Wielerflits toertocht #11 Veenendaal Veenendaal

|

Index Wielerforum Wielersport Wielrennen algemeen Wielerflits toertocht #11 Veenendaal Veenendaal

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • #435518

  Veenendaal-Veenendaal 2019

  Op zaterdag 13 april a.s. Is het weer zo ver. Dan organiseren de AXA Valleirenners voor de zoveelste keer de toerklassieker Veenendaal – Veenendaal. De afgelopen editie was wat kort van te voren aangekondigd, waardoor de opkomst lager was dan gebruikelijk. Omdat ik het wel een heel leuke traditie vind om het begin van het fietsseizoen mee te markeren doe ik nu wat eerder een poging. Bij mij staat hij al op de kalender. Wie gaat er mee?

  Deelname
  Iedereen die lid is van WielerFlits is van harte uitgenodigd om op 13 april gezamenlijk deze tocht (105 of 135km) te gaan rijden! Je leert de gezichten achter de ‘nicknames’ kennen en je maakt wellicht ook waardevolle contacten. Dankzij de voorgaande WielerFlits-toertochten zijn er al verschillende WielerFlitsers geweest die met elkaar fietstochtjes, -weekends en vakanties hebben georganiseerd.

  Locatie: Clubhuis AXA-Valleirenners, gelegen aan de Waardgelder 3 in Veenendaal.
  Starttijd: 07:00 tot 10:00. Als WielerFlitser verwachten we je om 08:45 bij de verzamelplaats, zodat we, rekening houdend met eventuele vertragingen, in elk geval om 09:15 kunnen vertrekken. Inschrijven is alleen doormiddel van voorinschrijving mogelijk! Met een deelnemerslimiet van 3000, zorg dus dat je je op tijd inschrijft.
  Verzamelplaats: Er wordt afgesproken bij het elektriciteitskastje. Zie google maps)

  Inschrijven: De inschrijving kost €7,- (NTFU-leden betalen €5,-). Nogmaals, enkel inschrijving mogelijk via de website van de organisatie.

  Parcours
  Het parcours van Veenendaal-Veenendaal is heuvelachtig en overbrugt ongeveer 1000 hoogtemeters. Het parcours gaat met 2 afstanden (105 en 135 KM) over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem.

  Koers
  Uiteraard zijn er ook veel deelnemers die hun krachten willen meten met hun forumgenoten. Dit is toegestaan, maar het is de bedoeling dat we tot het eerste rustpunt zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Daarna laten we het wat meer op zijn beloop en zoeken de mensen met een gelijkwaardig niveau elkaar vanzelf op. Voorheen werden de krachten gemeten tot de top van de Grebbeberg waar ‘de streep’ lag bij hectometerpaaltje 40,6 (Onderaan de berg staat hectometerpaaltje 41,2). Vervolgens werd er gewacht op de eerste binnenkomers en reed men gezamenlijk terug naar Veenendaal. Afgelopen jaren hebben we vanwege een niet al te grote groep deelnemers op de verschillende heuvels gesprint voor “bergpunten”. Om zo als groep de tocht te voltooien maar onderweg wel de krachten te meten.
  Maar let op: je bent deelnemer in het verkeer en het respecteren van de verkeersregels gaat ALTIJD voor het wedstrijdelement. Mochten er zich gevaarlijke situaties voordoen, anticipeer hier op en laat alsjeblieft je drang om de ander af te troeven gaan. Het sociale aspect is het belangrijkste op deze dag!

  Ben jij er ook bij op 13 april?
  Laat dat dan hieronder weten middels een reactie. Bevestig dit alsjeblieft nog één of twee dagen voor de tocht, zodat we zeker weten op wie we moeten wachten.

  Hopelijk tot dan!

  #435634

  Goed bezig Bulcke!

  Helaas kan ik dit jaar (weer) niet. Het zit net te dicht op de uitgerekende datum van nummer twee én drie.

  Ik raad verder iedereen aan om mee te gaan! Echt topdagen op de fiets gehad met de WF-clan :)

  #435639

  Gefeliciteerd alvast lnnrt. Twee tegelijk. Dat wordt weinig fietsen dit jaar ;-)

  #436125

  Dank Bulcke, en dat vrees ik ook, ik hoop mijn woon-werk ritjes nog zoveel mogelijk erin te houden.

  Maar, genoeg over mijn afmelding, hup hup met die aanmeldingen!

  #437286

  Afegelopen jaar was een wat minder jaar, maar dat houdt jullie toch niet tegen?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.