"Roompot Waterfiets Challenge "

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 123)
 • #121718

  15

  Doe mee met de Roompot Waterfiets Challenge en win een weekendje weg.

  link:


  Doe mee met de Roompot Waterfiets Challenge en win een weekendje weg

  Mogelijkheid voor een reactie, gaarne wat positief blijven.
  ————————————————————–

  respecteer elkaars mening
  niet op de man spelen
  let op het taalgebruik
  hou het gezellig

  ———————-
  na verloop van tijd zal er een nieuw actueel onderwerp in de picture komen

  #121721

  1)
  Wie zijn de beste 3 sprinters vd afgelopen 50 jaar?

  n.a.v. een discussie in het nieuwstopic: Fiets aan de wilgen 2015: Alessandro Petacchi

  Wie zijn de beste 3 sprinters vd afgelopen 50 jaar?
  geef je top 3 + eventuele argumentatie

  respecteer elkaars mening
  niet op de man spelen
  let op het taalgebruik
  hou het gezellig

  ———————-
  na verloop van tijd zal er een nieuw actueel onderwerp in de picture komen

  #121723

  ik zou zeggen Cippolini, Maertens en voor de derde plek ben ik nog over aan het twijfelen. Pettachi, Zabel maar toch ook Cavendish komen hiervoor in aanmerking, maar misschien vergeet ik nog iemand?

  #121728

  Zes keer groen, twee keer tweede, vier keer derde in het puntenklassement van de Tour, 209 zeges totaal. Ik ga voor Zabel als beste sprinter aller tijden.

  #121744

  Maertens, Cipo en Cav, in die volgorde.

  #121748

  De laatste 50 jaren, dus vanaf 1965, dus Poblet, Van Steenbergen, Van Looy en Darrigade doen helaas niet mee;-)

  Dan komen op het eerste gezicht in aanmerking: Cipollini. Maertens, Van Linden, Petacchi, Cavendish, Zabel, Sercu, Van Poppel.

  Cipollini en Maertens horen wat mij betreft in de top drie, over de derde valt te twisten.

  #121754

  Freddy Maertens
  Erik Zabel
  Mark Cavendish

  #121755

  Ik zeg Cipollini, Zabel, Maertens. Petacchi en Cavendish komen daar vlak achter.


  @girardengo
  : als je zo’n rij noemt moet je eigenlijk ook Abduzhaparov noemen. 3x de groene trui in de Tour, 1x paars in de Giro en een keer blauw in de Vuelta. 17 etappes in grote rondes. Een gevaarlijke renner, maar wel een topsprinter.

  #121757

  Heb het al gezegd : Cav helemaal bovenaan, alleskunner in de spurt, een echte duivel en waarschijnlijk (ik ben er niet zo’n eentje die zoekt en doet) de beste cijfers ook nog gok ik zo. Cipo net iets eronder en zijn ‘evenbeeld minus de allure’ Ale-jet daar weer onder.

  Persoonlijke favoriet altijd Freire geweest, eigenlijk wedijvert die wel met Peta, hmmmmmmm, die kan je omdraaien zelfs!

  #121761

  Freire was veel meer dan een spurter. Is eigenlijk niet te vergelijken met een Petacchi.

  Als je het over pure sprinters hebt, zet ik Cavendish toch boven Cipo. Vooral vanwege de fenomenale en oogverblindende ‘katachtige’ positie van Cav als hij een spurt inzet.

  Ale-jet was ook een geweldenaar. Die Giro van 2004: hemels. Maar het meeste respect heb ik toch gekregen voor Alessandro in de Tour van 2010: die paar mogelijkheden die hij kreeg in het begin van die Tour keihard pakken, om vervolgens een Cav in topvorm af te houden voor groen. En dat op een gezegende leeftijd. Vandaar de derde plek voor Petacchi.

  #121769

  Als iemand die bewust de “regeerperiode” van Cipollini heeft meegemaakt, kan ik bijna niet anders dan Cipollini als beste te noemen. Niet de compleetste renner, denk maar aan al zijn opgaves in de Tour (hoewel hij natuurlijk wel zo goed als elke Giro uitreed). Maar zo ongelooflijk snel, en natuurlijk ook meer dan een renner alleen. Wie heeft niet genoten van de jaarlijkse fratsen van Cipo in de Tour? (die ook telkens opnieuw beboet werden).

  Cavendish wil ik toch als tweede noemen. Enorm snel, en zoals Purito hierboven aangeeft, dat katachtige sprinten van hem. In de Tour leek het toch even onmogelijk om hem te verslaan in een sprint.

  Puur op statistiek zou je Maertens kunnen noemen, maar nooit zelf gezien en moeilijk om te beoordelen. Een renner als Zabel zou ook kunnen maar hij had nooit de pure snelheid die de twee eerder genoemden hadden en was nooit onklopbaar. Wel erg sterk. Petacchi dan was wel de snelste van de after-Cipo generatie. Jammer genoeg eigenlijk maar in 2 Tours kunnen tonen. En daarvan was hij enkel in 2003 echt onklopbaar… Of misschien toch Abdoujaparov? Met die bijna gevaarlijke stijl van hem, maar toch enorm snel. In de eerste helf van de jaren 90 was hij ontegensprekelijk de beste. Tot Cipollini kwam.

  #121773

  Jan Janssen, Freddy Maertens en Erik Zabel. Vlak daarachter Tom Boonen.

  #121777

  Ik heb flink moeten prakkezeren, ja Maertens was duidelijk dat die in de top3 moest.
  Puntentrui vind ik geen norm, integendeel als ik even flink chargeer: het betekent dat je heelhuids de bergen bent overgekomen en dat maakt je natuurlijk verdacht als je als pure sprinter wilt doorgaan.
  Bontempi valt ook af hoe graag ik hem ook zag sprinten –oersterk maar nooit lomp- maar net iets te allround. Voor Abdu had ik ook wel een zwak, zo’n ongeleid projectiel heeft ook wel zo zijn charme, maar ook hij haalt het niet.
  Met pijn in mijn hart zet ik ook Petacchi er niet in, Zabel evenmin, net iets teveel ideale schoonzoon als ik dan toch een excuus moet verzinnen.

  Kom ik op deze top 3: Maertens, Cipollini, Cavendish.

  #121779

  Ik vind het heel erg moeilijk om hierin een keuze te maken, vooral door de enorme tijdsspanne. Natuurlijk zou ik Freddie Maertens in mijn top 3 moeten opnemen, kijkend naar de enorme hoeveelheid aan overwinningen, aan de andere kant wie kan je opnoemen als groot sprinter als concurrent in bijv de tour van 1976. Als je kijkt naar de generaties Zabel, Van Poppel, Cavendish, Cipollini, Greipel en Kittel dan hadden die het toch een stuk lastiger. Elke periode heeft zo zijn grootheden: mannen als Steels, de Plankaerts, Vanderaerden en Petacchi en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee, een keuze maken ga ik niet doen. Zoveel mooie en sterke sprinters gezien

  #121787

  Ik spreek mij ook geen Top 3 uit, vooral omdat ik renners van voor 1990 amper ken.
  Wel een naam waar ik het altijd voor had: Wilfried Nelissen. Een bom met 4 straalmotoren. Maar … bots hij niet tegen een fotograferende agent (ik kan die man nog altijd wurgen), dan knalt hij tegen een stom paaltje. Een mooi palmares door de neus geboord. Eeuwige zonde, maar voor eeuwig mijn held #persoonlijke nostalgie

  #121789

  Om volgens mijn subjectieve criteria in aanmerking te komen, moet je minimaal:
  – veel Tourritten hebben gewonnen in de sprint
  – minimaal één keer de groene trui hebben gewonnen
  – minimaal één keer Milaan-San Remo hebben gewonnen
  – minimaal één keer Wereldkampioen zijn geweest
  – ook ritten hebben gewonnen in de Vuelta en de Giro

  Dan kom ik uit bij Maertens, Cipollini en Cavendish. In willekeurige volgorde. Het gemis van de groene trui compenseert Cipo met drie paarse truien. Merckx voldoet als GOAT natuurlijk ook aan alle criteria, maar dat is wat mij betreft van een andere orde.

  #121793

  @Xistnc Maertens heeft Milaan-San Remo nog nooit gewonnen ;)

  #121794

  Eens, maar ik vind dat hij dat afdoende compenseert.

  #121795

  @xistnc
  Beetje vreemde, en zelfs oneerlijke, criteria eigenlijk. Een WK voor een vlakke sprinter, genre Cipollini, Cavendish komt niet zoveel voor. Sprinters hebben minder kans en het is dan nog gebaseerd op geluk of zo’n WK voorkomt tijdens de hoogtepunten van die sprinter. Petacchi heeft dat bijvoorbeeld niet. Een Freire dan weer wel, maar toch is Petacchi een betere sprinter. Ook Milaan-Sanremo als criterium is toch ietwat arbitrair? Vooral iets van de jaren 00-10 en eind jaren 90. Voordien was de koers toch echt geen typische sprinterkoers als ik de erelijst zowat bekijk.

  Nu ja, je komt wel bij drie goede namen uit. ;) Hoewel Maertens als sprinter, daarmee doen we met z’n allen Maertens toch te kort. Je wint niet de Vuelta als je alleen maar sprinter bent, me dunkt.

  #121799

  Cavendish , Cipollini en Maertens halen deze top 3 wel.
  Mc Ewen wordt hier te weinig genoemd maar was een ook geweldige en “Cav-achtige” sprinter.

  #121800

  @DarioBirillo
  Het zijn mijn subjectieve criteria en iedereen is vrij om zijn of haar eigen subjectieve criteria te gebruiken. Om even inhoudelijk in te gaan op jouw bezwaren het volgende.

  Een WK voor sprinters komt inderdaad weinig voor, juist daarom zijn het de echt grote sprinters die dan hun grootsheid tonen. Door te winnen, maar ook door op dat moment het absolute kopmanschap van hun land te verdienen.

  Milaan-San Remo: het gaat er mij om dat ik een sprinter niet al te best pruim als hij alléén maar massasprints kan winnen. Om diezelfde reden de groene trui, want dan moet je de Tour toch in ieder geval uitrijden. Cipo overstijgt dat criterium ;)

  De eindzege van Maertens in de Vuelta neem ik met een korrel zout. Vaak werd (en wordt?) het parkoers van de Vuelta millimeter voor millimeter uitgetekend voor de door de organisatie gewenste eindwinnaar, werden de boni’s met dat doel toegekend – of allebei.

  #121801

  Qua pure sprint en sprintsnelheid heeft Kittel op mij het meeste indruk gemaakt in 2014 in Londen.

  Als beste sprinter zet ik toch Zabel bovenaan, gevolgd door Cipollini en Petacchi. Vooral Petacchi in 2004 heeft iets neergezet wat in het huidige wielrennen bijzonder lastig is. Cipollini spreekt met 42 ritzeges, Milaan San Remo en een WK voor zich. En Zabel is mister groen.

  #121803

  Zabel is naast mister groen trouwens ook viervoudig winnaar van Milaan-San Remo (en nog twee keer tweede), drie keer podium op het WK, en zelfs een keer winnaar van de Amstel Gold Race (voor Boogerd). En hij heeft nummer 1 gestaan op de wereldranglijst.

  #121809

  @Poeksel en hij reed podium in Parijs-Roubaix, twee keer top 5 in Vlaanderen en won een aantal keren Parijs Tours wat toen nog een grote koers was. Kortom voor mij de absolute nummer 1.

  #121820

  Wat heeft podium Parijs-Roubaix rijden met sprinten te maken?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 123)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines