Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 111)
 • In reactie op: Scorito-algemeen #735507

  @Danusz, Witry “sowieso” basis ipv Sugawara, nogal een statement. Hoe kom je erbij?

  In reactie op: Scorito-algemeen #506787

  Pavlidis is top, maar denk dat je voor een goedkopere variant net zoveel punten voor je geld terugkrijgt. Stond er bij mij eerst in, maar past niet meer helaas

  In reactie op: Scorito-algemeen #506009

  Karperdrol, mwoah, ik zeg niet dat Sugawaru sowieso basisspeler wordt, maar ik vind Sugawaru wel meer brengen dan Svensson. Zou me niks verbazen, valt ook regelmatig in dus lijkt er tegenaan te zitten.

  Over gokjes gesproken, ik neem de prille 17jarige Ihatarren, met die moordende concurrentie kan ik me niet voorstellen dat hij altijd basis staat. Zolang hij zich basis speelt voor de winterstop ben ik intens blij.

  In reactie op: Scorito-algemeen #505908

  Svensson is minder zeker van zijn basisplaats dan Wijndal;)

  In reactie op: Scorito-algemeen #505711

  Ik vind Ihatarren én Kokcu een grote gok, interessant hoor, maar dan mag géén enkele verdediger op de bank belanden en is een Dest uit den boze…

  Hoe ga jij hiermee om El mel?

  In reactie op: Scorito-algemeen #505673

  Dest durf ik niet aan, aangezien ’t mij niet lukt zes middenvelders te pakken waar ik allemaal blij mee ben en die geen gokjes zij qua basis/wissel.

  Ik verwacht namelijk dat Alvarez naar Rcv gaat en Donny naar de 8 positie. Dan krijg je drie man die strijden voor de RA positie… Veltman mazraoui en Dest. Na zo’n goed seizoen van mazraoui, denk ik niet dat ETH hem gaat passeren als die weer fit is

  In reactie op: Scorito-algemeen #505669

  Barceman, welke AZ middenvelders vind je koopjes en waarom? Koopmeiners en Dani de Wit? Ben erg benieuwd naar die uitleg..

  Sinisterra overweeg ik wel, maar blijft lastig. Jorgensen is bijna terug, dan gaan Narsingh, Larsson en hij strijden om één plek. En Toornstra komt ook nog terug, heeft wel eens hangend op de vleugel gestaan. Of Kokcu gaat eruit…

  Al met al, te groot risico voor een eventuele waardestijging denk ik

  In reactie op: Scorito-algemeen #505480

  Jori, 4x AZ, wie? Ik kom tot max 2

  In reactie op: Scorito-algemeen #505339

  Ik denk dat de kans zeer aanwezig is dat Donny op de Schöne plek gaat spelen. Mazraoui is daar momenteel niet goed genoeg voor. Alvarez niet creatief genoeg. Voor Marin gaat het allemaal nog een stap te snel. Donny zou dit wel goed kunnen en Ziyech speelde laatst op tien echt een stuk beter dan Donny.. Mja, wat de trainer doet is lastig te voorspellen.

  Ik heb ook liever Ziyech en Donny dan Ziyech en Tadic, maar met die blessure en de aanzienlijke kans dat ETH gaat experimenteren hiermee zit me niet lekker..

  In reactie op: Scorito-algemeen #404106

  Bijl is leuk hoor, speler met enorme aanvalsdrift. Gaat zeker nog genoeg score! Maar met dit ruime budget kon ik het me niet veroorloven een verdediger van een degradatie kandidaat te nemen. Anco Jansen zie je ook weinig, maar mits niet geblesseerd gaat die zijn 750k lachend waard zijn

  In reactie op: Scorito-algemeen #404050

  Geen eens RvP? Met die pinchhitter regel kon ik ‘m niet laten liggen. Al ga ik er vanuit dat ie basis blijft als captain.

  Je hebt gelijk wat betreft punten voor de spits, maar… Ik heb idrissi, rvp en Peterson in de basis. Mijn theorie is all or nothing. Als psv wint, liever met de nul en zonder goal. Van the hunt ivm scorito. Dan is ziyech de enige die daar last van ondervindt.
  Denk dat de kans op punten/doelpunten daarvan vergelijkbaar is deze ronde als je het afzet tegen de tegenstanders.

  In reactie op: Scorito-algemeen #404040

  Volgende week is voor mij heel simpel, en hoe dan ook ga ik er iets winnen. Ik acht psv een groot voordeel te hebben thuis, en een dag meer rust dan ajax. Gaan dus twee verdedigers en één middenvelder in de basis.

  Zoet mag op de bank, want pec speelt uit bij Emmen en ik ga er vanuit dat ze die iig winnen, met een kansje op de nul. Kans op de nul acht ik klein bij psv ajax.

  Ziyech staat er ook in maar de ligt blind en huntelaar mogen op de tribune/bank plaatsnemen.

  Verliest psv, win ik, als ajacied zijnde. Verliest ajax, zijn de Scorito punten een kleine troost op een teleurstellend weekend en gaat het verwerken van ’t verlies wellicht een tikje beter.

  In reactie op: Scorito-algemeen #403721

  Toch jammer van Koopmeiners, erg verdedigende rol zie ik. Momenteel staat ie CV bij het invallen van Maher. Die heb ik ook nog wel overwogen trouwens, maar leek me een onnodig risico.

  In reactie op: Scorito-algemeen #403707

  Idem Jimrko, geïnspireerd door jouw uitgebreide toelichting. Jammer van Boadu, wederom een talent van AZ na zo’n wervelend begin vd competitie.

  In reactie op: Scorito-algemeen #403692

  Interessante overwegingen. Dit jaar voor het eerst wat meer rekening gehouden met het speelprogramma met dank aan de discussies op dit forum afgelopen seizoen. Wederom is waardestijging één van mijn belangrijkste overwegingen en mede daarom houd ik wel van een educated guess. Als het niet te veel tegenzit, dan hoop ik ook dit jaar weer terug te komen naar de beste 99%. Start vanaf 65% met een ’top’score van 1271. Daarnaast dit jaar, bij een gebrek aan goede prijs/kwaliteit/zekerheid voor middenvelders, voor een zeer sterke defense gegaan en ik zal dus met name 4-3-3 of 3-4-3 gaan spelen. Ik vond de aanvallers dit jaar ook relatief goedkoop, dus, hoewel ik hier altijd op bezuinig, dit jaar meer geld aan uitgegeven.

  Keepers:
  Zoet – vanwege mijn keuzes voor 4 andere ajacieden hier Zoet neer gezet, had ook onana kunnen zijn.
  Vd hart – matcht lekker met het programma van PSV, mits PEC een beetje gaat ballen. Hebben ook al tegen elkaar gespeeld dus dat is een extra bonus. Risico: ik vind het een grabbelaar, van ’t Schip heeft een keeper uit Australië meegenomen van zijn oude club en dat wordt nog een lastige concurrentie strijd.

  Verdediging:
  Van de Ligt – met oog op waardestijging een no-go voor mij, die kans is zeer klein, maar vanwege het ruimte budget en gebrek aan voor mij interessante middenvelders er nog in geklikt.
  Blind – durfde Mazraoui niet aan, Ten Hag heeft hem al eens rust gegeven ivm Europees voetbal. Gaat zijn basisplek niet verliezen, maar voor 500k die extra zekerheid genomen. Blind/Taglifico is de afweging tussen weinig gele kaarten en meer kaarten, maar ook meer aanvallende impulsen. Muntje opgooien dus.
  Schwaab – voor 3m een no-brainer voor mij
  Dumfries – net wat goedkoper dan Angelino en ivm Behich geen Angelino aangedurfd. Angelino wel een fijne trap. Dumfries gisteren gewisseld had ik niet op geanticipeerd though.
  Buttner – mits fit een no-brainer ivm vrije trappen

  Afgevallen: Sepp en Gavory, beiden gaan flink stijgen in de winter denk ik, maar ik had er geen ruimte voor met dit ruime budget.

  Middenvelders:
  Ziyech (C) – t.o.v. Tadic een no-brainer
  Pereiro (C) – no-brainer, mits basis. Klein gokje, maar must-have als hij basis blijft.
  El khayathi (C) – na die 4 goals kon ik er niet meer omheen, nu al een grote kans op lichte waardestijging.
  Koopmeiners – vind het momenteel de sterkste van AZ, ook al heeft Til veel krediet opgebouwd vorig seizoen. Vanwege de penals + heerlijke traptechniek erin. Normaliter pak ik geen controlerende middenvelders.
  Osman – zeer doelgericht, prima trap, ik verwacht relatief veel van Heracles, opvuller. Risicofactor: Drost
  Flemming – goede voorbereiding, goede traptechniek, hoop dat hij zich basis speelt. Maar Genreau viel eerste weken tegen vond ik, dus ik hoop dat Flemming zijn kans pakt. Risico: namli, genreau, leemans, bouy. Hij moet er dus flink wat achter zich houden voor de CAM.

  Ofwel, Ziyech en Pereiro altijd basis, opvullen tot maximaal een 3-4-3 opstelling.

  Net niet gehaald; Guti, aangezien ik hoop dat Pereiro basis blijft , en PSV met 2 controleurs speelt, is hij op de laatste dag toch afgevallen. Controlerende spelers hebben meestal minder aanvallende output. Guti bewees gisteren het tegendeel:)! Jammer, maar mooie aanwinst voor de eredivisie lijkt. Frenkie de Jong geldt het zelfde voor. Ayoub heeft er ook nog een tijd ingestaan, maar voor iets meer zekerheid gekozen dus. Toornstra normaliter voor mij een zekerheidje, helemaal voor 3.5m, maar ik zie Jorgensen wel spits worden, RvP erachter. En dan Toornstra/Larsson/Sinesterra linksbuiten, iets te veel risico. Ook met Ayoub nog op de bank die die rol kan vervullen.

  Aanvallers:
  Huntelaar (C)- voor mij een must-have als hij Dolberg voorblijft. Kans op waardestijging acht ik wat minder groot ivm concurrentie Dolberg 2e seizoenshelft, tenzij Scorito er niet om heen kan door zijn rendement. Pinchhitter regel als vangnet voor dit ‘gokje’.
  Van Persie (C) – zelfde als bij Huntelaar, alleen verwacht ik wel dat hij blijft spelen met die aanvoerders band. Blessure gevoelig en de 3 potten op kunstgras deden me twijfelen. Maar, pinchhitter regel wederom het vangnet.
  Idrissi (C) – heerlijk rendement voor 2.5m, hoop dat hij die lijn kan doorzetten.
  Peterson – pingels, zeer doelgericht en een fijne trap. Bovendien verwacht ik dus een goede seizoenshelft van Heracles.
  Serrarens – goedkope opvuller, verwacht hem altijd tribune te zetten.

  Net niet gehaald:
  Enorm veel aanvallers, de keuze was reuze. Anco Jansen (recente blessure), Necid, Lammers, Avdijaj, Luuk de Jong (1m duurder, zelfde potentieel als RvP en the Hunt), van Duinen, Dalmau etc. etc.

  Veel te lang betoog, hoop dat een enkeling het einde heeft gehaald.

  Succes allen komend seizoen :-) !

  In reactie op: Scorito-algemeen #402803

  Door de grote hoeveelheid “goede” keuzes, met name in de voorhoede, verwacht ik daar juist grote verschillen. Basis van ’t middenveld zal wel veel op elkaar gaan kijken, bij gebrek aan interessante spelers, voor de opvullers natuurlijk meer verschil. Verdediging zal daar tussenin gaan zitten, maar dat is elk jaar vergelijkbaar tussen de meeste teams.

  Budget is wel veel te ruim, Tadic, Lozano en Berghuis waren eerst een no go maar met dit budget prima in te passen.

  In reactie op: Scorito-algemeen #401362

  Dolberg staat op ’t punt om de training te hervatten, maar dat is al tijden zo. Eigen afweging.

  Van Persie speelt elke pot, zolang die niet geblesseerd is, maar zal niet altijd basis staan ivm Jorgensen. Zijn xG gaat daardoor drastisch omlaag. Kan desalniettemin interessant zijn.

  Grootste probleem met die twee is nog wel dat de kans op waardestijging minimaal is, Huntelaar zal nooit veel waard worden in de winter omdat Dolberg dan sowieso terug is en, als dat niet al eerder gebeurd is, grote kans op de basis heeft. Maar misschien ook wel, je weet ’t niet. Lastige overweging iig!

  In reactie op: Scorito-algemeen #398929

  Als Pereiro en Toornstra niet gauw beter gaan spelen gaan ze er gewoon uit. Gutierrez kan prima op tien, heeft een goede steekpass maar zou als spelverdeler vanuit de 6/8 positie beter tot zijn recht komen. Dus idd, Rosario eruit maar als Pereiro niet gaat presteren gaat hij eruit op den duur.

  Toornstra nu wel eerste slachtoffer op ’t middenveld bij Feyenoord. Als Jorgensen terugkomt gaat van persie achter hem spelen en Toornstra banken (of op de vleugel). Daarnaast concurrentie van Ayoub.

  Wil ze er beide graag met zekerheid in zetten, maar blijft een flinke gok. Mits basis zijn ze beide een goede keuze, maar de kans dat ze beiden/een van beiden gaat banken is ook zeker aanwezig.

  In reactie op: Scorito-algemeen #398816

  Idd, voor 1.5m had ik de gok wel aangedurfd.

  Wel grappig, waar ik eerste twijfelde over ’t middenveld van ajax, twijfel ik nu vooral over ’t middenveld van Psv, door die late aankoop. Wie gaat Pereiro zeker wel of zeker niet nemen?

  In reactie op: Scorito-algemeen #398794

  Bahebeck was 1.75 vorig jaar, maar eens, natuurlijk veel te duur voor 2.25. Komt terug van een zware blessure kans op terugval is groot en vd streek zal zijn basisplek wel behouden. Met al die concurrentie op de bank is ’t voor mij de gok niet meer waard.

  In reactie op: Scorito-algemeen #398757

  Heldere analyse, klopt als een bus. Maar wat is nu precies die punt Pietje? Dit is toch gewoon een uitleg van ’t spel en dé reden waarom je altijd voor “onder gewaardeerde” spelers moet kiezen (in jouw ogen)? Op zoek naar de “foutjes” van scorito (ik vind persoonlijk dat ze erg eerlijke prijzen aan spelers koppelen, dat is nog niet zo makkelijk en met welk model dan ook ga je dat niet veel beter maken, door oa gebrek aan data en veel factoren waar je geen invloed op hebt).

  Als PEC, zoals vorig seizoen, super goed presteert dan is toch een zeer aannemelijke verwachting dat ze dat de tweede helft weer doen? Thuis/uit is in balans, kwaliteit van de tegenstander ligt in de eredivisie toch allemaal enorm dicht bij elkaar (op psv en ajax na). Juist knap dat mensen PEC destijds zo goed hadden ingeschat en daarvoor dus terecht beloond worden.

  In reactie op: Scorito-algemeen #398158

  Hmm, prima proefronde scores maar het is me de afgelopen jaren nog nooit gelukt om met een echte topscore te starten. Vanzelfsprekend oa ook redelijk op psv gezet (Angelino, pereiro en… Lozano) maar dan nog wel even Lozano ipv Bergwijn gepakt. El khayati op de bank. Al met al nog potentie om mijn score van ~1275 te verbeteren, maar gaat lastig worden. 600 punten, toto en nog zeven basisspelers te gaan, Toornstra als captain, afhankelijk van hem/feyenoord dus:)! Hoop toch minimaal 1400 te halen, anders loop je wel enorm achter.

  Begin me aan te sluiten bij de kritiek op de proefronde, start straks toch opeens met een groot gat voor een toppositie ;)

  In reactie op: Scorito-algemeen #397874

  Als je Rosario dan gaat vergelijken met een El Khayati krijg je bij die laatste “zeker” meer punten in de eerste seizoenshelft. Echter, een basisspeler van psv voor 2m stijgt, ook bij geen doelpunten, geheid naar 3m. Mits die basis blijft. El Khayati daarentegen stijgt alleen als ADO boven verwachting gaat spelen, kleinere kans dus. Zo is ’t altijd een beetje de balans zoeken. Meerdere spelers van ajax en psv is natuurlijk wel een must. Afhankelijk van de rest van je team zijn dat er 2-4 per club.

  In reactie op: Scorito-algemeen #393609

  Bero is niet echt een doelpunten maker voor zover ik zijn statistieken heb gezien. Denk/hoop dat Odegaard daar mag spelen. Vind 2.5m overigens wel aan de dure kant voor een speler die ’t bij Heerenveen ook niet heeft waargemaakt, scorito technisch al helemaal niet.

  In reactie op: Scorito-algemeen #393557

  Jammer dat die Lammers zo dramatisch speelt, was wel een zekerheidje anders. Heb idd maar drie aanvallers die voor mij momenteel zekerheidjes zijn.

  In de verdediging heb ik juist ’t probleem dat ik liefst merendeel psv en ajax wil, maar dat ik zo nog vijf a zes verdedigers op ’t oog heb die hun geld waard gaan zijn. Leuke puzzel blijft ’t.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 111)

Volg hier

Headlines