Waar reed ik VIII

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 190)
 • #35740

  Regels:
  – Heb je een goed antwoord gegeven, dan krijg je 1 punt.
  – Bij een goed antwoord, maak je een nieuwe opgave.
  – Vermeld ook de stand voor je een opgave maakt.
  – Wie het eerst 10 punten heeft wint.
  -Na elk door jou gegeven antwoord moet je wachten tot de vraagsteller het heeft beoordeeld, en ook tot een ander heeft geraden tot je weer opnieuw mag raden.
  – De termijn voor een nieuwe opgave is 5 dagen.
  – De startplaats moet omschreven worden.
  – Als je afstanden gebruikt moet je in de opgave vermelden of die hemelsbreed of over wegen zijn.
  – maak de opgave niet te lastig, de ervaring in dit spel heeft geleerd dat het niet leuk is te moeten zoeken naar een speld in een hooiberg. de plaatsen moeten wel enigszins bekend zijn.

  Voorbeeld: Ik begin in de stad van architect Gaudi en eindig in de hoofdstad van hetzelfde land. Waar eindig ik?
  Antwoord:Madrid

  1e editie: rolei
  2e editie: achtpuntzes
  3e editie: achtpuntzes
  4e editie: achtpuntzes
  5e editie: Pédaleur de charme
  6e editie: Pédaleur de charme
  7e editie: Pédaleur de charme

  Supercup 2014, georganiseerd door moker:
  goud: rolei
  zilver: mhp88
  brons: achtpuntzes

  snelst opgelost:
  rosencrants, 3 minuten. (moedertopic)
  rolei, 3 minuten. (finale supercup)

  mega opgave door achtpuntzes:
  zino89, sneller opgelost dan de opgave werd bedacht, waarschijnlijk…

  #35741

  De bordjes staan weer op 0, nieuwe kansen:
  Ik begin in een roemruchte wielerploeg uit het verleden, die overigens uit een heel ander land kwam dan het land waar ik start. Ik rijd zuidwaarts en steek na enige tijd een grens over. Even later ontmoet ik een wielrenner die meerdere malen kampioen werd van het land waar ik nu ben. Wat was er ook alweer met deze renner? In mijn volgende plaats, een land verder, weet ik het weer: iets met een plasje… Opeens verlang ik heel erg naar de zee. Ik vraag de locals de weg. Waarschijnlijk begrijpen ze me verkeerd, want ik beland honderden kilometers verderop in een mooie stad in het binnenland, die 1 letter verschilt van een hoofdstad aan zee. Nogmaals vraag ik de weg. Ik verander voor het eerst radicaal van richting, steek weer een grens over en eindig in een stad die weliswaar ergens in Europa aan zee ligt, maar zeker niet hier…!

  #35743

  Brest, Wit-Rusland?

  Kelme (Lithouwen) – Gusev (Rusland) – Pisz (Polen) – Lublin (Polen) – Brest (Wit-Rusland)

  #35753

  Zow, da’s snel. Lijkt me helemaal goed.

  #35772

  Niks op aan te merken, 8.6. Je schiet weer ouderwets snel uit de startblokken.

  #35776

  1 achtpuntzes

  mijn startplaats is een letter die onveranderlijk is. ik begeef me naar het binnenland, en ik stop even in een grote stad, die ooit bekend stond als ‘klein Parijs’. daar wijzig ik mijn richting, ik doorkruis het land, om in een grote stad te stoppen, en ik schud daar de hand van een Nederlander, die daar nog even is blijven hangen na deze week de zak te hebben gekregen als trainer. ik wijzig mijn koers miniem, en kom uit bij een kraam aan een vijver. ik vervolg mijn weg in dezelfde richting, steek een grens over, om uit te komen in mijn eindplaats, waar ik me aan zee waan, ware het niet dat er een letter te veel aan is.

  lijkt me een makkie, dus wees er snel bij :)

  #35780

  Khust, Oekraine

  #35784

  punt Hiddenz.

  Constanta – Boekarest – Cluj Napoca – Baia Mare – Khust.

  #35786

  1 achtpuntzes
  1 hiddenz

  Ik start mijn rit alwaar ik begroet wordt door een groepje urban livestylers welke mij complimenteren met mijn zonnige kleurtje, vandaar trek ik verder dit land in om als ik zonder kracht zit mijn motor van een ander kleurtje te voorzien. Na op krachten gekomen te zijn vertrek ik verder in dezelfde richting waar ik opeens wordt afgeleid door het favoriete tijdsmisbruik van vele jongeren. Ik heb me met moeite wegkunnen trekken, vervolg in noordelijke richting om te eindigen op een lokale bijeenkomst voor een bepaalde handicap.

  #35790

  Blindenmarkt, Oostenrijk?

  #35791

  Juist!

  van Hollabrunn, via Melk en Gaming eindigen in Blindenmarkt

  #35810

  2 achtpuntzes
  1 hiddenz

  in mijn startplaats, gelegen op een lenteheuvel, bel ik 2848 met mijn oude mobieltje, alvorens het ruime sop (zuid)westwaarts te kiezen richting een haven waar al veel over gezegd is. ik sla er proviand in, en vaar weer verder, nu naar het noorden, om aan te komen in een zonnige havenstad van een ander continent. dan trek ik noordoostwaarts het binnenland in, om uiteindelijk in een klein dorpje de hand te schudden van een bekend kunstenaar uit de vorige eeuw.

  #35859

  nope, kom er niet uit..

  #35870

  ik heb iets toegevoegd aan de opgave, misschien is hij nu makkelijker.

  #35874

  dial 2848 ;)

  #35900

  @ hiddenz:
  volgens mij heb je gelijk, ben al half vergeten hoe dat met die letters zaten op de toetsen van de oude mobieltjes.

  maar weet je ook de eindplaats?

  #35904

  Nee, ben ik nog niet achter.

  #35916

  8.6, ik volg je tot aan de haven. Maar strikt genomen vind je vanaf daar in noordelijke richting geen hoofdstad die een havenplaats is op een ander continent.

  Bij dat proviand heb je wat moeilijk te vinden alcohol ingeslagen?

  #35920

  @ klootje je moet het omdraaien. ik drukte me verkeerd uit (alweer)
  waarschijnlijk toch te veel gezopen op de boot. maar ook nuchter zien sommige werken van de kunstenaar in mijn eindplaatsje er al raar uit

  #35922

  druk je eens goed uit dan :)

  #35923

  Dali

  Je begon in Tel Aviv , snapte alleen 2848 niet.. om naar Port Said te gaan.. vervolgens in Limassol aan te meren en in Dali te eindigen.

  #35924

  @ klootje:
  punt voor jou. :)
  tel voor telefoonnummer, en om Aviv op het scherm van je oude mobieltje te krijgen moet je 2848 toetsen.

  #35926

  #35935

  2 achtpuntzes
  1 hiddenz
  1 klootje kriekeljon

  Ik begin in een pittoresk dorpje waar veel hippies graag heen trokken en de oplossing van de vorige opdracht een huis met een ei had. Vanuit daar vertrek ik in westelijke richting, passeer al snel rozen en ruïnes en zodra ik de grote weg bereik reis ik verder naar het zuiden tot ik een bekende uitvalsbasis voor wielrenners bereik. Ook al ben ik hier niet aan zee, rijd ik toch een kant van de stad binnen die wat ziltig over komt.
  Omdat alle winkels dicht zijn midden op de dag, besluit ik hier niet lang te blijven en in zuidelijke richting de bekendste stad van deze regio op te zoeken. Onderweg passeer ik een plaats die in Nederland ligt maar ook in heel wat andere landen bestaat, 9 in totaal maar liefst. Als ik aankom op mijn bestemming is het er zoals verwacht erg druk, vandaar dat ik na een paar uur rondstruinen over een bekende lange straat besluit om net iets buiten die stad een klein dorpje op te zoeken dat klinkt als een heilige duif op een bekend fietsenmerk. Het kost me wat moeite om deze plek te vinden. Eenmaal in dit dorpje aangekomen vind ik een onafgebouwde kerk van een ander overleden kunstenaar, in een ook door hem ontworpen buitenwijk. Tot mijn grote verbazing loop ik hier helemaal alleen rond, geen enkele toerist lijkt deze plek nog ontdekt te hebben. Uitgerust besluit ik te vertrekken en de kustlijn verder te volgen. Vlak voordat ik bij een stad met een luchthaven kom, die niet zo groot is als haar naam doet vermoeden, draai ik rechtsaf het binnenland in maar al snel lijk ik verdwaald te zijn. Ik kijk nog eens goed naar de plaatsnaam… ben ik gek geworden? Afgaande op de naam van mijn eindbestemming sta ik in de sneeuw in een ander land naar zuurstof te happen.

  #35967

  Montblanc, Spanje?

  Cadaquez – Roses – Castello d-empuries – Figueres? – Salt – ? – Breda – Barcelona – ? – Reus – Montblanc.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 190)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines