Wieler-Klassiekers 3 starten

|
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • #517039

  Nadat er twee succesvolle edities aan het draaien zijn (editie 1 al meer dan 10 jaar, editie 2 al 2 jaar) wordt het tijd voor editie 3. Sommige van de huidige managers hadden de behoefte om vanaf het allereerste begin zelf een team te starten.

  Lijkt het jou ook gaaf om je eigen team bij elkaar te verzamelen?

  Wat is WK3?
  De game bestaat uit een forum, dat forum bestaat uit 30 managers en elk maximaal 30 renners onder de hoede. De teams heten naar een echt bestaand(e) teamnaam in het profpeloton.

  Wat is het doel ervan?
  Zo strategisch mogelijk te werk gaan, door veel geld binnen te halen maar vooral veel punten. Punten haal je door de uitslagen van jouw renners in het profpeloton. De WT, HC, 1.1 en 2.1 koersen doen mee voor de telling. Door renners/geld te verhandelen creëer jij je eigen team. Hoe meer actie, hoe meer activiteit des te leuker het is. Sommige managers spelen het al jaren!!

  Hier alvast een voorbeeld van het huidige WK2 forum waar je de huidige gang van zaken alvast kunt doorlezen. Heb je vragen? Schroom niet je vraag achter te laten.

  http://cyclingclassics.forumotion.com/

  Waarom is het zo leuk?
  Iedereen gelooft wel in andere renners, hoe gaaf is het als jouw pareltje het in het echt ook goed doet, dat levert jou weer punten of prijzengeld op.

  We zijn op dit moment bezig om het aantal geïnteresseerde naar 30 te kunnen opschroeven om zo genoeg basis te hebben om het nieuwe forum op te richten. We houden wel een slag om de arm of dit lukt, mocht dit niet het geval zijn gaan we voor 2021. Maar dat is in eerste instantie niet het doel. We zitten nu op 25 mogelijk geïnteresseerde managers, dit zijn veelal managers van de huidige spellen die lopen. Maar nieuwe wielerfanaten zijn hartelijk welkom!

  Heb je vragen? Reageer onder dit bericht.
  Ben je nu al enthousiast? Meld je dan alvast aan als mogelijk geïnteresseerde op onderstaande link.

  Aanmelden wk3; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdP7HancI3Swee2TYiCjeF5A9o4L3u4ho8sG4sN1AwgR_0xCw/viewform?usp=sf_link

  Sportieve groet,

  Ben Pronk (een van de Wielerklassiekers 2 managers)

  #517051

  mag ook altijd pm worden gestuurd

  #517389

  Lijkt me leuk. Ik heb wel veel vragen.

  Hoe stel ik mijn eerste team samen?
  Hoe koop je renners van elkaar?

  #517441

  Hoi Homme,
  We hebben inmiddels al 28 aanmeldingen dus het loopt als een komeet en zijn druk met alle voorbereidingen om op tijd te kunnen starten.

  Hoe stel ik mijn eerste team samen?
  Je stelt meteen een zeer goede vraag, want dat is het allerbelangrijkste op het begin.
  Hoe we het precies gaan doen is nog niet duidelijk (zijn de Admins zich nog over aan het buigen) maar wat aannemelijk is dat door loting er steeds 1 renner gekozen wordt en dat om de beurt.. Je kunt dus als 30e zijn, maar ook als 1e. Waarschijnlijk hangen we er een budget aan om een plaats te ‘kopen’ zodat je zelf kunt bepalen aan het begin of aan het einde te starten. Natuurlijk brengt dit zeer tactische zaken met zich mee.

  Hoe koop je renners van elkaar?
  Je koopt renners door met elkaar te handelen. Een van de laatste deals op WK2 was als volgt:
  Naar: AGR 30-10-2019 Silvan Dillier
  Naar: SUN 30-10-2019 Lorrenzo Manzin + 5

  AGR= het team hetende Agritubel, SUN = Sunweb
  30-10-2019 = de datum dat de deal heeft plaatsgevonden
  Het betreft dus twee renners Dillier en Manzin.
  Beide renners hebben een bepaalde waarde, kijkende naar leeftijd, verleden en potentieel.
  +5 = het geld wat er geboden werd. Iedereen heeft een budget en is vrij dat te besteden. Manzin is in dit voorbeeld wat jonger maar heeft minder gepresteerd dan Dillier. Het verleden kun je zien aan de hand van stopvergoedingen, daar hebben we een tooltje voor ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. Die stopvergoedingen worden uitgekeerd als een renner stopt, maar die waarde heeft een renner wel.
  Je handelt dus over de prijs van de renner, soms heeft een ander een heel andere waarde in zijn hoofd. Dat kan via een personal message op het forum, maar sommigen gebruiken ook WhatsApp, daar kan soms wel dagen over gaan omdat je wel goed moet nadenken voor je een deal maakt.

  Mocht je starten wordt je ook altijd het eerste halfjaar gekoppeld aan een ervaren coach die jou wegwijs maakt zodat je het spel steeds beter gaat begrijpen. Zeker aan het begin is overleg uiterst handig.

  Ik hoop dat je ik je vragen hebt beantwoord, anders mag je altijd reageren.

  Groetjes Ben

  #518836

  Hallo nieuwe managers,
  Jullie hebben aangeven geïnteresseerd te zijn in WK 3. Het nieuwe wielerklassiekerspel van 2020!

  Interesse is voor ons nog niet genoeg, want het officiële aanmelden moet nog gebeuren. Denk wel goed na voordat jij je inschrijft. Wij vragen als admin (zeker met de opstart) een serieuze bijdrage om het spel ordelijk te kunnen laten verlopen. Dat is van essentieel belang om het spel te laten slagen.
  Schrijf je in via de inschrijvingsknop en bedenk alvast een bestaand wielerteam. Deze moet echt bestaan of bestaand hebben van vroeger. De volgende ploegen zijn niet meer beschikbaar:
  – Astana Pro Team
  – Rabobank Pro Cycling (dus Jumbo Visma is ook niet beschikbaar, omdat dat team in die lijn zit)
  – Molteni
  – Uno-X
  De forumlink is:
  http://wielerklassiekers3.actieforum.com/
  De registratielink is:
  http://wielerklassiekers3.actieforum.com/register
  Let op! Waarschijnlijk komt de bevestigingsmail in jouw spam terecht.
  De link om jezelf in te schrijven voor een team is:
  http://wielerklassiekers3.actieforum.com/t12-inschrijven-start-wk3

  Als dit gelukt is en wij hebben het goedgekeurd ben je officieel manager van WK3. We vragen je dan om het volgende bericht alvast goed door te lezen zodat duidelijk is hoe en wanneer we willen gaan opstarten. Opstartlink is:
  http://wielerklassiekers3.actieforum.com/t15-belangrijk-bericht-voor-de-start-van-wk3
  Ben je een nieuwe manager? Lees dan alvast goed de spelregels door.
  http://wielerklassiekers3.actieforum.com/f12-reglement

  Mocht je vragen hebben, reageer dan via PM naar ben_pronk.

  Gr.
  Het Adminteam.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Volg hier

Headlines