Vuelta rit kijken op vakantie – tips gevraagd

|
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • #100959

  Over 2 weken zijn wij op vakantie in Spanje en het leek me leuk om samen met mijn vriendin een etappe mee te pakken van de Vuelta.
  Nu zitten we dicht bij Andorra en woensdag 2 september is daar een zeer mooie etappe (11) met veel hoogtemeters (koninginnerit?).

  Collada de Beixalis (1)
  Coll d’Ordino (1)
  Coll de la Rabassa (1)
  Coll de la Gallina (HC)
  Alto de la Comella (2)
  Alto Els Cortals d’Encamp (1)

  Ik ben echter nog nooit wezen kijken naar een bergrit. Hebben jullie tips?
  – Is het bv het mooist om op de slotklim te gaan staan enkele km’s onder de finish? Of is dat doorgaans veel te druk en kun je beter op een eerdere klim gaan staan?
  – Hoe lang vantevoren moet je daar aanwezig (uitgaande van het gemiddelde tijdsschema) zijn als je met de auto naar boven wilt?
  – Zijn er ook plekken waar schermen staan zodat je de koers ook kunt volgen voor en na het moment van passeren? Of staan die doorgaans alleen bij de finish?
  – Nog meer tips zijn van harte welkom!

  #101355

  Had hier eerlijk gezegd toch al wel wat reacties op verwacht. Ik neem aan dat meerdere WF-ers wel eens naar een koers gaan in een grote ronde?

  #101390

  Heb op ooit op Alpe d’Huez gestaan, bijna helemaal onderaan, maar toen gingen ze van onderaan de berg al aan. Ik stond toen dus echt perfect, je zag iedereen maximaal gaan. Bij de finish lijkt het me saaier om te staan, om dat alles daar meestal al in kannen en kruiken is.

  #101412

  Je moet wat geluk hebben natuurlijk. Ik stond 3 jaar geleden op La Toussuire 3km voor de finish en daar lag de koers al enigszins in een plooi. Iedereen was wel helemaal verrot. We hadden een plek gezocht bij een camper in de buurt die een flatscreen buiten had staan dus daar konden we de koers op volgen, schermen zullen ze in de Vuelta niet hebben lijkt me (behalve bij de finish).

  Uiteindelijk moet je vooral naar de koers gaan om de sfeer te proeven, ik vind persoonlijk de strijd van de achtersten mooier om te zien dan een paar soepel omhoogrijdende wereldtoppers. Achterin wordt pas echt gewerkt :) In de eerder genoemde rit was iedereen allang op weg naar huis toen ineens een zwoegende Petacchi nog voorbij kwam (was ook buiten tijd).

  Als je in de laatste 2 km staat heb je wel wat meer kans dat er nog wat aanvallen komen, dat is natuurlijk mooi, maar in die Andorra rit is iedereen waarschijnlijk zo piepedood dat dat ook niet echt meer gebeurd. Ik denk dat je in deze slotklim in de eerste 3 km en in de laatste 2 de grootste kans op spektakel hebt. Kijk echter ook naar de geografie: het is leuker als je de renners al 6 bochten van te voren in het vizier krijgt dan dat je op het steilste stuk staat maar ze maar 25 meter ziet voor ze weer de bocht om verdwijnen. Dus mijn advies zou zijn: ga lekker bijtijds ernaartoe en kijk ter plekke waar je mooi overzicht hebt, waar het steil is en eventueel waar je mee kunt gluren op iemands scherm. En geniet vooral van de sfeer, daarvoor ga je uiteindelijk en niet voor het perfect volgen van de koers. Daarvoor is de TV-uitzending.

  #101434

  Alpe D’Huez is natuurlijk wel wat anders, daar moet je minimaal 3-4 dagen vantevoren al gaan staan. In Spanje kun je een paar uur vantevoren vaak de berg nog op. Maar als je slim bent ga je een dag eerder en rijd je een gedeelte van de etappe zodat je zelf een mooi plekje uit kunt zoeken.

  #101964

  Bedankt voor de tips!
  Ik denk dat een plaatsje onderaan op de slotklim en dan 4 uur eerder aanwezig voordat de koers langsrijdt me het beste aanstaat.

  #101971

  Misschien noet voor dit topic maar weet iemand of het mogelijk is om met livestreams in Turkije naar de Vuelta te kijken.

  #101972

  https://www.procyclinglive.com/livestream/ Hier komen altijd de livestreams van de dag op te staan. Misschien dat de nederlandse livestream niet werkt

  #101982

  http://www.wheelhalla.com/ is veel uitgebreider

  #102211

  Merci!

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines