Wijnreder Tour de France game

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 70)
 • #75120

  Wijnreder media heeft een nieuwe look gemaakt voor zijn spellen.

  Zie Tour de France game

  #75150

  Ze hebben weinig vertrouwen in Gesink…

  #75160

  aantal sterren is op basis resultaten verleden volgens mij

  #75163

  5 sterren voor Mollema?

  #75167

  Ze hebben altijd wel een interessante puntenindeling, je kan soms meer punten verdienen met renners die aanvallen maar niets winnen dan dat je krijgt met een renner met twee etappeoverwinningen. Altijd erg lastig inschatten. Ik heb in ieder geval al een conceptteam :)

  #76011

  Vanwege de bergpunten bedoel je? Maar dat is inderdaad lastig inschatten.

  Wat zijn op dit moment de goede 1-punters? Yates, Gesink, Hagen, misschien Nerz, misschien Henao, misschien Teklehaymanot als aanvaller?

  #76075

  Dit jaar heel veel 4- en 5-sterren renners, zowel bij de sprinters als bij de klassementsmannen/klimmers.
  O.b.v. de einduitslag vorig jaar zou je statistisch gezien op een gortdroog team uitkomen in de trant van de 4 topfavorieten, de topsprinters, kijken hoeveel je overhoudt en wat leuke 1-punters (de ‘kassakoopjes’ ) erbij nemen.


  @Poeksel
  en Grand Nagus: de sterrenverdeling is idd o.b.v. de prestaties van de laatste twee jaar. Zie spelregels op de site.

  #76197

  Zijn inderdaad nagenoeg allemaal 5 punters haha. Van Avermaet, Dumoulin, Mollema, Gerrans en Uran zijn nou niet bepaald favoriet voor een klassement. Sylvain Chavanel 4 punten, ook mooi.

  #76299

  Mocht er iemand zijn die een competitie wil maken voor Wielerflits leden doe maar, die ambitie heb ik deze keer niet ook al heb ik de thread gestart. ;)

  #76319
  #76733

  Omdat de Scorito afwegingen en tactieken niet opgaan voor de Wijnreder poule zou ik graag eens wat meningen horen over welke balans het beste aan te houden is mbt Wijnreder.

  Nasibal had in het Scorito topic een interessante uiteenzetting gepost m.b.t. welk type sprinter wel of niet te nemen.

  Aan de andere kant lees ik in dat topic nu weer dat i.v.m. de puntenverdeling het groen gestimuleerd wordt aan de meeste sprintritten winnaar te geven.

  Vragen:

  – Hoeveel sterren te spenderen aan sprinters?
  – Welk type sprinters (vlak/heuvel/beide)?

  Ik denk dat de sprinters-crux verder ook direct bepaalt wat je met de rest van je team kunt doen….

  #76742

  Het type sprinter dat voor een hoge notering gaat in het puntenklassement zou ik zeggen, omdat de tussensprints best veel punten opleveren. Een zesde plek in een tussensprint levert evenveel punten op als een zesde plek in een bergetappe (10). Dat betekent ook dat een sprinter zelfs in een bergetappe (zoals deze) aardig wat punten kan pakken.

  Dus Sagan lijkt me een veilige keuze, 99% zeker dat hij voor groen wil gaan. Matthews is op dit moment een onzekere keuze: als hij niet aan tussensprints gaat meedoen is hij de vier punten niet waard denk ik. Vorig jaar was Coquard geloof ik de koning van de tussensprints, maar gaat hij dat dit jaar weer doen?

  In theorie moet het mogelijk zijn een verwachte waarde (qua puntenaantal) te maken voor een sprinter en een klassementsrenner, is wel een boel werk natuurlijk. Maar het levert wel een goede schatting op van de optimale verhouding tussen sprinters en klassementsrenners…

  (en de renner met de meeste vluchtkilometers wil je ook in je team, maar dat is helemaal moeilijk te voorspellen, net als de bollentrui)

  #76753

  Precies dat, de verwachte punten per ster per type renner, is dé manier om het spel te benaderen, maar tevens ook erg lastig, want alles is gebaseerd op speculatie. Achteraf is het allemaal o zo logisch…. :)

  Een categorie renners die ook lastig in te schatten zijn, maar vaak verrassend veel punten halen zijn de renners voor de lastige sprints, heuveletappes, vluchtetappes. Hoeveel bouw je er daarvan in in je team? Vragen, vragen…

  Nog even over de sprinters, men heeft de mond vol over met name Cav, Sagan en Kristoff qua ‘gegarandeerde ritzeges/punten’.
  Echter, ik denk dat, omdat dit jaar echt alle toppers meedoen, ze veel punten van elkaar afsnoepen en dat ze dus veelal gelijkwaardig aan elkaar zullen zijn.
  Ik verwacht iig niet dat er 1 of 2 renners enorm met kop en schouders boven de rest uit gaat steken. Net als bij de GC-mannen is dat moeilijk op voorhand te voorspellen. Veel moeilijker iig dan in eerdere edities.
  Zeker nu het er naar uit ziet dat Kittel ook nog mee gaat (en ik verwacht dat die ook ‘gewoon’ sowieso top 5 en mss ‘gewoon’ top 3 zal finishen)

  Ga je dus voor kanshebbers op het groen en je verdeelt je kansen over zeg 2-3 toppers dan ben je sowieso circa 15p kwijt:

  Cavendish, Kittel, Bouhanni, Kristoff, Sagan, Degenkolb, Démare, Coquard

  Je wilt sowieso ook je klassementstoppers erin. Menigeen speculeert in de Scorito-poule over het weglaten van 1 vd 4. In de Wijnreder poule zou ik dat op voorhand niet durven doen. Gevolg: minstens 20p kwijt aan GC-mannen.

  En dan gaat het al gauw wringen…

  Terugkomend op je suggestie ‘ga voor de kanshebbers op groen’, daar begon mijn probleem mee: nasibal hield er een interessante redenering op na om de sec vlakke sprinters buiten beschouwing te laten (voor scorito). Even verderop lees ik dat voor de renners de tussensprints minder truipunten opleveren deze Tour en dat een ritzege juist belangrijker wordt gemaakt. Daarmee komen de vlakke sprinters juist weer wél in beeld. En dat bemoeilijkt de keuze weer, want zo kun je geen van de typen sprinters uitsluiten…

  #76781

  Ik vraag me wel af of je bij een etappe die bergop eindigt dubbel punten krijgt (voor de berg en voor de etappe). Zoals ik het lees wel.

  Het is ook jammer dat de scores van vorig jaar niet te vinden zijn, dat geeft ook een indruk wat een goede verhouding tussen sprinters/klassementsrenners is. Al is dit jaar het parcours iets anders en is er meer concurrentie…

  #76793

  Je krijgt idd punten al naar gelang het type etappe en per type berg (categorie).

  Kijk eens onder de hoofdtab “Statistieken”. Daar zit ook een dropdown met jaartallen. Daar vind je de stats van eerdere jaren.

  Maar ook dat zegt niet zoveel. Weet jij nl nog precies wat er in welke etappe is gebeurd? (bijv. Tour2012 op corsica was het gros vd sprinters uitgeschakeld door een valpartij geloof ik).

  En het parcours en de verhouding vlak/heuvel/berg verschilt per toureditie en is mede bepalend voor de scores van de renners…

  #76880

  Ah, dat dropdownmenu had ik gemist! En inderdaad, je kan dat niet zomaar op de Tour van dit jaar toepassen, maar alle beetjes helpen. Ik zie b.v. dat vorig jaar een aanvaller (Di Marchi) bijna twee keer zoveel punten haalde als de nummer 9 van het eindklassement (Ten Dam). Al heb ik niet heel veel aan die kennis, want ik weet niet die de Di Marchi van dit jaar wordt…
  En Coquard scoorde veel meer dan Peraud, vast door de tussensprints.

  #81812

  Iemand een idee wat je moet invullen bij eindtijd? Het is 3340,7 km dat is 62,8 km minder dan de vorige keer dat Froome de Tour won in 2013. Toen was de afstand 3403,5 km en deed Froome er 83:56:40 over, iets boven de 40 km/h gemiddeld. Nu denk ik dat de gemiddelde snelheid iets lager zal liggen dus ik vul een eindtijd van 83 uur en 31 minuten in.

  #81869

  Klinkt plausibel.

  #81873

  Maar toen waren er meer tijdritten en meer vlakke etappes dus ik denk dat het gemiddelde dit jaar onder de 40 zakt, 39 of zo dus dan krijg je een eindtijd van 85 uur en 39 minuten.

  #81896

  Op het voorspellen vd eindtijd zal je de poule niet winnen of verliezen. Idd gewoon delen door 38, 39 of 40.

  #81914

  Andere afweging: laat je 1 vd 4 favorieten eruit + 1-punter om plaats te maken voor twee sterke klimmers of GC rijders, 4+2 of 3+3?

  Met welke combi sta je het sterkst?

  #82141

  A. Cavendish + Cimolai
  B. Coquard + Rolland

  Welk koppel gaat meer punten halen denken jullie?

  #82164

  Koppel A for sure.

  #82269

  Matthews + Cocquard of Ciolek + Kwiatkowski/ Degenkolb?

  #82272

  Ciolek doet niet mee.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 70)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines