Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #283673

  Tjonge, wat een gezeur over het wielercommentaar. Zelfs Dione de Graaff en Wilfred Genee kregen een zware onvoldoende. Sinds wanneer zijn zij wielercommentator? Ze waren drie weken lang presentator van een wielerprogramma en dan deden ze beiden op hun eigen manier uitstekend, net als trouwens Karl van Nieuwkerke. Elk van die drie programma’s had een specifieke sfeer. Je houdt ervan of niet. Als je wilt weten hoe moeilijk het presenteren van een programma is, kijk dan maar WielerflitsLive. Dan zie je pas dat een vak apart is, dat jarenlang oefening vergt. Ieder van ons heeft zijn/haar favoriete commentator. Ik houd het nog steeds, al jarenlang, op Michel Wuijts en José Decauwer. Onze Belgische vrienden hebben een traditie in goede wielercommentatoren. Ga maar na: Fred De Bruyne, Marc Stassijns, Louis De Pelsmaecker, Marc van Lombeek, Renaat Schotte en nog veel meer. Wat een weelde!

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #273197

  Nederlandse praatprogramma’s over de Tour. O jee, dan mag Gert Jacobs weer opdraven, die dan over vroeger begint, sappige verhalen over zijn tijd bij Raas vertelt, en na één minuut zal ‘Gertje’, zoals hij zichzelf dan noemt, weer graag vertellen over de sprints die hij voor van Poppel aantrok. Of we krijgen Ron Harmelink in beeld, onze Twentse positivo. Kortom allemaal figuren uit de oude doos. En de presentator is bij voorkeur iemand die het hele jaar alleen naar voetbal kijkt en die de Tour er nog even bij schnabbelt. Mijn devies? Ga gewoon lekker naar de etappes kijken, bij voorkeur zonder het geleuter van Dijkstra en Ducrot, dan zit je altijd goed.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #265159

  Soms zijn er wat dingetjes waar ik mij aan erger. Bobbie Traksel doet soms merkwaardige uitspraken als ‘Het tempo gaat de lucht in’. (‘Het tempo wordt hoger’, zal hij bedoelen). En zullen we eens stoppen met dat eeuwige ‘hij is eraan voor de moeite’? ‘Hij wordt ingehaald’ begrijpt iedereen.
  Verdere ergernissen heb ik nauwelijks, Dat komt doordat ik nooit naar de NOS-commentaren luister. Jaren geleden definitief mee gestopt, vooral door dat gebazel van Herbert (‘waar zit Boogerd?’;) Dijkstra. Die man kijkt alleen waar zijn landgenoten zitten en begrijpt vaak niets van de koers.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #262582

  Ik heb geen enkele moeite met van Belleghem. De man is zeer welbespraakt, spreekt zonder eh’s of ah’s, spreekt zijn talen en is altijd scherp. Mijn favoriete co-commentator is Karsten Kroon.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)