Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 29)
 • In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #802450

  CRL

  Ja, wie moet kevinraar er dan uitgooien om zowel Kämna als Valter mee te kunnen nemen?

  Zelf zie ik Mollema hier niet aanvallen, maar je weet het maar nooit met die jongen. Misschien gaat ie er wel samen met Kämna en Valter vandoor! Ik ga me niet branden aan een tip – en als ik het ooit doe: luister niet naar mij, ik sta maar op een schamele 62,5%.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #794055

  CRL

  @wielergekkie Iemand die achtereenvolgens 3e, 3e, 7e, 5e en 6e wordt in grote rondes wil ik best in mijn ploeg, hoor. En toen hij vorig jaar mysterieus uit de Vuelta verdween stond hij ook 3e.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #793934

  CRL

  @Renaat Dat is precies mijn lijstje. Maar ik denk niet dat nasibal ons veel wijzer gaat maken (of misschien nog een cryptische hint?)
  En dan staat Tesfatsion er nog niet eens bij!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #793601

  CRL

  @klaasd Je hebt gelijk, hij heeft z’n punten wel gehaald (446 bij mij). Maar ik ben gewoon een beetje teleurgesteld in Bling. Zit nu toch al voor het derde jaar op rij te denken/hopen dat hij gaat vliegen, maar elke keer toch weer net niet. In dit spel: DNF, 4e, 11e, 7e en 7e. Ik had zoveel meer verwacht, vooral ook in de Ardennen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #793526

  CRL

  Van die te vermijden miskopen heb ik er slechts twee (Colbrelli en Trentin). Maar dat is geen garantie voor succes, hoor. Ik sta op een tragische 64,9% en heb vandaag slechts twee man in koers, na het afhaken van Kron en Matthews. Mag die laatste ook bij de miskopen, alsjeblieft? En doe dan gelijk Senechal ook maar.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #790169

  CRL

  Nog een kleine toevoeging dan: die huidige top 20 heeft in totaal 4500 punten zonder captainfactor. Als je een heel gelukkige hand zou hebben gehad met je captainkeuzes (dit is niet gemaximaliseerd, maar wel erg optimistisch) dan komen daar maar liefst zo’n 5500 punten bij. Maar belangrijker: met een volledig geloofwaardige combinatie kopmankeuzes uit deze 20 renners zou je er 4095 punten bij hebben gehad (ik heb voor het gemak even de kopmanfactor vast op 2,5 gezet).
  Kortom: de huidige top 20 valt binnen budget en zou nu zeker ruim boven de 8000 hebben opgeleverd. Dan heb je niet eens meer punten uit de heuvelklassiekers nodig om het spel te winnen! Volgend jaar maar zo doen dan. :-)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #790046

  CRL

  Nee, het zal inderdaad niet het hoogst scorende team zijn. Maar dat krijg je zeker ook niet door te kiezen voor de nummers 1, 2 en 3 van elke koers, want dan ben je na Milaan-San Remo al door je budget heen en heb je dus maar 15 renners. Bovendien zit je dan met Colbrelli, Van Avermaet en Ewan. Sterker nog, vanuit al die top dries bij elkaar kun je geen betaalbaar team samenstellen. Tot nu toe dan – maar dat was de hele insteek van dit kleine gedachtenexperimentje.
  Het ging er mij eigenlijk alleen maar om dat de huidige top 20 betaalbaar was geweest. :-)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #789838

  CRL

  Ik vroeg mij even af hoe het hoogst scorende team er momenteel uit zou zien. Da’s best makkelijk: de top 20 was met het beschikbare budget in zijn geheel te kopen.

  Kristoff
  Van Aert
  Laporte
  Van der Poel
  Pogacar
  Benoot
  Girmay
  Mohoric
  Küng
  Merlier
  Stuyven
  Teunissen
  Madouas
  Bouhanni
  Pedersen
  Tratnik
  Pasqualon
  Asgreen
  Van Baarle
  Démare

  Narvaez en Pidcock vallen met 140 punten net buiten de boot.
  Als je dan een beetje vooruit kijkt: Matthews (34e met 110 punten) is de hoogst geklasseerde renner die je er in de laatste koersen wel bij wilt hebben. Verder zie ik niet zo snel niet-te-dure renners van wie je zonder meer kunt verwachten dat ze nog boven de 140 punten terecht gaan komen. Misschien Rota en Higuita? Voor het ‘ideale’ team kom ik dan nu uit op bovenstaande 20, maar met Pidcock en Matthews voor Asgreen en Stuyven (dat lukt budgettechnisch wel).

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #789124

  CRL

  Twee gouden bekertjes halen is dan weer geen geluk meer. Heb even snel naar de huidige top 30 van de WielerFlits subleague gekeken en schat in dat twee bekertjes binnen een seizoen (van welke kleur dan ook) lastiger is dan 99,5% overall.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #787012

  CRL

  Dan snap je dat Jakobsen niks gaat klaarspelen en dat Coquard meer kans maakt dan Philipsen, maar zak je toch nog meer dan 10% naar 73,6%. Ik vind het maar een lastig spelletje.
  Als Senechal, Trentin, Philipsen en F. Vermeersch nog willen laten zien dat ze hun plekje waard zijn, dan mogen ze trouwens wel snel wat laten zien!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #786707

  CRL

  Is het heel raar als ik Pogacar, Jakobsen en Philipsen alledrie geen kopman maak?
  Ik ga (vooral op basis van de analyse op Feltet) uit van een scenario waarin een grote groep (zonder Jakobsen) de laatste 50 kilometer bij elkaar blijft en dan gaat sprinten. Mijn kopmannen zijn hardrijders die ook een sprintje aankunnen: Pedersen, Kristoff en Coquard.

  Nog 3 uur tijd om te twijfelen of ik niet toch nog …
  Maar ja, dan heb ik weer drie kandidaten om alsnog kopman te maken en voor je het weet kies ik ze dan alledrie.

  In reactie op: Scorito F1 #779916

  CRL

  @Platje: ik dacht dat dat wel genoeg informatie was om uit te vinden wie je dan had. Maar nee hoor. In ieder geval 2x Mercedes en 2x Alfa, maar je kunt Ferrari en Alpha Tauri hebben, of McLaren en Alpine. Zo houd je ons in spanning. Respect!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #776519

  CRL

  @GRUTTEPI3R Ik zou er iemand uit je kasseiengroep aan opofferen. Daarbij kun je eventueel denken aan mannen die ook goed kasseien aankunnen, zoals Pedersen, Kristoff (krijg je er ook nog deelname aan EF bij). Maar nog een ‘echte’ sprinter zou niet misstaan.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #776513

  CRL

  @ZK Budget hoeft niet op!??!?!?
  Ik heb al meerdere mannen van 500k (Dewulf EN Eekhof bijvoorbeeld), maar inderdaad nog niet popular choices Capiot en Bystrom. Ik zal ’s uitproberen hoe het voelt om geld over te houden…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #776503

  CRL

  @GRUTTEPI3R ik zou me niet te druk maken om te weinig heuvelmannen. Van Aert, Pidcock, Benoot, Laporte en Moscon kunnen dat ook.
  Als ik Scorito mag geloven heb ik maar 3 heuvelspecialisten, maar mijn renners hebben samen meer heuvelsterren dan kasseiensterren. En als ik de europunten omsla naar de sterren geef ik ook meer uit aan de heuvels dan aan de kasseien.
  Ik denk wel dat je nog een leuke sprinter kunt gebruiken.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #776498

  CRL

  Dank voor de goede tips!
  Die Heinrich is wel errug oud hoor. Maar als hij het maar ietsje beter doet dan vorig jaar is het al goed.
  Durbridge rijdt inderdaad alle kasseienkoersen. Dus inderdaad interessant.
  Covi heb ik en ik had ook heel lang Stewart, maar die staat nu op 0 koersen; daar had ik juist Geniets voor in de plaats..
  Mozzato blijft trekken, omdat ik voor hem nog wel meer (kasseien)koersen verwacht dan OHN en KBK.
  Pasqualon mag inderdaad ook waarschijnlijk zijn gang gaan en staat ook nog op de rol voor Milaan-Turijn.
  Ik zet nu Durbridge erin, maar er is nog tijd…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #776453

  CRL

  Dacht ik met het erin fietsen van Alaphilippe ten koste van Pidcock eindelijk rust te hebben gevonden, zie ik ineens dat Geniets corona heeft en het openingsweekend moet missen. Kan ik weer op zoek naar iemand anders van 750k, want ik wil nu echt de rest niet meer aanpassen. Ik weet hoe dat dan gaat.
  Ik had heel lang Schelling, maar ben bang dat hij mer Schachmann, Higuita, Vlasov en Konrad in de ploeg niet genoeg vrijheid zal krijgen. Mozzato dan misschien, maar ik heb eigenlijk wel genoeg sprintkracht. Is er nog iemand van 750k die aardig over kasseien kan knallen en daar ook de ruimte voor krijgt?

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #774938

  CRL

  @Ralph123 Senechal heeft vorig jaar in 8 koersen 242 punten op eigen kracht gehaald en 150 teampunten. Dit jaar rijdt hij 9 koersen: alles wat Asgreen rijdt, KBK, GW en DDV met Jakobsen, en MSR met Alaphilippe. En aangezien ik verwacht dat hij ook wel ’s zelf een klassieker wil winnen, vind ik ‘m superinteressant. Het enige is misschien dat je Asgreen wat makkelijker captain maakt.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #771738

  CRL

  Zie de (nieuwe) eerste post van dit forum. Ik heb me net als 171e aangemeld.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #766991

  CRL

  Oei

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #766945

  CRL

  Ik had in het begin van het seizoen eens gekeken hoe de best scorende teams er uitzagen en zag toen dat die vaak een stuk of drie 500k-mannen hadden. Maar als ik nu nog eens kijk, zie ik inderdaad veel breder georienteerde teams. Denkfout blootgelegd!


  @Platje
  , dat van die Ajax-verdedigers is natuurlijk helemaal waar. Wel een goede reden om Ajax-verdedigers te nemen, maar bij andere clubs zie ik inderdaad niet zo snel een oververtegenwoordiging van een bepaalde linie in de top. Best een uitgebalanceerd scoringssysteem dus. Petje af voor Scorito.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #766912

  CRL

  Een heel grappig idee, een team met 5 aanvallers voor slechts 4,5M (ik denk: Uldrikis, Misidjan, Mees de Wit, Mattson, Lidberg). Ik speel zelf met een ander idee, maar vraag me af of ik een denkfout maak. Als iemand die ziet, hoor ik het graag!
  Het idee is gebaseerd op de volgende twee punten: 1) middenvelders halen gemiddeld minder punten dan andere spelers, 2) ik wil gaan voor de (veelgebruikte?) tactiek om spelers van 500k voor op de tribune te nemen. Als je dan uitgaat van 4-3-3, kun je twee middenvelders (en een aanvaller) op de tribune zetten, dus dat betekent twee 500k-middenvelders en maar drie (en dat is dan dus handig) uit het dure segment.
  Als je dan 4-4-2 als belangrijkste variant neemt, kun je ook voor twee 500k-aanvallers kiezen (bij 4-3-3 moet een daarvan op de bank zitten, maar wedstrijden verliezen kost voor een aanvaller geen punten). Oftewel: je kunt heel goed een team met 4 spelers van 500k nemen (2xM en 2xA), en zorgen dat je 4 echte puntenpakkers hebt in de verdediging, 3 op het middenveld en 2 in de aanval (en 1 op doel). Dat zijn dus 10 spelers waar je echt geld aan mag uitgeven (40 miljoen?). Blijven er 4 over (1 in elke linie) om uit het middensegment te halen (oftewel: om ca. 6 miljoen aan te spenderen).
  Slaat dit ergens op, of maak ik inderdaad een denkfout?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732754

  CRL

  Laat ik ook ‘s een duit in het zakje met evaluaties doen.

  Ik heb maar liefst drie verschillende teams opgesteld: een team waarvan ik dacht dat het mooi uitgebalanceerd was en twee ‘experimentele’ teams. Het uitgebalanceerde team (met o.a. Carthy, Schachmann, Landa en Ciccone en met Demare ipv Jakobsen) doet het dramatisch slecht (staat momenteel op 59,1%), maar met de andere twee gaat het heel leuk.

  Het team met een maximum aan INEOS-renners moest even op gang komen, maar staat nu bijna op een duimpje. De punten komen m.n. van Roglic, Mas, Bernal, Yates, Jakobsen, Matthews, Bagioli en in minder mate Bardet en GroBschartner.

  In mijn derde team heb ik juist helemaal geen INEOS-renners gezet, maar wel drie Jumbo’ers, twee DQS’ers (de juiste), twee Movisterren (de juiste), twee EF’ers (Cort en Carthy), twee UAE’ers (Trentin en Molano), twee BORA-mannen (GroB en Meeus), twee Astana-jokers (Vlasov en Aranburu), en helaas twee Trekkers (Ciccone en Simmons) en twee 750k-hopefuls (Vine en Aru). Daarmee sta ik nu op 99,7%. (Even dagdromen: als ik in plaats van voor Trek nou eens voor Bahrain was gegaan, dan had ik voor Landa en Haig gekozen en had ik Demare moeten downgraden naar Matthews…)

  Mijn voorlopige conclusie: ik moet het niet hebben van mijn enorme wielerinzicht (dan had ik Storer wel meegenomen), maar vooral van een beetje geluk in de gekozen aanpak. Al begin ik wel te denken dat het beter is voor een echte keuze te gaan in plaats van ‘van alles een beetje’. In de Tour de France heb ik een gouden bekertje gewonnen met een team vanuit de gedachte ‘alleen Pog en Rog zijn, onder de klassementsrenners, hun hoge prijs waard’ en heb ik mannen als Thomas, Carapaz, Mas en MAL lekker thuisgelaten.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #725197

  CRL

  Ha ha.
  Dat ook natuurlijk, maar vooral dat het dan voorbij het kerkje 1,3 km aan 4 tot (ruim?) 5% lijkt te zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #725177

  CRL

  Mooi uitzoekwerk @Guido Maltempi! Als de finish nou toch bij de mirador ligt, gaan de pure sprinters het wel erg lastig krijgen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 29)

Headlines