je een brede selectie nodig bergop en hij is in vorm…

  Sprinters
  13. Merlier
  Eigenlijk te duur, maar er is niemand anders die ik blind kan cappen in de vier vlakke ritten, en hij lijkt in elk geval willen uit te rijden…

  14. Pedersen
  Klasbak. Bewees in de Tour in de hitte te kunnen presteren en is zo te zien nog hongerig voor deze ronde.

  15. Hayter
  Eigenlijk meer alleskunner dan sprinter, dit is iemand die makkelijk de best scorende niet-klassementsrenner kan worden. Met de nadruk op kan.

  16. Coquard
  Kan een heuveltje over en is in dit veld niet een van de trageren…

  17. Thijssen
  Net als Merlier: eigenlijk enkel mee voor vier vlakke dagen. In potentie daar zeker zo snel als iedereen behalve Merlier…

  18. Einhorn
  De beste optie voor 500k.

  Overig
  19. Stannard
  Voor de sprints die te lastig zijn voor Merlier, de heuvels en het middelgebergte, en wellicht de teampunten.

  20. Pacher
  Goede puncheur, goede aanvaller, spotgoedkoop en onderbelicht tov een Adria.

  Vandaag dus 4x Ineos, 2x QS en 1x Jumbo, BEX en UAE. Zou een aardige start moeten worden.

  In reactie op: Vuelta 2022 – Bagagedragerspel. #849446

  Ben er ook weer bij.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845487

  Walls was idd al 1 miljoen, echter kan ik me wel de Giro van 2019 herinneren waar Sivakov, Hart en Sosa allen in prijs verdubbelden omdat Bernal toch niet startte. Dus is niet zo dat Scorito nooit de prijzen verhoogt. En zonder Roglic lijkt dat of een aanpassing in het budget ook wel nodig, daar ik in een team zonder hem mijn geld eigenlijk niet op krijg.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #842680

  Evenepoel rijdt even het hele peloton eraf op een klim van 4 kilometer aan 11%, wie zei ook al weer dat Spaanse klimmen hem niet lagen?

  Rodriguez had ik er al in staan, die zal er ook niet minder populair op worden zo.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #842446

  Almeida op steile puisten – dit jaar geen een gedaan (laatste klim in San Sebastian is er wel eentje dus daar komt morgen verandering in), vorig jaar 3e in Milaan-Turijn, 2e in Emilië, 2e in de koninginnenrit in Luxemburg, 1e in de 2e etappe in Polen, en (in hondenweer) 17e in de murenetappe in de Tirreno, in 2020 eveneens 2e in Emilië en in zijn tweede meerdaagse als prof 13e in de slotrit van de Algarve. Dat is een behoorlijk trackrecord, met name die twee podiumplaatsen in Italië eind vorig jaar waren zeer knap als je kijkt naar hoe goed die velden waren.

  Edit: je zou ook nog de etappe naar Turijn in de voorbije Giro kunnen meenemen, daar was hij 6e.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #841987

  Evenepoel heeft in zijn hele carrière twee lopers van 10+ kilometer gereden voor een klassement (koninginnenrit San Juan 2020, tweede bergetappe Giro 2021). Geen van beide is een van zijn twee beste klimprestaties – die kwamen in de Ronde van Burgos 2020 (in Spanje, zelfde klim die de Vuelta vorig jaar nam) en in Noorwegen dit jaar. Respectievelijk 8.5 kilometer aan een onregelmatige 9% en 9 kilometer aan boven de 9% + vals plat op het eind. Beide klimmen zijn vergelijkbaar met, of zwaarder dan, alle bergaankomsten in deze Vuelta op twee na. En op beiden tikte hij een niveau aan waarmee hij hier voor de overwinning meedoet, probleem is alleen dat hij dat niveau maar zelden heeft gehaald.

  Waar heeft hij nog niet gepresteerd? De lange muren en de zeer lange en zware beklimmingen. Van beide heeft deze Vuelta er welgeteld één (Les Praeres, Sierra Nevada). Anderzijds heeft hij beiden nog niet of nauwelijks gedaan in zijn carrière. Vind het zeer moeilijk in te schatten hoe goed Evenepoel gaat klimmen deze Vuelta maar zie hem wel als outsider voor de eindzege – alleen eentje die net zo goed buiten de toptwintig als op het podium kan eindigen. Kortom, nog niet over uit.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #841949

  @vevie
  Helemaal niet mee eens, het probleem voor Evenepoel is juist de lengte ipv de steilte van de beklimmingen, anders rijd je niet van iedereen weg op de Redoute of Murgil Tontorra in de twee grootste zeges uit je carrière. Wat dat betreft is de Vuelta dus de grote ronde met de beste beklimmingen voor hem, keerzijde is natuurlijk dat er maar een tijdrit in zit.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #841686

  Zoveel sprintetappes, zo weinig sprinters.

  Verder lijkt dit een beetje op de Giro van vorig jaar met een aanzienlijk aantal dure klassementsrenners dat onzeker is.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #840239

  Geëindigd op 89.1. Veel te veel verkeerde namen – al mijn aanvallers (Barguil, Mollema en Mohoric) waren miskopen, Martinez, O’Connor en Caruso waren waardeloze keuzes voor het algemeen klassement waardoor ik buiten de toptwee enkel Vlasov, Quintana en Meintjes in de toptwintig had, Ganna was een luxeaankoop die geen luxe opleverde, en geen vierde Jumbo. Na bronzen en zilveren bekertjes in de eerste twee spellen dit jaar, is het dus een pijnlijke constatering dat het spel waar geluk het minst een rol speelde het slechtst is verlopen, echter wel hoger geëindigd dan in het slagveld van vorig jaar.

  In reactie op: Tour de France 2022 – Bagagedrager Spel #840165

  Groen! Ik mag Pedersen nog wel een bos bloemen sturen voor zijn ritzege, die gaf de doorslag.

  En bovenal, bedankt voor de traditiegetrouw uitstekende organisatie @Wielervolger!

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #838093

  Als er echt tientallen renners buiten de tijdslimiet zitten is het goed mogelijk dat de jury coulance toont, dat is in het verleden ook gebeurd. Als het er een stuk of 5-10 zijn zeker niet.

  Edit: Jakobsen op tijd binnen dus dat valt allemaal wel mee.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #838068

  Denk niet dat je vooraf had kunnen voorzien dat Vingegaard vandaag rond de klimtijd van Armstrong op Hautacam in 2000 zit na een heleboel aanvallen van Pogacar op de klim ervoor gepareerd te hebben aan het einde van een loodzware Tour. Laat staan dat het nauwelijks een uitschieter naar boven is in zijn Tour.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #837701

  Dit is absoluut niet het normale niveau van Caruso en Mohoric. Beiden hebben voor de Bahreingekte van de afgelopen 15 maanden veel beter laten zien dan dit en de rest van de ploeg is niet (Wright, LLS) of veel minder (Teuns) beneden verwachting aan het rijden.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,166)

Laatste nieuws