Talententopic

|
12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • #299506

  Vroeger ooit eens op een forum een overzichtje gevonden van wat de komende jaren de vermoedelijke talenten gingen zijn die gingen doorbreken. Namen die ik daar zag zijn idd al doorgebrokof zijn eraan bezig… moscon,kung,… zou wel leuk zijn moesten we wat talenten verzamelen (eventueel per land) om ze dan te volgen en kijken of ze dan ook echt doorbreken. Vroeger vond ik dat robert power een geoot talent was en beter ging worden dan jack haig… nu is dit momenteel omgekeerd. Zijn ziekte zal er mss mee te maken hebben .maar zou hij nog doorbreken denken jullie??

  #299517

  Bjorg Lambrecht

  #300006

  Deo

  Remco Evenepoel.

  Vorig jaar nog aanvoerder van Anderlecht als links back. Nu kent iedereen in het Junioren peloton hem als de jongen die veels te goed is.

  Heeft al veel mooie overwinningen geboekt en hij koerst pas 5 maanden. Gaat nu ook als kopman naar het WK. Als dit geen talent is weet ik het ook niet meer.

  Heeft al een contract bij de ploeg van Axel Merckx. Van prof bij het voetbal naar prof in het wielrennen binnen een jaar.

  #379257

  Deo

  Ik zie steeds meer berichten op wielerflits verschijnen met daarin een zoveelste overwinning voor Evenepoel.

  Ook zie ik telkens dezelfde reacties met daarin dat deze resultaten nog geen goede proftoekomst hoeven te bieden.
  Ook zag ik reacties waarvan werd gezegd dat mannen als Kwiatkowski en zelfs Kelderman dit ook deden.

  Daarom zal ik het even uitleggen waarom dit geen nieuwe Kwiatkowski of Sagan gaat worden, maar een nieuwe Merckx.

  Het begon allemaal begin vorig jaar, niemand kende Remco in het peloton maar al snel maakte hij naam door zijn eerste klassieker te winnen. Vlak daarna domineerde hij in de Ronde van het Baskenland. Meneer Evenepoel was toen nog maar 3 maanden coureur.

  Nu is het 2018 en Remco wint veel, zeer veel. Telkens ook op dezelfde manier. Met een Solo van een paar minuten. Of waar hij zelfs wordt gemaand zachter te koersen.

  https://www.indeleiderstrui.nl/nieuws/algemeen-nieuws/176533/evenepoel-blijft-verbazen-en-dubbelt-peloton-hij-werd-gevraagd-wat-langzamer-te-rijden

  Een Junior als Kwiatkowski won ook veel. Maar wat is dan al veel? Voor een junior is 3 grote koersen winnen al heel veel. Dan heb ik het over een meerdaagse of een klassieker als Vlaanderen.

  Remco rijdt vrijwel alleen maar grote koersen en heeft dit seizoen al 25 overwinningen, waarvan elke meerdaagse waar hij is gestart.

  Hoop op verval heeft de concurrentie niet. Aangezien Evenepoel afgezien op wat pech en een nipte 2e plaats in een tijdrit, al sinds 1 mei ongeslagen is toen hij het BK won. Sindsdien heeft hij 13 koersen gereden.

  Zelf heb ik tegen hem gereden in de Guido Reysbrouck Classic begin dit jaar. In mijn optiek de zwaarste koers dit jaar. Het was Evenepoel die het veld compleet uiteen reed. Waaiiers werden nutteloos verklaard en samenwerking was tevergeefs want Remco bleef maar uitlopen.

  Het is zelfs zo erg dat iedereen zijn koers afstemd op Remco maar wanneer hij vertrekt er geen houden aan is. Soms kan een enkeling mee maar die zakt dan al snel terug na in gort te zijn gereden.

  Het is zelfs zo erg dat niemand weet hoe goed hij kan spurten omdat niemand het hem heeft zien doen.

  En ja, iemand zo dominant als Merckx zullen we nooit meer krijgen. Maar als er een monster talent aan zit te komen dan zit je bij deze Belg goed.

  #379261

  Andreas Leknessund gaat denk ik ook een goed/groot ronderenner worden.

  En een jongen die ik erg indrukwekkend vind is Tadej Pogacar.

  Qua Nederlands geweld weet ik het niet zo goed voor de komende jaren, al hoop ik op Bodi del Grosso.
  Al was het maar omdat hij een geweldig goede wielernaam heeft ;-)

  #379266

  Was er ooit niet een andere Belg die het junioren/beloften peloton op minuten reed en er bij de profs maar heel weinig van heeft gemaakt. Zelfs deze uitslagen zeggen nog niets, behalve dat hij op dit moment zijn leeftijdsgenoten ver vooruit was..

  #379267

  KJP

  Ik vind de beloftecategorie dit jaar minder indrukwekkend dan die van vorig jaar. Vorig jaar had je natuurlijk Bernal in Avenir, maar verder ook Sivakov, Padun, en Lambrecht van wie ik heel veel verwacht. Daarachter zijn bijvoorbeeld Hamilton, Hindley, Storer, Eg leuke coureurs die dit jaar al wat laten zien en ook Carboni begint het de laatste weken goed te doen. Sosa is natuurlijk net als Bernal al even prof, eigenlijk al doorgebroken, maar verdient het gewoon om zijn naam even genoemd te hebben.

  Verder vind ik dat Gidich een leuke ontwikkeling door maakt dat is wel een alleskunnertje, en ik heb zelf wel flinke verwachtingen van Narvaez, vooral als het op de heuvels aan komt.

  Bij de sprinters laten Hodeg en Jakobsen zich al flink zien. Halverson blijft wat hangen, komt ook omdat ie net als Lawless nou niet bij het beste team zit als het op sprinten aan komt. Maar ik denk eigenlijk ook gewoon dat Halvorsen niet de coureur gaat worden die ik verwacht had twee jaar geleden.

  Van de huidige beloftes zie ik ons de komende paar jaren eigenlijk alleen op die manier praten over Pogacar, Almeida en eventueel Moschetti . Andere talenten als Vlasov en Williams zie ik naar mijn mening vooral schitteren omdat het veld wat minder sterk is. Bij Kanter en Hirschi weet ik nog niet wat ik moet vinden.

  Bij de junioren lijkt Evenepoel me een zekerheid, dat is gewoon echt waanzinnig. Daarachter zijn ook Waerenskjold en Vacek behoorlijk grote talenten.

  Al met al denk ik dat het dit gaat worden op enig moment in hun carriere:

  Toppers:
  – Bernal (is het al)
  – Sosa (begint het al te worden)
  – Lambrecht
  – Sivakov
  – Padun
  – Narvaez
  – Jakobsen (Begint het al te worden)
  – Evenepoel

  Subtoppers – al zal een enkeling zeker wel topper worden :
  – Hamilton
  – Hindley
  – Gidich
  – Hodeg
  – Pogacar
  – Almeida
  – Moschetti

  Van de andere namen ben ik wat minder zeker, gewoon omdat ze nog grotere stappen moeten maken of omdat het nog zo lang duurt voordat ze echt prof gaan worden.

  #379269

  KJP

  http://s15.zetaboards.com/wielerklassiekers/index/

  Overigens, voor degene die heel geïnteresseerd zijn in de verrichtingen in diverse categorieën en die daar ook in spelvorm wat mee willen doen, het spel in de bovenstaande link is echt heel erg leuk, en heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het wielrennen nog wel wat beter ben gaan volgen.

  #379297

  Mis nog wat namen in je rijtje @KimJunPoel
  Wordt verwacht of zijn het al.
  Doorbraak klassiekers:
  Van Aert****, Teunissen M**, Roosen**,
  Mits ploeg gevonden V.d.Poel ****, Evenepoel***.

  Doorbraak rondes:
  Bernal****, Martinez Daniel F***, Carapaz***, Ciccone***, Soler***
  Conner**, Sosa**, Latour**, Oomen*, Mas*, Konrad*, Calmejane*,
  Pedersen*, Schachmann*,

  Doorbraak sprinters:
  V.d.Poel. M***, Ackermann***,Hodeg***,Jacobsen***
  Halvorsen***,

  Doorbraak tijdrijden:
  Campenaerts****, Kung***, Mullen**,

  Uiteraard missen we ook hier in dit rijtje talenten in spe!

  #379312

  KJP

  Inderdaad, je kant het nog veel uitgebreider maken, maar sommige zijn zelfs al van een lichting daarvoor weer zoals Ciccone, Soler, Martinez en Pedersen. Ik heb me vooral gefocust op eerste en tweede jaars profs en dan beloftes, junioren. Bernal aangehaald als referentiekader en doordat hij nog wel echt super jong is.

  Ciccone boven Latour en Sosa plaatsen vind ik wel bijzonder, wat is de redenering Daarachter? Sosa klopte Ciccone recent nog met gemak en is veel jonger, Latour is echt veel Verder, veel constanter en veel completer dan Ciccone.

  Reichenbach en Bilbao horen hier natuurlijk niet thuis, zijn veel te oud. Campenaerts en Konrad zijn in mijn ogen ook niet meer van de leeftijd talent. En als je Toft Madsen bedoeld, die is al ergens in de 30 dacht ik? Bij de klassiekers lijken me Stuyven, Lampaert, Dillier en Valgren ook iets te oud, zijn meer namen die op dit moment gewoon net achter de toppers staan.

  Verder is Pedersen natuurlijk voor de kasseien en tijdritten, maar niet voor de klassementen.

  #379319

  Talent gaat nooit verloren zullen we maar zeggen. maar is in dit topic een summiere gedachtegoed.
  Om scherp te blijven wat aanpassingen gedaan. :) voor de rest wel eens met je stelling.
  Pedersen lijkt ook goed te kunnen sprinten.

  #561623

  Na bagioli, Champoussin, Van Wilder en Foss komt nog een ander groot talent van die generatie naar een WorldTour team volgend jaar : Andreas Leknessund.

  https://www.wieleranalist.be/post/uno-x-opleidingsploeg-naar-belgisch-model

  Toch opvallend dat de jeugd bijna onmiddellijk mee kan in de WorldTour. De begeleiding vooraf verbetert ook constant. Leknessund werd begin dit jaar bijvoorbeeld 20ste in de Algarve al.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines