Wat wil jij weten van de andere WielerFlits-leden?

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 40)
 • #240367

  Ieder lid heeft op WielerFlits zijn eigen profiel, waarin je meer over hem of haar te weten kan komen. Op dit moment staat daar nog niet zo veel in en wij willen samen met jullie kijken of we dit kunnen uitbreiden.

  Welke onderwerpen vinden jullie interessant om te weten te komen?

  Zaken als leeftijd of woonplaats?
  Of een verwijzing naar andere profielen, zoals Strava?

  Laat het ons weten, dan gaan wij kijken of we dit kunnen realiseren.

  #240374

  FDJ

  Strava zou leuk zijn, leeftijd, woonplaats e.d. voegt denk ik weinig toe aan een inhoudelijke discussie. Als je een lid beter wilt leren kennen is er de privechat optie en dat lijkt me genoeg. Ik zou als redactie gewoon de focus op nieuws leveren en informatie in de vorm van voorbeschouwingen enz houden.

  #240375

  ik denk dat de meeste leden het liefst anoniem willen blijven. zelf heb ik mijn echte naam in mijn profiel staan, maar na een incident zit ik er over te denken om die toch maar weg te halen.

  #240381

  Ja ik blijf zelf liever anoniem, mensen mogen weten dat ik uit Amsterdam kom maar who cares? Het fijne van deze community is dat het hoofdzakelijk over wielrennen gaat. Op het moment dat onze identiteit gaat meespelen dan worden andere belangen automatisch interessanter. Dan gaan mens hun Facebook pagina promoten en zo. Lijkt me niet wenselijk. Als we onze strava willen delen kan dat ook op het forum toch?

  #240384

  Leeftijd is een mogelijkheid, zoals bij Scorito. Daar staat meestal wel de geboortedatum bij de profielen maar niet bij iedereen dus het is niet verplicht. Aan het taalgebruik op het forum kun je soms wel inschatten of iemand 15 of 55 jaar oud is maar helemaal zeker ben je dan niet als het niet bij het profiel staat.

  #240387

  Ook ik blijf liever anoniem, vind dat dat juist bij fora hoort

  #240429

  Zelf vraag ik me bij andere leden eigenlijk maar 2 wezenlijke dingen af soms: is het lid een Belg of Nederlander? En de leeftijd van het lid, zodat je daar ook rekening mee kunt houden.

  Woonplaats is misschien wel aardig om te weten maar of dat ook een meerwaarde heeft, denk het niet. Strava lijkt me voor de echte fietsfanaten dan wel weer een aardige toevoeging. Misschien zou Wielerflits daar iets meer in kunnen betekenen: dat je ook een medium bent waar amateurfietsers eenvoudig informatie met elkaar kunnen uitwisselen, onderlinge fietstochten kunnen organiseren of prestaties van elkaar kunnen vergelijken.

  Wat ik me wel afvraag door de timing van je oproep:
  wil WF wat gaan veranderen om evt. trollgedrag tegen te gaan? Of is dit puur en alleen een extra functie voor de gebruikers? Had nl. zelf mijn naam en woonplaats ook in mijn profiel staan. Maar als er dan maar een handvol leden zijn die dat ook doen.. dan pas ik er uiteindelijk ook voor.

  #240433
  Quote:
  Wat ik me wel afvraag door de timing van je oproep:
  wil WF wat gaan veranderen om evt. trollgedrag tegen te gaan? Of is dit puur en alleen een extra functie voor de gebruikers? Had nl. zelf mijn naam en woonplaats ook in mijn profiel staan. Maar als er dan maar een handvol leden zijn die dat ook doen.. dan pas ik er uiteindelijk ook voor.

  Ik kan me deze vraag goed voorstellen, maar het tegengaan van trollgedrag was niet de insteek. Ik denk ook niet dat het verplicht bekendmaken van de identiteit zoden aan de dijk zet. Op Facebook zie ik regelmatig beschamende reacties voorbijkomen die mensen onder hun eigen naam plaatsen.

  Het Strava-scenario wat jij beschrijft, vind ik een interessante gedachte. WielerFlits als platform om liefhebbers te verbinden. Dat realiseer je niet door extra info in het profiel te zetten, maar is wellicht wel een eerste stap.

  #240434

  Op strava is al heel lang een wielerflits groep: https://www.strava.com/clubs/wielerflits

  En via het forum wordt er al wel uitgewisseld tussen actieve fietsers. Dat was een paar jaar geleden wel veel meer dan nu.

  #240437

  Ok duidelijk.

  Quote:
  Het Strava-scenario wat jij beschrijft, vind ik een interessante gedachte. WielerFlits als platform om liefhebbers te verbinden. Dat realiseer je niet door extra info in het profiel te zetten, maar is wellicht wel een eerste stap.

  Heb daar ook wel eens over zitten brainstormen. Mooiste scenario zou natuurlijk zijn dat je dan ook een alternatief platform bent voor profwielrenners en mensen uit het wielerwereldje om zich actief bij aan te sluiten (en interactie tussen hen en fans op een andere manier mogelijk te maken door nieuwe functionaliteiten die je aanbiedt). Door sociale media als bijv. Twitter is die mogelijkheid er al wel, maar ook nog steeds op een beperkte manier.

  De kracht van de wielersport is mede de bereikbaarheid en bereidheid tot toenadering van de sporters . Ploegen en renners spelen daar zelf ook steeds meer op in door volgers op allerlei manieren steeds meer te betrekken. Ik zie het NK Zwift, de wielerapp van Niki Terpstra, de interactie door ambassadeurs bij TLJ en nog veel meer recente ontwikkelingen.

  Misschien een te ambitieus idee, misschien te ver verwijderd van WF haar mission statement. Maar wel een leuk idee als je het mij vraagt.

  #240442

  Interessant stukje over internettrollen:

  https://www.wsj.com/articles/were-all-internet-trolls-sometimes-1488718803?mod=e2tw

  (dus opletten op maandag en ’s savonds ;)
  en misschien dat nieuwe leden eerst een quizje kunnen doen om te testen of ze wel wielerfans zijn voordat ze lid kunnen worden :)

  #240443

  Ik zou vooral willen weten welke eerdere accounts iemand heeft gehad. Anonimiteit is nu eenmaal de norm, so be it, of iig de keuze daartoe. Maar iemand die onder meerdere accounts post, al dan niet na een ban en al dan niet toegestaan, dat vind ik onacceptabel.

  #240444

  FDJ

  @martin als je daadwerkelijke doel is om liefhebbers te verbinden waarom organiseer je dan geen trainnigsritjes her en door het land? Dat je leden elkaar de mogelijkheid geeft om met elkaar een lekker stuk te fietsen en evt na afloop ergens een hapje of een drankje. Ik denk dat je dan nog veel meer een cominutygevoel kweekt.

  #240500

  leuk dat jullie hier mee aan de slag gaan, maar zijn er niet issues waar al eerder naar gevraagd werd niet iets om eerst mee aan de slag te gaan. Zoals het makkelijker verwijderen van PB’s.

  #240608
  Quote:
  Zoals het makkelijker verwijderen van PB’s.

  Die zijn we zeker nog niet vergeten. Het een sluit het ander niet uit, maar de punten die nog open staan duren wat langer dan we vooraf voorzien hadden. Het is iets waar ik zelf ook regelmatig tegenaan loop, ik verwacht dat het deze maand verholpen wordt.

  #240610

  “Rahimns en zijn strijd tegen vollopende inbox, part VI”

  :-)

  #240611

  Om heel eerlijk te zijn kijk ik zelden tot nooit op een profiel van iemand anders. De enige keren dat ik het doe is als ik een (voor mij) nieuwe naam zie met een opmerkelijke reactie en dan naar het ID-nummer kijk. “Lid sinds” zou ik wel een aardige toevoeging vinden. De echt persoonlijke informatie is voor mij verder volkomen irrelevant.

  #240617

  @Scotty het was een voorbeeld, er zijn wel meer voorstellen gedaan waar tot nu toe nog weinig mee is gedaan.

  #240626

  “Lid sinds” vind ik ook wel een goede toevoeging.

  #240628

  Of het Nederlanders of Belgen zijn maakt voor mij niets uit,net zoals dit het geval is tussen Walen en
  Vlamingen.Meer dan veertig jaar zwierf ik met de racefiets door m’n land en ook veel door Zeeland
  en Nederlands Limburg.Prettige en sommige sombere ervaringen kenden hierbij geen vaste plaats;
  kon men overal ontmoeten.

  Dat er hier zijn die onder twee namen werken heeft geen betekenis; een jaarlijks lidgeld maakt hier
  een einde aan ….

  EEN VOORSTEL: Het bestuur stelt hier 10 vragen,die wij echter met PB beantwoorden….

  #240701

  Het is vooral leuk om te zien inderdaad uit welk land iemand komt, hoe lang diegene lid is van Wielerflits en zijn/haar Strava account!

  #240731

  edit redactie: laat onzinreacties achterwege svp

  #240736

  Hoe lang iemand lid is en hoe actief iemand is. Dit stond vroeger namelijk wel altijd in de profielen

  #240783

  Eigenlijk niet echt iets.

  Nationaliteit en leeftijd is voor mij niet echt relevant.
  Nationaliteit lijkt me zo ie zo geen goed idee, menig discussie is daardoor al geëscaleerd.
  Aan het lid nummer en mogelijk aantal reacties weet je of het een nieuw lid is, dat zie je dikwijls ook al aan de reactie zelf. Tevens weet je wel zo een beetje wie er vaak, minder vaak, al lang of kort, frequent of maar af en toe op wielerflits te vinden zijn.

  Als iemand wat wil melden kan de persoon dat al in zijn profiel kwijt, tekstgedeelte, (zie bijvoorbeeld enkele redacteuren), of via PB.
  Wat strava betreft, misschien een idee, een apart forum topic.

  Een goed idee , deze vraag, maar voor mij geen noodzaak

  #240841

  Hee, dat van dat id-nummer zie ik nu pas, dat staat in de url. Misschien kan dat ook in het profiel gemeld worden (of lid sinds idd). Verder eens met de reactie van billi.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 40)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines