Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 51)
 • In reactie op: Megaflits Wielerspel Voorjaar 2020 #539523

  Ik zou ook graag meedoen.

  In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #527921

  Ik doe ook graag mee.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #517016

  Ineos start waarschijnlijk met drie Tour de France winnaars en zij wonnen samen de laatste 5 jaar van de Tour de France. Zal lastig worden om met een sterker team te komen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #508500

  Het maakt ook duidelijk dat het mogelijk is om jaren gh en bloeddoping te gebruiken zonder positief te testen. Als dit bekend is, zal hij niet de enige zijn. De vraag is welk percentage van de renners gebruik maakt van deze mogelijkheid. Als bijna geen enkele renner gebruik maakt van de mogelijkheid om doping te gebruiken zonder gepakt te worden dan is Preidler een renner die doping nodig heeft om een ‘gemiddelde’ renner te zijn. Als veel renners gebruik maken van de mogelijkheid om doping te gebruiken zonder gepakt te worden, had hij de doping nodig om mee te kunnen komen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #508149

  Ketonen en dat soort (nog) legale dingen helpen wel en kunnen verschil maken, maar het weegt toch niet op tegen bijvoorbeeld bloeddoping, epo, testosteron en groeihormoon. In het verleden was de ploeg meer onderdeel van het dopinggebruik. Een optimale ‘begeleiding’ had je toen gemiddeld op wat latere leeftijd.
  Na alle schandalen waarin veel ploegen onderdeel waren van het dopingprobleem, is dit veranderd naar een meer individueel proces; de ploegen willen voorkomen dat zij er ook maar enigszins bij zijn betrokken en renners regelen zelf hun begeleiders. Dit zorgt er steeds meer voor dat renners ook al op jongere leeftijd de ‘juiste’ personen kunnen vinden, ofwel vinden de ‘juiste’ personen steeds meer de talenten die ze kunnen begeleiden. Hierdoor kunnen de jongere renners nu eerder met gelijke wapens strijden tegen de oudere garde; wat die ‘wapens’ precies zijn, hangt af van de controles en dit kan uiteraard veranderen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #487102

  Bedankt.

  @sunrider
  Ketonen zijn tot een aantal uur na inname nog te vinden in het bloed. Als ze echt willen kunnen ze er wel op testen, maar de detection time is relatief kort.
  Behaalde resultaten uit het verleden blijven zoals ze zijn. Ketonen waren en zijn nog legaal en dat wordt niet teruggedraaid.

  Als de Wada het verbiedt dan geldt dit verbod voor alle sportbonden die daarbij zijn aangesloten en dat zijn er zeer veel.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #487093

  Het is maar de vraag of het volkomen legaal blíjft. Patrick Arnold is één van de pioniers op het gebied van ketonen en hij is ervan overtuigd dat het legaal blijft. Maar hij is ook de maker van prohormonen die in eerste instantie legaal waren en nu zijn verboden en de maker van de designer steroid THG.

  Als blijkt dat ketonen prestatiebevorderend zijn voor duursporters zonder dat lange termijn effecten voldoende bekend zijn, kan het ook legaal blijven maar toch op de dopinglijst komen. Gezien de aandacht dat het momenteel krijgt, zal er waarschijnlijk iets gaan gebeuren.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #487061

  Ketonen zijn inderdaad legaal en renners en ploegen mogen het gebruiken. Het is wel de vraag of het niet op de dopinglijst komt. Onder andere een aantal Franse teams is er niet blij mee en de UCI denkt erover om dit aan te kaarten bij het Wada, net zoals ze hebben gedaan met tramadol;

  “The confirmation that several of the most successful teams at this year’s Tour de France are using ketones has sparked debate amongst teams, and even a call for the revolutionary dietary aid to be banned to ensure that riders are competing on a level playing field.
  […]

  According to Kieran Clarke, the British scientist who invented the ketone supplement, upwards of six teams were using ketones as a dietary supplement during the 2018 Tour de France but none of the teams wanted to be named.

  […]

  The confirmation of the use of ketones, matched with the success of several teams this season, including at the Tour de France, has reignited debate about their use and impact on racing at this year’s Tour.

  “Team Sunweb told De Telegraaf that they do not plan to use ketones until they are sure of the consequences.

  […]

  Verdonck says he first heard of ketones five years ago but admitted “the effects remain mysterious over the long term”. According to AFP, Cofidis will not use ketones until tests have been done on potential negative effects. Menuet feels the same.

  “I don’t want to receive a letter in 10 years from a rider telling me that his liver is ruined,” he said.

  AG2R team manager Vincent Lavenu has called for the use of ketones to be stopped.

  “For equality in this sport we need a swift reaction,” he said.

  […]

  “At the UCI, we look at all elements that may modify performance and that may affect health,” he said. “We wouldn’t hesitate to take the initiative and refer the matter to the World Anti-Doping Agency as we have done in the past with tramadol and corticosteroids.”
  Cyclingnews

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #487008

  Een voedingssupplement komt normaal in voeding voor. Mineralen, vitamines en aminozuren zijn voorbeelden. Als je via ‘normale’ voeding niet genoeg zou binnenkrijgen, kun je een voedingsupplement gebruiken om dit te supplementeren.

  Ketonen zitten niet in voedsel en je kunt er geen te kort aan hebben als je voldoende glucose hebt in het bloed. Ketonen worden in dit geval niet gebruikt om de gezondheid te bevorderen, maar om het duurvermogen op een onnatuurlijke manier te vergroten; onnatuurlijk omdat het niet natuurlijk is dat glucose en ketonen in die grote hoeveelheden tegelijkertijd aanwezig zijn in het lichaam.

  Ketonen zijn legaal en renners en ploegen doen in die zin niks verkeerd. Het lijkt er alleen op dat het woord ‘voedingssupplement’ wordt gebruikt zodat het lijkt of het gaat om iets normaals, zoals met elk ander voedingssupplement, maar dat is niet het geval.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #486995

  Ketonen zijn een lichaamseigen stof, net zoals testosteron en aicar dat bijvoorbeeld ook zijn. Je kunt dit niet vinden in voeding en ik begrijp niet wat je bedoelt met dat ketonen ‘iets zijn wat toegevoegd wordt aan voeding’? Waarom haal je voeding erbij? Dat is hetzelfde als zeggen dat het een voedingssupplement is. Enige doel kan zijn om het normaal te laten lijken, maar innemen van ketonen is niet normaal; ketonen komen niet voor in het lichaam als er genoeg glucose is en zijn dan ook niet nodig.

  Het kan ook best dat het nog op de dopinglijst komt, zeker als duidelijker wordt wat de (lange termijn) effecten zijn.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #486981

  Veel mensen blijven hier herhalen dat ketonen een voedingssupplement zijn, maar in welke voeding zitten ketonen?

  Ketonen worden door het lichaam geproduceerd wanneer er een tekort aan glucose is voor de hersenen. Topsporters nemen zowel glucose als ketonen tot zich en dit zou schadelijk kunnen zijn; immers komt het in de werkelijkheid niet voor dat er zowel veel glucose als ketonen aanwezig zijn in het lichaam. Het is begrijpelijk dat wielrenners dit risico wel nemen, zeker omdat de sport zelf al vol gevaar zit en resultaten zeer belangrijk zijn, maar zeggen dat het een voedingssupplement is, laat het net lijken of de normaalste zaak van de wereld is.

  In reactie op: Budgetpoule Tour de France (scorito) #469941

  Leuk, ik doe ook graag mee.

  In reactie op: Megaflits Wielerspel Giro 2019 #452315

  Ik doe ook graag mee.

  In reactie op: Wie zijn de 30 beste? (Ronde van Vlaanderen) #448573

  1 van der Poel, Mathieu
  2 Van Aert, Wout
  3 Stybar, Zdenek
  4 Sagan, Peter
  5 Jungels, Bob
  6 Van Avermaet, Greg
  7 Naesen, Oliver
  8 Gilbert, Philippe
  9 Benoot, Tiesj
  10 Terpstra, Niki
  11 Lampaert, Yves
  12 Rowe, Luke
  13 Kristoff, Alexander
  14 Valverde, Alejandro
  15 Matthews, Michael
  16 Pedersen, Mads
  17 Trentin, Matteo
  18 Wellens, Tim
  19 Bettiol, Alberto
  20 Mohoric, Matej
  21 Stuyven, Jasper
  22 Valgren, Michael
  23 Degenkolb, John
  24 Andersen, Soren Kragh
  25 Colbrelli, Sonny
  26 Langeveld, Sebastian
  27 van Baarle, Dylan
  28 Keukeleire, Jens
  29 Politt, Nils
  30 Oss, Daniel

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #434036

  @xistnc

  Maar wat is nu precies de discussie? Elke ratio bij de TJV supporters ontbreekt en elke poging tot rationele argumentatie is zinloos. Ofwel het zijn opportunisten, ofwel het zijn de gekende fans. Aandoenlijk maar kansloos om ze te proberen te bekeren.

  In reactie op: WF renner van het jaar – overzicht uitslagen #415301

  Valverde; in de nadagen van zijn carrière verdient hij deze mooie prijs.
  Froome; hij verslaat Thomas dit keer wel.

  In reactie op: Maak Tour de France aantrekkelijker #406825

  Als in elke rit een ontsnapping een kans van slagen heeft, is er waarschijnlijk meer spanning en is het aantrekkelijker. Sprints horen erbij en kunnen leuk zijn, maar laat de sprinters ervoor werken en geef vluchters een kans ipv 8 vlakke etappes waarvan je vooraf weet wat er gaat gebeuren. Op die manier weet de kijker vooraf niet wat er gaat gebeuren en zullen verschillende renners gedurende de rit actief zijn. Dit zal vast een uitdaging zijn voor de parcours bouwers, maar dat hoort erbij als je een aantrekkelijke ronde wilt maken.

  In reactie op: De Afvalkoers: Vuelta 2018 ! #398040

  Jammer. De sprinters die ik had gekozen omdat ze een heuvel over konden, kwamen helaas geen verkeersdrempel over. Bedankt voor de organisatie van dit leuke spel.

  In reactie op: De Afvalkoers: Vuelta 2018 ! #397078

  Toch verrassend dat één van de weinige teams met (meerdere) aanvallers er precies uit ligt in een etappe voor de aanvallers.

  In reactie op: Plaats rennernamen in bekende liedjes. #395305

  Kom van dat dak af
  ‘k Waarschuw niet meer
  Neeneeneeneeneenee, van dat dak af
  ‘k Waarschuw niet meer
  Kom van dat dak af
  Dat was de laatste keer

  Dit wordt;

  Kom van Spilak af
  Walscheid niet meer
  Kom van Spilak af
  ArmeeArmeeArmee, van Spilak af
  Walscheid niet meer
  Kom van Spilak af
  Dat was De La Cruz weer

  In reactie op: De Afvalkoers: Vuelta 2018 ! #391818

  Ik doe ook graag mee!

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #391766

  Tony Martin stond zelfs nog een categorie boven Geraint Thomas.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #387227

  Iets dat niet op de dopinglijst staat en voordelen heeft voor een topsporter, wordt uiteraard gebruikt. Dit zijn mensen die financieel afhankelijk zijn van hun sportieve prestaties en daarop worden beoordeeld.

  Producten die helpen om makkelijk gewicht te verliezen lijken meer in het voordeel van klimmende tijdrijders dan de lichte klimmers . Het hele podium van de tour bestaat uit tijdrijders en dat komt niet door die laatste tijdrit, en het zou goed kunnen dat er producten worden gebruikt die in het voordeel zijn van de wat zwaardere rijders.

  In reactie op: Waarom Froome vrijgesproken is #372915

  “Based on a number of factors that are specific to the case of Mr. Froome — including, in particular, a significant increase in dose, over a short period prior to the doping control, in connection with a documented illness; as well as, demonstrated within-subject variability in the excretion of Salbutamol — WADA concluded that the sample result was not inconsistent with the ingestion of inhaled Salbutamol within the permitted maximum dose. ”

  “In Mr. Froome’s case, WADA accepts that a CPKS would not have been practicable as it would not have been possible to adequately recreate the unique circumstances that preceded the 7 September doping control (e.g. illness, use of medication, chronic use of Salbutamol at varying doses over the course of weeks of high intensity competition).”

  https://www.wada-ama.org/en/media/news/2018-07/wada-will-not-appeal-uci-decision-in-christopher-froome-case

  Het komt erop neer dat Froome heeft aangegeven op het moment van de controle ziek geweest te zijn en vlak voor de controle meer heeft geïnhaleerd. Dit in combinatie met zijn chronische gebruik tijdens wekenlange intensieve inspanningen, kan er volgens Froome voor zorgen dat een Salbutamol test zo hoog kan uitvallen. WADA kan dit specifieke geval (ziekte, hogere inname voor de controle en chronisch Salbutamol gebruik tijdens wekenlange intensieve inspanning) niet nabootsen en kan daarom niet weerleggen dat dit specifiek geval inderdaad kan leiden tot hogere Salbutamol waardes.

  Froome zijn verdediging roept wel een vraag op; hoe kan een zieke (uitgedroogde), chronische salbutamol gebruiker (astmapatiënt) precies op dat moment sterker zijn dan de andere renners?

  In reactie op: positief forum? #365428

  Rémy Di Grégorio was laatst nog positief.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 51)