WielerFlits-toertocht #7

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 92)
 • #52749

  Beste WielerFlitsers,

  Het is alweer vijf jaar geleden dat WielerFlitser Pannenkoek met het idee kwam om een keer als WielerFlitsers samen een tocht te gaan rijden om elkaar beter te leren kennen. Zodoende zijn we begonnen met het organiseren van de eerste WielerFlits-toertocht tijdens toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Inmiddels is dit evenement een begrip geworden onder veel (fanatieke) WielerFlitsers en staan we aan de vooravond van alweer de zesde editie van deze toertocht (en de zevende WielerFlits-toertocht in totaal)!

  WielerFlits-toertocht #1: Veenendaal-Veenendaal, 10 april 2010 (135km)
  WielerFlits-toertocht #2: Germania Klimtocht, 28 augustus 2010 (110km)
  WielerFlits-toertocht #3: Veenendaal-Veenendaal, 9 april 2011 (135km)
  WielerFlits-toertocht #4: Veenendaal-Veenendaal, 7 april 2012 (135km)
  WielerFlits-toertocht #5: Veenendaal-Veenendaal, 6 april 2013 (135km)
  WielerFlits-toertocht #6: Veenendaal-Veenendaal, 12 april 2014 (135km)
  WielerFlits-toertocht #7: Veenendaal-Veenendaal, 11 april 2015 (135km)

  Veenendaal-Veenendaal 2014
  Op zaterdag 11 april a.s. organiseren de AXA Valleirenners voor de 11e keer de toerklassieker Veenendaal – Veenendaal. Deze schitterende voorjaarsklassieker is gebaseerd op het parcours van de Wielerklassieker ‘Arnhem-Veenendaal Classic (voorheen Dutch Food Vally Classic en Veenendaal – Veenendaal) en biedt een grote uitdaging voor sportieve en prestatiegerichte fietsers. Deze voorjaarsklassieker is een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Amstel Gold Race, cyclo’s en andere (toerfiets)evenementen.

  Deelname
  Iedereen die lid is van WielerFlits is van harte uitgenodigd om op 11 april gezamenlijk deze tocht (135km) te gaan rijden! Je leert de gezichten achter de ‘nicknames’ kennen en je maakt wellicht ook waardevolle contacten. Dankzij de voorgaande WielerFlits-toertochten zijn er al verschillende WielerFlitsers geweest die met elkaar fietstochtjes, -weekends en vakanties hebben georganiseerd.

  Locatie: Clubhuis AXA-Valleirenners, gelegen aan de Waardgelder 3 in Veenendaal.
  Starttijd: 07:00 tot 10:00. Als WielerFlitser verwachten we je om 08:45 bij de verzamelplaats, zodat we, rekening houdend met eventuele vertragingen, in elk geval om 09:15 kunnen vertrekken. Vanaf dit jaar is enkel inschrijven doormiddel van voorinschrijving mogelijk! Met een deelnemerslimiet van 3000, zorg dus dat je je op tijd inschrijft.
  Verzamelplaats: Er wordt afgesproken bij het elektriciteitskastje Op deze kaart bevindt zich dit kastje bij de rode pijl rechts. Links op de kaart zie je de startlocatie, het clubhuis aan de Waardgelder 3.
  Inschrijven: De inschrijving kost €7,- (NTFU-leden betalen €5,-). Nogmaals, enkel inschrijving mogelijk via de website van de organisatie.

  Parcours
  Het parcours van Veenendaal-Veenendaal is heuvelachtig en overbrugt ongeveer 1000 hoogtemeters. Het parcours gaat met 2 afstanden (105 en 135 KM) over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem. De Grebbeberg was in de Eneco Tour van 2010 nog aankomstplaats.
  Parcours
  Profielen van alle heuvels

  Koers
  Uiteraard zijn er ook veel deelnemers die hun krachten willen meten met hun forumgenoten. Dit is toegestaan, maar het is de bedoeling dat we tot het eerste rustpunt zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Daarna laten we het wat meer op zijn beloop en zoeken de mensen met een gelijkwaardig niveau elkaar vanzelf op. Voorheen werden de krachten gemeten tot de top van de Grebbeberg waar ‘de streep’ lag bij hectometerpaaltje 40,6 (Onderaan de berg staat hectometerpaaltje 41,2). Vervolgens werd er gewacht op de eerste binnenkomers en reed men gezamenlijk terug naar Veenendaal. Afgelopen jaar hebben we vanwege een niet al te grote groep deelnemers op de verschillende heuvels gesprint voor “bergpunten”. Om zo als groep de tocht te voltooien maar onderweg wel de krachten te meten.
  Maar let op: je bent deelnemer in het verkeer en het respecteren van de verkeersregels gaat ALTIJD voor het wedstrijdelement. Mochten er zich gevaarlijke situaties voordoen, anticipeer hier op en laat alsjeblieft je drang om de ander af te troeven gaan. Het sociale aspect is het belangrijkste op deze dag.

  Links:
  Website organisatie
  Twitter organisatie
  Trainingstopic voor WielerFlitsers
  Forumtopic editie 2014

  Ben jij er ook bij op 11 april?
  Laat dat dan hieronder weten middels een reactie. Bevestig dit alsjeblieft nog één of twee dagen voor de tocht, zodat we zeker weten op wie we moeten wachten.

  Hopelijk tot dan!

  Hieronder kun je aan elkaar kenbaar maken of je meedoet, hoe het met je voorbereiding gaat en eventueel overleggen hoe je (gezamenlijk) naar Veenendaal reist etc.

  #52750

  Xistnc en Onie bedankt voor de info over het archief.

  Hierbij hopelijk de aftrap van wat uiteindelijk een succesvolle 7e editie van de WielerFlits toertocht wordt!

  #52751

  @JW
  Held! Het is je gelukt!

  Heb me als beloning meteen ingeschreven… :p

  #52758

  Heb mij vorige week ingeschreven en zal normaal gesproken dan ook deelnemen. Voorbereiding zal niet ideaal zijn, iets minder kilometers in aanloop, maar dat mag de pret niet drukken.

  #52759

  Ik verwacht veel van je, Onie!

  Deelnemers so far (zoals gedestilleerd uit diverse bronnen):
  Bulcke
  el bosco
  Grand Nagus
  Greenride
  Jan
  janwillem1992
  Onie
  Spartacus
  stoemper
  xistnc

  #52761

  Dat ziet er hoopvol uit! Laat het speculeren maar beginnen.
  Doel deze week, 2 keer op de fiets naar het werk voor wat extra km’ters.

  #53174

  Zoals xistnc zegt zal ik er inderdaad ook weer bij zijn. Ben wel bang dat het voor de 100 zal zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

  #53238

  Ik kan er helaas niet bij zijn. Veel plezier!

  #53267

  Haha, wat voor bronnen zijn dat xistnc? Ik heb in ieder geval nog enkele jaren extra nodig om over het trauma van deze koerstocht heen te komen.

  #53487

  @stoemper
  Wat mij betreft in alle gevallen betrouwbare bronnen. Maar ik kan er naast zitten!

  In jouw specifieke geval bevestigt mijn betrouwbare bron dat je ‘iets recht wil zetten’. En laat dat nou alleen kunnen door deel te nemen… :o

  #54659

  Ik ben erbij inderdaad. Het zou mooi zijn als alle bovengenoemde mannen er zijn. Jammer van Lnnrt…

  Ik sta dit jaar minder scherp dan vorig jaar. Ik heb pas 800 km in de benen, waarvan 300 in de afgelopen 3 dagen…

  #54870

  Nou gerben, zag op strava gister dat het met de inhoud wel goed zit!

  #56582

  Even dit topic een schop geven.

  Ik heb inmiddels een dubbele hotel overnachting in veenendaal geboekt en een heuse soigneuse geregeld voor de nazorg.

  #56585

  Toe maar, jij laat niets aan het toeval over! Kun je ook alvast goed weer boeken?

  #56588

  Van der Valk dus dat moet nog blijken… weeronline is inmiddels positief over de 11e. Wel wat wind maar vergeleken met vandaag lijkt het ok. Kwam niet verder als een uurtje taxc…

  #56904

  Aan het weer lijkt het inderdaad niet te gaan liggen. Ik hoop nog wel wat meer buiten gereden te hebben voor die tijd. De teller buiten staat op dit moment op 0.

  Komend weekend rij ik in ieder geval de bergtour vanuit Dodewaard. Eerste serieuze test voor mijn conditie dit jaar.

  #56920

  Mijn teller staat op 185 km, de conditie is echter wel redelijk goed, dus ik heb goede hoop voor 11 april.

  #56924

  Na een verregende Zoetemelk classic op 21 maart naar een stormachtige Omloop Zandvoort gisteren. Was echt afzien beide tochten.
  Dus alle hoop op beter weer op 11 april….

  #56965

  Wat zou ik toch graag dit jaar al meedoen, maar aangezien ik de 25 gemiddeld op dit moment nog niet eens trek zal het toch voor een volgende keer moeten zijn…
  Wel alvast veel plezier toegewenst ;)

  #58361

  Intussen kunnen we Jan en Bijls toevoegen aan de deelnemerslijst.
  Is er al een idee hoe we het ‘koersgedeelte’ concreet gaan vormgeven? Of misschien helemaal niet en recreatief rijden?

  #58762

  Mooie club wordt het zo. De weersverwachting is redelijk positief met mogelijk 15 graden en wat Zonkans. Een WZW 4 betekent waaiers op de terugweg op de Grebbedijk. Ik kijk er al naar uit.

  Ik kom redelijk gemankeerd aan de start. Ik zou dezelfde puntentelling hanteren als vorig jaar, dat was leuk. Ik vraag me alleen af of dat heuveltje van 4 meter door dat bos waar xistnc de punten pakte wel terecht is :p

  Voor mij wordt het primair recreatief rijden, maar een beetje competitie is altijd leuk.

  #58764

  Ik moet misschien afhaken. Er is een sterfgeval aan de kant van mijn schoonfamilie, wat voor mij vooral logistieke problemen met zich mee brengt. Als deze op te lossen zijn, dan ben ik er gewoon bij.

  #58783

  Dan moeten we nog even een lijstje maken van welke beklimmingen meedoen voor het klassement.
  Bulcke, gecondoleerd!

  #58828

  Gecondoleerd Bulcke!

  Dit was het bergklassement van vorig jaar (alleen na de eerste pauze):
  Emmapyramide West 3-2-1
  Zijpenberg West 4-3-2-1
  Posbank 4-3-2-1
  Kempenbergerweg (?) 3-2-1
  Holleweg 4-3-2-1
  Wageningseberg Oost 3-2-1
  Defensieweg Oost 5-4-3-2-1

  Ik vond dat een bijzonder goed verhaal.

  #58829

  Hoogtepunt van vorig jaar: dat ik met 5 lagen kleding stond te beven van de kou en dat meneer Grand Nagus even doodleuk met zijn korte broek de trein uitstapte. Toen voelde ik me echt even een mietje :p

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 92)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines