WielerFlits Prono: Reglement

|
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • #33841

  Het pronostiekspel WielerFlits Prono is dé manier voor de leden van WielerFlits om hun kennis van het wielrennen met elkaar te meten. De deelnemer dient voor elke meetellende wedstrijd apart een lijst renners in, die punten opleveren als ze in de top-10 eindigen. Het spel werd in april 2009 opgezet door lid Abdel Lkabch, en naarmate de tijd vorderde deden er steeds meer leden mee. In april 2010, een jaar na de oprichting, nam de crew van WielerFlits de organisatie over, en zo kwam het spel weer een stap verder in zijn ontwikkeling. Een jaar later werd de WielerFlits Prono in goede banen geleid door bertjuhh en stoemper en kwam de WielerFlits Prono tot zijn huidige vorm. In 2012 is de organisatie overgenomen door WielerFlits leden Pelgo, petoi en trebilg. Laatsgenoemde werd in 2014 vervangen door 123poetertjes.

  Hieronder vindt u de spelregels van de WielerFlits Prono. Door deelname aan WielerFlits Prono verklaart elke deelnemer zich akkoord met onderstaand reglement.

  Organisatie
  De organisatie is in handen van WielerFlitsleden Pelgo, petoi en 123poetertjes. Zij behouden zich het recht om het reglement ten alle tijden te veranderen, ook met terugwerkende kracht. De organisatie beslist ook in situaties die niet vermeld staan in dit reglement. WielerFlits stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele fouten.

  Deelname
  Iedereen mag deelnemen aan de WielerFlits Prono, en deelname is volledig gratis. Deelnemers moeten wel geregistreerd zijn op WielerFlits. Klik hier om gratis een account aan te maken. Als dit gebeurd is dient de deelnemer zich met dezelfde gebruikersnaam aan te melden bij de WielerFlits Prono. Het is absoluut niet noodzakelijk om vanaf het begin van het seizoen mee te doen.

  Puntentelling
  Het bijzondere, en voor zover wij weten zelfs unieke, aan de WielerFlits Prono is dat voor elke wedstrijd evenveel punten worden toegekend. In de Tour de France zijn dus evenveel punten te verdienen als in de Ronde van Luxemburg. In rittenkoersen zijn alleen punten te verdienen voor het eindklassement, dus niet voor de etappes of nevenklassementen. Voor het eindklassement in een rittenkoers zijn evenveel punten te verdienen als voor eendagskoersen. Die puntentelling is als volgt:

  Nummer 1 – 15ptn
  Nummer 2 – 12ptn
  Nummer 3 – 10ptn
  Nummer 4 – 8ptn
  Nummer 5 – 6ptn
  Nummer 6 – 5ptn
  Nummer 7 – 4ptn
  Nummer 8 – 3ptn
  Nummer 9 – 2ptn
  Nummer 10 – 1pt

  Wedstrijden
  De organisatie heeft een uitgebreide kalender opgesteld met de belangrijkste wedstrijden. Eventuele wijzigingen aan de kalender kunnen tijdens het jaar doorgevoerd worden. De kalender kunt u hier vinden.

  Renners
  Het inleveren van de rennerslijst van de deelnemer gaat via deze website, waarop men zich eerste dient te registreren met dezelfde gebruikersnaam als op wielerflits.nl. Voor elke wedstrijd kiest de deelnemer in totaal acht renners. Het inleveren van de lijst kan tot op de dag voor de wedstrijd gedaan worden. De renners kan men toevoegen vanuit de database onder aan de website. Als er een renner in de database mist, kan men dit aangeven in het topic (PR’15) in de desbetreffende periode. De deelnemer staat geheel vrij in zijn of haar keuze voor de renners. Voor de Omloop het Nieuwsblad mag de deelnemer dus acht totaal verschillende renners opgeven als voor Kuurne-Brussel-Kuurne. In een pronolijst mag een renner maar één keer voorkomen!

  Er zit een verschil tussen de plaats waarop de renner gezet wordt. De punten die renner één behaald worden namelijk vermenigvuldigd met 2, terwijl de punten die renner twee behaald vermenigvuldigd worden met 1,8 et cetera. Als renner één bijvoorbeeld wint, krijgt degene die het lijstje ingediend heeft volgens de bovenstaande puntentelling 15 punten voor die renner, maar aangezien het zijn renner één is, wordt dat puntenaantal met 2 vermenigvuldigd. In plaats van 15 punten, krijgt de deelnemer dus 30 punten! Hieronder een overzicht van de vermenigvuldigingsfactoren:

  Renner 1: x 2,0
  Renner 2: x 1,8
  Renner 3: x 1,6
  Renner 4: x 1,4
  Renner 5: x 1,2
  Renner 6: x 1,0
  Renner 7: x 1,0
  Renner 8: x 1,0

  Klassementen
  Na elke wedstrijd wordt er een algemeen klassement opgesteld, door per lid de punten van de wedstrijden die geweest zijn bij elkaar op te tellen. Na elke wedstrijd verschijnt wordt het klassement bijgewerkt. Ook zijn er sinds dit jaar verscheidene subklassementen die bestaan uit koersen die een gemene deler hebben (periode in het jaar, World Tour etc.).
  In 2012 is de medaillespiegel ingevoerd, waarop het aantal eerste, tweede en derde plaatsen wordt bijgehouden.

  Google docs
  Vanaf 2015 zijn we gaan werken vanuit de cloud. Via dit bestand kan je nu de kalender en klassementen zien, inclusief de behaalde scores per wedstrijd.

  Prijzen
  Met de WielerFlits prono zijn er geen prijzen te winnen. Je strijdt voor de eer, en dat is ook veel waard.

  Straffen
  Indien er op welke manier dan ook vals wordt wordt, oftewel het onreglementair verkrijgen van punten, wordt de desbetreffende deelnemer voor de rest van het jaar uitgesloten van deelname.

  Deadline
  De deadline die gehanteerd wordt is altijd één dag voor de (eerste etappe van de) koers om 23:59. Daarna sluit de prono op de site, en kunnen er geen wijzigingen meer aangebracht worden. Alleen prono’s van de site worden meegeteld; prono’s die enkel in het betreffende PR’15-topic worden gestuurd worden dan ook niet meegenomen in de uitslag. Wanneer de site voor een langere periode niet beschikbaar, dan kan de organisatie hier een uitzondering op maken, afhankelijk van de situatie. Ook in dit geval wordt er niet gecorrespondeerd over de beslissing.

  Verwisselingen
  Fouten maken is menselijk, maar ze kunnen wel problemen opleveren. De organisatie is strikt en voelt zich niet verantwoordelijk voor individuele fouten. Het verwisselen van twee prono’s of het verwisselen van twee renners (voorbeeld: IZAGIRRE INSAUSTI Ion en IZAGIRRE INSAUSTI Gorka) wordt daarom niet rechtgezet door de organisatoren. Let dus heel goed op bij het insturen van je prono.

  Vragen
  Indien er vragen zijn over het bovenstaande reglement, kunnen die hieronder gesteld worden.

  Wij wensen alle deelnemers veel succes!
  De organisatie

  #192569

  Petoi, Heb nog een PB verstuurd,maar denk dat het beter hier behandeld wordt;de titel zegt het trouwens.

  Ik wou als oefening nu reeds een ploeg klaarmaken voor Denemarken,want de deelnmerslijst is nog een lacherke.

  Ben vast geraakt bij titel “Prono maken”. Daar zie je dan de lijst met renners die je kan uitkiezen en aanbrengen in
  je ploeg.Maar wat ik ook uitvoer,ik blijf zitten met renners van wie de naam begint met “A”.Hoe geraak ik hier verder?
  Dit is m.i. m’n laatste vraag; Ik vulde daaronder Kragh Andersen Sören in maar die kreeg “onbekend” als antwoord…
  m’n dank bij voorbaat en zal vanaf dan stellig verder kunnen…

  Senioralex (Las zojuist dat Royal Antwerp Football club reeds meer dan 8.000 abonnementen heeft.Zonder mij,Ik be-
  gon in april 1943 met de Papa.Antwerp werd toen kampioen en had een trouwe bezoeker bij….Er is echter een grens voor alles…;)

  #192874

  Petoi,bedankt voor uw RE…Op een half uur was alles klaar en verstuurd.Ik was tevreden want de ronde nadert vlug.ik las dat m’n ploeg versturd was
  en was tevreden.Maar toen ik een tijdje daarna het eens nakeek,las ik tot m’n verbazing dat de ploeg afgekeurd was.(Zonder me daar van te verwittigen

  Ik maakte tijdens m’n loopbaan deel uit van een technisch kader,waarbij ik heel wat problemen moest oplossen en me soms hals over kop naar het
  buitenland moest begeven,maar het reglement hier is niet overzichtelijk.

  O.K. Petoi,nog eens vriendelijk bedankt,aan jou lag het vast niet,maar ik stop er mee.Ik vind wel iets anders .Wel spijtig…

  Senioralex

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines