Basementman

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 126)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #854058

  Erkenning is een basisbehoefte van elk mens, wat zelden zo kenbaar wordt als op een wielerforum. Niks mis mee om jezelf zo nu en dan een schouderklopje te geven, maar het kan geen kwaad om hierin een beetje subtiliteit te behouden.


  @madeks
  zoek je met je laatste vraag mensen die gaan happen of bedoel je er iets serieus mee? Pedersen kan van de sprinters prima een bergje over, maar daar is alles mee gezegd. Komt morgen keurig binnen tijdslimiet binnen, maar meer niet.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849673

  @KissMyAce2.0 hoezo niet allebei?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849660

  @Kirsipuu Woods neem ik niet ivm de tour, waar hij pech kende en geen 1 keer erbij was bij de punchritten. Plus hij is bijna opa.

  Roglic en Alaphilippe zijn zo duur en zo onzeker, dat je beter op andere plekken kunt investeren. Ik denk dat Roglic mee gaat omdat ze lichte hoop hebben dat ie erdoorheen komt en wie moeten ze anders meenemen? Niemand die voor een klassement kan zoals een Roglic (zelfs op 80%) dat kan. Alles of niets, kan ook prima na zo’n tour.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849636

  @Kirsipuu Ik zou nog even terug naar de tekentafel. Alaphilipe en Almeida hebben aangegeven niet in beste doen te zijn, dus erg veel geld. Woods ook niet in opperbeste vorm geloof ik. Daarnaast veel vraagtekens bij Roglic. Hayter en Evenepoel zou ik wel adviseren.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849631

  @Karstboy terechte opmerking, dus stel je moet kiezen tussen Hart en Sivakov, welke pak je? De enige A of B vraag die je mij hier ooit ziet stellen, maar deze behoeft wat mij betreft weinig toelichting. Beide even duur, zelfde ploeg en allebei (meester)knecht.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849629

  @Rim Brakes eens, van Ineos wil ik ook iedereen behalve draaier en onze landgenoot.

  Mijn team staat ook. Arndt toch eraf na het bericht van Degenkolb. Een wisselende sprinter is niks voor een spel als Scorito. Gelukkig had ik Stewart ineens weer onbewust eruit gegooid, dus die sluit de deur. En verder heeft MAL ruimte moeten maken voor ome Mads, waardoor ik me heb laten beïnvloeden door het interview en forum gister. Plus dat je inderdaad ook weinig hebt aan 13 klimmers, dan zit je iedere bergetappe met keuzestress, als ze er niet duidelijk afgaan of niet uitvallen. 7 sprinters it is, waarvan Pedersen, Hayter (moet het nog zien dat die sprint) en Coquard ook op ander terrein inzetbaar zijn. En wat te denken van Stewart op iets heuvelachtiger (Spaans vlak) terrein?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849164

  Matsje Pedersen, wat moeten we ermee deze ronde. Hij loopt eerst zand te strooien met “ik zie 8 kansen” om vervolgens in stilte te verzanden. Het is maar hoe je het interpreteert. Na een zware Tour en in een heet Spanje denk ik dat hij voor 1 a 2 etappes kiest en verder niet super aanwezig zal zijn. Meesprinten doet ie vast, maar zie hem niet heel makkelijk top 5 rijden. Bij EK ook al grootspraak, nergens te bekennen… Ik denk dat het beste er bij hem af is na 1 week Vuelta. Wat denkt men hier?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #849096

  Hoe zit het qua punten bij de ploegentijdrit? Zie dat nummer 1 t/m 8 alleen maar punten krijgen. 40 punten voor nummer 1. Betekent dit dat iedereen van de ploeg die eerste wordt 40 punten krijgt, of alleen de eerste 4 die over de streep komen? Dank!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848863

  Terechte opmerking remcoach. Weinigen hier kijken naar Jumbo (terecht) door de twijfels rondom Roglic, maar Kuss is normaliter sterk op dit soort parcours. Reden dat ik Kuss niet neem is zijn inspanning in Tour, denk dat hij redelijk diep is gegaan en Vuelta 3 weken zijn tol gaat eisen. Dan wordt hij alleen interessant als je hem precies de juiste 2 bergetappes opstelt en daarvoor is ie natuurlijk te duur.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848847

  @proscoritomanager Ja terecht punt. Coquard maak je idd geen kaptein tijdens de vlakke ritten. Heb zelf uit de drie kwaden Bennett gekozen, vooral omdat hij aangeeft er weer doorheen te komen en inderdaad knap 5e werd op EK, zonder een noemenswaardige trein. Dat hij nu een van de beste lead outs ter wereld mee krijgt, maakte de keuze voor mij makkelijker. Merlier zie ik niet al te lang in de ronde blijven (dus nog een sprintkans minder, etappe 21), maar is idd intrinsiek wellicht de snelste momenteel.

  Arndt vind ik vooral interessant door zijn 3e plaats in Polen tijdens een sterk veld en dat hij in de vlakke ritten de sprinter was. Vooral omdat DSM vaak wel een sprinter inzet, en ze verder niet echt een optie hebben deze Vuelta. Degenkolb, het zou toch niet?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848838

  @arjenzvob Zie het idd, Buitrago nog steeds interessant, want wordt ook gewoon 12e in zijn vorige grote ronde waar hij voor etappes ging. Mader zie ik de vorm nog niet, dus die blijft thuis. Als ie al goed presteert zal hij in dit veld waarschijnlijk ala Meintjes iedere dag rond de 10e plaats binnen komen en daar ook eindigen, wat hem dus niet onmisbaar maakt. Geen Bahreins mee dus.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848825

  Ah kijk aan, daar is Bahrein. Buitrago of Mader kopman? Neig naar Buitrago

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848824

  @proscoritomanager Ackermann lijkt me nou niet bepaald een upgrade tov Coquard, gezien zijn val en dat Coquard ook goed op te stellen is in de Spaans vlakke etappes. Snap inderdaad de FOMO bij zowel MAL en Ayuso, ook allebei erbij, waardoor ik geen Arensman meer heb. Dat is het enige wat me nog niet lekker zit bij mijn team, samen met de vraag of Arndt gaat sprinten.

  Verder blijf ik het onbegrijpelijk vinden, dat twee dagen voor de start, nog steeds twee ploegen schitteren in afwezigheid. In welke andere sport is zoiets denkbaar?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848680

  @Kip nooit een keer dat het puntenklassement gewonnen gaat worden door een sprinter deze Vuelta

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848644

  Hoe kan het zo zijn dat er nog steeds 3 teams onbekend zijn, 3 dagen voor le grand depart? Zijn die teams nou nog niet bekend of is het een wedstrijdje “zo lang mogelijk alle pootjes deelnemers pesten”?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848523

  Nu zeg ik trouwens niet dat je geen Einhorn moet nemen, maar doel meer op de 1.5 miljoen sprinters als McLay of 1 miljoen voor Penalver.

  Ik vraag me af of Arndt gaat sprinten voor DSM, iemand die meer weet? Anders wordt dat zo’n renner waarvan je geen idee hebt wanneer je hem moet opstellen. Maar interessant is ie…

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848521

  De discussie zou hier eerder 5 of 6 sprinters moeten zijn wat mij betreft. Na de eerste etappe heb je naar alle schijn genoeg truipunten als je Evenepoel en een aantal van Ineos meehebt om het gemis van 1 a 2 goedkope sprinters (die anders je 6e en 7e man zijn, vaak de Einhorns die 12e worden) op te vangen. Vooral ook omdat de top dit jaar zo breed is, heb je er ook meer nodig. Na bergetappe 1 zul je zien wie je niet hoeft op te stellen, en dan kun je beter maar wat meer berg/klassementsmannen hebben, gezien de vele aankomsten bergop. Pure sprints zijn er maar 4 van, waar nog 2 bij kunnen komen, maar totaal geen zekerheidje zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848499

  Man Man Man, hoe langer ik naar dat team van Ineos kijk, hoe meer ik twijfel Carapaz en Roglic thuis te laten. Roglic sws al, die gaat normaliter bergop niet constant over 3 weken meekunnen met de besten als ie niet volledig fit is. Een dag vol door de pijn bijten zoals hij op La Planche en Galibier deed kan ie zeker, maar daarna was het ook goed leeg. Jumbo heeft ook geen alternatieven, dus logisch dat ie toch mee gaat om te zien waar het schip strandt.

  Dan Ineos, dat eigenlijk met 5 man lang bergop mee zou moeten kunnen. Sivakov in vorm, net als de super talenten Plapp en Rodriguez. Daarnaast rijdt Hart ook weer beter en is het natuurlijk de oud winnaar van el Giro. Carapaz lijkt niet top, maar zal er wel doorheen komen. En dan rijdt daar ook nog ene Hayter die als een soort light Van Aert zou kunnen gaan presteren. Kan ik er 6 meenemen?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848192

  Nu de teams op dit late uur nog eens binnen stromen, lijkt een ding zeker: deze Vuelta is verreweg de moeilijkste van de drie grote rondes qua pooltjes. Waar tijdens de tour ieder zelfstandig denkend wezen Vingegaard, Van Aert en Pogacar had, is zelfs de top allesbehalve zeker.

  De hoofdfavorieten: Evenepoel (nog nooit iets gepresteerd in een grote ronde), Carapaz (gaat weg bij Ineos en lijkt niet in allerbeste doen), Roglic (uitgevallen tour, twijfel over fitheid), Hindley (verdeling kopmannen BORA onduidelijk), Almeida (wordt vaak gelost op steile klims).

  En daar onder heb je een super grote groep met eventuele kanshebbers, is deze groep ooit zo groot geweest? De volgende namen denk ik dan aan: Higuita, Arensman, MAL (kun je eigenlijk niet nemen als je een geweten hebt), Mas, Yates, Kelderman, O’Connor, Haig, Quintana, Carthy? (Als dat irritante EF een keer kan opschieten, niet te doen zo). En na deze lijst heb je ook nog de superknechten / outsiders: Rodrigues, Ayuso, Mader, Buchmann, Valverde, Hirt, Pinot, Sivakov, Plapp, Woods, Chaves, Nibali, Lutsenko, Kuss, Landa, McNulty, Geoghen Hart, Pozzovivo, Buitrago. Dat zijn tussen de 30 a 40 kandidaten voor een top 10 notering, wat echt bizar veel is. De onduidelijke ploegenberichten (zie Bora) helpen niet mee.

  Bij de sprinters moet je of Merlier of Bennett hebben voor je kopmanschap, waar het verder schittert van de overprijsde nonames, waar veel gelegenheidsprinters het mogen gaan proberen. Terecht punt van -Wielerfan over Coquard, die als een van de weinige goede sprinters wel lijkt te gedijen bij het Spaanse vlak van etappe 7, 13 en 16. Maar welke ploegen gaan hier het gat dichtrijden? Ik zou opteren voor een relatief klein sprintteam (5 a 6 man, waaronder een paar Einhorns) en zorgen voor minimaal 13 van bovenstaande namen, waar meer dan de helft erdoorheen zal zakken. Nu rest de vraag: welke helft?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #808726

  Morgen wordt grotendeels voor de klassementmannekes. Misschien dat er 2 a 3 van de vlucht vooruit kunnen blijven, maar hier blijft geen grote groep vooruit, dus zou Albanese lekker op het bankje houden. Als er al iemand vooruit blijft, zal het een type Kamna, Bouwman, Mollema (mag wss niet rijden morgen) zijn.

  Ineos neemt het heft in handen en de laatste twee colletjes zijn dermate lastig dat het oorlog wordt. En met de afdaling en finish die er ligt, lijkt me dit perfect voor ome Bilbao.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #805294

  @Hein-Jan je moet in de link even het paginanummer aanpassen naar 1 pagina eerder dan waar hij op staat. Bijzonder dat dit nog steeds niet is opgelost, hoe lastig kan dat zijn (meelezende IT’er van WF, of is dit dezelfde persoon als de stagiair)?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #805290

  Zand erover, dan dooft het uit

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #805286

  Verwacht morgen voor het eerst een grote groep in de ontsnapping, manneke of 30 / 40, waar het me niks zou verbazen als Consonni, Gaviria en Demare mee zitten, naast de mannen die deze rit rood omcirkeld hebben: Ulissi, Albanese, Girmay, vdPoel, Vendrame, Tesfatsion en Cort.

  Oftewel een grote groep met alleen maar mannen die al op meer dan 10 minuten staan, waardoor het peloton rustig kan uitbollen. Advies: zou eerder een sprintertje teveel meenemen dan de klassementsmannen, want die gaan in de spaarstand morgen. Ewan, Cavendish, Bauhaus, Bol etc hoef je natuurlijk niet te verwachten, maar types als Nizzolo, Theuns zou ik het voordeel van de twijfel geven. Ook omdat er voor de sprinters de komende dagen niks is en na Blockhaus rustdagje.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #805279

  @Eddix je mag mij wel plagen. Arjen voelt zich nogal snel aangevallen, had ie ook al met mijn verassende woordspeling op de Etna ;)

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #804557

  VD Poel roept iedere dag wat z’n plannen zijn, dus morgenochtend moar eem in de goat’n hold’n.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 126)

Laatste nieuws