Training, toertochten en wedstrijden

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 274)
 • #35392

  Alles over trainingen, toertochten en wedstrijden kun je hier kwijt. Van verhaaltjes over fietsritjes tot aan ingewikkelde vragen over hoe je je ’s winters voorbereid voor het wedstrijdseizoen.
  Je trainingskilometers kun je hier bijhouden.

  Oude berichten van dit topic kun je hier vinden.

  Veel plezier :)

  #35393

  Laatste bericht van dit topic op de oude site:

  Geplaatst door fvtende op donderdag 26 februari 2015 om 18:47
  Nijmegen heeft een grote universiteit. Zo’n sportcafé is denk ik echt wel wat meer dan een kantine hoor.

  Even kijkend naar Groningen. Daar zit een sportcafé en dat is echt wel flink wat meer dan een kantine. Vraag is meer of er geen voetbalteams zitten die net hun wedstrijd hebben gespeeld die uiteindelijk toch wel, soort van, de baas zullen zijn over wat er gekeken word. Geen idee of er zaterdagmiddag ook gevoetbald wordt in bv de Premier League ofzo.

  #35403

  Ik zal van het weekend eens wat proberen met een scriptje om het oude topic hier integraal over te nemen.

  #35405
  #35407

  Welcome back

  #35410

  Een topic uit de tijd dat Strava nog niet bestond en je posts als deze moest plaatsen:

  Quote:
  Echt weer zo’n typische training dat alles nét niet goed zit. Eten slecht gevallen, beetje last van de knie, broek die niet goed zit, ketting die soms overslaat etc.
  De bedoeling was 3x1minuut op omslagpunt.
  Heb het 2x gedaan, de laatste keer kreeg ik mn hartslag niet hoger zonder m’n knie verrot te fietsen. (buitenblad heuvelop)
  Daarna nog even een klein uur D1 gedaan.

  Gegevens:
  Duur: 1:21:14
  Afstand: 37.9 km
  Gemiddelde snelheid: 28.3 km/u
  Maximale snelheid: 67.4 km/u
  Energieverbruik 871 kcal
  Gemiddelde hartslag 145 hsm
  Maximale hartslag 188 hsm

  #35414

  “Bij Nijmegen moesten we een 80km weg oversteken en sprong Herman met nog iemand net voor de auto;s naar de overkant. Toen was het gat al zo groot dat we Herman pas weer bij de pauze terugzagen.”

  Geflikt worden in een toertocht door Herman, het kon anno 2011.

  #35442

  “Wie heeft dat ook wel eens? Dat je zo hard, diep of lekker rijd dat je gewoon kippenvel krijgt.” – Goed leven door Klimgeit (10 juli 2011)

  #35467

  “Vandaag vanwege tijdgebrek maar een rondje hardgelopen, maar helaas kreeg ik weer blaren. Ik ben ten einde raad en ben bang dat ik daar nooit vanaf ga komen”

  Ruben helemaal aan de grond (juni 2011). Gelukkig staat hij nu weer met beide benen in het leven!

  #35546

  “Het is de bedoeling dat ik met 53 kg de winter uit kom, en dat ik met 46-50 kg aan de start sta bij de Fietsvakantie!” – Gilbert Krekelberg, nog onwetend over zijn naderende groeispurt (november 2010)

  #35554

  En vooral waar blijven de quotes van zwiggelbig? ;)

  #35558

  ”schaken vroeger nog gedaan was best goed aardig wat bekers gewonnen en eindigde ook keer 3de van de club (jeugd) wel alleen wat ouderen boven bij maar toch van 50 mensen ofzo. Ik had wel veel talent maar vond het saai spelletje” (Januari 2011).

  Peter94 blijkt toch wel talent te hebben. Een carrièreswitch overwegen?

  #35563

  “Tja, wat moet ik nog toevoegen aan de verhalen? Eigenlijk niets…heb misschien weer te veel kopwerk gedaan, maar ja, dat vind ik ook gewoon lekker om te doen: het peloton op een lint trekken en mensen laten lossen”

  Spartacus met zijn eigen interpretatie van een gezellige zondagse toertocht. (Maart 2011)

  #35565

  Maar de vraag blijft trainen jullie nog steeds, of blijven jullie teren op quotes van jaren geleden, toen jullie nog afgetraind waren ;)

  #35570

  Jan

  mooi, even op niveau hier.
  Is de inschrijving van Veenendaal-Veenendaal al open?

  Kunnen we Elbosco weer eens ouderwets op de kant zetten.

  #35659

  @Kartje

  Ik ben gestopt op mijn hoogtepunt (winst v-v in 2013)…

  Of toch niet…

  https://app.strava.com/athletes/1020097?utm_source=top-nav

  #35671

  “Vier keer langs de Gulpenerberg, moest mezelf echt temmen. Pas toen het vanuit Partij omhoog liep terug naar Mechelen, ben ik in het wiel gesprongen bij vier oudjes die me passeerden. Niet heel praktisch met in één hand een abrikozenflap. Die dan in mijn mond en weer twee handen aan het stuur. Terug in het wiel werd het ademhalen wat lastig, dus maar laten lopen”

  Waarom xistnc toch moest lossen bij vier bejaarden, verklaart hij op geheel eigen en uiterst originele wijze. In wielertermen ook wel bekend als een ‘indekker’. En wat voor een! (anno april 2011)

  #35711

  Zijn er na 2013 nog Marmotten met enige kleur te melden?

  #35751

  “mevrouw zacht en ik hebben andere plannen in die tijd en ik heb enorme last van een springknie. Dat laatste is niet fiets-gerelateerd maar heeft wel als consequentie dat ik niet verwacht dat ik enigzins fatsoenlijk ga fietsen voor juni.”

  Niet iedereen blijkt een geboren sporter. Zacht (november 2010)

  #40559

  Gaan er nog WF-ers a la lnnrt, kwak, pantaniet, retrolex, etc mee ‘ontwaken’ vanuit Driebergen, komende zondagochtend?

  JW niet vermoedelijk, want die speelt de (sub-)topper tegen Deventer ;)

  #40889

  Beste medewielerliefhebbers,
  Ter overweging overweging voor diegenen die op 11 april 2015 de Parijs Roubaix Challenge gaan rijden.
  De Hel rijden is een mooi doel op zich en wellicht rijd je deze tocht dus zelfs voor meer
  Neem gerust zelf initiatief…
  Voor meer info, zie http://www.iktrilvoor.nl
  Hartelijke groet,
  Luc

  #43486

  Vandaag lekker ritje gehad in de zon! In Kleve, Berg en Dal, Groesbeek, Kranenburg, Arnhem, Nijmegen enz.

  ff wat gegevens:
  Tijd: 04:52:13
  Afstand: 101,4 km
  Gem. Snelheid: 20,8 km/h
  Temperatuur: 9,0°c gemiddeld
  max snelheid: 52,83 km/h
  leeftijd: 15 jaar (net 15)

  Is dit een beetje redelijk voor mijn leeftijd? En zijn er meer mensen die in de buurt van de bovengenoemde namen fietsen? Zo ja, heb je nog aanraders om te fietsen?

  #43677

  @Daan
  Vooral de afstand van 101,4km vind ik indrukwekkend, als je net 15 bent! Zeker als je al die best lastige klimmetjes in die omgeving hebt meegepakt. Dan maakt het eigenlijk niet uit hoelang je er over doet…

  Om je snelheid goed te kunnen inschatten, maakt het natuurlijk uit of je teller tijdens pauzes en verkeerslichten doorloopt, of je het alleen hebt gereden of met je vader, enzovoorts. Ik zie bijvoorbeeld op Strava dat je ook een rit van 60km aan 25km/u kunt rijden!

  En als je 5u lang genoten hebt van het fietsen en de zon, dan is het toch sowieso helemaal prima!

  #47452

  @xistnc
  Ik heb samen met een klasgenoot die ook 15 is gefietst. De klimmetjes hebben we meegepakt :). De teller loopt niet door tijdens verkeerslichten en pauzes. En ik heb zeker heerlijk gefietst!! Bedankt voor de complimentjes :)

  #48032

  Vandaag met Spartacus en vele honderden anderen de Ontwakingstocht van de Driebergse Toer Club gereden. We kozen voor de 135km, minus de aanloop van Driebergen naar Odijk. Daar sloten we vanaf onze aanrijroute meteen aan bij een groep die de Langbroekerdijk opdraaide.

  Met vooral tegenwind bleef de kruissnelheid in de polders tussen Houten en Wijk bij Duurstede beperkt tot de onderkant van 30km/u, mede veroorzaakt door veel draaien en keren op smalle weggetjes. Pas op de dijk naar Amerongen ging het tempo omhoog, resulterend in een serie heerlijke waaiers. Niet iedereen hield die techniek echter de hele dijk vol. Om te ontsnappen aan de chaos kozen we het wiel van twee roodhemden, toen die vlak voor de kasseistrook voorbij kwamen zeilen.

  Aan het eind van de dijk sloten we aan bij een volgende groep, maar door de splitsing van de verschillende afstanden nabij Kasteel Amerongen was daar al snel weinig meer van over. Op het ‘gemakje’ namen we het fietspad langs de provinciale weg richting Elst, voor een extra heuvellus ten opzichte van de 100km-route. Pas na de afslag richting Veenendaal kregen we aan de achterkant weer wat aansluiting, van wat later een heel peloton bleek te zijn.

  Toen ik diep ademhaalde om de Defensieweg op te draaien, bleek er een pijl rechtdoor te hangen. Huh? “Die doen we op de terugweg!”, hoorde ik van achteruit. Prima, ook wel eens leuk. In plaats daarvan ging het over Oude Veensegrindweg richting Rhenen, die ik volledig op kop voor mijn rekening nam aan 33-34 km/u. Voor de wedstrijdrijders onder u wellicht gesneden ontbijtkoek, maar voor deze mooiweerfietser toch best een prestatie…

  Op de Bergweg en de Cuneraweg koos ik even voor een wiel, al zit ik met 1m90 en 95kg nooit echt uit de wind. Pas bij het opdraaien van het fietspad van de Grebbeberg (voorheen Greppelberg) wilde ik weer naar voren, maar een bijdehante malloot wilde geen rechts houden onder het mom van een luidkeels “ja ja, de hele tijd in het wiel zitten en nu opeens demarreren!” Op de top kwam deze patriot nog even langs om buiten adem zijn excuses aan te bieden. Al goed, al goed – zeker na welverdiende koffie met appeltaart bij Restaurant Cunera.

  Ook de Koerheuvel deden we niet, terwijl ik daar voor het eerst best wel zin in had. In plaats daarvan ging het over de Nieuwe Veenendaalseweg naar de Autoweg, het traditionele voorspel voor de Defensieweg. Iemand die op de Autoweg uit ons wiel was weggesprongen, vormde aan het begin van de Defensieweg een prima mikpunt: erop en erover! Vervolgens ging het via de bekende klinkerweg in Elst terug richting Amerongen en daar via de ‘makkelijke’ kant de Amerongse Berg op.

  Bij Overberg begon een nieuw hoofdstuk uit het boek ‘Draaien en Keren voor gevorderden’. Meteen ook het stuk waar de energievoorraad van veel deelnemers overduidelijk op begon te raken. Gezichten trokken strak, gaten moesten worden dichtgereden en oversteken werd steeds gevaarlijker. Toch lukte het ons om het daggemiddelde nipt boven de 30km/u te houden en dat wilden we graag thuis brengen. Al is het altijd maar afwachten of dat uiteindelijk door Strava gehonoreerd wordt… Onderweg terug naar Driebergen wachtten weliswaar nog de Hoogstraat, de Ruiterberg en de Pyramide van Austerlitz op onze vermoeide benen, maar we slaagden in onze opzet. De kilometers terug naar huis waren eigenlijk de zwaarste van de dag, maar met 150 zonnige kilometers in de pocket mochten de beentjes voldaan de lucht in om vanaf de bank de proloog van Parijs-Nice te bekijken.

  Mijn statistieken: 150km | 438hm | 30,1km/u | 146bpm.

  Voor volgend weekend staan (bij goed weer) de Hatertse Vennentocht (zaterdag, vanuit Bennekom) en/of de Haagse Omloop Tom Schouten (zondag, vanuit Den Haag) op het programma. Wie durft?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 274)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws