WFL: Vuelta 2022 – Wielerflits Fantasy League

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 207)
 • #845532

  Na een vermakelijke eerste editie zijn we terug voor de Vuelta. De kruising tussen wielerpoules en Amerikaanse Fantasy Sports Leagues zal ook dit najaar te betwisten zijn. Onderlinge rivaliteit en Amerikaanse sportopvattingen staan hier centraal. Zo speel je iedere dag tegen een directe tegenstander en telt slechts één ding: de winst. Na 17 etappes komt alles dan samen in de Play-Offs, een knock-out toernooi dat uiteindelijk leidt naar de Wieler Bowl, de finale van dit spel.

  Voor deze editie heb ik verschillende formats liggen, met een harde bovengrens van 24 deelnemers. Hopelijk meer dan genoeg plaats dus voor eenieder die mee wil doen. Er zijn wat kleine aanpassingen gemaakt ten opzichte van het Tourspel. Aanmelden kan tot en met aankomende vrijdag 22:00

  Draftrondes hebben een andere opzet, omdat we bij het vorige spel al vroeg de teams op orde hadden, maar dus ook met een hoog risico wat betreft niet-starters. Over de dagen en aantallen per ballot straks meer. Ook is er een nieuwe deadline voor de draft. Deze is van 22:00 naar 20:00 gegaan.
  Transferdagen krijgen een andere opzet. Niet langer de open markt, maar een extra draftronde om uit- en tegenvallers te vervangen. Een ballot inzenden mag zodra de laatste etappe voor de rustdag is verreden en kan tot 20:00 op de rustdag. Vermeld daarin wel welke renners vervangen worden (maximaal 2, bij meer dan 2 uitvallers het aantal afstappers).

  Tour 2022
  Het Tourspel werd vorige maand gewonnen door mijzelf. Met een goede vorm in de laatste week, en een heel blik Jumbo-Visma renners, baande ik mezelf een weg naar de Wieler Bowl, waar ik Arry1338 nipt voor wist te blijven. Mithrandir wist nog derde te worden. In het troosttoernooi was bastaix de beste en heeft, bij deelname aan dit spel, recht op de eerste keuze tijdens de eerste draftronde.

  Volgorde voorrangskeuze bij eventuele deelname
  #1 – bastaix
  #2 – Maillot à Pois
  #3 – SvenVDB
  #4 – King Kelly
  #5 – Zwartebroekengeletrui
  #6 – Rabbiej
  #7 – Bonorrie
  #8 – Gerrit Glomser

  Programma draftrondes
  Draftronde 1 (4 renners) – zaterdag 13 augustus vóór 20:00
  Draftronde 2 (8 renners) – maandag 15 augustus vóór 20:00
  Draftronde 3 (8 renners) – woensdag 17 augustus vóór 20:00
  Draftronde 4 (8 renners) – donderdag 18 augustus vóór 20:00

  Verdere toelichting regels: https://docs.google.com/document/d/13qfTisyL2GqHA-3phclWo1w2PDS6oOSeJwpQHJhFZsM/edit?usp=sharing

  Google Spreadsheet (Uitslagen, Standen, Teams, etc.): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1etLrLZow1G3hlX6rqmuPJIJuQjjm5KVrwL7Sk3zYJ3A/edit?usp=sharing

  #845533

  Deelnemers
  Drossard Kudus
  Arry1338
  bastaix
  Zwartebroekengeletrui
  Rabbiej
  SvenVDB
  Mithrandir
  pirazzi
  Ab Normaal
  Bonorrie
  vernis
  King Kelly

  #845582

  Yes yes

  #845600

  Ik ben er graag weer bij

  #845601

  Ik doe graag weer mee

  #845626

  De draftrondes zijn dit keer niet haalbaar voor mij wegens on the road, dus ik sla deze over.
  Veel succes aan allen en hopelijk tot in de Giro!

  #845632

  Ik ben er ook graag weer bij.

  #845637

  Ik ben er ook weer bij!

  #845640

  Ik ben er graag weer bij!

  #845653

  Wil het wel proberen.

  #845703

  Ik doe ook graag weer mee

  #845708

  Ik ben ook weer graag van de partij :)

  #845780

  Ik doe graag mee

  #846746

  Let op! Aanmelden sluit vanavond om 22:00

  Van bij de Tour zijn jullie wellicht paralellen tussen de Amerikaanse sportwereld en de wielerwereld gewend geraakt. Deze tijd van het jaar is echter vooral de komkommertijd in de sportwereld aan die kant van de oceaan. Met de Stanley Cup en NBA Finals net achter de rug en het NFL seizoen in aantocht is enkel het ellenlange MLB seizoen momenteel aan de gang. 162 (!) wedstrijden telt die competitie, waarvan er per ploeg nu circa 110 zijn gespeeld. De Play-Offs zitten er dus aan te komen. In de Staten is men al flink aan het speculeren op een mogelijke World Series ontmoeting tussen Queens en the Bronx, de New York Mets tegen de New York Yankees. Een affiche dat in het jaar 2000 ook al in de World Series werd uitgevoerd. De Yankees wonnen dat jaar hun derde opeenvolgende titel en hun 26e in totaal. Het kleine broertje, de Mets, wachten nog altijd op World Series nummer 3. De laatste werd in 1986 behaald. Echter, er zijn andere kapers op de kust. Ook de verguisde Houson Astros, vorig jaar nog verliezend finalist, en de Los Angeles Dodgers, de kampioenen van 2020, zijn tot nu toe bijzonder sterk gebleken.

  Vorige maand vond daar de All-Star Game plaats, een mooi bruggetje met de aankomende Vuelta. Natuurlijk is de Spaanstalige invloed in de honkbalwereld gekend. In de Caraïben is de sport nog altijd ongekend populair. Vooral Venezuela en de Dominicaanse Republiek leverden veel sterren voor deze All-Star Game. Denk aan José Altuve, Vlad Guerrero, Ronald Acuña en legacy acts Miguel Cabrera en Albert Pujols. Net als de Vuelta ook een vleugje Nederlands, Xander Bogaerts is dit jaar voor de vierde keer in zijn carrière tot All-Star verkozen. Een parallel dichter bij de Vuelta dan dit gaan we niet krijgen. Ook leuk om mee te geven: vannacht was de tweede uitgave van de Field of Dreams game, een wedstrijd in een maisveld in ruraal Iowa. Deze wedstrijd vindt plaats op de oude filmset van de populaire honkbalfilm Field of Dreams. Spoiler alert, de Chicaco Cubs wonnen gisteren met 4-2 van de Cincinatti Reds.

  Wat betreft de overige sporten zoals gezegd komkommertijd. In de NBA is de Summer League gespeeld, een toernooi voor jonge spelers om zich te tonen. In oktober gaan zij weer van start. Wel was er het trieste nieuws van het overlijden van icoon Bill Russell. Wellicht de eerste echte basketbalster, in 13 seizoenen 11 maal (!) kampioen met de Celtics, vijfvoudig MVP, de eerste zwarte head-coach in de Amerikaanse profsport en een prominente supporter van Martin Luther King en Muhammad Ali in de strijd om burgerrechten. Daarnaast is hij zijn hele leven ambassadeur van de NBA gebleven en is zijn naam gebonden aan de Finals MVP-trofee. De NBA heeft op zijn overlijden zijn iconische rugnummer 6 competitiewijd gereserveerd. Enkel huidige dragers, zoals LeBron James, mogen voorlopig 6 nog dragen.

  Wat lichthartiger ‘nieuws’ dan, off-season moves. Het sterrenensemble van de Brooklyn Nets valt verder uit elkaar. Na het vertrek van James Harden wil ook Kevin Durant het schip nu verlaten en staat lijnrecht tegenover de clubleiding. Ook de Utah Jazz was ontevreden en zond de Stifle Tower Rudy Gobert naar Minnesota. Dejounte Murry werd van de San Antonio Spurs naar de Atlanta Hawks getrade en kreeg gelijk zijn extraverse terug. Miles Bridges wist thuis zijn handen niet thuis te houden (niet echt lichthartig natuurlijk), een grapje wat hem grofweg zo’n 150 miljoen dollar kost en een baan in de NBA. Ten slotte staat het Europees kampioenschap basketbal komende maand voor de deur, met Nederland voor het eerst sinds 2015 er weer bij. In de groepsfase moet oranje het wel opnemen tegen het Servië van back-to-back regerend MVP Nikola Jokic.

  De NFL dan, daar gaat men begin september weer van start, waardoor we nu midden in de voorbereiding zitten. Grootste nieuws van de afgelopen weken: het massageschandaal van Deshaun Watson levert hem een schorsing van 6 wedstrijden op, die hij bij zijn nieuwe ploeg uit moet zitten, de Cleveland Browns. Andere noemenswaardige transfers: [i]good guy[i] Russell Wilson komt komend seizoen niet uit voor Seattle maar voor de Denver Broncos, Tyreek Hill verlaat Kansas City voor Miami, Khalil Mack gaat van Chicago naar de Los Angeles Chargers, Devanta Adams verlaat Aaron Rodgers en de Green Bay Packers voor Las Vegas, Julio Jones komt Tom Brady vergezellen in Tampa, JuJu Smith-Schuster is de vervanger van Hill bij de Kansas City Chiefs, Super Bowl-winnaar Von Miller trekt naar Buffalo en Tyrann Mathieu en Jarvis Landry vinden we dit jaar terug in New Orleans.

  Aanmelden kan dus nog tot vanavond 22:00!

  #847015

  Vraagje voor de eerste draftronde.. er wordt gesproken over een voorrangskeuze voor deze ronde. Bastaix staat bovenaan deze lijst. Betekent dit dat de 1e renner die hij kiest gegarandeerd ook voor hem is? Dit zou namelijk best wel wat invloed hebben op mijn 1e ballot.

  #847016

  11 deelnemeers bij deze uitgave van de WFL, waaronder twee nieuwe franchises. pirazzi en vernis, van harte welkom!

  Hierdoor kunnen we de 12-mans opzet gebruiken die voor velen nog bekend is van de Tour de France, met een paar kleine aanpassingen. Eén deelnemer minder en dus zal er bij iedere etappe één persoon helaas geen tegenstander hebben. Geen ideale opzet, maar het is niet anders. In de NFL heeft men dat ook, een bye-week, één week per seizoen waarin zij geen wedstrijd gepland hebben. Op het berekenen van de stand heeft dit overigens geen invloed. Deze werd namelijk altijd bepaald op winstratio. In een situatie waarbij iedereen tegelijkertijd eenzelfde aantal wedstrijden speelt is dit makkelijk te herleiden tot het grootste aantal gewonnen wedstrijden.

  In de Play-Offs wel een iets andere opzet. De regular season champion krijgt een bye in de plaatsingsronde van de Play-Offs. De twee overige divisiewinnaars en de nummers 4 & 5 van de stand zijn ditmaal geplaatst. De overige 6 deelnemers strijden om een plek in de kwartfinales. De verliezers van de plaatsingsronde zullen in een aparte poule uitvechten wie bij een volgend spel recht heeft op de #1 pick.

  Loting Divisies
  We spelen weer met onze drie gekende divisies; de Divisie Rosa, de Divisie Jaune en de Divisie Rojo, naar de leiderstruien van de drie grote rondes. De loting heeft bepaald dat de Divisie Rosa uit 3 teams zal bestaan. De deelnemers zijn als volgt verdeeld.

  Divisie Rosa
  pirazzi
  SvenVDB
  Ab Normaal
  Edit: King Kelly

  Eén van onze nieuwe deelnemers, pirazzi, wordt gelijk als eerste uit de hoed getrokken. Passend, gezien zijn username, dat hij in de Divisie Rosa terecht komt. Stefano Pirazzi wist in zijn 7 Giro-deelnames een rit en een keer het bergklassement te winnen. Hopelijk voor pirazzi brengt hem dat in deze divisie geluk. Ab Normaal is ook bekend met deze divisie en schopte het in de Tour vanuit deze divisie tot de halve finale. Het rood van de Divisie Rojo stond SvenVDB niet zo goed, wellicht dat roze meer zijn kleur is.

  Divisie Jaune
  Drossard Kudus
  Bonorrie
  bastaix
  Arry1338

  Revanche is het centrale thema in deze divisie. Ikzelf, Bonorrie en bastaix zaten namelijk samen in de Divisie Rojo tijdens de Tour en hebben elkaar dus regelmatig getroffen. Bonorrie en bastaix troffen elkaar daarnaast ook in de Play-Offs. Drossard Kudus vs. Arry1338 was het affiche van de eerste Wieler Bowl. Arry1338 zal ongetwijfeld uit zijn op revanche in de Vuelta en krijgt daar maar liefst 3 kansen voor.

  Divisie Rojo
  Zwartebroekengeletrui
  Mithrandir
  Rabbiej
  vernis

  Onze andere nieuwkomer, vernis, kan zijn borst nat maken. In de ‘hoofddivisie’, vanwege de connectie met het Rood van de Vuelta, vinden we namelijk drie smaakmakers van de Toureditie. Rabbiej die de beste start van de Tour kende, Mithrandir die een lange winstreeks kende en uiteindelijk derde werd en Zwartebroekengeletrui, de regular season champion, die na een misstap in de eerste rondes van de Play-Offs nog een vijfde plek wist te bemachtigen.

  Programma
  Het wedstrijdprogramma is daarmee bekend. Deze is te vinden in het Google Spreadsheet-doc. Alle gewenste informatie valt hierin te vinden, dus ook uitslagen, puntentellingen, opstellingen, drafts, transfers, etc.

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1etLrLZow1G3hlX6rqmuPJIJuQjjm5KVrwL7Sk3zYJ3A/edit?usp=sharing

  Ook alvast te verklappen, de drie bonusrondes van deze Vuelta. Dat zijn de ritten naar Breda, Alicante en Sierra Nevada.

  Draft
  Daarmee kunnen we beginnen aan de draft. Morgen is de eerste deadline om 20:00. Graag de eerste vier namen gerangschikt naar voorkeur. Met het wegvallen van Maillot à Pois en Gerrit Glomser wordt er ietwat geschoven in de voorkeurskeuzes behaald in het Tourspel.

  #1 – bastaix
  #2 – SvenVDB
  Edit: #3 – King Kelly
  #4 – Zwartebroekengeletrui
  #5 – Rabbiej
  #6 – Bonorrie

  Zodra deze 6 picks zijn gemaakt wordt de draft zoals gebruikelijk hervat.

  #847017

  Ah, het antwoord op mijn vraag staat in deze post. Dankjewel, ik zal mijn ballot morgenochtend toesturen.

  #847018

  @Rabbiej
  Dat klopt. Welke renner bastaix op #1 zet zal gegarandeerd in zijn team terecht komen. Zodra de vijf met een voorkeurspick allen één renner in de ploeg hebben is het weer een free-for-all.

  #847019

  Ook nog voor de duidelijkheid herhalen: met de huidige opzet kunnen renners maximaal 2 keer gekozen worden. Ook SvenVDB’s #1 zal gegarandeerd in zijn ploeg terecht komen.

  #847020

  Correctie: King Kelly heeft zich middels e-mail aangemeld. Die had ik expres gemeden omdat ik mijn eigen ballot nog niet had opgesteld. King Kelly neemt dus de twaalfde plek in en zal bij de Divisie Rosa worden gevoegd. Dit maakt gelijk mijn hele riedeltje over byes en de nieuwe Play-Off opzet overbodig :) Kelly zal ook beschikken over voorkeurspick #3 tijdens de eerste draftronde.

  #847023

  Ballot gestuurd

  #847068

  Mijn ballot is ook de deur uit.

  #847139

  Ook mijn ballot zojuist verzonden

  #847216

  4 renners verzonden via PB, of was 8 de bedoeling?

  #847225

  4

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 207)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines