Verkiezingen

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 270)
 • #52452

  Woensdag 18 maart a.s. Provinciale Staten verkiezingen en voor de waterschappen of hoogheemraadschappen. Gaat u ook stemmen?

  #52512

  Uiteraard, het feest van de democratie laat ik niet aan me voorbij gaan!
  Dankzij de lijstverbinding Gl, PvdA, Sp ben ik helaas wel gedwongen PvdD te stemmen, omdat mijn stem dus mooi niet naar onze gezellige Emiel mag gaan. Verder vrees ik voor een rampzalige uitslag voor links, maar ach, de VVD gaat gelukkig ook ten onder

  #52514

  Ik zou m.b.t. de VVD niet teveel vertrouwen hebben in het electoraat, Don Hamstre. En met een nickname als jij hebt, kun je eigenlijk niet anders toch? ;)

  #52554

  Hahaha, mijn maffiavriendjes bij de vvd maken de laatste tijd iets te veel problemen ;)

  #53384

  Een peiling van 12 maart http://www.ipsos-nederland.nl/ipsos-politieke-barometer/barometer-van-deze-week toont de PVV als de grootste partij. Zelf ben ik nog zwevend, maar de PVV overweeg ik niet.

  #53429

  Voor de waterschappen ga ik blanco stemmen. Ik snap dat het een historisch belangrijke bestuurslaag was die bij Nederland paste maar niemand is het gelukt om mij uit te leggen wat het verschil is tussen een PVDA’er of een Christen Unie politicus bij de waterschappen. Ik neem aan dat ze allebei zorgen voor schoon drinkwater en droge voeten.

  Voor de Staten twijfel ik nog, ik ben erg teleurgesteld dat de PVDA met de VVD is gaan regeren.

  #53433

  Ik ga ook stemmen morgen, voor de waterschappen blanco, voor de Provincie twijfel ik nog of het blanco wordt. Als ik op een partij ga stemmen is dat vanwege provinciale aangelegenheden, niet vanwege landelijke thema’s.

  #53468

  Waterschapsverkiezingen ga ik voor CDA. Vier jaar geleden? (of al weer langer) blanco gestemd, nu maar op een partij. Keuze voor CDA is op gevoel (en bevestiging kieskompas), daar ik denk dat zij in deze regio (Achterhoek) het beste voor hebben. Al vraag ik me de nut van de Waterschapsverkiezingen sterk af.

  Provinciaal zal ik op een landelijke partij stemmen, gezien de (te grote) macht van de eerste kamer. Gelderland zit nog op een grote hoop (Nuon) geld, maar niet echt het idee dat ook maar één van de partijen daar een zinvolle invulling aan weet te geven, dus dan maar een stem met het oog op de eerste kamer. Geen CDA, geen PVV en de (meeste) linkse partijen vallen ook af. Blijven er nog twee serieuze opties over…

  #53469
  Quote:
  Gelderland zit nog op een grote hoop (Nuon) geld, maar niet echt het idee dat ook maar één van de partijen daar een zinvolle invulling aan weet te geven

  ik gok op de start van de Tour de komende jaren ergens in Gelderland.

  #53473

  Wel grappig je hoort nooit iemand zeggen dat ze pvv stemmen en toch halen ze een hoop zetels.

  Zelf ben ik er nog niet uit. VVD, PVV, PVDA vallen sowieso al af. Christelijke partijen ook want je kunt niet met de hand op de Bijbel politieke beslissingen nemen in mijn ogen. Dat staat geheel los van elkaar.

  Ach misschien ga ik toch maar helemaal niet. Al las ik dat de D66 meer topsport evenementen naar de provincie wil halen.

  #53476

  ik vind het ook maar lastig. en net zoals Gerdemann ga ik dan afstrepen waar ik in ieder geval niet op wil stemmen, en dan kom ik vanzelf ergens uit. in ieder geval geen PVV, VVD en Christelijke partijen. CDA lijkt me ook niet waarschijnlijk de rest van de partijen heb ik ergens ook wel iets tegen, maar ik ga mijn stem niet in rook opgaan omdat ik de perfecte partij zoals altijd maar niet kan vinden. ;)

  #53477
  Quote van Verweggistan:
  Als ik op een partij ga stemmen is dat vanwege provinciale aangelegenheden, niet vanwege landelijke thema’s.

  Je zou inderdaad bijna vergeten dat het om de Provinciale Staten gaat. Ik heb het woord ‘provincie’ nog nauwelijks gehoord in de politieke debatten, het gaat eigenlijk alleen maar over jihadgangers en andere aangeprate terreurdreiging. Dit alles om het interessant te maken voor de kijker, want als ene Gerrit, Peter, Truus en Cor een debat zouden voeren over de relevante provinciale problemen in de provincie Flevoland, kun je er je klokje op gelijk zetten dat niemand gaat kijken. Dus dan maar weer het toneelstukje tussen Pechtold en Wilders.
  Ik stem daarom ook vooral op basis van provinciale standpunten, met een klein oogje op de Eerste Kamer. Gek genoeg kom ik volgens de stemwijzer bij Jezus Leeft uit, maar die gaat het sowieso niet worden. :)

  Wat de waterschapsverkiezingen betreft weet ik eigenlijk maar bar weinig wat het inhoudt. Het drolly-21-filmpje was desalniettemin erg ehm… fascinerend.

  #53478

  Je stemt natuurlijk indirect ook landelijk omdat vanuit de provinciale staten uiteindelijk de eerste kamer benoemd wordt

  #53639

  Ik kreeg bij het stemmen vandaag twee stembiljetten voor de Provinciale Staten overhandigd, stemfraude was nog nooit zo makkelijk. Maar geen zorgen, deze eerlijke burger heeft de mensen bij het stembureau op de fout gewezen en één van de stembiljetten terug gegeven :)

  Quote:
  Wel grappig je hoort nooit iemand zeggen dat ze pvv stemmen en toch halen ze een hoop zetels.

  Ik verwacht hier op dit forum niet veel PVV stemmers, een wielerwedstrijd duurt veel te lang voor de gemiddelde PVVer ;)

  #53647

  Lol @ het verband tussen de lengte van een wielrenwedstrijd en politieke voorkeur.


  @kirsipuu
  : voor politieke keuzes zijn er niet te maken binnen een waterschap inderdaad. Belangrijkste keuzes hierin zijn hoeveel aandacht er moet zijn voor milieu en verder is het mij ook niet duidelijk. Gelukkig is dat voor mij een belangrijk thema wat de keuze een stuk eenvoudiger maakt

  #53654
  Quote:
  Lol @ het verband tussen de lengte van een wielrenwedstrijd en politieke voorkeur.

  Ik heb niet zo’n hoge pet op van de concentratiespanne van de gemiddelde PVVer. Alles moet vooral minder minder minder ingewikkeld zijn. Er zijn twee oorzaken voor alle problemen in de wereld: de islam en de EU.

  #53657

  De Linkse kerk/de elite/hunnie daar in Den Haag zijn toch ook oorzaken?

  Mij kwamen de waterschapsverkiezingen wel goed uit. Ik heb sympathie voor de Partij voor de Dieren, maar hun senator (Nico Koffeman) is een onsympathieke ruziemaker, dus provinciaal wil ik niet op ze stemmen. Maar bij de waterschapsverkiezingen hebben ze mijn stem gekregen.

  #53662

  Gestemd.

  #53665

  Ik vind het gewoon van de meeste partijen kiezersbedrog dat ze aan de waterschapverkiezingen meedoen onder de naam van een grote politieke partij. Wat heeft PvdA of VVD met water te maken? Krijgen de armen meer water van de PvdA ofzo? Veel beslissingen en vraagstukken hebben niks met gewone politiek te maken, maar ze hopen gewoon dat er genoeg mensen zijn die denken “oh PvdA/VVD stem ik altijd dus ook maar voor het waterschap”. Het is gewoon misbruik maken. Partij voor de Dieren snap ik als enige nog, daar weet je direct dat natuur vaak de voorkeur krijgt boven economie en dat is wel degelijk een belangrijk issue bij beslissingen van waterschappen.

  #53681

  Zo, ook gestemd. Als de rij bij het stembureau iets zegt over de opkomst van de dag op dit stembureau dan zit daar wel goed. Ik moest denken aan de rij die op het journaal was toen de mcdonalds zijn eerste vestiging opende in moskou. Ik kan me niet herinneren ooit in een langere rij gestaan te hebben om te mogen stemmen.

  #53683

  Uiteraard D66 gestemd

  #53696

  Ik heb ook heel even over D66 nagedacht maar toen ik las dat ze de ww willen terugbrengen naar maximaal 1 jaar was ik daar snel weer van genezen. Stel je voor dat je als 55+er wordt ontslagen, je hebt een koophuis, kinderen, een partner met een baan maar die niet genoeg verdient om van dat salaris in je huis te blijven wonen. .. Dan zijn 12 maanden zo voorbij.

  #53697

  Voor het eerst sinds 1973 heb ik anders gestemd bij alle verkiezingen (muv de Gemeentelijke).
  Met spijt maar gezien het belang in de 1e Kamer neem ik aan dat dit eenmalig vreemdgaan mij vergeven wordt.
  Zal vermoedelijk niet zo lang meer duren voor ik wel weer op mijn partij mag stemmen ;)

  #53700

  Tja de D66, partij van de dolk in je rug. Snap nooit dat die partij zo populair is onder de medestudenten. Als ik ze vertel dat D66 heeft ingestemd met afschaffing van de stufi kijken ze je aan of ze vuur zien branden.

  #53701

  Ik kom uit een CDA-nest en heb dus ook CDA gestemd. Verder naar rechts is voor mij geen optie. VVD is voor mij ‘ikke, ikke de rest kan stikke’, en PVV heeft discutabele (ik zal het netjes houden) programmapunten. Links is ook geen optie. Als ik zie wat linkse extremisten vandaag in Frankfurt hebben uitgericht, dan zitten daar ook behoorlijk wat engerds tussen en daarnaast moet er ook weer niet te veel gepamperd worden. Dus SP, Groen Links en PvdA vallen ook af. Partijen die politiek bedrijven met het geloof hoog in de vaandel zijn bij mij sowieso kansloos. Ik maak me best zorgen over de toestand van de aarde, het milieu en de natuur, maar Partij voor de Dieren, nee dat nou ook weer niet, ik vind de kippenboutjes en de speklappen veel te lekker. Dan zou D66 nog kunnen. Maar, hoewel ik vind dat Pechtold een van de weinigen is die Wilders fatsoenlijk op zijn nummer kan/ durft te zetten, vind ik hem ook wel weer een ‘gemaakt’ mannetje. Blijft dus alleen CDA nog over. En dat zal de komende jaren ook wel zo blijven denk ik.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 270)

Het onderwerp ‘Verkiezingen’ is gesloten voor nieuwe reacties.

Headlines