Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 43)
 • In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #116139

  @xistnc, mooi samengevat.
  Al met al een wisselvallig jaar voor de ploeg.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #115033

  @ Hakkie, eens deze jongens moeten lang mee kunnen gaan. Omdat het herstel van Goos nog wel even duurt (als hij op topniveau kan terugkomen) en ten Dam weg is moet er nog wel 1 echte klimmer bij die mee kan tot de echte finale losbarst.

  (Als bijv. Gesink en Kruiswijk allebei de Giro gaan doen dan mist Kelderman tijdens de tour een fitte klimmer)

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114720

  @ ten Dam, eens.

  Maar de media pakken een succes makkelijker op met een aansprekende uitslag. De Tour is vaak een verhaal apart, de Vuelta heeft mij in positieve zin verrast in de hoeveelheid media aandacht in Nederland, die er de laatste week was. (eerste week reed Dumoulin ook goed, amper wat van mee gekregen in de media).
  Omdat hij de laatste week 1e stond kwam de aandacht er, zou Dumoulin hetzelfde hebben gekoerst en 5e hebben gestaan op 3 minuten van Aru, met ingang van de laatste week, was er geen etappe meer uitgezonden.

  Kortom beide versterken elkaar.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114712

  “Well that escalated quickly” ….

  Er leeft in ieder geval een breed gedragen gevoel dat wij allemaal hopen op een beter jaar voor TLJ :)

  Uitslagen zijn in mijn ogen toch belangrijker voor naamsbekendheid, tv tijd, reclame etc. als hoe de koers wordt verreden. Ook een berichtje van 3 regels op nu.nl o.i.d. is nou eenmaal reclame.

  (Een kittel die je de gehele dag niet ziet en de laatste 100m op kop beukt en wint, iedereen heeft het erover. )

  De fanatiekere volger, en dat zijn er niet zo heel veel, weten inderdaad die ene ontsnapping van Gesink, of het fantastische rijden van Kruiswijk in de Giro over 5 jaar ook nog wel.
  De gem. nederlander die zijn boodschappen doet in de Jumbo echt niet.
  Mocht Gesink/Dumoulin ooit podium rijden in de Tour, nou dat vergeten ze nooit meer.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114654

  Absoluut, maar die drang naar alles met cijfers en uitslagen te meten is onderdeel van de huidige maatschappij.
  (Tegenwoordig wordt alles langs de meetlat gelegd conform de prestatie norm die ergens op een kantoor is vastgesteld.)

  Wil je een team kunnen runnen zul je de sponsors tevreden moeten houden en hun uitstraling moeten geven. Dat betekent uitslagen rijden anders kun je het, zeker in NL vergeten in de media.

  Sterker nog dan krijg je die zeikerige Kerckhoffs achter je aan..

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114639

  Hakkie, mooi betoog ik ga een eind erin mee.

  Ik ben het niet helemaal eens met je dat alleen de klassementen er toe doen. Kijk bijv. Hoeveel er over Kittel wordt geschreven/ gepraat in de NL media.
  Goed presteren in de kleinere rondes zorgt voor een hoger niveau, en moraal in de ploeg wat zich weer vertaalt in betere uitslagen in de topkoersen.

  Positiviteit ronde goede resultaten van de ploeg (waar dan ook) doet het voor een sponsor veel beter als weer moeten uitleggen waarom je weer geen resultaat haalt.

  En als we José Been als maatstaf gaan nemen… 😉

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114521

  Hoe beter de knecht, hoe beter de ondersteuning natuurlijk.
  Ik zie het liefst ook allemaal topknechten rondrijden bij TLJ die lang meegaan.
  Maar nu even op basis van het beschikbare budget..

  Dan gaat het niet lukken om meerdere tweede lijn renners te halen, 1 zal misschien kunnen en daarnaast zul je uit een categorie daaronder nog 1 a 2 renners moeten halen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114511

  @ Wolfje, te vermoeid denk ik ook niet met de nadruk op het woordje te. Vermoeid wel.

  Klopt dat TLJ ging voor Hofland zijn sprints maar er waren ook niet meer smaken om uit te kiezen. Laat dan Kelderman thuis maar dat gebeurt ook niet, omdat er wel een complete ploeg moet staan. Het is net wat je als ploeg communiceert.

  Het aantal koersdagen per persoon had ik niet zo in mijn hoofd zitten, dat lijkt inderdaad op het eerste oog mee te vallen. Ik heb persoonlijk van renners gehoord dat ze moe waren in een fase van het seizoen waarin dat normaal gesproken niet mag. Dat is dan ook waar ik mijn mening op baseer.

  Ik blijf erbij, zorg voor een grotere ploeg, meer keuze om de top te ondersteunen, zodat zij meer mogelijkheid krijgen om een resultaat te behalen.
  Helemaal omdat er op dit moment geen topper meer vrij is.

  @ Vlek, worden we het toch nog eens :)

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114502

  Natuurlijk is het zo dat een minder jaar van de toprenners, je dat direct terugziet in de resultaten.

  Waar het mij om gaat is dat er teveel koersen zijn geweest waarin TLJ voor de start al amper wat kon betekenen omdat ze moeite hadden een geschikte ploeg op de been te brengen.
  (Vuelta pakt dan nog goed uit, maar had ook een totaal anonieme ronde kunnen worden.)

  De Eneco ploeg is zo samengesteld uit het op dat moment beschikbare renners, het was meer een team bij elkaar harken dan echt samenstellen om de Eneco tour te winnen.
  Dan verlies je daarin nog Wagner je belangrijkste knecht de laatste dagen.

  E.e.a. is niet direct aan elkaar te koppelen maar het bevestigd voor mij het beeld van het gehele seizoen, te kleine fitte groep renners die teveel moet rijden, gecombineerd met tegenvallende resultaten van de toprenners.

  Dan kun je nu het beschikbare budget stukslaan op 1 toprenner ( die niet beschikbaar zijn), of kiezen voor meer opvulling in de breedte. Ik kies dan voor het laatste.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114490

  @Vlek, doordat TLJ afgelopen seizoen met een kleine groep is gestart, en te kampen had met een groot aantal blessures zijn er veel renners geweest, met name de knechten die talloze wedstrijden hebben moeten rijden.
  (van Winden moest terugkomen om e.e.a. te gaan compenseren, dit pakte gelukkig goed uit.)
  Gevolg een aantal renners was begin augustus al moe, dat heeft meteen invloed op het werk wat ze kunnen doen in de koers en hoe lang ze de kopman kunnen bijstaan.

  Zie de Eneco tour met Kelderman, die zat de laatste dagen al vrij vroeg geïsoleerd, en mocht al het werk alleen opknappen, terwijl hij ploeggenoten had, die langer mee moeten kunnen op zo’n parcours.

  Dus als de groep breder is, heb je als ploeg meer keuze uit ondersteuning voor je toprenners, je kan je ploeg beter inrichten op de koers. (zie ook bijv. Vuelta dit jaar) En je kan tegenslagen beter opvangen gedurende het jaar.

  Ik denk dus dat de winst meer gaat komen uit een bredere groep renners, dan dat je 1 toprenner gaat halen, die in deze periode toch niet meer vrij zijn. Dus investeren in kwantiteit i.p.v. kwaliteit.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114468

  van Avermaet zal een hele vette vis zijn maar die kunnen ze nooit betalen.


  @Veld
  , de zwakte van de ploeg zit mijn inziens in het aantal renners i.p.v. de kwaliteit.
  24 is echt te weinig om het seizoen mee te starten, dit moet minstens 27 zijn om blessures/tegenslag op te vangen. Anders draai je weer een seizoen vergelijkbaar als huidig.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #114395

  Wat mij betreft investeren met het vrijgekomen budget van ten Dam voor extra man in de breedte dus naar 28 man, i.p.v. 25. Hierdoor kunnen ze renners een evenwichtiger programma geven en branden ze niet te vroeg op.
  Als je naar dit jaar kijkt zijn er veel renners geweest die talloze koersen moesten rijden. ( komt natuurlijk ook door de vele blessures). Er zijn verscheidende renners die aangaven begin augustus al moe te zijn. Hierdoor blijft de ondersteuning voor de kopmannen achter etc..

  Aantrekken van van Winden was een noodgreep die goed uitpakte gelukkig.

  Bovenstaande, gecombineerd met het doorgroeien van Moreno en Kelderman moet een beter seizoen op gaan leveren.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #99732

  Zou qua prestaties een goede ruil zijn. Denk dat Martin ook goed bij de ploeg past.

  Zie ten Dam toch ook nog wel graag blijven, hij hoort bij het meubilair van de ploeg.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #99672

  Treurig stukje inderdaad en totaal onnodig. Wees blij dat er Nederlands talent een kans krijgt op WT niveau. Maar nee hoor dan heb je altijd Kerckhofs nog. Past naadloos bij zijn krant inderdaad.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #95705

  @ rennerske, nou teloorgang.. Overdrijven is ook een vak, dat jij kennelijk goed verstaat gezien het gebruik van koosnaampjes ;)

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #95682

  @Rennerske, ieder zijn ding. Ik hou van het langzamere tempo, een presentator die zijn gasten laat uitpraten, muziek afspelen zonder onderbreking van reclame en interviews met de renners die de dag hebben ingekleurd I.p.v de Nederlandse renner “omdat het moet”

  Wat ik bedoelde was, dat omdat studio Tour op ned1 werd uitgezonden op het aantrekkelijkste tijdslot, de inhoud er niet toe doet er wordt toch wel naar gekeken.

  Vive le velo is inderdaad afleveringen saai geweest omdat ik bijv. De gast niet ken en deze lang van stof kan zijn. Zitten er interessante gasten, stijgt dit programma ver boven de concurrentie uit.
  Er straalt liefde van de makers van af en er wordt moeite gedaan om de relevante renners te interviewen.

  Bij studio Tour blijft de stoel naast dionne soms leeg…

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #95412

  @ West helemaal geen gek plan, maar ik denk dat er te weinig animo voor is onder de commerciële omroepen.

  Ik vond dat afgelopen jaar best meevallen. De Belgen waren oprecht blij en onder de indruk van de Nederlandse prestaties. Veel respect uitgesproken over Gesink. Regelmatig interviews langs zien komen in de programma’s ook.
  Dat ze collectief klaarkomen op de winst van Greg is ze gegund. Moet je terugkijken naar de etappewinst van Boom hoe wij dat als Nederlanders hebben uitgemolken op tv.
  Tevens kritisch op bijv. Wellens die niet presteerde.

  Ik ben voor een combi tussen de lage landen. Pak de top items van Vive le Velo gemixt met wat meer aandacht voor de Nederlandse renners. Aangevuld met meer Nederlandse gasten (ex renners). Wordt een kijkcijferhit, gegarandeerd.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #95356

  Sooike +1

  Tja kijkcijfers van studio Tour. Het gros van bejaard Nederland heeft vanaf het 6 uur journaal ned 1 op staan de hele avond dus dat zegt mij helemaal niets. Er kijkt een miljoen kijkers gem. Naar alle ned1 programma’s op de avond. Bejaard Nederland dus.
  Zet een gaar belspelletje met een medium op dat tijdslot en er kijken ook een miljoen kijkers. Lekker makkelijk scoren het beste tijdslot van de avond gebruiken voor je programma en dan jezelf op de borst kloppen dat het zo’n goed programma is.

  Vive le velo trekt veel meer kijkers als vorig jaar en ik durf te wedden dat de meeste daarvan Nederlanders zijn die zijn overgestapt. Daar zou ik mij als NOS zorgen over maken.

  Het voetbal is de NOS kwijt dus er is budget om te steken in andere sporten. Ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen. Ik verwacht er in ieder geval niet veel van.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #93508

  Mooi einde. Prachtige aflevering om te genieten en om het bloed onder je nagels vandaan te halen.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #92749

  Geweldig intervieuw inderdaad, wat een toffe gast! echt een liefhebber. Ook zijn mtb filmpjes op YouTube zijn een genot om naar te kijken.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #92122

  De Kwaliteit van gasten van vive le velo wisseld sterk maar als er dan interessante gasten zijn dan stijgt het programma tot grote hoogte. Ook de items zijn prachtig en het gesprek met de winnaar van de dag is erg leuk.

  Tour du jour voor mij een verassing, goede gasten, goede inhoud, ben echt positief verrast. Hoop dat ze dit niveau volhouden, leuk ook dat ze op locatie zitten en het item “de andere Tour” vind ik erg goed. Leuk ook om Thomas dekker in een andere rol te zien.

  Studio Tour; Saaaaaaaaaai. Ga volgend jaar op locatie zitten, dump die presentatoren, dump die semi kenners en steek er tijd, aandacht en geld in. Ik vind het nu echt een aanfluiting.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #91316

  Wat een schitterend eerbetoon aan casartelli, kippenvel. Prachtige uitzending met Dekker, vanmarcke en deze reportage.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #91306

  Thomas dekker nu in vive. Interessant daar ga ik eens goed voor zitten.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #90609
  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #90593

  Mooi interview in vive le velo met gesink op dit moment. Goed te zien dat hij straalt!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 43)

Volg hier

Headlines