Wie was ik VI

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 194)
 • #88865

  Geboren uit nostalgie en behoefte te mijmeren over een rijk verleden: wie WAS ik?
  ‘Wie ben ik’ gaat vanaf het jaar 2000, wie WAS ik’ gaat van 1980 t/m 1999. Renners die hun carrière zijn begonnen in de jaren ’70 en in de jaren ’80 nog gekoerst hebben, mogen worden meegenomen. Wie het eerst 10 punten haalt, wint de editie.

  winnaars:
  editie I: zacht
  editie II: zacht
  editie III: Tutu888
  editie IV: Pédaleur de charme
  editie V: Pédaleur de charme

  Bijna op vakantie, maar het zou zonde zijn als dit leuke spelletje nog langer stil zou liggen. Daarom toch een nieuwe editie.

  De eerste opgave:
  Als ik ik nu had geleefd, zou ik in mijn land als een grote meneer worden gezien. Maar in mijn tijd waren de verwachtingen zo hooggespannen dat men de resultaten die ik boekte als enigszins teleurstellend beschouwde. Toch reed ik eens top-10 in een grote ronde en wist ik twee klassiekers te winnen. Dat palmares stak echter nogal schril af tegen dat van een succesvolle plaatsgenoot uit een verder verleden.

  #88876

  Leuk dat je het spel weer leven in blaast!

  Eerste idee: Fons De Wolf?

  #88952

  Nee, die is het niet. Je zoekt wel in de goede hoek.

  #88963

  Stom, te veel aan de monumenten gedacht bij klassieke overwinningen.
  Ik weet hem, maar laat het even aan een ander want vandaag op vakantie.

  #95320

  Niemand meer geprobeerd? Dan toch maar zelf: Daniel Willems

  #95377

  Ik heb geen flauw benul.

  #97501

  Daniel Willems is goed. Reed in een ondankbare tijd: net na het stoppen van Merckx, toen de verwachtingen bij de Vlaamse fans torenhoog waren. Kwam uit Herentals, net als ‘keizer’ Van Looy.

  #97556

  Tutu888 1

  Ik begon mijn carriere als lid van een kwartet grote talenten uit mijn land die de grote tijden van K&K moesten doen herleven. Die opzet is niet helemaal geslaagd mede omdat ik en één van de anderen van het kwartet betrokken raakten bij een schandaal.
  Niettemin heb ik de verwachtingen wel enigszins waargemaakt met 2 podiumplekken in een grote ronde, 3 overwinningen in etappewedstrijden die nu tot de World Tour horen en na het schandaal nog een overwinning in een klassieker in eigen land.
  Let op: het einde van mijn loopbaan liep nog door in het nieuwe millennium.

  #97576

  Laurent Dufaux?

  #97578

  Je bent me net voor, anonymous.

  #97647

  Punt voor anonymous

  #98170

  Tutu888 1
  anonymous 1

  Ik heb alle drie de grote rondes uitgereden, in elke daarvan heb ik een goede eindklassering gehaald. Ik won nooit een etappe, maar haalde wel nog een keer een bepaalde prijs. Ik reed 7 jaar lang voor dezelfde ploeg, al was elk jaar de volledige naam van de ploeg anders. Het eerste jaar dat ik niet meer voor die ploeg reed, won ik een ronde die tegenwoordig tot de World Tour behoort.

  #98900

  Hernan Buenahora?

  Reed 7 jaar voor Kelme met steeds een andere sponsor erbij. Won in 1995 de prijs voor strijdlust in de Tour en in 1998 na zijn vertrek bij Kelme de Ronde van Catalonie.

  #98942

  Buenahora is goed.

  #98953

  Het leuke is dat Buenahora vier jaar geleden op 44-jarige leeftijd nog actief was in de Ronde van Colombia. Er gingen destijds zelfs geruchten dat hij eigenlijk 5 jaar ouder is (zijn geboortegegevens zijn verloren gegaan) maar dat hij zijn leeftijd drukte om aantrekkelijker te zijn voor ploegen.

  Tutu888 2
  anonymous 1

  Ik was elf seizoenen actief als profrenner maar ben daarna altijd actief gebleven in de wielersport, niet altijd zonder kritiek.
  Ik reed elke grote ronde, maar reed ze ook alle drie maar één keer uit. Wel met één etappezege als resultaat. In mijn eerste jaar als prof leek ik even op weg naar een zege in een klassieker in eigen land maar werd ik voorbij gereden door een veel meer ervaren landgenoot.

  #99004

  Nico Verhoeven?

  #99005

  Punt voor elrio

  #99039

  Tutu888 2
  anonymous 1
  elrio 1

  Ik reed 9 jaar rond in het profpeloton. Ik heb alle drie de grote rondes uitgereden en heb zelfs tweemaal met de bloemen mogen zwaaien (lees een rit gewonnen). Ook heb ik verschillende truien gedragen, waarvan ik er eentje mee naar huis mocht nemen. Op hoge leeftijd ben ik teruggekeerd in het wielrennen en het is mij zowaar gelukt om nog een trui te veroveren!

  #99101

  Echt geen idee. Een gokje: Jesus Montoya?

  #99113

  Nee ik ben niet Jesus Montoya. Ik heb voor een aantal Nederlandse ploegen gereden, hoewel ik niet een Nederlander ben.

  #99244

  Dat zou zomaar Raul Alcala kunnen zijn…

  #99248

  Puntje voor Pedaleur de charme
  Raul Alcala won in 2010 nog het tijdritkampioenschap van Mexico nadat hij in 2008 terug was gekomen in het peloton.

  #99308

  Tutu888 2
  anonymous 1
  elrio 1
  Pédaleur de charme 1

  Aan mijn achternaam kun je al horen uit welke (wielergekke) regio ik kom. Ik reed nog een tijdje samen met een achternaamgenoot. Negen keer voltooide ik een grote ronde, waarbij ik meerdere keren mijn kopman aan de overwinning hielp. Zelf won ik maar één wedstrijd van naam. Wat dat betreft kan ik niet in de schaduw staan van mijn vrouw, die vele grote successen vierde.

  #99312

  Mikel Zarrabeitia?

  #99316

  Nee, al zit je er dichtbij.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 194)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines