Team DSM 2021

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 969)
 • #631317

  Selectie 2021

  Renner – Seizoenen bij de ploeg – Leeftijd – Land

  Andersen, Asbjørn Kragh 3 29 Denmark
  Andersen, Søren Kragh 6 27 Denmark
  Arensman, Thymen 2 22 Netherlands
  Arndt, Nikias 9 30 Germany
  Bardet, Romain 1 31 France
  Benoot, Tiesj 2 27 Belgium
  Bol, Cees 3 26 Netherlands
  Brenner, Marco 1 19 Germany
  Combaud, Romain 1 30 France
  Dainese, Alberto 2 23 Italy
  Denz, Nico 2 27 Germany
  Donovan, Mark 2 22 Great Britain
  Eekhoff, Nils 2 23 Netherlands
  Gall, Felix 2 23 Austria
  Haga, Chad 8 33 USA
  Hamilton, Chris 5 26 Australia
  Hindley, Jai 4 25 Australia
  Hirschi, Marc 3 23 Switzerland
  Kanter, Max 3 24 Germany
  Leknessund, Andreas 1 22 Norway
  Märkl, Niklas 1 22 Germany
  Nieuwenhuis, Joris 3 25 Netherlands
  Pedersen, Casper 3 25 Denmark
  Roche, Nicolas 3 37 Ireland
  Salmon, Martin 2 24 Germany
  Storer, Michael 4 24 Australia
  Stork, Florian 3 24 Germany
  Sütterlin, Jasha 2 29 Germany
  Tusveld, Martijn 4 28 Netherlands
  Van Wilder, Ilan 2 21 Belgium
  Vermaerke, Kevin 1 21 USA

  #631338

  Mooi duo

  #631355

  Goed bezig @Rawolf
  Een Team DSM heeft mooi 31 renners. die op verschillende terreinen uit de voeten kunnen.

  #631590
  #633836

  Anoniem

  https://www.ad.nl/wielrennen/kelderman-ploegtactiek-was-erop-ingericht-dat-ik-dacht-ik-ga-de-giro-verliezen~aef044b6/

  Toch een pijnlijk stuk, wel mooi als interne beschrijving maar ook wel hard om te lezen over wat de keuzes zijn bij DSM.
  Ik weet Kelderman rijd nu bij Bora maar toch.

  Ik hoop dat dit niet vaker is bij Sunweb/DSM. Kan mij goed voorstellen dat je daardoor als kopman net dat ene procentje meer (met geloof) of minder (Zonder geloof) rijd.

  Dat DSM niet echt blij is met 2 en 3 vond ik ook wel apart om te lezen

  #633984

  Is natuurlijk wel een kant van het verhaal, in het stuk geeft Wilco ook toe dat hij zelf niet goed genoeg was voor de zege. Dan is pijnlijk genoeg de rest bijzaak. Ook zegt hij dat Spekenbrink nog een keer wil bellen om over het afgelopen seizoen te spreken, maar dan denk ik: Kom op Joh je had hem gelijk na afloop al moeten aanspreken. Het lijkt wel of hij alles een beetje laat gebeuren.

  #634357

  In de video’s die Sunweb zelf gedeeld heeft is gezegd dat Hinley bij Tao blijft. Dat plan hebben ze gehouden. Een gevolg daarvan is dat ze met 2 kopmannen zijn gaan werken.
  Dat muntje is nooit bij Kelderman gevallen.

  “Aan het plan houden” is een manier om in de ratio te blijven en emotie uit te filteren. De emotie bij Kelderman zei dat hij absoluut kopman was, de ratio dat hij dit aan het delen was.

  In alle interviews die Kelderman gegeven heeft dit jaar heeft hij de rondewinst als onhaalbaar uitgesproken. Dan vind ik het niet gek dat je niet alle vertrouwen krijgt.

  De podcast met In het Wiel laat maar al te goed blijken dat Wilco klaar was voor een nieuw avontuur. Alleen denk ik niet dat hij met zijn statuur met de vuist op tafel kan slaan bij Bora en zijn plan kan opeisen. Maar hopelijk kan hij dit beste jaar sinds tijden overtreffen bij Bora

  #635397
  #635457

  n92

  @ Joaquim
  Volledig verdient natuurlijk met zijn 2 touretappes.

  @ snellepelle
  Wat betreft Kelderman. Hij zegt zelf: ik was niet goed genoeg. En daar is alles mee gezegd. Kelderman kwam mede dankzij zijn team in een gigantische luxe positie wat betreft het klassement (denk maar aan de etappe die Hart won). En juist op dat moment weet Kelderman het niet af te maken en dat blijft zich vervolgens herhalen. Als hij op die 2 a 3 essentiële momenten niet erdoor zakt wint hij de Giro met 2 vingers in zijn neus. Met andere woorden: Het winnen begon samen met zijn ploeg, het verliezen begint bij hem zelf. En de ploeg heeft dat dan niet recht gezet (of kunnen/willen zetten afhankelijk van hoe je er naar kijkt).

  Ik vind Kelderman een geweldige renner, maar of die ooit wat gaat winnen betwijfel ik. Heeft al zoveel ereplaatsen bij elkaar gefietst en nooit iets gewonnen. Dat is ook veelzeggend. Laten we maar hopen dat zijn tijd nog komt maar ik vrees er voor.

  #636875

  Anoniem

  en weg is hirschi :( dat is echt wel balen hoor. Het concept vrijbuiter rittenkapers past zo goed bij hem en hier had hij ook een team ervoor… bij UAE ben ik benieuwd of het net zo gaat.

  #636876

  Ik denk dat Benoot er misschien wel blij mee is. Krijgt meer zonlicht

  #636880

  n92

  Jammer. Ze zijn ondertussen wel de ploeg waar iedereen weg gaat. En die (terechte of onterechte) reputatie gaat toch wel een beetje vervelend worden.

  Het lijkt wel een nieuwe trend binnen het wielrennen waarbij enkele grote ploegen renners weg kapen met of zonder contract. En Spekenbrink lijkt dan wel regelmatig eieren voor zijn geld te kiezen. Hirschi zal wellicht zijn redenen hebben maar het geld zal ook wel meespelen. Ik herinneren mij dat ergens in een podcast eens werd beweerd dat ze bij UAE niet bang zijn om de beurs te trekken. Daar werd toen beweerd dat Pogacar ook met een uitzonderlijk hoog contract (voor een neo-prof) is binnen gehaald.

  #636894

  Of ze bij UAE iedereen duur betalen weet ik niet. Als je naar de best betaalde renners kijkt staat hun nieuwe aankoop Fabio Aru wel erg hoog voor iemand die al lang geleden zijn laatste overwinning boekte.

  https://www.ad.nl/wielrennen/grootverdieners-in-peloton-sagan-op-een-dumoulin-best-betaalde-nederlander~a2119808/

  Overigens staat in deze lijst oud- Sunweb renner Tom Dumoulin ook hoog.

  Ik vraag me overigens wel af wat de ambities zijn van DSM. Alleen opleidingsploeg zijn en op die manier verrassingsploeg worden zoals afgelopen seizoen of willen ze echt nog voor de prijzen gaan. Gezien de aankoop van Bardet zou je het laatste denken, maar de groep die hem zou moeten helpen wordt wel erg dun.

  #636965

  Meer over het betalen van Hirschi https://www.blick.ch/sport/rad/das-steckt-hinter-dem-transfer-hammer-marc-hirschi-22-wird-jetzt-rad-millionaer-id16278332.html >> In 2019 had hij nog het WT minimumloon als WT neo (als ik het goed heb). In 2020 zal hij vast een hoop prestatiebonussen hebben gekregen, maar wat er verder op zijn loonstrook stond is onbekend. 2021 maakt hem volgens het artikel alvast miljonair.

  #636971

  Zouden ze ergens nog spijt hebben van het aantrekken van Bardet? Ik kan me niet voorstellen dat ze nu niet veel liever de mogelijkheid hadden gehad om het contract van Hirschi open te breken. Of zou het ontbreken van klassementsambities bij hem, niet op de plannen aansluiten en gaan ze zo´n stap alleen zetten als een van die toptalenten echt een toekomst grote ronde talent blijkt? Blijf het toch wel zuur vinden, dat renners die zo goed bij de ambities van de ploeg lijken te passen, steeds vroeger lijken te vertrekken.

  #636975

  “Ik beschouw mezelf nu als eendagscoureur”, aldus Hirschi. “Daar blijf ik op focussen. De rest komt dan vanzelf. Met de jaren rijd je meerdere grote rondes, waardoor je ook groeit op dat vlak. Hoe zich dat ontwikkelt, zullen we dan wel zien. Maar ik zal mezelf absoluut niet dwingen om mij in het keurslijf van een ronderenner te duwen.”

  De laatste zin uit dit eerdere interview (week of 2 geleden dacht ik) met Hirschi zou erop kunnen duiden dat er een tweespalt is ontstaan tussen DSM en Hirschi over het ontwikkelen naar een ronderenner.

  #636977

  Elk team maakt het budget inprincipe ‘op’, als ze Bardet niet hadden gehaald dan wel een ander.

  Die bron is trouwens vrij onbetrouwbaar, het minimumloon ligt sowieso iets hoger en het is ook nog maar de vraag of de rest klopt

  #636978

  Ik zou niet weten waarom ploegen geen rekening zouden kunnen houden met doorbrekende renners waarvan het contract opengebroken kan worden. Zeker een ploeg met veel talent zal dat moeten doen. Het aantrekken van een dure toprenner voor twee seizoenen beperkt dan dus die mogelijkheden. Volgens mij is er genoeg aanleiding om daar nu extra vraagtekens bij te zetten. Dat budget hadden ze tenslotte ook op een andere manier ´op´ kunnen maken, bijvoorbeeld door serieus met Hirschi om tafel te gaan zitten.

  #636982

  Normaal word een renner, zoals Hirschi, gelijk na zijn eerste prestaties beloond. Er is dus nu een GERUCHT dat Sunweb dat niet gedaan zou hebben. Dat heeft weinig met geld reserveren te maken, ze hadden dat na de Tour of klassiekers al kunnen/moeten doen en heeft dus weinig met Bardet te maken.

  Een renner als Bardet is overigens naar mijn mening essentieel voor de teamstructuur waarmee DSM/Sunweb werkt, als je helemaal geen ervaren kopman hebt komt er meer druk op de jongelingen wat niet wenselijk is. Het vertrek van ervaren kopmannen Kelderman en Matthews moest opgevangen worden door ten minste 1 andere ervaren kopman en ik vind Bardet daarvoor een uitstekende keuze.

  #636985

  Hoe weet je dat het niet met het beschikbaar houden van budget te maken heeft? Wellicht is daar onvoldoende ruimte voor geweest, omdat ze hun geld op dat moment al ´op´ hadden gemaakt en konden ze hem dus helemaal niet belonen. Het aantrekken van een dure kopman kan daar een grote rol in spelen. De conclusie dat dat er niets mee te maken heeft lijkt me sowieso niet te trekken.

  #636987

  Die conclusie is inderdaad niet sterk te maken omdat we niet alle informatie bezitten

  #637009
  #637010

  De gedachten gaan dan onvermijdelijk naar een vertrouwensbreuk in de ethische sfeer.

  Of na Kamna, Kelderman, Oomen en Cervelo is nu ook Hirschi te licht bevonden voor wat Spekenbrink van zijn renners verwacht?! Maar dat heb ik nooit een geloofwaardig verhaal gevonden; lijkt haast onmogelijk dat al die vertrekkers daadwerkelijk vrijwillig door de ploeg de deur zijn gewezen.

  #637013

  Bijzonder is het wel las DSM van hem af wilde. Laat WF dit maar eens uitzoeken!

  #637020

  Als ik zou moeten gokken denk ik dat hij 1 van de interne richtlijnen betreft medicatiegebruik heeft geschonden of iets anders van die aard, maar dat is slechts speculatie

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 969)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines