Sportpools Vuelta

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 158)
 • #287141

  Jaaa, Sportpools is ook weer open.
  Voor het eerst moet ik toch zeggen dat ik de puntenverdeling in behoorlijk wat gevallen discutabel vind. Het lijkt wel haastwerk.

  Verder kan ik Miguel Angel Lopez niet selecteren terwijl ik hem bij het klassement van de renners wel zie staan.

  #287142

  Paar renners een punt te laag of te hoog ja, en Peter Koning in het verkeerde team. Op het eerste gezicht zie ik echter geen overduidelijke klunskandidaat.

  #287146

  Wat een enorm aantal prima 0-punters zeg, kan een ’top’ team vullen met minder dan tien zwarte punten. Ze mogen een hele berg renners wel even wat duurder maken wat mij betreft.

  #287149

  Luis Angel Maté 2 zwarte punten? Die renner van Cofidis die alle 11 grote rondes heeft uitgereden en als hoogste score ooit 14 punten heeft gescoord? Tja, ik zeg geen nee tegen gratis punten.

  #287151

  Allereerst vriendelijk dank voor het openstellen! Het zal best een karwei wezen en je doet er veel mensen een groot plezier mee om te kunnen puzzelen en tijdens de ronde op je iets te goede kluns te kunnen schelden terwijl je vrienden je uitlachen om je domme keuze :-)

  Gezien het gebrek aan sprintetappes vermoed ik helaas wel dat iedereen in mijn pooltje dezelfde 9 klassementrenners kiest met 1 a 2 variaties en dat aanvult met 4 van de 15 goede 0punters. Zowel duurdere toppers als wat meer punten voor goede nulletjes zou de variatie in de teams ten goede komen. Het is jammer om na een paar dagen al te weten ‘wanneer renner x > renner y dan win ik van jou.’

  Zodoende de vriendelijke vraag: kan hier voor de spanning in de Pools nog iets aan veranderd worden?

  #287152

  @Ivan
  Ik denk dat 50% van de managers daar geen nee tegen zegt.
  Verder 1 punt voor Stannard, Pineau en zo zijn er nog wel een paar die ik zeer twijfelachtig vind.
  En een hoop interessante nullers die van mij best meer hadden mogen zijn. Gezien het parcours zijn de sprinters te duur en de meeste klimmers te goedkoop.
  4 voor Froome is veel te weinig.
  Ik heb mijn eerste team gemaakt en maar 18 van de beschikbare 22 punten gebruikt.

  Ik heb echt het gevoel dat het deze keer een haastklus is geweest ivm de vakantie.
  Ben het meestal behoorlijk eens met de verdeling van Aart, maar deze keer echt niet.

  #287155

  @Ab Normaal:

  Laten we het er op houden dat je niet zo moet zeuren.

  10 mensen 10 meningen. Als iedereen hier begint te miepen als ie het niet eens is met de punten verdeling van een bepaalde renner.
  Accepteer het gewoon.

  #287156

  Haha Adelaar ! Een flashback naar 15 juni 2017 – 19:09 ? :D

  On: Een vergissing Luis Angel Maté – Miguel Angel Lopez misschien ?
  Vreemd allemaal.

  #287157

  @Adelaar
  Laten we het er op houden dat ik nog nooit gezeurd heb, Aart altijd verdedigd heb en het gewoon constateer en het accepteer.

  Volgens mij heb ik één keer commentaar op jou gehad en ben je dus een vrouw met bijbehorend olifanten geheugen en lange tenen.
  Heb je echt zo lang gewacht en al mijn posts gelezen om direct een keer terug te zeuren?
  Zielig hoor.

  #287158

  Met de huidige lijst is het een stuk eenvoudiger om een goed team op te stellen, dat moge wel duidelijk zijn. Mij hoor je niet klagen.

  #287159

  @Ab: het incasseren van een grap is ook een gave.

  Ik heb niet echt zo lang gewacht, ik ben in de tussentijd vrolijk doorgegaan met mijn leven en ik heb ook nog met veel plezier deelgenomen aan de Sportpools Tour.

  Ik moest alleen vanochtend heel hard lachen toen ik jouw geëmmer over de puntenverdeling las en dankzij de handige zoekfunctie van Wielerflits had ik zo jouw berichtje weer gevonden.

  Mijn opmerking van destijds was overigens ook niet meer dan een constatering die ook nog gepaard ging met een compliment dus ik zie het verschil niet maar ik vermoed, gezien jouw gebrek aan incasseringsvermogen, dat wij het nooit eens zullen worden.

  En kan je eens uitleggen waarom iemand die iets onthoudt per se een vrouw moet zijn?

  #287160

  @Ab:

  De reactie van Adelaar zielig noemen getuigt ook niet bepaald van korte tenen.

  #287163

  @rechter k
  Ik hou gewoon niet van na apen. Originele grap is altijd leuk. Net zo lang wachten tot je exact hetzelfde terug kunt doen zie ik de humor niet van in.


  @adelaar

  Omdat het typisch iets is voor vrouwen.
  Als mannen woorden hebben spreken ze het uit en gaat er een streep onder.
  Als vrouwen woorden hebben zeggen ze hetzelfde, streep er onder, maar komen ze er uiteindelijk toch weer op terug.

  #287164

  Volgens mij was jouw opmerking van destijds bloedserieus en was mijn grap van nu de 1e grap (en dus de originele grap?)

  En over je tweede punt: In deze tijden van genderneutraliteit vind ik dat een nogal stigmatiserende opmerking.

  #287165

  Maté is inderdaad verkeerd in de lijst gekomen.

  Wat betreft punten-verdeling. Iedereen mag hier een mening over hebben, wordt gewaardeerd en kunnen wij van leren!

  Dit is voor ons een typische Vuelta-verdeling, zeker geen haastwerk. Spiegel je deze verdeling aan die van de Tour, dan zijn er inderdaad veel minder punten uitgedeeld. Sinds 2006 hebben we zeer zelden meer dan 4 zw-punten uitgedeeld. Iedereen heeft met dezelfde punten te puzzelen, dus succes!

  #287173

  Hahahaha, genderneutraliteit… Hou toch op man.
  Nu moeten er ineens overal aanpassingen gedaan worden omdat 0,001% van de bevolking beledigd is omdat ze niet weten waar ze moeten pissen.
  Weet je wat dat allemaal kost? Wie gaat dat betalen? Deze hele maatschappij gaat kapot aan al dat overgevoelige gedoe van mensen die niemand voor het hoofd willen stoten. Leraren willen meer geld, we kunnen onze bejaarden (mensen die hard gewerkt hebben om ons land weer op te bouwen na de oorlog) niet eens meer fatsoenlijk verzorgen, we komen overal geld voor te kort en dan gaan we dit soort flauwekul verzinnen.
  Tuurlijk is het enorm klote als je met je seksualiteit worstelt en besef ik me terdege dat je dan geen fijne periode hebt in je leven, maar we kunnen daar niet de hele maatschappij op gaan aanpassen.

  Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal, niet alleen van uiterlijk, ook wat betreft specifieke zaken en al dat gelul over gelijkheid. We zijn niet gelijk. En gelukkig. Gelijke rechten is iets anders. Die moeten we hebben. Gelijke kansen ook. Of iemand nu man, vrouw, homo, hetero, wit, zwart, dik dun, maakt me niets uit. Gelijke rechten, gelijke kansen. Maar we zijn wel degelijk verschillend, met verschillende wensen / eigenschappen en dat is juist wat het interessant maakt.
  Al die eenheidsworsten is niks. Verder hebben we de mond vol van vrijheid van meningsuiting, maar ondertussen mag je niks zeggen.
  Als je iets zegt over het niveau van vrouwenvoetbal, hoe onderbouwd ook, ben je een seksist, als je iets onderbouwd zegt over moslims met betrekking tot terrorisme ben je een racist en als je een opmerking maakt over het verschil tussen geslacht ben je in “tijden van genderneutraliteit” stigmatiserend?

  Nou, interesseert me geen hol. Dan ben ik maar seksist, racist en stigmatiserend, tenminste niet zo’n trieste eenheidsworst.


  @Aart

  Ik waardeer je inspanningen enorm, zoals altijd. Ik vond het opvallend omdat we normaal gesproken altijd op één lijn liggen.
  Wordt Maté nog aangepast of blijft het zo? Gisteravond kon ik Lopez van Astana nog niet selecteren terwijl hij wel in het klassement bij de renners te vinden is. Is dat een bug?

  #287177

  Aart, is er bij de puntenverdeling rekening gehouden met frisheid, wel/geen Tour gereden?

  #287185

  Sommige dingen zijn inderdaad vreemd qua punten, en dat maakt het puzzelen minder leuk, want de kans is gigantisch dat iedereen bepaalde renners gaat nemen:

  – Zakarin 2 > 3
  – A. Yates 2 > 3
  – De La Cruz 0 > 1
  – Roson 0 > 1
  – Reichenbach 0 > 1
  – Froome 4 > 5
  – van Garderen 0 > 1
  – Bonifazio 0 > 1
  – Mas 0 > 1

  Zou wat mij betreft al wat beter zijn. En dan Modolo en Degekolb naar 2 punten vanwege het gebrek aan sprintetappes, want die gaat geen enkel weldenkend mens nu kiezen.

  #287191

  @ Noud:

  Jij bent zo ongeveer de enige die van Garderen nog selecteert. :p

  #287195

  Haha voor 0 punten ga ik hem zeker overwegen ja. Al denk ik dat eerder voor die andere vier ga en eventueel Reichenbach. ;)

  #287244

  @Noud: ik ben het grotendeels wel met je eens.

  Alleen er zijn zoveel goede nulpunters dat juist daar weer veel verschillen in gemaakt kunnen worden. Ik heb er op dit moment 5 en maar 1 daarvan staat er bij jou ook bij.

  #287406

  Je kan zelfs een Nibali of een Dumoulin voor 0 punten krijgen! ;-)

  #287511

  Er zijn idd legio interessante nulpunters. Heb er 12 geselecteerd en daarvan moeten er 7-8 af gaan vallen. Modolo voor 3 is een overweging waard als kluns, hoewel een sprinter kiezen als kluns altijd een behoorlijk risico is. Zeker met de recente Giro nog in het achterhoofd en het fiasco daar met Ferrari.

  #287532

  Met deze puntenverdeling (groot aantal goede 0, 1 en 2-punters) denk ik dat ik voor het eerst in tijden eens een 0-punter als kluns ga nemen.

  De echte uitdaging zit ‘m voor mij deze keer dan ook in het schrappen van ‘goedkope’ renners, omdat er simpelweg te weinig plekken te vergeven zijn in mijn team om de waslijst aan potentiële 0-punters op te stellen. het wordt interessant om te zien welke keuzes iedereen hier straks in gemaakt heeft.

  #287652

  Aart, ik heb een vraagje omdat ik nieuwsgierig ben naar jullie overwegingen: Voor mijn gevoel pakken klassementsrenners in de Vuelta meer punten dan in de Tour. Omdat ze door het parcours meer kansen hebben op ritzeges en ook hoger eindigen in het berg- en puntenklassement.

  Toch werken jullie in de Tour altijd met een maximum van 5 zwartelijstpunten en in de Vuelta met 4. Waarom is dat?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 158)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines