WF'ers op ZWIFT

|
18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)
 • #409957

  Dag iedereen,

  Nu de dagen terug aan het korten zijn is mijn goesting soms ver weg om nog op de weg te fietsen, dus heb ik sinds een klein jaar Zwift geïnstalleerd. Sinds deze week staat mijn fiets terug op mijn zolder en fiets ik er weer op Zwift.
  Nu vroeg ik mij af wie er van jullie allemaal op Zwift zit, en we niet eens een toertocht online kunnen doen met elkaar/tegen elkaar. Dit kunnen we uiteraard met de verschillende categorieën doen.

  Wat vinden jullie verder van Zwift, positief/negatief, jullie favoriete parcoursen en workouts!

  Groetjes,
  Kartje
  En tot op Zwift

  #410004

  Hi,

  Zeker. Mijn fiets staat ook weer op zolder.

  Gebruik Zwift al lang. Begonnen toen het gratis als beta was, ergens in 2015.

  Ik doe trainingen, (begeleid) social rides en rijd ook af en toe een wedstrijd. Binnenkort komt het Central Park – New York parcours online. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen deze winter.

  Zwift vind ik echt geweldig. Zo’n uitkomst in de winter. Zeker met (jonge) kinderen kun je gewoon blijven fietsen terwijl ze rustig beneden slapen. Vind ik echt een voordeel.

  #410114

  Ik ben ook sinds kort begonnen met Zwiften. In de periode van de herfst en winter gewoon te weinig tijd om buiten te fietsen, dus dit is een ideale uitkomst. Ik heb nu 4 ritjes gedaan (Londen, Watopia, Innsbruck en FTP) en bevalt erg goed. Een rit van 2 uur vind ik goed te doen op de fietstrainer. Langer nog niet gedaan maar kan me voorstellen dat het dan wat saai wordt. Deze winter vooral de bedoeling om mijn conditie op peil te houden zodat ik in het voorjaar meteen weer volle bak kan.

  Verder dus nog weinig ervaring. Ik vind de parcoursen leuk. De wereld van Watopia ziet er geweldig uit. Verder nog op zoek naar een goed trainingsprogramma, maar veel programma’s nemen wel veel tijd in beslag. Ik vind 4 uur in de week wel prima als uitgangspunt. Tips?

  #410514

  Bij genoeg animo kunnen we een WielerFlits groupride organiseren op Zwift. Ik ben er te vinden onder mijn eigen naam.

  #410934

  Wel dat lijkt me ook wel leuk om een groupride te doen met Wielerflits, maar wat zijn de voorwaarden voor je zo’n ride kan organiseren? En wie kan er dat allemaal organiseren?

  Ikzelf kijk er al naar uit om eindelijk eens op het wk parcours te kunnen rijden, spijtig dat ze .

  @bastiaan
  , had er nog niets over gelezen dat er ook een NY parcours zou komen, hopelijk is het iets uitdagender dan dat van Richmond.

  #410958

  Ik heb nog geen ervaring met een groupride maar lijkt me leuk! Is het niet erg lastig om in het wiel te blijven zitten en in de groep te blijven?

  #410997

  In een groep rijden is juist makkelijk. Je hebt enorm draft voordeel net als buiten maar zonder dat je enge bochten hoeft te nemen en er zijn geen valpartijen ;-) Geldt voor zowel een social groeprit als een wedstrijd.

  Ik heb contacten met Zwift. Bij voldoende animo kunnen we wat organiseren.

  Hier kun je wat screens zien van NY: https://zwiftinsider.com/cav-leaks-images-of-a-new-zwift-course/

  #411028

  Oke, dat is goed te lezen. Ik ben benieuwd en sluit graag een keer aan bij een groepsrit.

  Wat ik trouwens wel merk na het zwiften is dat ik wat last van mijn rechterknie krijg, terwijl ik mijn knieën nooit voel na het fietsen.

  #411036

  @matt89 rijdt je binnen op dezelfde fiets als buiten? Als dat niet het geval is zou ik eens kijken naar de afstelling van je fiets. Kleine verschillen in je positie kunnen al snel pijntjes veroorzaken. En wellicht fiets je binnen met een heel andere cadans?

  #411079

  Het is dezelfde fiets dus daar kan het niet aan liggen. Het zou dan idd aan de cadans moet liggen (althans dat was ook mijn eerste voorzichtige conclusie). Ik probeer altijd minimaal een cadans van 90 aan te houden. In de praktijk (buiten) zit ik gemiddeld tussen de 95 en 100 (bij een relatief vlakke rit). Ik zal er van de week eens extra opletten op Zwift. Kan ook een gevolg zijn van het meer klimmen waardoor mijn cadans dus zakt en de onverwachte stijgingspercentages waardoor je dus eigenlijk te laat schakelt.

  #411140

  Vandaag mijn eerste koers gereden in de C klasse, 22ste van de 59 is helemaal niet slecht denk ik dan bij mezelf :D

  #411260

  Netjes kartje. Ik klim zo weer de trainer op.

  #411309

  Heb er 1 en ander over opgezocht omdat ik er geen flauw benul van had dat dit bestond maar ga er denk ik niet aan. Dan liever 1 (korte) of 2 albums van SOAD binnen blazen oid. Buiten kan ik die koptelefoon nooit op ook.

  #411312

  Mooi resultaat kartje. Ik ga morgen mijn eerste wedstrijd doen. Gelet op mijn 3.1 watt per kilo die uit mijn test kwam zou ik ook c-klasse moeten fietsen. Ben benieuwd :)

  #411339

  @RV dat gaat heerlijk samen hoor ;). Als ik zwift gaat de muziek vaak ook op vol volume aan.

  #411660
  #412332

  New York is echt een aanrader! Iemand die vandaag in is voor een ritje op het nieuwe parcours van The Big Apple ? :)

  #414033

  Komende vrijdag om 20:25 uur kun je fietsen met Dylan van Baarle. Social Ride.

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.