Transfers/Teams Vrouwen 2021

|
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • #629450

  Een overzicht om te bekijken hoe de vrouwenploegen reeds ontwikkeld zijn voor 2021. Aantal renners per teams, transfers, geruchten,…Alles komt hier aan bod. Indien ik vermeld dat een selectie reeds klaar is voor 2021 dan kan je deze altijd vinden op ProcyclingStats. Ook transfers kan je altijd vinden op PCS. Een transfers naar een lokale ploeg of indien iemand stopt zal ik het hier extra bij vermelden.

  #629452

  Beginnen doen we met de ploegen in de Women World Tour. Volgend jaar hebben we 9 WTW ploegen, wat er eentje meer is dan vorig jaar.

  Alé BTC Ljubljana: Reeds 4 inkomende en 2 uitgaande transfers. De selectie voor 2021 moet nog bevestigd worden. Bastianelli, Guderzo, Bujak, Maneephan, Garcia, Chursina, Pintar, Trevisi, Boogaard en Bravec hebben nog geen ploeg voor 2021. Ik verwacht dat ze allen blijven behalve Maneephan en Chursina misschien ook niet.

  Canyon-SRAM: Reeds 1 inkomende en 3 uitgaande transfers. 25/11 vindt de finale van de Zwift Academy plaats, de winnaar krijgt een contract bij het team. Ze zullen dan ook spoedig de selectie voor 2021 bekendmaken. Amialiusik, Ferrand-Prévot, Cromwell, Klein, Alice Barnes, Hannah Barnes, Ryan, Shapira, Harris, Gafinovitz, Pratt en Ludwig hebben officieel nog geen ploeg voor 2021. PFP weet ik niet of die nog in de wegploeg zal ingeschreven zijn in 2021, de rest verwacht ik dat zal verlengen.

  Liv-Racing: 2 inkomende en 5 uitgaande transfers gedaan. Selectie is rond voor 2021, transformatie van 14 naar 10 rijders. Aurela Nerlo keert terug naar een nationale Poolse ploeg, ze reed geen enkele wedstrijd voor CCC en Agnieszka Skalniak zou ook terugkeren naar een nationaal ploegje in Polen.

  FDJ: 1 inkomende transfer en 1 iemand die stopt (Shara Gilborne/March). Voor de rest blijft de ploeg gelijk, ze blijven dus op 13 rensters en niemand zoekt nog een contract.

  Mitchelton: 4 inkomende transfers, 1 iemand vertrekt en 1 iemand stopt (Gracie Elvin) Ploeg bestaat in 2021 uit 13 rensters, dit jaar hadden ze er 11. Iedereen heeft een ploeg.

  Movistar: 4 inkomende transfers, nog niemand heeft de ploeg verlaten. De selectie van 14 rijders is rond voor 2021, dit jaar hadden ze 11 rijders onder contract. Eider Merino zoekt nog een ploeg. Sopela zou een inspanning willen doen om haar aan te trekken.

  Sunweb: 1 inkomende transfers en 3 vertrekkers. Selectie is rond en gaat van 14 naar 12 rensters. Niemand zoekt nog een ploeg.

  Trek-Segafredo: 3 aangetrokken en 3 vertrekkers. Selectie is rond en gaat van 15 naar 14 rijders. Abi Van Twisk zit officieel nog zonder contract, maar zet het wielrennen even op een break omdat ze gaat bevallen.

  SD Worx: 7 inkomende transfers, 3 uitgaande en 1 iemand die stopt (Katie Hall). Selectie is rond voor 2021 en gaat van 12 naar 14. Skylar Schneider keert terug naar de USA op nationaal niveau.

  Dus enkel Alé en Canyon moeten hun selectie nog bekendmaken, maar vermoedelijk is Merino de enige van het huidige WTW peloton officieel zonder ploeg in 2021. Morgen de bekende uci ploegen eens bekijken.
  Update 24/11

  #629546

  Vandaag een overzichtje over de bekendere uci ploegen, niet afkomstig uit Italië/Spanje/BeNeLux.

  Astana Women: Het team gaat door in 2021, verder nog geen info. Niemand is reeds vertrokken, niemand is reeds aangetrokken.

  Cératizit-WNT: De selectie voor 2021 is rond. Team blijft bij 14 rijders, 3 renners vertrokken en 3 nieuwe rijders.

  Drops: Britse ploeg met enkele goede rensters die niet meer heeft gereden na de lockdown. Alle contracten zijn verlengd en 2 inkomende transfers, 13 rensters voor 2021.

  Equipe Paule Ka: Ploeg met sterke rensters die stopt. Ze hadden 12 rensters onder contract, 7 hebben al een nieuwe ploeg gevonden en Kathrin Stirnemann stopt. Clara Koppenburg, Maria Sperotto, Mikayla Harvey en Elise Chabbey zoeken officieel nog een ploeg. Chabbey zei enkele weken geleden al dat ze een ploeg had en het binnenkort zou bekendmaken, dit zou gaan om Canyon-SRAM. Sperotto zal vermoedelijk bij een Italiaans team terecht kunnen. Harvey werd vijfde in de Giro, geruchten zijn Canyon en Mitchelton. Koppenburg niets over te vinden.

  Hitec Products: 6 inkomende transfers, 2 vertrekken en 4 rensters stoppen. Team is rond, ze gaan van 13 naar 12 rensters. Ingrid Lorvik zoekt nog een ploeg.

  Lotto Soudal:Van 14 naar 10 rensters, team is klaar. 4 inkomende transfers, 4 die vertrekken en Annelies Dom stopt. Nguyen en Dami Christmas zoeken nog een ploeg. Cameron Vandenbroucke ook nog officieel, maar die was al gestopt dacht ik.

  Rally Cycling: 1 transfer aangekondigd en 2 vertrekkers. Moeten team voor 2021 nog openbaren.

  Arkéa: 3 inkomende transfers, nog niemand vertrokken. Team is rond en blijft bij 11 rensters. Fatima El Hayani en Coralie Houdin zoeken nog een ploeg. Anais Morichon (rijdend in het veld en een maand levend in Tsjechië op dit moment) keert terug naar een nationale Franse ploeg.

  Tibco-SVB: 13 rensters onder contract voor 202, 6 sterke inkomende transfers gedaan. 1 iemand reeds vertrokken en Shannon Malseed is gestopt. Kendell Ryan, Sharlotte Lucas, Nicolle Bruderer en Jenelle Crooks zoeken nog een ploeg voor 2021. Ryan rijdt vooral op de piste en gaat waarschijnlijk naar een nationaal team. Over de andere 3 niet veel gevonden, Crooks wou wel terug studeren.

  WCC team: Team opgericht door de uci als doel om dames van op de hele wereld de kans te geven om professioneel aan wielrennen te doen, o.a. Teniel Campbell kwam hierdoor in het peloton terecht. Nog geen info of dit project wordt verdergezet in 2021.

  Morgen de Italiaanse ploegen bekijken
  Update 25/11

  #629773

  De Italiaanse ploegen zijn traditioneel laat met informatie:

  Bepink: Team met enkele behoorlijke rensters en reeds een mooie reputatie in het peloton. Nog geen informatie voor 2021, nog niemand vertrokken of aangenomen.

  Valcar: Reeds 4 jaar in het peloton en samen met dezelfde rennerskern opgebouwd tot een van de betere uci teams. Nog geen informatie voor 2021, 2 rensters hebben het team reeds verlaten voor de WTW.

  Top Girls Fassa-Bortolo: Al sinds 2005 in het vrouwenpeloton. De laatste jaren ontwikkeld tot een opleidingsteam. Een ploeg van 10 rensters zal het nieuwe seizoen aanvatten. Ze deden twee inkomende en twee uitgaande transfers. Elena Leonardi (niet gereden in 2020) zoekt nog een ploeg.

  Servetto – Piumate: één van de kleinere Italiaanse ploegen. Nog niets over bekend.

  Eurotarget – Bianchi: Ook een iets kleinere ploeg. Ook nog niets over bekend.

  Morgen de Spaanse ploegen bekijken
  Update 26/11

  #629917

  Ook de Spaanse ploegen geven nooit vlug veel informatie.

  Bizkaia-Durango: Hebben al enkele contractverlengingen gepubliceerd, maar nog geen nieuws over de volledige selectie.

  Eneicat-RBH: Een kleiner ploegje met ook altijd enkele exoten in de selectie, hebben dit jaar geen Giro, Vuelta of La Course gereden. Een selectie van 15 rensters staat wel al op punt voor 2021. Nog 5 rensters van de huidige ploeg zonder contract.

  Massi-Tactic: Ploeg de geleidelijk probeert de groeien, hebben al 12 rensters onder contract voor 2021. Ook hier hebben 5 rensters van de huidige ploeg nog geen contract voor 2021.

  Sopela: Opleidingsteam van Spaanse talenten. Al 5 rensters onder contract voor 2021.

  Casa Dorada: Was nieuw dit jaar met toch wat ambitie. In het begin wat administratieve en financiële problemen, uiteindelijk is dat toch goedgekomen. Over 2021 nog geen nieuws.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.