Wielerflits toertocht #11 Veenendaal Veenendaal

|
17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)
 • #435518

  Veenendaal-Veenendaal 2019

  Op zaterdag 13 april a.s. Is het weer zo ver. Dan organiseren de AXA Valleirenners voor de zoveelste keer de toerklassieker Veenendaal – Veenendaal. De afgelopen editie was wat kort van te voren aangekondigd, waardoor de opkomst lager was dan gebruikelijk. Omdat ik het wel een heel leuke traditie vind om het begin van het fietsseizoen mee te markeren doe ik nu wat eerder een poging. Bij mij staat hij al op de kalender. Wie gaat er mee?

  Deelname
  Iedereen die lid is van WielerFlits is van harte uitgenodigd om op 13 april gezamenlijk deze tocht (105 of 135km) te gaan rijden! Je leert de gezichten achter de ‘nicknames’ kennen en je maakt wellicht ook waardevolle contacten. Dankzij de voorgaande WielerFlits-toertochten zijn er al verschillende WielerFlitsers geweest die met elkaar fietstochtjes, -weekends en vakanties hebben georganiseerd.

  Locatie: Clubhuis AXA-Valleirenners, gelegen aan de Waardgelder 3 in Veenendaal.
  Starttijd: 07:00 tot 10:00. Als WielerFlitser verwachten we je om 08:45 bij de verzamelplaats, zodat we, rekening houdend met eventuele vertragingen, in elk geval om 09:15 kunnen vertrekken. Inschrijven is alleen doormiddel van voorinschrijving mogelijk! Met een deelnemerslimiet van 3000, zorg dus dat je je op tijd inschrijft.
  Verzamelplaats: Er wordt afgesproken bij het elektriciteitskastje. Zie google maps)

  Inschrijven: De inschrijving kost €7,- (NTFU-leden betalen €5,-). Nogmaals, enkel inschrijving mogelijk via de website van de organisatie.

  Parcours
  Het parcours van Veenendaal-Veenendaal is heuvelachtig en overbrugt ongeveer 1000 hoogtemeters. Het parcours gaat met 2 afstanden (105 en 135 KM) over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem.

  Koers
  Uiteraard zijn er ook veel deelnemers die hun krachten willen meten met hun forumgenoten. Dit is toegestaan, maar het is de bedoeling dat we tot het eerste rustpunt zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Daarna laten we het wat meer op zijn beloop en zoeken de mensen met een gelijkwaardig niveau elkaar vanzelf op. Voorheen werden de krachten gemeten tot de top van de Grebbeberg waar ‘de streep’ lag bij hectometerpaaltje 40,6 (Onderaan de berg staat hectometerpaaltje 41,2). Vervolgens werd er gewacht op de eerste binnenkomers en reed men gezamenlijk terug naar Veenendaal. Afgelopen jaren hebben we vanwege een niet al te grote groep deelnemers op de verschillende heuvels gesprint voor “bergpunten”. Om zo als groep de tocht te voltooien maar onderweg wel de krachten te meten.
  Maar let op: je bent deelnemer in het verkeer en het respecteren van de verkeersregels gaat ALTIJD voor het wedstrijdelement. Mochten er zich gevaarlijke situaties voordoen, anticipeer hier op en laat alsjeblieft je drang om de ander af te troeven gaan. Het sociale aspect is het belangrijkste op deze dag!

  Ben jij er ook bij op 13 april?
  Laat dat dan hieronder weten middels een reactie. Bevestig dit alsjeblieft nog één of twee dagen voor de tocht, zodat we zeker weten op wie we moeten wachten.

  Hopelijk tot dan!

  #435634

  Goed bezig Bulcke!

  Helaas kan ik dit jaar (weer) niet. Het zit net te dicht op de uitgerekende datum van nummer twee én drie.

  Ik raad verder iedereen aan om mee te gaan! Echt topdagen op de fiets gehad met de WF-clan :)

  #435639

  Gefeliciteerd alvast lnnrt. Twee tegelijk. Dat wordt weinig fietsen dit jaar ;-)

  #436125

  Dank Bulcke, en dat vrees ik ook, ik hoop mijn woon-werk ritjes nog zoveel mogelijk erin te houden.

  Maar, genoeg over mijn afmelding, hup hup met die aanmeldingen!

  #437286

  Afegelopen jaar was een wat minder jaar, maar dat houdt jullie toch niet tegen?

  #447151

  Niet veel liefhebbers dit jaar ? Ik doe wel mee hoor.

  #447255

  Ik rij de ronde van Noord Holland die dag.

  #447346

  Ik heb een reunie die dag. Zondag rij ik de Hennie Kuiper Classic.

  #447380

  Kijk, op spartacus kan je rekenen :-)

  #449355

  Helaas; je kan toch niet op mij rekenen. Ik moet afzeggen voor zaterdag wegens andere verplichtingen.

  #449407

  Het lijkt er op dat ik dit jaar een goede kans maak het puntenklassement te gaan winnen

  #449479

  Mijn fitheid en conditie laten nog altijd te wensen over, na ruim drie weken Algarvische griep die de helft van het peloton uit het openingsweekend hield. Ik zou eventueel een ritje op-en-neer naar de start kunnen maken, maar met een verwachte temperatuur van -1 stap ik niet om 8u00 op de fiets ;)

  Overigens ligt de afdaling van de Amerongse Berg open, ik ben benieuwd wat dat voor de route betekent.

  #449515

  In de Primavera Ride moest daar inderdaad “gekluund” worden, hoewel in deze toertocht de Amerongse Berg van die kant beklommen werd.

  #449737

  Kom je alleen naar de start of fiets je dan ook mee xistnc?

  #451494

  En Bulcke, heb je alle bergpuntjes gepakt?

  Zonder dollen, naar je zin gehad, ondanks het zeer lage animo? Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn!

  #451504

  :-)

  Zeker lnnrt. Ik heb me prima vermaakt. Een heel andere tocht dan normaal, dat wel.

  Omdat er niemand was om rekening mee te houden geen stress om op tijd aan de start te zijn. Ik ben dus uiteindelijk een van de laatste van start gegaan om kwart voor tien. Zonder bijkletsen met medeflitsers en tijdens de rit rekening houden dat je op de latere heuvels nog moest kunnen presteren ben ik gelijk mijn eigen tempo gaan rijden. De eerste helft van de tocht zijn er dan ook heel wat pr’s gesneuveld. En dat ondanks de wind tegen.

  Tegen de tijd dat ik bij de pauze in Arnhem was, begin ik dus al goed mijn benen te voelen. Omdat ik wel enig realiteitsbesef had heb ik besloten om niet de 140 km te doen. Dus na de pauze naar links om de terugweg aan te vatten. Nu met de wind in de rug, wat een mooie opsteker was. Niet uniek voor deze tocht, maar toch altijd weer opvallend hoeveel meer mensen bereid zijn kopwerk te doen als er met wind mee werd gefietst.

  Maar goed, daar heb ik dan ook maar zoveel mogelijk van geprofiteerd de laatste 20 kilometer. Ik was aangepikt bij een groepje dat lekker door reed. Geregeld bedacht ik me dat het er teveel aan was, maar dan kwam er net weer een bocht, waardoor mijn achterstand heuvelop weer teniet kon worden gedaan. Zeer welkom, want het stuk van de grebbeberg naar de finish stond de wind toch weer tegen. Het begon toen zowaar nog even te sneeuwen.

  Na een broodje kroket weer moe maar voldaan naar huis. Ik ben er volgend jaar weer. Grootste vraag is dan natuurlijk of het volgend jaar wielerflits toertocht 11 of 13 moet heten ;-)

  #560200

  Binnenkort keer toeren op het Vv parkoer met wf?

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines