Toekomst van het wielrennen

|
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • #185795

  Het wielrennen is flink aan het veranderen en de verwachting is dat het de komende jaren nog veel meer gaat veranderen. Nu het dopingtijdperk langzaam aan het eind komt, is het de beurt aan een nieuw tijdperk. Ik noem het voor het gemak maar even de financiële doping (mechanische doping slaan we over, want: kansloos).
  Denk aan:
  – Afhankelijkheid van sponsoren/publieke gelden
  – Gaan we naar fabrikanten teams?
  – Gaan teams met het meeste budget de doorslag geven, of de beste opleiders?
  Zijn de toppers straks nog betaalbaar, of krijgen renners als Sagan, Froome een eigen privésponsor?
  Meer of minder motoren en hoe dan in beeld brengen? Bike en body-camera’s?
  Ik ben benieuwd welke trends de wielerflitsers zien, positief en/of negatief.

  #185844

  Ik gun Sagan best wel nog twee etappe overwinningen in de Tour maar megalomane sponsors als Tinkov heeft het wielrennen niet nodig volgens mij, hij legt de renners veel te veel druk op.

  #185890

  @pirazzi:
  Nee, ik ben er ook geen fan van. Maar toch lijkt het een beetje die kant op te gaan aan één kant van het wielrennen, de rijke hobbyisten. Aan de andere kant heb je de hyperprofessionele ploegen als Sky en Quickstep, die de helft van de tijd kwijt zijn aan het verwerken van data en wetenschap tot aan de laatste km. Natuurlijk doen alle ploegen dat, maar ik heb het idee dat zij daar het verst in gaan.

  #185897

  Op zich is daar niks tegen, het is ook een goede zaak dat de Sky renners met hartslagmeters rijden dus ook denken aan hun gezondheid. Met geld kan ook niet alles gewonnen worden, zie de Tour 2014 toen Froome zijn pols brak door een val en moest opgeven.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws