Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 183)
 • In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623958

  Wat mij betreft was Bagioli de enige kandidaat om door een ploeg als grootste troef uitgespeeld vanuit de twee meest aannemelijke scenario’s: of om het af te maken vanuit een vlucht of vanuit de pelotonsprint. Vandaar ook de (c).

  Astana heeft zoveel andere kandidaten voor dit parcours. Daar kunnen ze Aranburu achter de hand houden voor de punchsprint en anderen in de vlucht mee laten gaan.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623659

  @Nasibal

  We hoeven er ook niet uit te komen toch op zo’n forum ;)

  Ik denk dat D. Martin, Ringel S en Carthy alle drie hogere ogen gooien dan iedereen op voorhand had voorspeld @hartstikkebedankt.

  Ik vind D. Martin (de laatste 2 jaar) ook enorm inconsistent geworden, waarbij dat afgelopen tour wel een reden had. Echter is hij in de andere twee grote rondes sinds de tour van 2018 jammer genoeg behoorlijk door het ijs gezakt qua AK-potentieel. Carthy was in het verleden inderdaad enorm instabiel, maar in de Giro van 2019 liet hij zien dat hij een hoog plafond heeft en daarnaast is hij nog jong, groeiende en past dit parcours bij hem. Tot slot gaat Ringel S deze Vuelta voor zijn allereerste AK in een grote ronde, dat lijkt me nog het allermeeste koffiedik kijken. Natuurlijk is hij ook nog jong, maar tot nog toe had hij zich alleen (redelijk) bewezen in de koersen van één week.

  Dan vergelijk ik alle drie de renners vanuit mijn perspectief op grond van hun kans op een goed AK. Uiteraard hebben D. Martin en Ringel S meer punch en scoor je in enkele zijdelingse etappes sowieso makkelijker de punten met die keuzes in vergelijking met Carthy. Het gaat me in dit verhaal over de plek 8-11/12 die je in je klimteam wou hebben voor een bepaald type renner.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623623

  @nasibal

  We zijn het wel eens over het AK/aanvalsaspect, maar niet op de vooraf gecommuniceerde rol van Carthy door EF.

  Waar heb je gelezen dat hij 2 AK-mannen voor zich heeft? Doel je dan op DFM én Woods? Volgens mij lag die hiërarchie nog volledig open. Zeker nadat hij in de Giro niet mee ging en voor het AK kon gaan.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623614

  @Nasibal

  Dat heb ik zeker wel gelezen ;)

  Echter weet jij ook dat ze kijken hoever ze komen en als dat tegenvalt ze alsnog een aanvaller worden. Dat heeft D. Martin sowieso benadrukt.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623602

  @nasibal

  Carthy kan inderdaad die functie hebben, net als op voorhand D. Martin en Ringel S die rol ook konden vertolken. Cavagna zou ik zelf niet snel opstellen in het hooggebergte.

  Ik denk dat we vooral over die ‘casuals’ van mening verschillen. Denk dat die ‘casuals’ ook D. Martin hadden kunnen kiezen, omdat hij in de tour van 2 jaar geleden zijn laatste mooie AK reed. Sindsdien heeft in zijn drie grote ronden waarin hij reed weinig laten zien. Afgelopen tour had dat natuurlijk zijn reden.

  Bij Carthy blijf ik vooral bij het feit dat zijn plafond veel onduidelijker is, hij na zijn Giro van 2019 (eindelijk) weer de kans kreeg en deze Vuelta qua parcours erg goed bij hem past. Op basis van die drie redenen lijkt me een plek meer dan plausibel. Ook niet minder plausibel dan die plek reserveren voor D. Martin of Ringel S.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623598

  @Nasibal

  In vergelijking met de andere namen vind ik het verschil minder groot dan hier al enkele malen wordt gesteld.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #623594

  @nasibal

  Carthy: 13% gekozen
  G Bennett: 17% gekozen
  D. Martin: 21% gekozen
  Ringel S: 27% gekozen

  Volgens mij valt de lage pickrate wel mee. Cavagna zit ook in 12% van de teams, maar heeft dan een andere functie in de teamselectie.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #622971

  Carthy presteert inderdaad veel beter dan ik had verwacht. Ik had hem inderdaad meer als longshot voor het klassement erin geklikt. Wel zat hij bij mij in dezelfde AK-grabbelbak als DLC, D Martin, Ringel S, Poels en Soler.

  Als ik dan naar dat rijtje kijk, vind ik D Martin en Ringel S (in iets mindere mate) ook enorm overpresteren. Omwille van hun punch en teamorders krijgen die denk ik in de meeste teams het voordeel van de twijfel.

  Die keuze lijkt me op zich ook plausibel, al heeft deze Vuelta een minder typisch Vuelta parcours en iets meer een Giro parcours dan normaal. Daarnaast is bij Carthy zijn plafond een stuk onbekender en was dat mijn grootste reden voor hem te kiezen. In de Giro van 2019 liet hij tot slot hele indrukwekkende prestaties zien toen hij de kans kreeg als kopman.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #621962

  Ik vond Woods vandaag de lastigste om wel of niet mee te nemen.

  Na de etappe van woensdag bekruipt me toch het gevoel dat hij gaat babysitten voor Hugh bij dergelijke etappes of kopwerk gaat verrichten in de finale. EF lijkt me daarnaast te rijden voor Cort op zo’n finish.

  Verder staat Woods ook niet echt bekend om zijn geweldig positionerend vermogen.

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #613752

  Verrassend veel lui die kiezen voor Alaphilippe als derde cap.

  Ik sluit niet uit dat hij een mooie uitslag rijdt, maar toch wel een erg hoog jokergehalte als je het mij vraagt? Dit is feitelijk zijn eerste kasseiklassieker.

  In reactie op: Sportpools 2020 #600369

  Lijkt me wel.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #592738

  Renners achterin zegt soms erg weinig volgens mij. Alaphilippe zat net ook achterin.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #586908

  @S. Dauert

  Ik vrees ervoor ;) Wellicht ben jij zelfs wel die collega……

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #586885

  @madeks

  Haha, “vervelend” is niet het goede woord. Ik verbaas me slechts.

  @S. Dauert

  Persoonlijke status is overtrokken, maar het is wel leuk om te zien dat een hoeveelheid tijd (met plezier overigens) die je ergens insteekt zich ook “uitbetaalt”. Onze werkpool van 30 man heeft toch een enorme inleg van 4 Euro per deelnemer ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #586854

  Niet dat ik enorme bijdragen heb de laatste paar wielerrondes, maar ik blijf me verbazen over de hoeveelheid tips die hier worden gedropt met zelfs linkjes. Je wilt toch winnen of op zijn minst hoog eindigen?

  De dag voor een grote ronde plan ik vrij van mijn werk en ik slaap niet veel meer dan 3 uur om de laatste obscure websites door te spitten op zoek naar de rolverdeling van Trek, de plannen van Van Aert en hoe het staat met de gespierde kadetjes van Tiesj Benoot. En ja, dat is vrij kansloos maar ik heb enorme lol in het zelf doen van mijn onderzoek en de afweging die ik vervolgens daarin maak.

  Ik kijk ik hier af en toe nog en doe vrijwel geen bijdrages, dus wie ben ik om daar iets over te zeggen. Wel weet ik zeker dat sommigen hier een puike ploeg hebben en vervolgens ook puike dagopstellingen hebben slechts door hier de laatste 15 minuten voor elke deadline de comments door te graven. Vind ik toch wel enigszins zonde van mijn dagje vrij en een nacht weinig slaap ;)

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #502563

  Fake news: Theuns zit er nog in!

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #501080

  @Poeksel,

  Wel de enige man die vanuit een vlucht en vanuit het peloton met de AK-mannen kan scoren…

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #499545

  @nasibal,

  Maar als kanttekening kan je denk ik wel stellen dat Jakobsen en Sarreau gisteren en vandaag vooraf meer zekerheid zouden bieden voor een top10/top5 dan Aberasturi (komt meestal én snelheid op het vlakke én positionering te kort). Daar betaal je inderdaad dan wel extra voor, maar de kans op meer punten lijkt me stukken reëler.

  Overigens vind ik dat Theuns verrassend vaak als aanvulling in de sprinterteams is opgenomen na de berichten dat Trek in de ochtend van elke etappe pas bepaalt welke kaart ze gaan trekken.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2019 #470338

  Heb je een bron, Random wielerliefhebber?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2019 #470324

  @hartstikkebedankt,

  Jungels en consorten?

  Jumbo, Mitchelton en Sunweb kunnen ook. Zie niet een gedoodverfde hiërarchie. Ook Ineos als 1 vind ik niet vanzelfsprekend op voorhand.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #454889

  @Platje,

  En dit jaar vallen zijn resultaten vooralsnog tegen; verre van een parel. Wie weet verrast die, maar de voortekenen vind ik niet al te gunstig.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #454660

  @Mindless,

  De koersontwikkeling bepaalt in grote mate of er wel of niet vluchters voorop blijven in bepaalde etappes, daar kan je van tevoren niet zoveel over zeggen.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2018 #403747

  @ kielabokki,

  Zeker mooie ploeg van de nr 1. Had alleen wel weinig moeten gebeuren of hij kwam bij de bergetappes aardig in de problemen. Met 8 GC-mannen, Kwiat en Teuns zit je daar niet ruim. Met Pinot, Kelderman en Izagirre binnen die 8 kies je dan vooraf voor deze Vuelta niet voor de meest steady namen denk ik. Doordat Teuns én een goede ronde reed én hij weinig keuzes had zal hij veel punten met hem hebben binnen gehengst. Daarnaast – door zijn weinig GC-mannen – nog ruimte voor 7 sprinters (ook niet weinig) en maar liefst 3 tijdrijders.

  Echter win je volgens mij alleen op die manier een ronde (max 9 GC-mannen). Zelf kies ik eigenlijk altijd voor zekerheid met nu 11 GC-mannen en Kwiat. Daarbij had ik Benoot onder normale omstandigheden ook vaker gespeeld in de bergen. Wellicht wel heel veel zekerheid…

  In reactie op: Scorito-algemeen #403641

  @ Drollema,

  Als bepaalde ploegen als NAC/Heracles – en in iets mindere mate Vitesse – al een aantal sterkere ploegen hebben gehad in de proefperiode vind ik dat je een mooi schema hebt. Ploegen als Groningen (tot gisteravond) moesten nog hun eerste wedstrijd tegen een top 4 ploeg spelen. Scorito-technisch wel een redelijk voordeel.

  Ik vind Mazraoui een prima speler en op dit moment beter dan Kristensen. Echter wanneer Mazraoui een mindere fase heeft zie ik hem eerder gepasseerd worden dan bijvoorbeeld Blind. Zeker omdat de laatste een gigantisch prijskaartje om zijn nek heeft hangen. Dat is voor mij meer zekerheid.

  In reactie op: Scorito-algemeen #403550

  Feitelijk mijn eerste jaar Topcoach. Twee seizoenen geleden wel team ingevuld, maar vanaf de eerste ronde niet meer naar omgekeken. Belangrijkste punten lijken mij:
  – het liefst zo veel mogelijk spelers linkerrijtje, maar met name top 2.
  – grote opstelzekerheid bij hun clubs
  – scorend en/of assistend vermogen
  – keepers, verdedigers en middenvelders zo veel mogelijk bij clubs met aardige verdediging

  Deze mannen moeten het doen:

  Keepers:
  Onana: Ajax voor mij een iets stabielere verdediging dan PSV
  Eduardo: redelijk schema en goede ploeg

  Verdedigers:
  Blind: meer zekerheid van opstellen dan Mazraoui – door Kristensen – en Tagliafico – door Wöber/Sinkgraven. Had liever De Ligt gehad.
  Dumfries: komst van Sainsbury vind ik te gevaarlijk om Schwaab in te passen. Reken op flink wat assists.
  Ouwejan: indien Wuytens weer fit is, gaat dit denk ik ten koste van Vlaar echter kan ook Hatzidiakos naar de bank worden verwezen. Vandaar dus Ouwejan.
  Van der Werff: aanvoerder = flinke opstelzekerheid, wel liever Karavaev of Büttner gehad. Goede ploeg.
  Koch: ook aanvoerder, NAC goed schema, maar met name goedkope opvuller.

  Middenvelders:
  Ziyech: behoeft geen uitleg.
  Til: aanvoerder = flinke opstelzekerheid. Zal het scoren niet verleerd zijn. Durf Koopmeiners niet aan met al dat gehijg op het AZ-middenveld. Vejinovic, Maher, Seuntjens, Wuytens kunnen allemaal op die plek terecht komen. Komen nog wat namen bij mocht Til een linie zakken.
  Pereiro: ik vind het gewissel vanaf minuut 60 door van Bommel niet voor hem spreken, echter zie ik geen beter PSV-middenveld alternatief.
  El Khayati: MVP tot nog toe.
  Rienstra: speelt bij Heerenveen als 10. Gok die ik wou nemen. Scorende middenvelder.
  Olijve: goedkope opvuller.

  Aanvallers:
  De Jong: aanvoerder en alle vertrouwen in.
  Bergwijn: te goed om te laten liggen. Vind ik steeds meer qua rendement eng goed.
  Sol: best of the rest. Linssen en Matavz zijn net wat duurder en nog niet echt in vorm.
  Novakovich: al erg veel schoten, veel daarvan tussen de palen. Vond hem sterk tegen PSV.
  Serrarens: goedkope opvuller én schietgraag.

  Selectie net niet gehaald: Unnerstall, Rutten, Osman (evt naar de bank door komst van Drost), Van Duinen (komst van Scamacca vond ik te veel twijfel), Boadu (maar Johnsen) en Lammers (erg weinig schotpogingen). Uiteraard had ik graag Tadic en Lozano erin gevoetbald, maar kreeg de balans via die weg niet op orde.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 183)

Laatste nieuws