Team Sunweb – Giant 2017

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 191)
 • #209150

  Team Sunweb – Giant rijdt dan wel onder een Duitse licentie, maar met een team met 11 Nederlanders volgend jaar, lijkt het me toch een goed idee om hier een aparte topic voor te maken. Wat verwachten we volgend jaar van Sunweb-Giant? Wat zijn de doelen?

  Nederland (11)
  CURVERS Roy
  DUMOULIN Tom
  HOFSTEDE Lennard
  KELDERMAN Wilco
  OOMEN Sam
  SINKELDAM Ramon
  STAMSNIJDER Tom
  TEN DAM Laurens
  TEUNISSEN Mike
  TIMMER Albert
  VEELERS Tom

  Noorwegen (1)
  LUNKE Sindre Skjøstad

  Denemarken (1)
  ANDERSEN Søren Kragh

  Duitsland (6)
  ARNDT Nikias
  BAUHAUS Phil
  FRÖHLINGER Johannes
  GESCHKE Simon
  KÄMNA Lennard
  WALSCHEID Max

  Frankrijk (1)
  BARGUIL Warren

  België (2)
  DE BACKER Bert
  WAEYTENS Zico

  De Verenigde Staten van Amerika (1)
  HAGA Chad

  Australië(2)
  HAMILTON Chris
  MATTHEWS Michael

  Oostenrijk (1)
  PREIDLER Georg

  #209151

  Dumoulin, Kelderman, Oomen en Barguil is een interessant kwartet. Ik ben benieuwd hoe ze de rondjes gaan verdelen tussen die jongens. Misschien vaak met elkaar opstellen, want achter deze vier is het qua ondersteuning meteen een stuk minder (Preidler is zo’n beetje de enige echt sterke knecht voor die jongens). Dumoulin en Kelderman moeten sowieso mee kunnen doen voor de overwinning in heel wat WT-rondjes van een week en de grote ronde pogingen van beide worden ook interessant om te volgen. Het debuut van Oomen is dat ook
  natuurlijk. Barguil misschien herijken richting ritten? Of toch nog een poging?

  #209214

  @M_M
  Leuk om dit team in ’t zonnetje te zetten en ik ben meteen fan.
  Met Matthews, Kelderman, Dumoulin, Sam Oomen en Barguil heeft ’t team een goede kern en met jongens als Teunissen, Kemna, Bauhaus, Hofstede en Walscheid een goed stel renners met potentie. In de ondersteuning kan er nog wel wat bij en met 25 renners is er nog wel ruimte, denk ik zo.

  #209216

  Het is onmogelijk om geen fan te zijn van deze ploeg, hoezeer ik van nature ook een voorkeur heb voor TLJ.

  Met Dumoulin, Oomen, Kelderman, en in mindere mate Teunissen en Hofstede hebben ze gewoon 5 van de grootste Nederlandse talenten van deze generatie en de komende 10 jaar.

  Bovendien is het een ploeg die sterk gegroeid is, de fase van one trick pony (de sprint) zijn de allang ontgroeid.

  Ook niet onbelangrijk voor mij als liefhebber van mooie koers;
  Met mannen als Dumoulin, Preidler, Geschke etc hebben ze de aanval nooit geschuwd.
  Hopelijk kunnen ze ditzelfde met Oomen, Hofstede maar zeker ook Kelderman bewerkstelligen want dit zijn alle drie ook van nature aanvallend ingestelde coureurs.

  #209273

  Inderdaad Wielerfan1987. Aanvallend een heel sterk team met de namen die je noemt. Als Oomen zo door gaat en Kelderman zich weer terug weet te vinden gaan ze een heel mooi seizoen tegemoet denk ik. Ben ook heel benieuwd hoe Oomen zich volgend jaar gaat ontwikkelen, toch als ronderenners of meer aanvallend en richtend op dagsucces?

  Ben ook benieuwd of Ten Dam zich nog eens gaat laten zien. Heeft denk ik echt wel meer in zich maar toch niet echt een topseizoen gereden. Hopelijk kan ‘ie komend jaar nog een hoop betekenen voor die jonge jongens in de koers en daarbuiten.

  #209441

  Ik verwacht Kelderman weer in de top 10 van de Giro. Dumoulin en Matthews als speerpunten in de Tour en Barguil Vuelta. Oomen zal zijn eerste grote ronde wel gaan rijden en misschien ook wel eens een keer als kopman in een rondje van een week. Matthews kan hoge ogen gooien in AGR en MSR, voor de rest hebben ze niet zo’n sterke ploeg voor de klassiekers, al helemaal niet als er kasseien liggen.

  #209559

  Chris Hamilton is de under 23 kampioen van Australië.

  #211588

  Volgens PCS gaat Giant nog naar Hainan aan het einde van het jaar. De grote Ji Cheng afscheidsshow?

  #211594

  Anoniem

  Ben benieuwd, er zitten veel leuke namen tussen, alhoewel ik John beton wel zal missen hoor.

  En bergop moeten ze nog ver kunnen komen met Haga en Gesche voor het voor werk. Alleen gaat het dus niet in 3 grote rondes aan een stuk lukken. Mij benieuwen wie ze als verdere versterking gaan aantrekken en of dat klimmers worden.

  #211657

  Is Sinkeldam volgend jaar kopman kasseiklassiekers???

  #211738

  Sam Oomen was weer goed bezig in II Lombardia, maar kon helaas niet meer terugkomen in de groep Gesink.
  Warren Barguil heeft zich ook goed in de kijker gereden en komt net na Gesink over de streep.

  #211808

  Anoniem

  Barguil wist wat er op het spel stond en heeft prima gepresteerd, spijtig voor de ploeg dat hij de Vuelta al zo snel moest verlaten, dan was het zeker niet op de laatste wedstrijd aan gekomen.

  #214462

  Weet iemand of Frederik Ludvigsson gaat verlengen of dat er een nieuwe renner wordt aangetrokken voor volgend jaar?

  #223130

  Anoniem

  Heeft iemand al een idee van het programma wat Dumoulin Kelderman en Oomen gaan rijden in 2017?

  #229269

  Anoniem

  Mooi wat Kelderman liet zien in de TDU, nu nog volhouden en een goede top 10 rijden in de TDU. Ik hoop heel erg dat hij weer wat meer zichzelf terug kan vinden. Dan hebben we er een leuke aanvallende klimmer bij als NL team.

  #281645

  Het gaat prima in de grote rondes!

  #281933

  Anoniem

  jup, Sunweb rijd als een van de beste teams rond deze ronde, tenminste bollen en groene trui feitelijk binnen. Daarnaast 3 etappes en een paar mooie acties. Niks om je voor te schamen.

  Ettix doet het beter en de winnaar (CQ. AG2R en Sky qua ploeg). maar voor de rest eigenlijk geen teams die er echt boven uit steken. Naja Trek heeft af en toe mooie acties. Katoesha, movistar, Cannondale, Astana allemaal vrij kleurloos en met weinig resultaat.

  #281934

  Team Sunweb doet ’t heel goed in de TdF. Met 3 zeges en 4 toptien noteringen komt ’t aardig in de richting van Etixx.
  Vooral de exoot Warren Barguil is echt de man in dit team. Sunweb’s TdF is echt geslaagd te noemen.
  Ik ben benieuwd naar de mannen, die zij gaan halen voor 2018.
  Vervaeke is een gerucht.  

  #281936

  Met het winnen van het algemeen klassement in de Giro en het winnen van drie etappes, het puntenklassement en het bergklassement in de Tour is Sunweb de meest succesvolle ploeg in de grote rondes tot nu toe.

  #281943

  @Sephiroth
  Vooral Bauke met Trek doen ’t toch helemaal niet verkeerd. Jammer dat Contador het niet meer kan opnemen tegen Froome en Landa. Ik heb echt genoten van Bauke Mollema. Ik hoop, dat hij weer snel zal terugkeren bij TLJ of misschien ook wel bij Sunweb.
  Cannondale is toch ook goed bezig met Rigoberto Uran  en Dylan Van Baarle. Dylan heeft toch meerdere ritten meegedaan voor een mooi resultaat.
  Ik zie liever strijd in de voorste regionen, zoals met Michael Matthews  en Warren Barguil, dan ’t in de bus gaan zitten, dan kom je goed in beeld.  

  #282011

  2018 Dumoulin? Barguil?

  #282024

  Dat zou een mooi duo zijn voor de volgende TdF. In deze versie van de TdF heeft Warren Barguil  ’t weer erg goed gedaan. Wat een kanjer.

  #282099

  Anoniem

  Sunweb naar mijn mening de beste Tour, ookal wint sky de tijdrit en het geel.. Sunweb heeft vaker de tour echt vorm gegeven (net zoals Trek een aantal keer). 4 etappes+groen+bollen en een top 10 is extreem netjes.

  Dumoulin en barguil naar dezelfde ronde lijkt me geen strak plan, twee kapiteins. Daarnaast profiteerd Barquil dit jaar optimaal het op achterstand staan. Zoals bennet in de vuelta

  #282104

  Ik ben benieuwd hoe Sunweb dat luxe probleem gaat aanpakken. Dumoulin én Barguil én Matthews. Hou bijvoorbeeld een Fransman maar eens weg uit de Tour.

  De eerste helft van dit jaar leek Barguil als eenmansploeg binnen Sunweb onderweg naar de uitgang, ondanks een doorlopend contract. Hij werd in verband gebracht met AG2R en Lotto-Soudal. In de euforie van het moment ziet echter alles er onmiddellijk anders uit.

  #282181

  Ik vind Barguil geen AK-kopman en het feit dat hij in zijn 2 beste rondes ook niet was onderschrijft dit. Als pure knecht bergop is hij ook geen fijne want hij is een hollen-en-stilstaan type en geen wagon voor in een treintje. Gewoon als schaduwkopman in een vrije rol meenemen en agressief (als pion vooruit die ook winnen mag/eventuele extra dreiging) inzetten, extra focus bollen prolongeren. Niet uit de tour weren, doodzonde.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 191)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws