Tour 2019: Volg hier Etappe 18 – Embrun-Valloire )208km)

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 52)
 • #488390

  Donderdag zijn we aanbeland bij de eerste aflevering in het allesbeslissende drieluik in de Alpen, waar de beslissing valt in de Tour de France van dit jaar. Met drie cols boven de 2.000 meter kan het op weg naar Valloire wel eens uitdraaien op een veldslag. Bespreek hier het verloop van de rit.

  Tour 2019: Voorbeschouwing bergetappe over de Galibier

  #488395

  Benieuwd of de favorieten vandaag al gaan rammelen, maar ik denk eerlijk gezegd van niet. Niemand wil vandaag zijn knechten over de kling jagen met de beslissende etappes van vrijdag en zaterdag in het verschiet. Hooguit wordt er een strak tempo gereden om te zien wie er doorheen zakt. Als Flip vandaag al overleeft, wat ik niet verwacht, sneuvelt hij vrijdag of zaterdag wel.
  En verder hoop ik op een levendig topic op deze plek, in plaats van die ellendige chat. Wie doet er mee?

  #488396

  Present.

  #488416

  Ja hiero

  #488418

  Ik hoop gewoon op een ouderwetse Sky Train met Sky bots. En dat die Flip eraf rijden op de izoard

  #488426

  Mogge mannen, goed dat jullie er ook zijn.
  Zo’n ‘train’ zou voor Kruijswijk ideaal zijn, lijkt mij. Die is niet zo van de felle tempowisselingen. Dat Flip er nu toch echt een keer af wordt gereden, ligt wel in de lijn der verwachting. Het moet een keer ophouden, toch?

  #488429

  De hamvraag voor vandaag lijkt me: durft er iemand op de Izoard al oorlog te maken. Dan kan het heel leuk worden.

  #488431

  Na de beelden en het besluit van gisteren hoopte ik dat de bowlingbal Thomas even de goot inkegelt. Maar dat zal wel onverstandig zijn.

  #488451

  Groep leek weg te kunnen komen, maar het peloton wordt op lint getrokken. Ontstaat de kopgroep pas op de eerste berg?
  edit: Ik zag niet zo snel Treks vooraan en die rijden misschien voor het ploegenklassement nu.

  #488452

  Wat zou nu de beste tactiek van Kruijswijk zijn? Misschien wel vandaag en morgen bij Thomas blijven, die nu een stukje voor Kruijswijk in het klassement staat. Thomas heeft meestal Poels bij zich om te controleren. Pinot met Bernal zou wel een bedreiging kunnen vormen, dat Thomas naar Kruijswijk kijkt, als Bernal gaat. Maar Thomas is de echte kopman en Ineos durft misschien niet Bernal tegen Pinot te laten rijden om Tourwinst.
  En dan op zaterdag slotklim hard maken met Bennett en De Plus en demarrage Kruijswijk met 5km te gaan.
  (Uiteraard kunnen de plannen na elke col veranderen.)

  #488458

  Het probleem met wachten tot zaterdag is dat je misschien een kans(dag) laat liggen waarop een concurrent een slechte dag heeft. Als je op de Tourmalet iets eerder oorlog maakt had je misschien al een minuut daar op Thomas gepakt. Als Kruijswijk goede benen heeft zou ik altijd iets proberen vandaag. Hopelijk gaat Landa op de Izoard en durft Kruijswijk mee te gaan. Beetje ballen tonen, over het algemeen verwerkt Kruijswijk zo’n inspanning prima.

  #488464

  Dit lijkt op een coup van Movistar om te proberen Quintana terug in de top van het klassement te krijgen. Ineos moet op enig moment aan de bak, terwijl Landa meelift. Mooie actie!

  #488466

  Ik ben ervan overtuigd dat tot zaterdag wachten te laat is voor Tourwinst voor Kruijswijk, voor podium misschien een ander verhaal. Moet ie wel de benen hebben om eerder gas te geven natuurlijk.

  #488474

  Mee eens. Je kunt er geluk mee hebben, namelijk als je concurrenten om de beurt een slechte dag hebben en jij zelf op niveau blijft. Maar het risico van wachten is erg groot: je moet dan bij je laatste kans maar net beter zijn dan de anderen.

  #488476

  M.b.t die 2 uitsluitingen. Het aller eeste dat ik dacht ok dit is typische een Frans zet om Thibaut Pinot en Julian Alaphillipe in een gustige positie te zetten. Zeer onsportief en typische Frans die a jaren niks kunnen verkroppen oa mbt Sky vele overwinningen. Simpel doogestoken kaart. gekke is ik hoor niemand hierover en al helemaaaal niet op tv. Hoe correct moetje nog zijn.

  #488478

  Het maakt niet zoveel uit wat zin heeft, enkel wat er mogelijk is met de kwaliteiten van Kruijswijk. En daar kan elk resultaat uit voortvloeien.

  #488480

  Ook nog even een paar minuten voord start kruiswijk een bloedtest laten afnemen.

  #488482

  Ja maar dit zijn zeer belangrijke rennes die oa kruiswijk goed kunnen ondersteunen. Alle beetjes helpen om dit te ondermijnen.

  #488483

  Inmiddels zijn het nog maar een paar minuten. Was het eigenlijk niet in de neutralisatie?

  #488490

  Movistar met een poets om Landa op het podium te krijgen?

  #488495

  Bennet gevallen , langs de dokter geweest en weer terug.

  #488500

  Las op volgchat dat het onverantwoord was om Bennett terug op de fiets te zetten.

  #488507

  Ala voorlopig nog in een zetel, wanneer gaat Landa?

  #488508

  Daar zijn de mannen van Movistar, hulde aan Unzue.

  #488509

  Daar zijn de Movi’s . Alle verloven ingetrokken.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 52)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines