Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 66)
 • In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2020 #611411

  Over de keuze om voor Zabel te sprinten:

  Dit viel mij ook in negatieve zin op, dacht na het uitvallen van Barbier spekkoper te zijn. Niks blijkt echter minder waar… weet iemand via welk medium deze beslissing gecommuniceerd is? Dan kan ik die bron eventueel in de gaten houden voor de volgende sprints.

  Ondanks de wat mindere dag stijg ik onverklaarbaar toch een handjevol plaatsen en blijf ik binnen de 99,8 procent.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2020 #608221

  Rekening houden met waaiers en specifieke waaier specialisten kan natuurlijk zeker, mijn team leent zich daar echter niet zo goed voor heb ik het idee. Stel gewoon mijn voltallige sprintploeg op aangevuld met de Quickstep mannen.

  Voor mij persoonlijk zou het fijn zijn als Barbier zijn slechte lijn doortrekt en het weer voor Cimolai gaat zijn. Ben ook benieuwd naar Lonardi, tot nu toe lijken Barbier en hij tegen te vallen, maar vandaag gaat dat echt duidelijk worden.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2020 #608138

  Vandaag de top 20 ingedoken zonder Cimolai op te stellen, vrees alleen met grote vrezen voor het hooggebergte!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #597456

  @hartstikkebedankt

  Nee klopt, al was Groenewegen wel ongeveer de snelste sprinter dat jaar en gemaakt voor Parijs. Volgens de wielerflits voorbeschouwingen waren Dylan en Greipel in de door jou genoemde jaren allebei de als tweede genoemde topfavoriet en een van de drie topfavorieten. Wat mijn punt illustreert.

  Het is ook niet zo dat altijd de topfavoriet wint, meer dat de Champs niet een ontzettend onvoorspelbare sprint is.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #597447

  Jaar daarna volgens mij, in de vorm van Kristoff. In ‘17 won Groenewegen.

  Laatste 10 winnaars zijn:

  Cavendish
  Cavendish
  Cavendish
  Kittel
  Kittel
  Greipel
  Greipel
  Groenewegen
  Kristoff
  Ewan

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #597444

  @Nasibal

  Mijn punt was dan ook niet om te stellen dat Bol geen goede keuze was, ik kan me daar best in vinden namelijk. Maar meer om aan te tonen dat het niet zo veel verschilt met de MAL situatie, en dat het dus vreemd is als je de ene situatie ‘gekkenwerk’ vindt en de andere situatie ‘altijd de goede keuze’!

  Daarnaast was de kans op die bergetappe voor Roglic en Pogacar inderdaad erg groot om hoog te eindigen. Maar ik vind het overdreven om te stellen dat er in een sprint van alles meer kan gebeuren. Tuurlijk is het iets meer een loterij, maar Bennett rijdt deze Tour in elke massasprint top 5, juist op de Champs is het zo dat dit waarschijnlijk weer gaat gebeuren. Hoe vaak in de laatste 10 jaar is daar nou een andere winnaar uitgekomen dan een topfavoriet? Vallen kan zeker, dit kan echter ook in de afdaling van een bergrit.

  Nogmaals, ik zeg niet dat Bol een slechte keuze is, of dat MAL een goede keuze was. Ik geef simpelweg aan dat beide keuzes goed te verantwoorden zijn mbt bepaalde poulestanden. Mijn punt is niet om te zeggen dat de situaties identiek zijn. Meer om aan te tonen dat ze genoeg vergelijkbaar zijn om niet zo radicaal van mening te veranderen zonder ongeloofwaardig over te komen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #597346

  @Milanjacks

  Je moet me het volgende even uitleggen; enkele dagen geleden vond jij de keuze voor MAL als captain op de Col de Loze letterlijk gekkenwerk. Momenteel lijkt de keuze voor Bol als captain voor vandaag jou ‘altijd een goede keuze’? Dit is toch compleet tegenstrijdig ten opzichte van elkaar?

  In het geval van MAL waren je standpunten dat alhoewel hij na Roglic en Pogacar misschien wel de topfavoriet was, hij veel minder zeker was dan de eerstgenoemden en dat dit dus altijd een onnodig risico was, sterker nog gekkenwerk! Ook al hadden mensen er profijt bij om een risico te nemen met oog op de stand in een poule, dit was voor jou een niet te aanvaarden risico omdat MAL er waarschijnlijker doorheen kon zakken dan de andere twee, zonder in acht te nemen dat hij de dag ervoor de beste bergop was van de favorieten en dat de Col de Loze op ‘zijn’ favoriete grote hoogte eindigde.

  Vandaag zijn Ewan en Bennett toch redelijk goed te vergelijken met Pogacar en Roglic. Die twee zijn deze ronde met afstand de twee beste sprinters gebleken en zijn dan ook voor vandaag de twee logische en meest veilige keuzes. Daarachter is Bol ook wel te vergelijken met MAL, al is Bol in mijn opinie zelfs minder voor de hand liggend dan MAL als derde favoriet door de aanwezigheid van WvA, maar dat terzijde.

  Bol is dus wellicht, net als MAL toentertijd, de derde optie vandaag, die zeker de moeite waard kan zijn om het verschil te maken als de stand in een poule daarom vraagt. Bol kan er echter, zoals jij in het geval van MAL beargumenteerde, ook zeker doorheen zakken getuige zijn 18e plaats in de meest recente massasprint. Dus kan je mij uitleggen hoe je zo totaal tegenstrijdig denkt over deze vergelijkbare situaties?

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2020 #596207

  Ulissi lijkt fijn geprijsd gezien zijn recente vorm, maar dan moet je hem wel weer op de goede dagen opstellen natuurlijk. Dat blijft voor Ulissi, voor mij in ieder geval, altijd lastig op Scorito haha. Maar dat is een discussie zo oud als het spel zelf ongeveer.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #596202

  @nasibal

  Klopt, hij zei echter ook dat hij het van dag tot dag ging bekijken en sloot zeker niet uit dat hij zich in de komende sprints gaat mengen. Ik denk zelf dat als een reële kans zich voordoet hij gewoon mee zal sprinten, als dat het geval is dan is hij meteen topfavoriet. Als hij niet meesprint dan levert hij alsnog 8 teampunten op.

  Kortom dit lijkt me geen twijfel punt , in mijn beleving in ieder geval; WvA stel ik vandaag altijd op!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #596093

  @Jori

  Ben het eigenlijk volledig met je analyse eens, dit scenario zie ik zich ook voltrekken. Alleen met oog op kopman denk ik dat ik iets afwijk van jouw keuze, neig zelf naar de iets veiligere keuze in Peter de Grote. Maar dit komt natuurlijk door persoonlijke situaties, de iets verdedigendere opstelling lijkt in mijn geval voordeliger.


  @Wielerfan

  Een scenario waarin Ewan en Bennett allebei lossen maar waarin Bol een van de topfavorieten is zie ik niet helemaal voor me. Denk dat als Bol er nog bijzit, die andere twee er ook nog bij gaan zitten en vice versa.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #596077

  Ik zie dit toch echt in een sprint eindigen eerlijk gezegd, of Ewan en consorten daar nog bij gaan zitten is een tweede… maar ik geloof zelf niet zo in een succesvolle vlucht.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #596032

  @JW van Putten

  Zelf opzoek gaan naar betrouwbare bronnen is ook een kunst natuurlijk.

  Los daarvan heeft Pedersen ook aangegeven te moeten knechten voor Richie in etappe 10, toen werd hij uiteindelijk 5e, al was dat wel min of meer ‘per ongeluk’ gaf hij zelf aan. Anyway, kan dus alle kanten op vandaag. Benieuwd of mensen het aandurven om hem thuis te laten!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2020 #595852

  Net voor het eerst begonnen met kijken, maar ga me na Parijs pas echt kunnen focussen. Het budget is inderdaad krapper en daardoor misschien wel leuker dan tijdens de Tour. Ben benieuwd of dit topic even veel bekijks zal trekken als het Tour topic haha, of dat hier iets rustiger aan gedaan zal worden.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #595839

  Ik vandaag ook een goede dag en kom net aan de top 75 weer in, dit is vooral te danken aal WvA en kopman Roglic. Erg zonde wel van de valpartij van Hirschi, want hij had meer dagpunten en meer bollenpunten op kunnen leveren, maar goed dat is nou eenmaal gebeurd.

  Heb veel vertrouwen in mijn tijdritploeg en het team voor in Parijs… nu is het alleen nog de vraag wat de dag van morgen precies gaat brengen. Ik geloof niet zo in een vlucht die wegblijft, gaan vast nog wel wat ploegen de energie vinden om het tot een sprint te laten komen. Of het een sprint gaat worden waar Ewan ook nog aan kan mee doen is dan weer een ander verhaal, door de truipunten is Bennett gelukkig een zekerheidje.

  @Nul Verstand

  Coquard verwacht ik morgen ook niet als winnaar uiteraard, maar overweeg toch nog steeds om hem mee te nemen. Als hij er nog bijzit dan is hij in dit sprintersveld een garantie op top 10, en die kan ik goed gebruiken. Al hangt het natuurlijk helemaal van de koers af of hij er nog bij gaat zitten of niet.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #595325

  Vind de kopman keuze vandaag ook erg lastig. Vooral omdat mijn aanvallers het de laatste dagen compleet hebben laten afweten. Vandaag is het uberhaupt de vraag of ik nog wel genoeg vertrouwen heb in Chaves om hem mee te nemen, laat staan om hem captain te maken.

  Zijn natuurlijk andere opties maar neig toch naar de relatieve veiligheid van een Roglic.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #595318

  @Milanjacks & @Jeffrey81

  Om aan te haken in de discussie, mijn mening is niet veranderd ten opzichte van gister. Ik stelde toen dat het risico te groot was voor mij persoonlijk in mijn situatie om MAL als kopman te nemen. Maar dat voor veel mensen die 12 extra punten wel het risico waard kunnen zijn.

  Het gekkenwerk noemen om een ingecalculeerd risico te nemen, met een mogelijke winst in het vooruitzicht snapte ik daarom niet. En tuurlijk is het achteraf makkelijk wonen… maar laten we niet doen alsof het enorm onverwachts was dat MAL gister won. Roglic en Pogacar waren grotere favorieten, maar gezien de dag ervoor, de stand in het klassement en de hoogte was MAL een relatief veilige derde optie.

  Het was een risicootje, maar zeker geen totaal onverantwoord risico. En in behoorlijk wat Scorito situaties kon dit een goede keuze zijn geweest. Los van het feit dat het uiteindelijk ook daadwerkelijk een goede keuze was.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #594611

  @nasibal

  Mee eens hoor, kies er zelf dus ook niet voor. Noemde het meer als een van de mogelijke argumenten die iemand kunnen drijven tot het kopmanschap van MAL.


  @Milanjacks

  Oke, ik noem het dus geen gekkenwerk maar zie het voor veel mensen eerder een gokje met een ingecalculeerd risico zijn. Daarnaast is MAL in 7 grote rondes op zijn 26e nog nooit buiten de top 8 gefinisht dus het erdoorheen zakken acht ik niet zo enorm waarschijnlijk. Maar zijn het grotendeels met elkaar eens dus lijkt het.

  EDIT: MAL heeft de Vuelta in 2016 niet uitgereden, was ik vergeten!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #594605

  @Milanjacks

  Gekkenwerk? Ondanks dat ik hem zelf niet neem vind ik het absoluut geen gekkenwerk. Roglic en Pogacar lijken logischere keuzes, maar daarna lijkt MAL me toch echt de veiligste keuze. En de door mij in de post hierboven genoemde argumenten kan ik allemaal wel inkomen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #594600

  @Westland95

  Ik kies zelf niet voor MAL als kopman vandaag, maar vind het geen vreemde keuze.

  Stel je wil wat punten goedmaken op personen net boven je, dan kan dat via MAL zonder onnodig veel risico te nemen. Je zou kunnen inspelen op een scenario in de trant van ‘twee honden vechten om een been, de derde loopt ermee heen’. Tot slot zou je ook gewoon kunnen denken dat MAL beter gaat zijn bergop, won gister het sprintje bergop, klimt steeds beter en deze klim zou hem moeten liggen qua hoogte en opbouw.

  Ga er zelf niet voor, maar kan me wel voorstellen dat mensen er wel voor kiezen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #594541

  @Jeffrey81

  Ik kijk ook liever naar de mening van wielrenners, kenners en vooral mezelf. Echter vind ik het ook weer onnodig om bepaalde bronnen compleet af te slaan, ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen en op basis van al deze bronnen een goed afgewogen en geïnformeerde keuze te maken. Binnen deze gedachtegang is er dus zeker ruimte voor betting-sites als aanvullende bron.

  Dat gezegd hebbende, ik denk dat vandaag absoluut niet voor de vluchters gaat zijn, of er moet iemand een onwaarschijnlijke superdag hebben. Ik verwacht dat Quintana, Yates en wellicht meer ‘kanshebbers’ een flinke klap gaan krijgen. Stel zelf dus mijn klassementstoppers op, aangevuld met truipunten en de combinatie Chaves/Martinez in de hoop dat ze vanuit een vlucht of aanklampen top 20 kunnen rijden.

  Hopelijk kan MAL vandaag zorgen voor een goede dag met een forse stijging tot gevolg!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #594422

  Voor mij ook een desastreuze dag, niet zozeer door foute keuzes maar puur door het feit dat Hirschi, Chaves en Martinez niet meezaten. Val dan ook weg uit de top 100 van scorito, al hoop ik morgen weer goede zaken te doen.

  Stel morgen al mijn toppers op, aangevuld met Martinez, Chaves en truipunten. Kan natuurlijk ook voor Ala of Hirschi gaan, maar zie die hier beiden niks klaarspelen eerlijk gezegd. Hopen dus dat speerpunt MAL mij morgen aan een goede score gaat helpen om de nare smaak van vandaag weg te spoelen.

  EDIT: het feit dat Unibet Hirschi de op 4 na beste odds geeft om te winnen doet me toch ineens aan mezelf twijfelen. Mis ik iets met betrekking tot Hirschi morgen, ik zie hem zelf in ieder geval niet excelleren op een Col de Loze en het peloton zeker niet voorblijven. Kan me eigenlijk niet eens voorstellen dat hij het überhaupt gaat proberen. Of ziet men dit anders?

  Volgens Unibet maken alleen Pogacar, Roglic en MAL meer kans op de zege morgen!

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #593799

  @Ajvenema

  Hier precies hetzelfde, de klassiekers (het scorito spel althans) gaan het kind van de rekening worden. De focus ligt nu nog te veel op de Tour, maar wel al erg veel zin in de Giro!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #593752

  @Berend Botje

  Leuk dat jij Chaves als kopman aandurft, ik stel hem wel op maar heb na een nachtje slapen toch besloten om voor een klassementsman als kopman te gaan. Laat mezelf niet weer in de valkuil van een verkeerde aanvaller opstellen als captain trappen.

  Met betrekking tot je punt:

  ‘Als ik Roglic kopman maak kan die ook 14e worden’. Is wat mij betreft niet helemaal valide. Het idee is juist dat Roglic ZOWEL 14e (of ergens in die buurt) kan worden als er een vlucht vooruit blijft EN 1e kan worden als de vlucht wordt ingerekend. In beide scenario’s levert hij dus potentieel punten op waardoor hij een relatief veilige keuze is als captain.

  Het risico van een aanvaller is juist dat hij alleen punten kan pakken in het scenario waarin hij in de goede kopgroep zit en daadwerkelijk wegblijft uit de greep van het peloton.

  Als jij een vluchter kopman wilt maken en het een te verantwoorden risico vindt door de potentiële upside dan kan dat natuurlijk zeker, maar de redenering dat Roglic ook kan tegenvallen vind ik een beetje tekort doen aan het voordeel van een klassementsrenner ten opzichte van een aanvaller.

  EDIT: @Nasibal

  Lijkt op basis van het spotza interview er inderdaad toch op dat Bernal zelf uitgaat van een aanblijvende last van zijn rug. Zeker nu hij spreekt over ‘meer tijd verliezen, misschien meezitten in een vlucht’ denk ik dat het steeds nadeliger gaat worden om hem nog op te stellen, wat dat betreft neig ik nu toch ook meer naar jouw visie op de situatie.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #593678

  @kevinraar

  Hangt er natuurlijk een beetje van af wat de rest van je team is, hoeveelste je staat en welk wedstrijdscenario je het waarschijnlijkst acht. Ik wil wel kort aangeven wie mijn voorkeur hebben, maar weet niet hoeveel je daar aan hebt.

  Anyway, ik zelf geloof niet meer zo in Pinot en zou die dan ook niet opstellen. Ik weet niet zo goed op welke Bennett je daarnaast doelt… maar mij lijkt Sivakov een begrijpelijke keuze, zeker als je ervan uitgaat dat zijn stijgende lijn zich doortrekt. Van Avermaet is een leuke renner die er vast voor wilt gaan morgen, de vraag is beetje of het te zwaar gaat zijn voor hem of niet, als jij denkt van niet dan zou ik hem meenemen naast Sivakov. Als je denkt dat het wel te zwaar gaat zijn voor Greg dan zou ik voor de zekere punten van (een van de 2) Bennetts gaan!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #593657

  Chaves heeft al een tweetal keren geprobeerd om mee te zitten, maar kwam toen net tekort of timede verkeerd. Ik denk dat als je naar zijn vorm kijkt dat hij goed genoeg zou moeten zijn om bij de sterkere paar renners van een eventuele vlucht te horen. Ook bij mij gaat hij morgen zeker mee dus.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 66)