Vrouwenwielrennen

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 38)
 • #33662

  Nieuwe site zou zich ook gaan focussen op de vrouwen maar altijd fijn als er geen groot nieuws is dat er een plek is om er over te praten.

  En dat kan dus hier.

  #33664

  @ Petoi:

  er is ons inderdaad berichtgeving over vrouwenwielrennen beloofd, maar daar is op de nieuwe site nog niets van te merken.

  #33667
  Quote:
  er is ons inderdaad berichtgeving over vrouwenwielrennen beloofd, maar daar is op de nieuwe site nog niets van te merken.

  Klopt, daar werken we nog aan. Er spelen een heleboel dingen tegelijk op dit moment, maar het vrouwenwielrennen zullen we niet vergeten.

  #33670

  De huidige berichten komen denk ik nog van de oude site.

  Morgen ook de Omloop voor vrouwen (winnaar Armitstead) kijken of ze dan een berichtje maken.

  #33671

  @ elbosco:

  ok, duidelijk, je kan ook niet alles tegelijk doen. :)

  #65502
  #65507

  @Poeksel, pffoe, zucht, daar mogen ze de rotte appels ook wel is aan gaan pakken, vrees enkel dat het een lange weg te gaan zal zijn, omerta, schaamte, bewijs, etc etc …. maar toch, de uci moet er mee aan de slag

  #74128

  Nog een treurig verhaal: Lucy Martin krijgt geen salaris en de UCI doet er niets aan.

  http://matrixprocycling.cc/2015/05/22/lucy-martin-the-road-far-from-rio/

  #74131

  oOud verhaal, Mexicanen uit dat team zijn als huisslaaf in Italie gebruikt tegen enige regels voor de menselijkheid in maar dat haalt de media niet, Als een oud Brits olympiër haar mond open trekt dan staan ze in de rij om schande te spreken.

  #80942
  #80949

  tijdrijden ;)

  #106688

  De minder leuke reden waarom Marijn de Vries stopt met professioneel wielrennen:
  http://marijndevries.nl/mijn-kerstwens-een-nieuwe-heup/

  #146106

  Internationale vrouwendag (feest!!), een goede dag om ons af te vragen waarom de aandacht voor vrouwenwielrennen nog altijd minder is dan mannenwielrennen.

  Voor mijn opleiding doe ik een klein onderzoekje naar mogelijke oplossingen hiervoor en het zou mij enorm helpen als jullie deze ultrakorte enquête zouden invullen. http://www.thesistools.com/web/?id=488418

  Alvast bedankt,
  Hidde

  #146274

  Ingevuld maar even eerlijk Hidde hoeveel weet je zelf van het vrouwenwielrennen? Gezien die laatste vraag die nogal raar is gezien het vrouwenwielrennen (meestal al kortere wedstrijden en kleinere pelotons).

  Verdere opmerking. Verplichtingen zou ik een slecht idee vinden aangezien ik denk dat dan de eigen identiteit van het vrouwenwielrennen verloren gaat en het het een beetje het voorprogramma van de mannenkoers wordt. Daarnaast speel met een verplichting ook in de kaart dat alle resources van het vrouwen naar de mannen gaat als er bij de mannen iets mis gaat.

  #146442

  Dag Petoi,
  Bedankt voor het invullen en je reactie. Ik weet dat het vrouwenpeloton al kleiner is dan het mannenpeloton, maar er is binnen het vrouwenwielrennen ook nog best een niveauverschil. Bij de vrouwen zijn minder rensters die voor de overwinningen strijden. Hierom zou het peloton dus nog kleiner kunnen. (en de mindere dames hun eigen wedstrijden laten rijden bijvoorbeeld.)

  Over de lengte van de koersen: ook die zijn al korter dan bij de mannen, maar de meeste wedstrijden zijn (volgens mij) wel meer dan 120 kilometer, waar ze dus toch zeker meer dan drie uur op de fiets zitten. Dus ook hier is ruimte om nog meer in te korten.

  Maar als je vindt dat het vrouwenwielrennen niet nog meer moet inschikken, is dat natuurlijk ook helemaal goed.

  #146454

  Fout! Het is juist andersom etappes mogen juist niet te lang zijn!
  Denk maar dat niemand er binnen het vrouwenwielrennen op zit te wachtten om etappes in te korten. Rensters klagen dat ze niet serieus worden genomen en de afstand best wel aan kunnen en de optie voor etappewedstrijden om van regio naar regio te trekken worden zo nog kleiner.

  Het kleiner maken van het peloton helpt niet want de betere profs rijden in maart al maar 1 wedstrijd per week wat al zeer weinig is. Er zouden meer wedstrijden moeten komen om het niveau gelijk te kunnen trekken. Het is overigens een rare reden want de TdF zijn er ook maar een paar die kunnen winnen. De rest is ook maar knecht dan staan die knechten toch ook niet aan de kant?

  #159566

  Cooke en Pendleton over seksisme in het wielrennen.

  Ik ben echter bang dat er voorlopig weinig gaat veranderen.

  #160450

  Kennaugh op Twitter: “Geld naar vrouwenwielrennen? Niemand kijkt ernaar.”

  Kennaugh heeft inmiddels zijn Tweets verwijderd en excuses aangeboden, maar een jonge wielrenster heeft ze nog op haar blog staan, inclusief haar mening:

  https://islathecyclist.wordpress.com/2016/04/28/more-people-than-you-may-think-support-womens-cycling/

  Emma Pooley reageerde als volgt:
  https://twitter.com/PooleyEmma/status/725766248261423104

  #160451

  Ook tweette hij: Emma Pooley get over it!

  #160452

  Tsja persoonlijk vind ik vrouwensport gewoon wat minder leuk om te volgen vaak. Schijnbaar hebben meer mensen dat, en dus vind ik eigenlijk ook dat het niet nodig is dat vrouwen gelijk betaald worden aan mannen in de sport.

  Op het moment dat vrouwenwielrennen net zo populair is als mannen wielrennen zou dat natuurlijk wel het geval moeten zijn, maar nu niet. Kennaugh zei het dan wel heel ongenuanceerd.

  #160460

  @Noud89 dat is een kip en het ei verhaal. Vrouwenwielrennen zou misschien populairder zijn als er meer werd uitgezonden en er grotere koersen werden georganiseerd.

  #160463

  @Rahimns, mwah kijk naar de populariteit van dit topic..

  #160464

  Aha je hebt het al meteen in het Nederlands vertaald Poeksel, in het Engels zal er dus zoiets gestaan hebben: “Money for women’s cycling? Nobody is watching it. “

  #160466
  #160467

  @rahimns
  Je kan zoiets onmogelijk forceren, echt gelijkheid willen ze helemaal niet.. Dan zouden ze hun best moeten doen een plekje tussen de mannen te bemachtigen en dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk.

  Het vrouwenwielrennen zal eerst gewoon rustig verder moeten proffesionaliseren en dan is de tijd vanzelf wel een keer rijp.. Of niet..

  Maar denk dat iedereen het ze wel gunt maar zelf ondertussen toch liever naar de mannen kijken, en laten we wel wezen, veel tijd heeft een liefhebber niet over om naast de mannen nog naar heet vrouwenwielrennen te kijken.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 38)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws