Waar zijn onze toprenners

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 33)
 • #247705

  Na de eerste klassiekers en ronde’s kunnen wij ons nu opmaken voor de heuvelklassiekers.
  Hierin zou nederland toch een woordje mee kunnen spreken gezien de aard van de parcoursen.
  Misschien niet als directe kandidaten voor de overwinning maar in de subtop goede kansen.
  Dumoulin,Gesink,Mollema en Kruiswijk schitteren door afwezigheid in onze eigen Amstel Gold Race.
  Poels,Weening,Terpstra geblesseerd zodat onderhand onze hele top niet mee doet
  Er zal door de heren wel gezegd worden de Amstel past niet in ons schema maar wat hebben zij tot nu toe met hun vorstelijke salarissen nog gekoerst.
  Parijs Nice en Tirreno Adriatico dat was het zo’n beetje en los daarvan alleen al voor de populariteit van het wielrennen was het goed dat ze de Amstel zouden rijdem.
  Kijk naar Valverde,Avermaet ,Gilbert om er maar een paar te noemen die rijden wel in hun eigen en buitenland.
  Gemiste kans wat maakt nu een koers uit in hun schema’s.

  #247709

  Top! Boek jij het malieveld?

  #247719

  Dat zijn 4 klassementsrenners, die horen niet mee te doen in de AGR, zeker niet in deze editie. Dumoulin is prima bezig in voorbereiding op de Giro. Kruijswijk voor zijn doen doet het ook goed in voorbereidingswedstrijden. Alleen Mollema had ik meer van verwacht.
  Verder rijdt bijna iedereen ook gewoon op niveau. Ja er is geen Nederlander zo goed als Valverde, niemand is zo goed als Valverde.

  #247720

  Ach, behalve Valverde rijden ook de meeste buitenlandse toppers gewoon die wedstrijden die onze “heuveltoppers” laten liggen. Om wat voor vaak moeilijk te accepteren reden dan ook.
  Kwestie van werken en je tonen voor je geld en de sponsor. Die sponsor die trouwens via ploegleider/beleid ook wel wat meer getoond mag worden in de publicitair meer interessante en belangrijkere eendagskoersen i.p.v. o.a. de Spaanse “rondjes” zoals die steevast hier op WF aangeduid worden.
  Nederland loopt al decennia lang achter met hun streven naar AK toppers; zowel de gevestigde toppers als straks de jonge honden zullen ook niet te zien zijn in toekomstige heuvelkoersen?
  Alles op één paard wedden en dan de niet Nederlandse ploegen met onze toppers de publiciteit laten halen.?
  Of gaat Roglic (een Sloveen in NL dienst) dan toch onze meubelen redden?
  Laat hem dan maar eens starten in AGR en/of LBL. Worden de fans toch tevreden gesteld.

  #247724

  Dan moeten we het maar hebben van een groepje andere renners die misschien wel veel beter tot hun recht komen in de heuvels.
  – Slagter zou best wel eens moed kunnen putten uit het goede rijden van zijn ploegmakkers Langeveld en Van Baarle. Hij blijft misschien wel Nederlands beste renner voor dit werk, in topvorm doet hij met de beste mee.
  – Lammertink is ook klaar om weer een stap te zetten in zijn favoriete wedstrijden.
  – Oomen heeft ook al laten zien dat de heuvelklasssiekers hem goed liggen.
  -Tot slot noem ik een Gerts, als je een Volta Limburg Classic kan winnen wil je vast ook je mannetje staan in de Gold Race, of niet dan?

  #247731

  Dat was vorig jaar dat Gerts de Limburg Classic won. Dit jaar was de beste Nederlander Nick van der Lijke (derde). Maar dat kun je (nog) geen toprenner noemen.

  #247740

  Wat precies maakt het relevant dat ze “vorstelijke salarsissen” verdienen? Is er daarom een soort morele verplichting in jouw ogen dat ze AGR moeten rijden ipv zich te richten op bijvoorbeeld de Giro? En hoe precies maakt een kans op een plek in de subtop in de Amstel het wielrennen populairder? Als Gesink veertiende wordt in de Amstel dan gaan er meer mensen wielrennen kijken? Zoiets?

  #247742

  @Kingstown, ik denk dat je niet kan ontkennen dat de Amstel Gold Race met een goede Boogerd voor veel semi-wielerliefhebbers toch een stuk leuker was dan de huidige AGR’s waarin de Nederlanders amper een rol van betekenis spelen. De AGR is al jarenlang een Nederlands feestje met veel publiciteit. Veel mensen herkennen het parcours, en gaan er een middagje kijken. De AGR wordt daarbij een stuk interessanter voor velen als er Nederlandse toppers meedoen. Dat ze niet kunnen winnen is een tweede.

  Toch is Gesink ooit 3de geweest. Mollema en Dumoulin moeten dit ook kunnen. Kruijswijk kan dit niet, maar zou wel kunnen knechten oid. Poels, Weening en Terpstra zijn helaas geblesseerd. Er blijft dus erg weinig over.

  Wat de vorstelijke salarissen betreft; die zijn natuurlijk voornamelijk gebaseerd op hun populariteit (in Nederland). Graag voor eigen volk willen presteren is er tegenwoordig blijkbaar niet meer bij. Ik neem namelijk aan dat als Gesink/Mollema/Dumoulin willen, zij hier gewoon starten. Maar nee, het moet passen in het “schema”. Je zou dit logisch kunnen vinden. Maar ook jammer.

  #247754

  bullshit,

  geen enkele renner hoeft zich verplicht te voelen om een bepaalde koers te rijden alleen maar om bepaalde fans te pleasen.

  #247756

  Zeker met dit nieuwe parcours zie ik niet in wie van de Nederlanders hier echt een kans maakt. Dan zie ik ze liever afwezig zijn om zich optimaal te kunnen voorbereiden op bijvoorbeeld de Giro en daar te schitteren dan dat het daar net niet is, omdat ze eerst als pelotonvulling in een andere koers moesten rijden van hun fans.
  Verder heeft Mollema al San Juan gewonnen en reed hij net als Dumoulin erg sterk in Abu Dhabi, dus niet alleen Parijs-Nice en Tirreno.

  #247784

  @8.6, als je al renner koersen in je vaderland, voor al je fans als een verplichting ziet, gaat er iets niet goed met je.

  Alle Belgen staan te springen om RvV, GW, OhN, DDV, E3, KBK, Scheldeprijs, BP, WP, LBL, te rijden. Maar in Nederland slaan onze toppers de enige (klim) WT-koers over, want het past niet in het schema.

  Ik zie dat als een gemiste kans. Het doet ook de AGR an sich zeker geen goed.

  #247788

  Scotty,

  ‘onze toppers’ zijn klassementsrenners. en de Amstel is niet eens een klimkoers, al zeker niet met de nieuwe finale.
  en over de Belgen, de klassementsrenners (zo ver ze die hebben) rijden ook niet alles. zeg mij eens hoe veel keer JVDB2 RvV, GW, OhN, DDV, E3, KBK en Scheldeprijs gereden heeft. ok, die reed dan wel veel Amstel, WP en LBL, maar ook nooit met succes.
  en dat het ontbreken van de Nederlandse renners de AGR geen goed doet ben ik ook al niet met je eens. zolang de grootste kanshebbers aanwezig zijn is het toch goed? die ene top 20 plaats van een van onze klassementsrenners maakt dan echt niet veel uit.

  #247789

  Ik vind ook dat je het niet kan verplichten, maar je zou als Nederlandse renner juist hier moeten willen rijden, voor eigen publiek, iedereen die voor je juicht, dat is toch iets magisch?
  En dat gelul over voorbereiden; Greipel rijdt zich toch ook al jarenlang de longen uit zijn lijf voor zijn teamgenoten in RvV en PR? Om iets terug te doen?
  Kinderen die met papa naar Limburg rijden om naar Dumoulin te kijken of Mollema, Kruijswijk en Gesink. Het feit dat ze er zijn is al genoeg.
  Deze mannen vinden het toch allemaal ook leuk als heel Nederland op de banken staat als het goed gaat in de Giro? Kan me er zo weinig bij voorstellen dat 1 ritje in de Limburgse heuvels er voor zorgt dat je straks niet top kunt zijn. Je hoeft niet eens voluit te gaan.

  Als we nu tig WT koersen hadden…

  #247798

  @ Scotty:

  Die vorstelijke salarissen zijn vooral gebaseerd op wat een sponsor tegenwoordig neer kan (wil) leggen. Ik gun iedereen een goed inkomen en kan me de tijden nog herinneren dat renners (en wielrennen) een stuk populairder waren dan nu, maar dat je moest koersen voor een kilo biefstuk en 2 consumptiebonnen. Salaris is dus niet direct gerelateerd aan populariteit maar vooral aan economische omstandigheden.

  Verder moet ik zeggen dat ik me moeilijk in kan leven in de interesse van semi liefhebbers zoals jij ze noemt. Dat hele gevoel van “onze” wielrenners zoals dat in de titel genoemd mis ik al. Ik kijk voornamelijk omdat ik wielrennen enorm leuk vind. Wie er wint maakt me geeneens zoveel uit en ik voel me al helemaal niet verbonden met Nederlandse wielrenners, dus weinig “ons” voor mij en andersom zie ik ook weinig wielrenners (of sporters in zijn algemeenheid) het hebben over “onze” supporters.

  De internationalisering heeft op vele vlakken zijn intrede gedaan (@ Ab: met dank aan de liberalen :p ) en het gevolg daarvan is dat men veel minder voor Volk en Vaderland rijdt, dan dat men vroeger deed. En persoonlijk geef ik ze groot gelijk. Het is geen kermiskoers na de Tour waar juist dat wel gebeurd. Men heeft een baan en als die baan erom vraagt om in Spanje te werken ipv in Nederland, dan doe je dat. Sommigen schijnen te vergeten dat het uiteindelijk om werknemers gaat en niet om vaandeldragers van Oranje.

  #247803

  De mannen vinden het toch allemaal ook leuk als heel Nederland op de bank staat tijdens de Giro?

  Interessante vraag, echter niet gesteld met de werkelijk volgorde van belangen in gedachten; alsof het warm maken van het publiek in Limburg werkelijk effect heeft op de mate waren de Nederlanders op de bank staan, zeker in verhouding tot de daadwerkelijke prestaties tijdens de ronde zelf. Het is dat laatste waar die toppers verantwoordelijk voor zijn, richting zichzelf, maar in het verlengde daarvan ook richting sponsoren en jawel, die Nederlanders die tijdens de Giro graag op de bank staan. Daartoe moeten ze nu voluit (!!) alle focus hebben liggen bij een optimale voorbereiding, niet bij het op komen draven bij een koers om aan andere (ondergeschikte) belangen tegemoet te komen.

  #247811

  Wij staan toch wel voor ze op de banken, het gaat om de mensen die er nog niet zoveel van weten.
  Natuurlijk worden we enthousiaster als we ze live kunnen bezichtigen. dat is toch met elke sport zo.

  Ik zie gewoon niet in waarom de AGR dan maar desnoods als trainingsritje rijden, je voorbereiding zó in de war kan schoppen.

  #247813

  We worden vooral enthousiast door de prestaties zelf. Dat er mogelijk enkele mensen extra de verrichtingen in de Giro zullen volgen, omdat ze enkele weken eerder dezelfde renners zo lekker hebben toegejuicht, zal inderdaad zo zijn. Dat staat echter in geen verhouding tot de mate waarin een topprestatie tijdens de Giro zelf voor belangstellende zal zorgen. Dat laatste zal voor de renners altijd de voorkeur moeten hebben.

  Je ziet in de toptien van de Giro trouwens zelden renners die Amstel hebben gereden. Ik denk niet dat dat toeval is.

  #247815

  Ze hoeven ook niet voluit te gaan in de Amstel. Kunnen het ook als trainingsrit rijden.
  Anyway, dit blijft natuurlijk ieders mening.

  Ik vind het echt wat toevoegen als onze beste renners hier acte de presence geven.
  Soort reclame voor je sport.

  #247816

  Ze kunnen het als trainingsrit rijden, maar dat is dus niet de optimale training voor de Giro. Dat is althans de mening van alle toppers die daar aan de start staan. Wie ben ik om daar aan te twijfelen?

  Dat het verder leuk zou zijn wanneer ze wel in limburg aanwezig is, dat staat als een paal boven water. Dat is echter niet het enige belang voor die renners.

  #247817

  Ik vind het ook een achterhaald idee om als Nederlandse renner de verplichting te hebben aan de Amstel deel te moeten nemen. Het publiek en ook de jeugd willen de bekende namen zien en als daar een Nederlander tussen zit is dat meegenomen maar meer niet. Weet ik zelf nog wel van toen ik een jochie was.

  Vergelijkingen met het buitenland gaan mank: in België is de traditie veel levendiger en landen als Frankrijk, Italië en Spanje zijn veel groter met veel meer mogelijkheden om een interessant parcours uit te zetten.

  Aan de andere kant ben ik het wel met @Ab eens dat de heiligverklaring van al die trainingsschema’s vaak nonsens is. En als je je toch wil testen voordat je naar de Giro gaat rij je LBL, die heeft meer allure en heb je minder kans dat je tegen zo’n vluchtheuvel of ander verkeersobstakel aanknalt.

  #247819

  AGR en FW zijn ronduit gevaarlijke koersen die echte AK -renners overslaan om volgens mij vooral die reden.

  #247920
  Quote:
  Die vorstelijke salarissen zijn vooral gebaseerd op wat een sponsor tegenwoordig neer kan (wil) leggen. Ik gun iedereen een goed inkomen en kan me de tijden nog herinneren dat renners (en wielrennen) een stuk populairder waren dan nu, maar dat je moest koersen voor een kilo biefstuk en 2 consumptiebonnen. Salaris is dus niet direct gerelateerd aan populariteit maar vooral aan economische omstandigheden.

  Grappig dat je die conclusie trekt op basis van een aanname en een nogal forse understatement. Dat salarissen in topsport een extreme ontwikkeling heeft doorgemaakt zal ik niet ontkennen, maar die alleen koppelen aan economische omstandigheden slaat nergens op. Bovendien gaat het mij ook niet om de ontwikkeling van salarissen an sich, maar veel interessanter is de verhouding van salaris tussen populaire nationale renners vs. niet-populaire/buitenlandse renners (die min of meer gelijk presteren).

  Quote:
  Sommigen schijnen te vergeten dat het uiteindelijk om werknemers gaat en niet om vaandeldragers van Oranje.

  Werknemers, werknemers, je weet zelf ook wel dat dat ook niet helemaal de lading dekt. Het salaris wordt grotendeels gebaseerd op populariteit. Kijk naar een Johnny Hoogerland (die rijdt al jaren als een krant, maar krijgt toch een nieuw contract) of Michael Boogerd. Als zij Fransman of Italiaan waren geweest, was hun salaris (en populariteit) aanzienlijk lager geweest. Hetzelfde zal eigenlijk ook wel gelden voor Gesink.

  Bij een AGR vinden ze het daarnaast ook prachtig als er een gevestigde of Nederlandse naam wint. Eigenlijk zit geen enkele koers te wachten op de winst van een onbekende Kazak van Astana.

  @8.6, ik betwijfel sterk of het de AGR niks doet. Een paar Nederlanders in de kopgroep is altijd mooi meegenomen. De speaker op de lijn zal ook altijd veel meer oog hebben voor bijv. Gesink of Dumoulin als die aan de start staan. De is AGR momenteel verworden tot een veredelde sprintkoers. Met een pak sterke mannen met inhoud (lees AK mannen, a la Kreuziger) zal je een ander koersverloop hebben.


  @vlek
  , gaan Gesink/Mollema de Giro dan rijden met het oog op een klassement? Van Kruijswijk of Dumoulin kan ik het begrijpen. Kruijswijk heeft hier niks te zoeken, dat heeft hij al jaren bewezen. Van Dumoulin vind ik het oprecht jammer, volgens mij moet het in te passen zijn.

  #248067

  Ik las net een opmerking in het topic over Gesink wel in de WP die de lading voor mij ook wel dekt. “Het zijn geen escortdames die je kunt bestellen als jij daar zin in hebt.”

  Er wordt tussen de regels door gedaan alsof supporters/volgers een soort van recht hebben om te eisen waar renners hun beroep uitoefenen. Alsof men de werkgever is. Dat soort gedachtes staan zover af van hoe ik in het leven sta dat ik me er werkelijk waar geen voorstelling van kan maken hoe mensen erbij komen om te gaan vertellen waar renner X of Y het beste kan gaan fietsen. Waar denkt men het recht vandaan te halen om zich überhaupt te bemoeien met waar Gesink gaat rijden? Aanmatigend to say the least. Er is hier toch ook niemand die gaat zeggen dat Scotty het beste in Estland kan gaan werken?

  De bemoeizucht met andermans leven vind ik echt stuitend om te lezen. Laat die jongens hun (beroeps-)leven invullen zoals zij dat willen en geniet van de koers. Veel moeilijker wordt het niet.

  #248074

  Ik vind het – zeker als liefhebber van de sport – begrijpelijk dat er met enige jaloezie wordt gekeken naar de liefde van de Belgische fans én toprenners voor hun koersen. Ga je met het gebruik van termen als ‘aanmatigend’ en ‘bemoeizucht’ niet teveel voorbij aan dit sentiment?

  #248076

  Het wezenlijke verschil is dat de Belgische renners die een liefde koesteren voor hun nationale koersen daar ook kans maken. Zeker in de Amstel hebben ‘we’ eigenlijk geen renners die echt meedoen voor winst of een ereplaats. Hoe wil een renner als Gesink, Mollema, Kruijswijk of Kelderman hier winnen? Verder is de Amstel vaak een erg nerveuze koers, met grote kans op ongelukken, dus kan ik me goed voorstellen dat ‘onze’ toppers dat risico niet willen opzoeken. Het is inderdaad jammer voor ons als fans dat we ze niet op de Limburgse heuvels zien, maar het zou nog jammerder (is dat een woord?) zijn, als ze door een val de Giro moeten missen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines