Wielerbordspellen

|
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • #59100

  Al die renners die met de grote versnelling de berg opknallen. In de toerversies kun je het zelf doen, in bv. PCM kun je het zelf bepalen op de computer, maar wanneer je het zelf lichamelijk niet meer kan doen en PCM wel leuk vindt, maar zonder scherm het nog beter is om zelf wedstrijden na te spelen, kom je bij bordspelen uit. Ik ben zelf al een (bord)spelfanaat en als het ook nog in combinatie met wielrennen is, is het helemaal leuk. Maar het is maar een kleine markt, bordspelfanaten en wielerliefhebbers. Na het bezoek van http://www.wielerbordspellen.be van Ludo Nauws ben ik er helemaal in verzeild geraakt en ik ben in bezit gekomen van het spel Demarrage (Homas Tour), over het algemeen beschouwd als een van de beste wielerbordspellen.

  Zijn er andere wielerflitsers die wielerbordspellen hebben, daarover willen vertellen of willen spelen zelfs. Ik ben zelf nu bezig om een maquette te maken van het Limburgse landschap en zo de Amstel Gold Race te spelen met hernieuwde Homas Tour regels die Ludo Nauws mij heeft gegeven. Maar het is best lastig om mensen te vinden die het willen spelen.

  Let’s roll the dice!

  #59101

  Wij speelden vroeger ‘Stap op’ ( of zoiets) . Een kaartspel over een fietstocht. Kaarten met lekke band en wind tegen etc.

  #59105

  Het spel Demarrage heette vroeger Tour de France, kan dat kloppen? In ieder geval speelde ik het vaak bij een vriendje thuis toen ik op de lagere school zat (zo’n dertig jaar geleden). Op een gegeven moment speelden we het zelfs in de middagpauze, maar dat vond zijn moeder toch te gortig worden. Het was wel mijn favoriete bordspel toen.

  Bij Bordspellenclub Amsterdice (daar kom ik geregeld, ik ben ook bordspellenfanaat) heb ik een jaar of zo geleden het spel Linkeballen gespeeld, dat toen geloof ik nog niet officieel uit was maar inmiddels wel. Ook een leuk spel dat ik vaker zou willen spelen, maar niet zo graag dat ik het gekocht heb (44 euro). Op http://www.hulstgames.nl/ is het te koop en ook meer informatie te vinden, o.a. een stukje over Joost Posthuma die het uitprobeert.

  Ik ben op zich in om wielerbordspellen te spelen, maar wel een Amsterdamsnob die alles buiten (stads-)fietsafstand al ver vindt.

  #59106

  Ik ben ook een grote liefhebber van bordspelen, ik speelde honderden uren het Lottokoersspel (met Peter van Petegem op de doos), je kon je eigen parcour samenstellen en klassementen opstellen echt geniaal spel.
  Daarnaast had ik ook het Richard Virenque spel, met mooie rennertjes maar de gameplay is niet zo briljant.
  Dat spel van u kende ik niet, zal het zeker eens opzoeken.

  #59108

  @ Poeksel @kartje Demarrage was de opvolger van Homas Tour, wat in de jaren 80 is uitgegeven in Nederland. In Belgie is het in 1992 uitgebracht onder de naam Demarrage en in Duitsland onder Um Reifenbreite. Op de site http://www.wielerbordspellen.be staan enkele spellen die Tour de France heten, maar dat is niet dit spel. Kijk daar eens rond, de meeste spellen zijn daar wel te vinden.

  #59110

  http://wielerbordspellen.be/?page_id=1196 Dit is het spel dat ik dagenlang in de zomervakantie speelde tijdens de tour de france. :)

  #59113

  @kartje. Leek mij ook wel leuk en is na te maken. Dan heb je mijn spel zeker ook gevonden? :)

  #59115

  Demarrage, dat heb ik verdorie nog in m’n kast staan ook. Leuk spel, helaas zijn mijn vrienden iets minder wielergek. Misschien een wf bordspelavond? ;p

  #59116

  Even opgezocht, Tour de France was een voorloper van Homas Tour, maar http://www.cyclingboardgames.net/images/homastour3.jpg was wel het spel wat ik destijds speelde (misschien noemden we het gewoon Tour de France).

  #59117

  @mhp88 inderdaad vond jou spel ook, ziet er ook leuk en nostalgisch uit. Inderdaad een bordspelavond met WF’ers en wat lekkere streekbieren who’s in? :)
  En inderdaad mijn spel is gemakkelijk na te maken, met mooie panelen en realistische achtergronden en de spelregels wat te pimpen.

  #59120

  @kartje
  Ja heuj, en wij dan met zijn allen naar België zeker? ;)

  Hoewel er bij ons thuis heel veel spelletjes doorheen zijn gegaan en nog steeds gaan, is een wielerspel hier nooit deel van geweest helaas. Wel met mijn vele autootjes een hele wielerwereld gesticht in mijn jeugd. Daar zijn vroeger hele hele hele vele uren ingestoken.

  Tof om al die mooie oude spellen hier te zien. Leuk topic!

  Dit ‘bordspel’ is trouwens ook een fraaie variant op een wielerkoers

  #149519

  Op 23 april wordt in het TSA Antwerpen-Ekeren een demonstratiegame gespeeld volgens een variatie (Flandrien)(en naar mijn mening een betere, of realistischere) op het spel Homas Tour/Demarrage/Um Reifenbreite.

  De oprichter van de site http://www.wielerbordspellen.be is de initiatiefnemer. Ikzelf ga hoogstwaarschijnlijk er naar toe (als het vervoertechnisch kan). Mocht je willen meespelen, klik dan op de volgende link en volg de aanwijzingen.

  #149530

  Het is dat het (voor mij) ver weg is en ik bovendien niet kan, anders was ik gekomen! Was vroeger een van mijn favoriete bordspellen (zoals ik een jaar geleden al postte).

  #149535

  wielerbordspelen ken ik niet, maar kaartspel ‘stap op’ werd vroeger wel veel gespeeld.

  #704294

  Er is een nieuw wielerbordspel verschenen. Het heeft wel een tweede thema….

  https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/rondje-bijbel/

  Sneaky trouwens: prijs 19,95 euro, gratis verzending vanaf 20 euro.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines