Virtuele fietstrainers en games

|
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • #116949

  De winter staat weer voor de deur en het wordt minder aantrekkelijk om een middagje buiten te gaan fietsen. De laatste jaren zijn er natuurlijk mooie oplossingen hiervoor gevonden met fietstrainers. Het leek mij leuk om een topic te openen over fietstrainers en verschillende ervaringen van mensen over fietstrainers.
  Ook zijn deze trainers te gebruiken in combinatie met virtuele games als Zwift. Tom Dumoulin heeft deze game zelfs gebruikt om in vorm te geraken voor de Vuelta klik.

  Zelf twijfel ik nog om een interactieve of een basic trainer aan te schaffen. Ik hoor graag jullie ervaringen!

  #116953

  De GoZwift is een veelgebruikt programma onder de profs. Ook oa Robert Gesink en Laurens maken hier gebruik van. Zelf heb ik geen ervaringen met dit, maar ik kan me voorstellen dat het erg leuk is om virtueel met de profs mee te kunnen fietsen.

  #116958

  Regelmatig heb ik overwogen om, net als mijn zwager, een Tacx aan te schaffen maar heb er geen plaats voor en zo dwing ik mijzelf ook op miezerige dagen op de fiets naar buiten te gaan, met het idee dat dat mijn hardheid ten goede komt. Over de technische aspecten tussen de verschillende modellen kan ik weinig zeggen, daar weet ik te weinig van af.
  Ik weet niet hoe het ruikt in huize Dumoulin maar bedenk (of misschien weet je dat al) dat je zo’n ding in een goed geventileerde ruimte moet neerzetten want je zweet je eigen het schompes al na 10 minuten en krijg die zweetlucht maar eens weg in je slaapkamer, logeerkamer of huiskamer. Aan te raden is om je frame zoveel mogelijk te beschermen tegen neerdruppelend zweet, daar zitten toch allerlei stoffen in die schadelijk zijn voor het materiaal.

  #117073

  @jacco van Stierop, ik heb zo’n tackx (welliswaar nog het oude model die je niet op je pc kan aansluiten,…;) ik ondervind hiermee twee problemen, inderdaad je moet een handdoek (of een bijbehorende beschermer leggen op je frame), want ik reed eerst in de garage (geen verlichting= niet ’s avonds trainen), in de woonkamer ging ook niet wegens te heet. Daarnaast maakt het ook een redelijke herrie, en moet je andere banden op je wielen leggen, omdat de wrijving niet goed is voor je binnenband. Ik heb het meermaals voorgehad dat mijn band ontplofte omdat ik een sprintje aan het trekken was op de tackx.
  Maar voor de rest een topinvestering. :p

  #117086

  Om te kunnen rijden met Zwift moet je een ANT+ vermogensmeter op je fiets hebben en een hometrainer. Dan werkt het al. Een ergometer met ANT+ werkt overigens ook, zoals bijvoorbeeld de Wahoo Kickr.

  Thuis trainen is vooral saai. Ja, ook met Zwift. Ik heb Zwift eventjes gebruikt maar ben er al een beetje op uitgekeken. Nu probeer ik VirtualTrainer waar ik mijn eigen fietstochten (ik neem alles op met een Contour Actioncam) na kan fietsen. Dat is wel leuk, bovendien zijn de snelheden dankzij de vermogensmeter goed vergelijkbaar. Verder veel intervaltrainingen waar ik Sufferfest voor gebruik, die werken overigens ook prima met virtualtrainer/trainerroad. De weerstand wordt dan automatisch aangepast op basis van wat de video doet.

  Maar… nothing beats the real thing. Als het droog is en het vriest niet, ga ik toch liever naar buiten. Dat is persoonlijk. Zo’n stilstaand ding vind ik toch vrij saai, anderhalf uur is wel de max voor mij.

  Overigens heb ik kinderen die ’s avonds neigen te slapen. Daarom heb ik geen Tacx of Kickr maar een ergoracer van Kettler. Kan ook al die dingen als hierboven maar is muisstil. Ik fiets op zolder vlak boven de kids en ze zijn er nog nooit wakker van geworden. Bovendien is het niet zo erg als het op zolder naar zweet ruikt ;-).

  #117403

  Deo

  Heb zelf een Tacx Galaxia. ben ik serieuzer op bezig als op een ‘normale’ tacx. Nu moet ik op blijven letten wil ik er niet af vallen.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.