Sportpools Tour de France

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 262)
 • #75641

  We zijn er weer!

  Wat een ongelofelijk lastig verhaal dit jaar. Liefst 8(!) 4-puntenrenners, überhaupt meer puntenrenners dan ooit volgens mij.

  #75645

  Ja, mooi toch!
  Eindelijk verschillende teams!

  #75655

  Dat valt altijd weer tegen :P Jammer dat ze Quintana, Froome, Nibali en Contador geen 5 punten hebben gegeven. Nu is het voor iedereen makkelijk haalbaar om er 3 in het team te stoppen en met een beetje goede wil zelfs allemaal.

  Bedankt voor het aanmaken van het topic, Sammy. Op Sportpools forum ben ik niet meer actief.

  #75661

  Ik ga er max 2 nemen en overweeg een dure sprinterkluns.

  #75668

  @ Lamme Frans:

  Is er een speciale reden dat je daar niet meer actief ben?
  Moet zeggen dat na de restyling het forum daar sowieso erg doods is.

  Overigens ga ik net als Ab er 2 van de 4 nemen (wrs. Quintana en Nibali) en zal ik erg spaarzaam zijn met het aantal sprinters in mijn team.

  #75669

  Tijdens de Giro waren er 45 renners met zwarte punten, nu al 54 en dat kunnen er nog meer worden omdat de startlijst nog niet compleet is natuurlijk.

  #75671

  Veel te veel zwarte punten voor de sprinters. Zal er juist voor zorgen dat de teams niet zo verschillend zullen zijn. Dat is erg jammer.

  Ik overweeg inderdaad ook een dure sprintkluns (Kittel of Cavendish). Omdat ik denk dat Kittel weinig scoort (En zijn mogelijke 100- uitvalpunten neem ik dan voor lief), of Cavendish omdat hij maar 4 echte kansen heeft. (Ondanks dat ik hem bij de beste 3 sprinters zie horen) Dat is echt krom dus vind ik. Een renner als kluns nemen terwijl je denk dat hij het goed gaat doen.

  #75676

  Als je trouwens ooit de jongerentrui wilt winnen in een ronde en toch een team samen wilt stellen wat redelijk mee kan doen, dan is dit hét moment.
  Niet dat je direct zult gaan winnen, maar je kunt echt een prima jongerenteam samen stellen waarmee je ook in het AK behoorlijk mee kunt doen.

  #75681

  Team voorlopig klaar. Ziet er qua jongeren/ak prima uit denk ik.

  -Is het een idee om de Sportpools op deze website allemaal in 1 topic te houden (net als scorito/wielerprono/be etc.)? Of per ronde juist een apart topic?

  #75687

  Hoe kun je die jongeren trui winnen dan? Ik kan daar de spelregels niet voor vinden.

  #75689

  @Laatste man; elke GT krijgt zijn eigen topic.


  @Kingstown
  , de jongerenlijst is echt indrukwekkend idd. Aan de andere kant betekent dat natuurlijk ook dat je niet makkelijk een nulpuntenjongere kunt selecteren die wat ‘gratis’ truipunten ophaalt.

  Ik vind het echt lastig. Ben het met Ab eens, max 2 van de vierpuntenklassementstoppers. Ze kunnen simpelweg niet allemaal 200+ punten scoren. Sprinters ben ik ook met eenieder eens, te weinig echte sprintetappes (met een beetje goede wil 5), 3 muurtjes, 1* Huy, 1* een halve Huy en 1* een dubbele Huy, een aantal heuvelritten, veel bergop (maar hoe vaak gaan Froome en Quintana daar écht kunnen uithalen). Verrekte lastig allemaal.


  @rembo
  ; het meeste truipunten halen, aan het einde van de tour. Truipunten krijg je bij het definitieve klassement, als jouw renners de meeste truipunten voor de jongerentrui binnenhalen, krijg je een ‘truitje’ in je profiel.

  #75691

  De enige sprinters die de moeite waard lijken zijn de groene trui kandidaten. Kristoff, sagan, Matthews, coquard, degenkolb. De pure vlakke sprinters lijken me te duur.

  #75693

  Er zijn ook zoveel goede renners bergop (Froome, Quintana, Nibali, Contador, Purito, Valverde, Pinot, v Garderen, Bardet, Majka, Kwiat, Talansky, Dan Martin, Fuglsang, Mollema, Kelderman, Yates broertjes, Rolland, Rui Costa, Henao, Barguil, Dani Moreno, Arredondo) dat die ook niet allemaal veel punten gaan pakken hoor.
  Dat gaat behoorlijk verdeeld worden.
  En welke nullers zijn interessant? Geloof nooit dat Gesink hier veel punten tussen gaat halen. Matthias Frank, Sepulveda, Jarlinson Pantano? Anders moet je kijken naar een type Vuillermoz voor de muurtjes. Maar ja, ook daar zullen klassementsmannen, in tegenstelling tot de Waalse Pijl bijvoorbeeld, nu ook volle bak omhoog gaan.

  Ik hik vooral aan tegen eventuele te vroeg piekers. Van Garderen, Simon Yates? Of zouden die het door kunnen trekken?
  Ik ben er nog lang niet uit iig.

  #75694

  Oh, laat staan over de verdeling in de ploeg. Sprint Matthews alles mee als Gerrans ook meedoet?
  Sprint Degenkolb voor het groen en dus ook in de vlakke etappes? Enz. enz.

  #75710

  @ Ab:

  Met de nullers is het altijd koffiedik kijken. In de Giro waren er maar 11 deelnemers die Amador gekozen hadden. Om maar eens een voorbeeld te noemen. En Peraud hadden de meesten vorig jaar in de Tour ook niet. Zo zijn er dus altijd wel verrassingen. Mss moet je Nerz wel hebben. ;)
  Uiteindelijk is er altijd wel minimaal 1 nuller die (ver) boven verwachting presteert en/of ruim zijn nul punten waard is.

  Ik ga trouwens echt eens serieus kijken naar het idee van een complete jongerenploeg.

  #75711

  Vorig jaar Peraud als SW :D

  #75717

  Dat gaat-ie dit jaar echt niet overdoen. Ik heb Peraud nu als kluns. Best tevreden over mijn team eigenlijk. (maar dat dacht ik van mijn Giro-ploeg ook, en ik scoorde slechter dan ooit: 1300e van de 1600 ofzo..)

  #75718

  @noud89: de uitvalpunten zijn dit jaar minder geworden: “Als je kluns uitvalt dan verlies je 100 punten minus 3 per uitgereden rit. ” Wellicht maakt dat Kittel nog aantrekkelijker :)

  (Eerst maar de ZLM-tour afwachten)

  #75929

  Dup

  Is idd bijna niet te doen dit jaar qua punten.

  #75936

  Mooie puntenverdeling waardoor er veel verschillende teams zullen komen. Ik heb net binnen 5 minuten een team gemaakt en ben er eigenlijk wel tevreden over :o

  #75939

  Ik heb m’n team ondanks schijnbare tevredenheid nog eens helemaal omgegooid. Laat die Tour aub snel beginnen.

  #76018

  Is het doel van Henao eigenlijk de Vuelta?
  In het team van Froome is er eigenlijk nooit ruimte voor eigen kansen maar ik vind 1 punt voor Henao best verleidelijk.

  En wie gaat meer punten halen: Sagan of Degenkolb en Matthews samen?

  #76027

  Van Matthews heb ik geen idee hoe die ervoor staat, wat z’n doel is. Het parcours lijkt me best wel voor hem geschikt en ik zie in hem wel een kandidaat voor het groen. Maar hij krijgt lage odds van de bookies, en eigenlijk lees ik nergens wat over hem.
  Van Degenkolb verwacht ik ook wel wat, zeker als Kittel toch niet meegaat, of gewoon kut is.

  En Sagan.. Ik weet het niet, die kan zomaar veel scoren, maar als hij in dienst moet rijden van Contador… Je moet maar net de geode nuller erbij vinden die samen met Sagan meer gaat halen dan Bling en Degenkolb.

  #76032

  Er zijn niet veel goede nullers denk ik

  #76040

  Matthews zou ik persoonlijk niet nemen. Zeker niet als men net als in de Giro op bepaalde dagen de kaart Gerrans gaat trekken.
  In de vlakke sprints zie ik Matthews sowieso niet echt als top-5 materiaal. Henao is aantrekkelijk voor 1 punt, maar er zijn veel interessantere 1-punters imo.

  Overigens vraag ik me af waartoe Uran in staat is. Die heeft toch de helft van de Giro zich niet buintensporig hoeven in te spannen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 262)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines