Stelvio – Mortirolo – Gavia – Stelvio in 1 dag

|
9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • #718374

  Goedendag, al een aantal jaar heb ik het in mn hoofd om de Stelvio op te fietsen vanuit Prato, vervolgens de Mortirolo vanuit Mazzo, vervolgens de Gavia vanuit Ponte di Legno en vervolgens de Stelvio vanuit Bormio.

  Iemand ervaringen met een dergelijke ronde en heeft er iemand tips met voorbereiden en voor de dag zelf? Ik weeg rond de 100kg en heb wel ervaring met ritten met 3 buitencategoriebergen op een dag, maar nooit met 7000 hm en 250km op 1 dag en zou deze rit echt heel graag met succes willen voltooien.

  #718380

  Lekker hotelletje boeken en het in 3 dagen doen, haha.

  Vooral heel veel eten en heel veel drinken. Ik neem verder aan dat je weet waar je aan begint en dat je van jezelf weet dat je de waardes kan trappen die nodig zijn om het vol te houden. Je zal daar toch wel zo’n 12 uur over doen, denk ik?

  Ik zou zorgen dat er altijd iemand in de buurt is in een auto die je kan voorzien van water en eten en eventueel een reservewiel of zelfs reservefiets. Je wil zo’n poging niet halverwege moeten afsluiten vanwege een kapotte fiets. Bovendien is de mentale steun van iemand die af en toe naast je kan komen rijden met een plakbidonnetje ook veel waard.

  #718453

  Mijn schatting zou zijn ~18 uur als je enigzins fit bent/regelmatig fietst, bereid voor in het donker te fietsen. Beetje afvallen voor deze poging kan ook geen kwaad.

  #718484

  Met 100 kg ben niet echt afgetraind en dan zou ik dit alleen onder begeleiding doen, anders is dit echt een gezondheidsrisico.

  Ik zou lekker meedoen de Gran Fondo Stelvio in september. Dat is een goed georganiseerde Tourtocht over grotendeels dezelfde route maar met alle faciliteiten als drinken, medische post en veel gezelligheid.

  #718517

  Die 100kg is vanwege m’n lengte van over de 2 meter, al kan er altijd iets van 3 kg af natuurlijk.
  Ik zit meer te denken in trainingsrichtingen. 8 uur in het zadel is voor mij prima te doen met een gemiddelde van 30/31. Is dit dan iets wat ik regelmatiger zou moeten doen, of zou je meer aan krachttraining moeten doen? Ik ben vooral bang voor kramp namelijk, als ik de beklimmingen boven m’n vermogen trap.

  Duur van 18 uur van de rit dat is denk ik iets handigs. Dan moet je wss iets van 5 uur opstappen s’morgens om enigszins op tijd terug te zijn.

  #718523

  Mooi plan!

  Vroeg vertrekken lijkt me een heel erg goed plan. Zou ook even kijken naar welke dag je dit wilt doen. Rond 21 juni is het mooi lang licht, maar misschien al te warm? Weet niet wat je zelf prettig vindt.

  Denk ook aan kleding. Langzaam met hoge inspanning bergop is echt anders dan met de benen stil afdalen. Jasje aan op de top dus.

  Over de fysiek zou ik me niet al teveel zorgen maken (gezien wat je nu kunt), wel blijven eten en drinken. Heb zelf eens een toch van 436km (daarvoor ter training nooit meer dan 210 gedaan) gemaakt door Nederland, vooral het eten ging me op een gegeven moment tegenstaan. Ik kan het aanbevelen om ook iets van chips oid te hebben voor de ravitaillering en niet alleen zoetigheid. Iemand die dit kan voorzien vanuit de volgwagen bij stops is ook wel prettig, dan hoef je niet op zoek te gaan naar etablissementen

  #718525

  Ok, dan even wat ervaringsadvies. Vroeger deed ik mee aan de AlpehuZes, Marmotte, toerversie LBL, etc. Allemaal best vergelijkbare inspanningen. Mijn ervaring is dat je vooral uren zitvlees moet hebben. 8 uur stoempen in de polder is echt wat andere dan dan 8 uur in de bergen. Dan is het vooral eten, drinken en doorgaan. Vooral het eten en drinken moet jezelf echt aanleren en ook de logistiek moet je goed regelen.

  Ik zou inderdaad rond 05.00-06.00 beginnen

  #718537

  Ook misschien een andere cassette monteren met een tandje lichter

  #718600

  Lengte zegt niet alles over gewicht natuurlijk, Kiran Badloe is 1.96 m en weegt 73 kg.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines