Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 78)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #840966

  Geen groene en bollen trui te verdienen voor de team trial. Maar voor de rest klopt de redenatie van @Doe maar Renaat
  Komt dan neer op 53 ptn Dennis, 59 ptn Roglic en 60 ptn Leemreize als ik goed geteld heb. Is natuurlijk nog steeds een mooie start! Maar als je de “gok” Jumbo neemt bvb en QS wint blijf je achter met enkel de etappe punten natuurlijk.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #840484

  Ik verwacht 6 sprints: 2-3-11-13-16-21

  Niet veel kansen dus maar dus wel weer cruciale punten denk ik. Voorlopig wel maar heel mager sprint deelnemersveld. Enkel Ackermann als topper al is de vraag of die wel nog als topper gezien mag worden.. Benieuwd wie nog zal rijden want bijna alle toppers reden de Tour.

  Grootste gewicht moet bij bij de klassement/klimmers ingezet worden (net zoals in Tour dus)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #834349
  Quote van danieltndb:
  Is goed Jan Janssen ik spreek jou wel als hij 350 punten heeft.

  Zo dat heeft hij alvast niet gehaald. Zit jij al aan de whisky ananas?? Mij mag je er altijd eentje trakteren!

  Trouwens niet fijn dat Matje afgestapt is had hem graag nog zien strijden met Wout maar je reactie was wel net iets te fel om hier niet op te reageren

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #821546

  @Valvuillerdemoz met B garnituur bedoel ik dus ook de split zolas door Antonini in zijn post omschreven (de niet top sprinters dus die zowel 15de als 3de kunnen worden). In mijn ogen heb je enkel met Jakobsen zekerheid in de “vlakke” ritten kort gevolgd door Philipsen. Voor de rest is er geen garantie vandaar mijn insteek hem er wel bij te nemen ..

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #821390

  Mijn klimteam staat redelijk op punt. Kan telkens mooie dagopstellig maken met nog reserve op bank. Heb nu toch even voor de fun MVP erin gefietst (ook al ben ik er nog tegen). Als ik voor elke rit nu een opstelling zet zou ik hem vast erin zetten en evt cappen voor ritten 5, 6, 8 en 14 + de tt’s. Heuvel sprints (4,13 en 15) zou ik hem opstellen maar denk dat deze voor Philipsen gaan zijn. Nu voor rit 5 (kassei) heb ik Wout die ik kan cappen dus MVP is hier een extra. Rit 6, 8 en 14 (punch) kan zomaar ook Poga of Rog zijn die ik in mijn team heb. Hier dus ook MVP een extra. Tt’s idem (Wout, Pog en Rog als cap). Mijn conclusie is dus dat ik eigenlijk MVP nergens hoef te cappen maar ik zie hem wel in 6 ritten scoren en dus wel 200 ptn halen. Nu door MVP erin te steken heb ik sprints team moeten uitdunnen. Heb nu 6 pure sprinters vooral B garnituur wel (met enkel Philipsen als topsprinter). Ik zou dus ook MVP weg kunnen laten en toch Jakobsen erin steken (met beetje schuiven) voor een zeker sprint kopman (oké maar 4 kansen wss maar 4 keer met zekerheid cappen). Dus ik zie MVP zonder cappen meer punten halen dan Jakobsen maar de tweede heb ik meer nodig om te cappen en Matje dan weer minder. Ik vind het hoe langer hoe moeilijker dit dilemma.. ik denk namelijk dat er aan de top wel eens een verschil kan gemaakt worden met het sprint team omdat GC redelijk gelijk gaat zitten. Ook al zijn er maar weinig sprint kansen… Iemand zelfde gedachtegang of volledig andere?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #821387

  @Floda ik had Poppel er tot hier toe ook vast in staan gezien de zwakke sprints van Bennett maar het is wel duidelijk dat BORA nog steeds in hem blijft geloven. Verder dan top 5 zie ik Bennett niet halen. Echter als Poppel dus idd load out is in de 4 a 5 vlakke ritten zal ik rond de 20ste plek uitkomen. Denk niet dat je ptn moet rekenen voor een load out. Maar dacht hem dan idd wel in de heuvel/punch te zetten tot ik er ineens aan dacht dat BORA ook gewoon een Schachmann en Vlasov in vorm hebben die denk ik eerder gaan mogen punchen dan Poppel. Zie dus enkel kans voor Poppel als Bennett uitvalt maar moet je daarvoor speculeren? Ik ben er nog niet uit (wacht nog even af of er mss een goedkope sprinter bij komt)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #819788

  @Fu-Yong Hai en @Sjoerdistan thanks! Haha gene vette dus maar inderdaad valt wel te verwachten met enkel historische data des te duidelijker hoe belangrijk vorm is hé 😀 maar vind inderdaad de verschillende artikels daar altijd wel top! Jouw dagboek was trouwens ook wel fijn om te lezen, ik herken de gedachtegang! 😅

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #819674

  Kan er ergens gevonden worden hoeveelste het WielerOrakel team van de Giro geworden is? Vind dat wel altijd leuke lektuur maar hoe correct zijn nu de computer statistieken gebleken met hun team?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #819391

  @Antonini als je geen MVP hebt wat is er dan mis met een Wout Van Aert te cappen voor die ritten als er een zekere kopman gezocht wordt? @TheBest met de optie WVA en MVP zou ik eigenlijk wegblijven van dat segment of je gaat ergens anders te kort komen

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817621

  @Boasson en Hagen denk idd dat het cruciaal gaat zijn wanneer Poga geel en wit pakt en je dus met UAE gratis puntjes oppakt tov de grijze massa die misschien idd wel goed omschreven staat hierboven.. het voordeel van Poga is dat hij een top tijdrit heeft he en in de sprint, heuvel en kassei eigenlijk geen tijd zal verliezen. Dan is de vraag hoeveel voorsprong krijgt een Teuns op de mooie meisjes (ik haal Teuns eruit omdat hij bovenstaande ook allemaal redelijk kan). Een Teuns gaat wel op half minuutje van Poga staan na tt. Dat zal wel lukken op de mooie meisjes als in kopgroep (niet vanuit peloton). Een Teuns zou rit 8 ook nog moeten kunnen maar rot 9-10 zal het toch gedaan zijn en zie ik Poga overnemen. Enige reden dat hij dan niet geel en wit zou pakken is dat er telkens een vluchtersgroep voor blijft met veel tijd (maar dat is niet echt veel voorkomend in een tour). Dus mijn gok gaat naar rit 9 of 10..

  Trentin is voor mij no brainer. Al vrees ik dat Trentin niet gaat mee gaan.. ik heb even de PCR stats van UAE bekeken van vorig jaar omdat ik wou uitzoeken welke knecht mee te nemen. Muz van een Bjerg in de tt en een verdwaalde Majka in een bergrit rijdt echt enkel Poga naar een top plaats. Je ziet het ook aan de scorito ptn. Bijna alle UAE renner zitten aan dezelfde punten (puur dankzij Poga zonder eigen uitschieters). Daarom denk ik dus niet dat UAE nog een speerpunt zou mee nemen en als Trebtin mee gaat het puur knecht gaat zijn en dan ben je natuurlijk wel in de miserie want dan had je evengoed een 1.5 mil teamgenoot kunnen mee nemen..


  @floda
  je vergeet dat WVA ook gewoon elke topsprinter kan kloppen in het vlakke? Sagan prime won ook telkens groen voor topsprinters en WVA acht ik eigenlijk nog hoger dan Sagan prime niet?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817491

  @Nasibal snap je punt van brede waaier AK mannen die punten verdelen. Maar is dit niet enkel in het begin van de Tour? Na een tijdje vallen de o’conners ea er toch vantussen en blijf je met een 5 a 6 AK mannen die consequent nog als eerste over de meet rijden in een berg etappe. Voor een plaats 10 gaan die mannen niet aanhaken maar eerder voor etappe winst proberen niet (de o’conners ea he)? Zag je ook in de Giro. Laatste ritten komen Hindley, Carapaz, Landa “consequent” als eerste AK mannen binnen (ok hier en daar hangt er nog eens een Martin ofzo tussen). In mijn ogen heb je dus meer aan een brede waaier AK mannen met hoger punten potentieel dan investeren in een VDP en Ala waar je met 200 ptn content mee bent. Of begrijp ik je punt verkeerd? 😊

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817206

  @Antonini rit 13 en 15 zie ik Philipsen wel doen. Tenzij hij al uitgeteld is voor groen (is grote droom van hem vandaar extra neiging naar Philipsen). Rit 6 doet me wat denken aan Vuelta 2020 Suances rit. Daar is Philipsen als een van de enige sprinters er nog half bij. Al is deze rit wel zwaarder idd. Ik reken alleszins Philipsen tot het kransje sterke sprinters en ben er zeker van dat daardoor MVP enkele kansen gaat moeten laten schieten. Niet vergeten dat als MVP in een vlucht zit daadwerkelijk iedereen naar hem kijkt en hij daardoor minder kansen heeft (dat was duidelijk id Giro). Soit eigenlijk is het dezelfde discussie als bij Giro dus iedereen kan het daar nog een nalezen 😅

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817181

  Ok reactie verdwenen nog eens proberen


  @Antonini
  ik zou de statistieken van Philipsen nog even opzoeken als je denkt dat Alpecin voor MVP zal rijden in alle ritten die je zo juist hebt opgesomd.


  @Nasibal
  om eerlijk te zijn vind ik je argumenten nu beter passen dan toen in Giro (waar ik hem wel mee had). Maar ere weer eer toekomt de basis van wat ik hier zegt komt idd van jou 😉

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817159

  @Phoenix000 je begrijpt me verkeerd denk ik. WVA gaat VDP absoluut niet schaduwen. Het peloton gaat hem gwn terughalen om te kunnen sprinten.. wat ik bedoel is de combo WVA -MVP is in mijn ogen nutteloos om budget redenen. Niet omdat ze het zelfde profiel hebben (langs geen kanten zelfs voor deze tour) maar wel omdat WVA de sprint kan winnen van het peloton en je dus in mijn ogen niet veel aan een dure aanvaller hebt gezien je WVA in die ritten gewoon cappt (al blijven er 3 vluchters voor dan is 4de nog steeds goed). Als je WVA thuis laat dan is het een ander verhaal (maar dan wens ik je succes)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817140

  @Danieltnbd succes ermee is prima! En wie laat je hiervoor thuis?

  Scenario van Renaat had ik ook in gedachten. Mooie score maar voor die prijs niet waard om GC te downgraden

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817116

  De vraag is niet of hij smerig veel punten gaat halen (wat hij trouwens niet zal doen), de vraag is gaat hij zoveel meer smerig veel punten halen dan een goedkoper alternatief in de veronderstelling dat je WVA capt in overeenstemmende ritten?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817103

  Als je Wout in het team hebt (wat bij 95% het geval zal zijn) zie ik niet in waarom je MVP (voor dat bedrag) zou mee nemen. In de Giro was het duidelijk waar je hem kon zetten plus was hij gedoodverfde eerste roze trui. Nu topsprinter mee die heuvel over kan en van groen droomt. Buiten de kassei rit en tt’s (waar massa alternatieven zijn) zie ik niet in waar je hem zou zetten? Wout en Philipsen zelf zullen de zwaardere heuvel ritten ook voor sprint willen gaan ivm groen uit te lopen op Jakobsen. Ik denk dat er weinig vlucht ruimte zal zijn (buiten bergen). Of mis ik iets?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #816559

  Na zijn naturalisatie tot Slovenië zal Sagan wel terug zijn vorm van weleer terug vinden zeker? Ze hebben daar duidelijk goeie lucht dus… (goed bezig scorito)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #816477

  Ik vind Mas hier toch wel wat onderschat hoor. Die jongen rijdt de afgelopen 2 jaar telkens tour en vuelta en slaagt er in om in deze 4 ritten minstens 6de te worden (2 × 5de, 1x 2de en 1x 6de). Zijn tt is niet slecht (top 20 mogelijk) toch een andere GC klimmer a la Landa. Ik vind 3.5 absoluut geen weg gesmeten geld zo! Zie hem weer in de top 5 en met veel bergritten tja toch hoog punten potentieel..

  Trentin nu ook toegevoegd een PCR, dat zou zomaareens ook een punten kanon zijn als hij mee sprint, top 5 groen gaat en dan nog eens dikke punten mee pakt van Poga. Vergeet MCnulty dan maar al :-p natuurlijk even afwachten misschien puur knecht

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814643

  @Erik inderdaad geen vergelijking dit jaar. Ook gissen waar Wout zijn focus heeft gelegd (mss eerder op sprintsnelheid)? Al zal hij tijdrijden niet verleren. Zou een parcours zijn met veel bochten weet niet in wie zijn voordeel dit gaat zijn maar denk wel dat verschil minim gaat zijn..
  Ik had trouwens Ganna ook met stip aangeduid om mee te nemen maar door discussie hier nu misschien ook wat naar de achtergrond. Had er zelf nog niet bij stil gestaan dat Wout eigenlijk echt kort op Ganna zit tot nu op pcr nog eens grondig te kijken

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814606

  @Erik goed speurwerk maar ik zou toch even Wout naast Ganna zetten ipv Remco. WK tt vorig jaar was dubbel zo lang en daar verliest Wout 6 seconden. Kijk even naar Tirreno vorig jaar die 11 km was en daar wint Wout voor Ganna. Laten we zeggen als Ganna al wint zal het niet met meer dan 2 sec zijn en pakt Wout die wel even met de vingers in de neus bij de sprint

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814468

  @Nasibal ik denk wel dat roglic (zonder pech) mee aankomt met Poga op de kasseien. Denk niet dat Jumbo zich daarin laat vangen (zal wel getraind hebben). Woutje zal zich idd niet moeten opofferen en gewoon geel verder uitbouwen. Ik zie wel met vlakke aanloop van de mooie meisjes Wout nog geel houden zelfs. Maar aangezien rit 9 tem 12 bergen zijn zal hij het nie lang meer houden uiteraard dus kans is er dat hij gewoon laat lopen. Zie dan eigenlijk zelfs Roglic eerst geel overnemen (altijd sterk in begin vd ronde). Maar kans Poga is even groot. Vrees dat Ala nog niet de vorm gaat hebben.. al is een vluchter zoals Teuns ook niet uitgesloten voor geel idd

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #814158

  Poga 7 mil
  Roglic 6 mil
  WVA en Jakobsen 5 mil
  Mas en Vlasov 4.5
  Philipsen, Alaphilippe en Ewan 4 mil

  Denk dat dit de duurste renners worden. Er zal ook veel in de 3.5 categorie zitten (de juist niet sprinters zoals Bennett, Groenewegen etc en de juist niet GC mannen zoals Martinez, Thomas etc). Mss zelfs Ganna en VDP ook)

  Trouwens wie WVA thuis laat kan zijn bekertje al vergeten op voorhand ;)

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #805029

  Dat heb je dan, een te breed team dus Dumoulin op de bank na inzinking. Worden dus wat bankpunten maar ja lijkt fan toch beter in orde als enkele dagen terug dus hierna kan hij hopelijk terug id selectie!

  Heeft er trouwens iemand een livestream waar je goed kan volgen wie waar zit? Maw die renner in kopgroep, die renners (of belangrijkste) in peloton, die in gelost groepjes etc. Vroeger kon je dit via scorito volgen maar nu niet meer. Heb bvb geen idee of zo een Forunato, Gall etc nog in peloton zitten. En hoever zitten de sprinters? Enkel echte kopmannen worden gemeld door scorito maar soms wil je toch graag je parel volgen (zonder naar tv te kijken)

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #804001

  Gisteren voor start gaf VDP in een interview met sporza aan dat hij zich ging mengen in de sprint. Je zag hem ook aangaan maar daarna laten lopen. Iemand die een interview gezien heeft waarom? Is de intentie echt enkel winnen dan? En gaat hij zich nog mengen of was het gewoon omdat er in rit van gisteren zo een berg in zat? Je zal het zien dan zet je hem vandaag op de bank na gisteren en rijdt hij nu effe top 3 😁

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 78)

Laatste nieuws