Spel: Creëer je ultieme ploeg

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 48)
 • #549817

  De puzzelaars onder ons zullen de spelletjes inmiddels wel missen.

  Daarom stel ik voor: word zelf ploegleider van een World Tour ploeg en creëer je ultieme ploeg met tussen de 26 en 30 renners.

  Navigeer naar de CQ ranking 2019 (https://cqranking.com/men/asp/gen/cqRankingRider.asp?year=2019) en gebruik maximaal 12.000 punten

  De invulling van je ploeg is helemaal aan jezelf maar rijdt in de World Tour, dus moet wel op een aantal terreinen goed beslagen ten ijs kunnen komen (wat niet betekent dat er geen zwaardere accenten richten een bepaalde specialiteit in mogen zitten)

  Het motiveren van je keuzes is leuk(er)! Ik ben benieuwd naar de keuzes die iedereen maakt.

  #549822

  Dit spel is ook een tijdje op reddit geweest, daar werd er een thema aangehangen met doelen.

  Bv maak een PCT ploeg met een belgische sponsor die wil schitteren in de klassiekers en voor een grote ronde wildcard gaat. Dan kan je die spel vaker doen :p

  #549838

  Daad bij het woord gevoegt, mijn doel was een WT ploeg bouwen die in meerdere disciplines bouwen, weg, cx en MTB. soort van waar alpecin fenix van droomt. Daarom heb ik een deel van de Alpecin fenix ploeg als raamwerk genomen met daarbij naast MvdP wat extra kopmannen waaronder primoz roglic voor de grote ronde (ondersteunt door enkele landgenoten). Het is ook op de weg een allround ploeg met 2 sprintkopmannen die onder andere ondersteund worden door de ervaren Haussler en al aanwezige Sbaragli.

  Voor de ondersteuning in het heuvel en klimwerk hebben we Kwiato, Haig en Geschke als voornaamste namen naast de 2 slovenen .

  Elke ploeg heeft ook wel wat eenlingen als je over nationaliteiten spreekt en daarvoor hebben we de al ingeburgerde Tom Wirtgen met groeipotentieel en het talent Sleen.

  Primoz Roglic 3235
  MvdP 1365
  Wout van Aert 898
  Jack Haig 736
  Michal Kwiatkowski 645
  Cees Bol 565
  Jan Polanc 545
  Dries de Bondt 523
  Tim Merlier 523
  Kristian Sbaragli 439
  Valerio Conti 439
  Loic Vliegen 373
  Jan Tratnik 231
  Dion Smith 221
  Simon Geschke 205
  Jan Bakelants 182
  Petr Vakoc 145
  Heinrich Haussler 144
  Gianni Vermeersch 132
  Thomas Pidcock 116
  Senne Leysen 80
  Scott Twaithes 79
  Tom Wirtgen 66
  Torjus Sleen 44
  Matthias Fluckiger 7
  Sean de Bie 5
  Ben Tulett 0

  11943

  #549841

  O serieus? Dat gaat me te ver :P Maak gewoon een ploeg die jezelf aanspreekt maar niet puur op 1 specialisme, de ploeg moet in de World Tour met goed fatsoen kunnen rondrijden. Dan kunnen we later nog wel eens variëren

  #549887

  Ik heb als basis een puur Frans team opgesteld met enkele Belgen erbij. Ik heb zowel de klassiekers als de grote ronden (voornamelijk de Tour) als speerpunt. Voor de klassiekers heb ik natuurlijk Alaphilippe, maar ook Gilbert, Wellens, Dèmare en Madouas kunnen daar goed uit de voeten. Voor de grote ronden zijn Bardet en Pinot de grote namen. De talenten Gaudu en Latour kunnen zich zodoende in hun slipstream klaarstomen. In de bergen kunnen dan Rolland, Edet, Elissonde en Bouchard helpen. Voor de sprint heb ik Dèmare en Bouhanni en in mindere mate de broertjes Barbier en Boudat. Als loodsen kunnen Thomas en Soupe dienen. Als wegkapitein heb ik Gallopin aangenomen al kunnen Rolland, Roux en Offredo dit ook. Mijn talenten zijn naast Gaudu en Latour ook Cavagna, Chevalier, Van Moer en Huys

  Heb een mix van oudere renners en jonge talenten opgenomen en zeker ook gedacht aan goede knechten zowel bergop als op het vlakke en enkele B-spurters die mijn topsprinters moeten begeleiden naar de laatste meters.

  1. Julian Alaphilippe 2458
  2. Tim Wellens 1288
  3. Philippe Gilbert 911
  4. Thibaut Pinot 861
  5. David Gaudu 830
  6. Arnaud Dèmare 818
  7. Romain Bardet 734
  8. Valentin Madouas 540
  9. Thomas Boudat 427
  10. Tony Gallopin 379
  11. Pierre Latour 352
  12. Elie Gesbert 308
  13. Remi Cavagna 300
  14. Nicolas Edet 282
  15. Nacer Bouhanni 276
  16. Rudy Barbier 265
  17. Pierre Rolland 223
  18. Pierre Barbier 213
  19. Geoffrey Bouchard 142
  20. Benjamin Thomas 137
  21. Franck Bonnamour 136
  22. Brent van Moer 130
  23. Floris de Tier 117
  24. Kenny Elissonde 113
  25. Cyril Barthe 112
  26 Maxime Chevalier 51
  27. Geoffrey Soupe 40
  28. Matthieu Ladagnous 34
  29. Yoann Offredo 25
  30. Laurens Huys 21

  totaal: 11.985

  #549888

  Voor mijn ploeg werk ik vanuit het Lefevere-systeem, waarbij er wordt teruggegrepen naar renners die door omstandigheden een minder jaar achter de rug hebben, daardoor betaalbaar én hypergemotiveerd zijn. Met deze werkwijze komen we ook als vanzelf uit bij het befaamde multi-kopman-systeem.

  De klassementsmannen:

  Deze hoeven eigenlijk geen introductie, het zijn namelijk stuk voor stuk namen die al bewezen hebben dat ze zowel in de grote als kleine rondes kunnen meebikkelen om eindwinst. Naar het voorbeeld van INEOS, Movistar en Jumbo-Visma kunnen we eigenlijk in elk rond(j)e uitpakken met meerdere absolute toppers, waardoor we de concurrentie moeten kunnen versmachten bergop.

  DUMOULIN Tom 341
  FROOME Chris 77
  LOPEZ MORENO Miguel Angel 1092
  PINOT Thibaut 861
  BARDET Romain 734
  YATES Simon 668

  De Luxeknechten:

  Met Uran en Thomas hebben we eigenlijk nog twee namen die we zouden kunnen uitspelen als kopman. Moeten in staat zijn om de absolute kopmannen nog bij te staan wanneer de concurrentie al geïsoleerd zit. Fraile, Rosa en Pozzovivo moeten in die volgorde een verstikkend tempo kunnen opleggen bergop, maar kunnen met een offensieve, attractieve rijstijl ook prima zelf voor ritwinst gaan, of vooruitgeschoven worden in de kopgroep als springplank. Ook prima namen voor de heuvelklassiekers.

  THOMAS Geraint 795
  URAN URAN Rigoberto 458
  POZZOVIVO Domenico 455
  ROSA Diego 297
  FRAILE MATARRANZ Omar 140

  De Alleskunners:

  Wat kunnen deze jongens eigenlijk niet? Sprinten, tijdrijden, klimmen, kasseien, heuvels, klassiekers, ontsnappingen, … Moeten in staat zijn om onder hun vieren 20 zeges per seizoen te verdelen, zeker omdat onze kern voor de rondes al best ruim is, waardoor ze minder uitgemolken ook voor eigen rekening kunnen rijden. Kunnen op zowat elk parcours en in elke koers ingezet worden, en zijn daarom ook van goudwaarde voor ons team.

  KWIATKOWSKI Michal 645
  VALGREN ANDERSEN Michael 565
  MOHORIC Matej 512
  MOSCON Gianni 424

  De Youngsters:

  Ook ons team houdt zich aan de opgelegde regels om enkele Neo’s te lanceren. Met Simmons hebben we alvast een troefkaart voor de klassiekers de komende jaren. Met de ervaren rotten in onze kern hebben we alvast perfecte leermeesters aan boord om hem te begeleiden in zijn eerste jaar. Moet vooral ervaring opdoen, maar kan in de kleinere wedstrijden misschien al eens verrassen. Met Groves en Girmay hebben we twee van de grootste sprinttalenten aan ons team verbonden. Zij moeten de komende jaren uitgroeien tot onze zegekoningen, maar tot die tijd kunnen ze rijpen in de sprinttrein en voor eigen kans gaan in de kleinere koersen, een beetje zoals met Jakobsen en Hodeg het geval was. Tot slot halen we met Max Kanter nog een jonge, snelle man aan boord. Na zijn pechseizoen vorig jaar zal hij gebrand zijn om zich te bewijzen en een soortgelijk traject te volgen als Groves en Girmay.

  SIMMONS Quinn 0
  GROVES Kaden 106
  HAILU Biniam Girmay 55
  KANTER Max 8

  De Sprinttrein:

  Ook hier zetten we in op multifunctionaliteit, want onze sprintkopmannen Sagan en Démare zijn ook prima klassieke coureurs, net als Modolo overigens. We verwachten hen dan ook zowel in het voorjaar als in de rittenkoersen. Met Molano hebben we van alle lead-outs in het peloton misschien wel de snelste van het pak. Deze ruwe groeibriljant kan bijgeslepen worden door oude vos en dé referentie in het vak, de alomgeprezen Richeze. We hebben niet de allersnelste sprinters ter wereld in het team, maar we vertrouwen erop dat met onze indrukwekkende loodsen er van remonteren zelfs geen sprake meer zal kunnen zijn.

  MODOLO Sacha 67
  MOLANO BENAVIDES Juan Sebastian 75
  RICHEZE ARAQUISTAIN Maximiliano Ariel 202
  DEMARE Arnaud 818
  SAGAN Peter 1582

  De Klassieke Types:

  De jongens met de grote motoren! Moeten in staat zijn om volgens het Quick-Step procédé de tegenstand collectief aan gort te rijden. Zijn stuk voor stuk namen die bij de laatste 20-30 renners moeten kunnen zitten in het Vlaamse voorjaar en kunnen dan ook slag om slinger demarreren. Dillier en Terpstra zijn tevens prima in staat om het peloton op een lint te trekken in aanloop naar een sprint, terwijl Oss en Drucker over de snelheid moeten beschikken om de echte loodsen optimaal te piloteren richting laatste kilometer.

  DILLIER Silvan 101
  TERPSTRA Niki 559
  DRUCKER Jempy 103
  OSS Daniel 117

  De Werkpaarden:

  De onbetaalbare krachten in het team, die ervoor zorgen dat we elke koers eigenlijk met 10 man starten door hun onuitputtelijke werklust. Keisse kan met zijn rust en ervaring ook zijn rol spelen als wegkapitein, terwijl Declercq zo mogelijk over de grootste motor in het peloton beschikt en urenlang een strak tempo kan rijden op kop van het peloton. Bovendien heeft hij recent nog maar eens bewezen dat hij ook in de klassiekers van goudwaarde kan zijn. Zij krachtenarsenaal is immers schier onuitputtelijk zodat hij nooit kapot gaat, en zelfs tot diep in de finale de kopmannen van dienst kan zijn.

  KEISSE Iljo 40
  DECLERCQ Tim 89

  Totaal: 30 renners, goed voor 18 nationaliteiten, uit 5 verschillende continenten, en 11.986 CQ-punten.
  Daarmee zijn we ook quasi gegarandeerd van wereldwijde media-aandacht, wat niet onbelangrijk is voor onze sponsors.

  #549921

  Mooie ploegen!
  Leuk dit, ik ga vanavond hier ook eens aan knutselen.

  #550050

  Leuk idee: Ik ga voor een Scandinavisch georiënteerde ploeg: Na het succes van Mads Pedersen wilde een groot Deens bedrijf wel instappen. Ze richten zich voor de eerste jaren vooral op het voorjaar en de sprints. In rittenkoersen zal het vooral draaien om ritten kapen. De sponsor richt zich vooral op Scandinavië, West-Europa en de Baltische staten.

  1 Oliver Naesen 1205
  2 Max Schachmann 1087
  3 Fabio Jakobsen 781
  4 Amund Grondahl Jansen 724
  5 Mads Pedersen 583
  6 Michael Valgren 565
  7 Krists Neilands 545
  8 Tao Geoghegan Hart 521
  9 Lucas Hamilton 465
  10 Carl Frederik Hagen 461
  11 Edvald Boasson Hagen 454
  12 Michael Morkov 431
  13 Hugh Carthy 430
  14 Amaury Capiot 407
  15 Mikhel Raim 344
  16 Timo Roosen 272
  17 Lawrence Naesen 267
  18 Tobias Ludvigsson 257
  19 Mikkel Bjerg 243
  20 Alexander Kamp 233
  21 Niklas Eg 183
  22 Niklas Larsen 301
  23 Andreas Stokbro 161
  24 Lucas Eriksson 148
  25 Mads Wurtz 137
  26 Chris Juul-Jensen 106
  27 Jonas Gregaard Wilsly 103
  28 Jesper Hansen 102
  29 Mikkel Honore 100
  30 Casper Pedersen 95

  Totaal: 11711

  Het idee is dat Naesen, Pedersen en Valgren het blok in de klassiekers gaan vormen. Met hulp van mannen Jansen, Roosen, Wurtz, L. Naesen, Stokbro, Kamp en Raim zijn daar ook prima inzetbaar. Voor de sprint is Jakobsen de absolute nummer één, het treintje bestaat uit zijn vaste laatste man Morkov, en Casper Pedersen met hulp van Jansen, Roosten, Ludvigsson, Bjerg (die twee ook voor de tijdritten) en Raim. Capiot en Raim zullen soms ook voor eigen kans mogen gaan.
  Voor het kleine rondewerk mogen Schachmann, Hart en Hamilton laten zien dat zij ook kopman kunnen zijn. Carthy en Hagen mogen voor ondersteuning of voor aanvallen in het gebergte. Eg, Hansen en Honore als knechten voor de lastige etappes.
  Voor de Ardennenkoersen zal het vooral vrijbuiten worden, hopelijk kan Eriksson zich daar tonen. In koersen als AGR, MSR, Canada, Plouay reken ik op Edvald Bosson Hagen en Krists Neilands als kopmannen. Juul-Jensen en Gregaard zullen vooral een algemene ondersteunende rol hebben binnen het team. En Larsen als jong talent.

  #550112

  Nou dat viel niet mee :-). Heb niks van een thema ofzo, gewoon een ploeg die op papier eigenlijk overal kan winnen, in elk soort wedstrijd. Vooral veel aanvallende renners. Geen hele dure kopmannen, maar vooral in de breedte sterk. Ik verwacht minimaal 40 overwinningen ;)

  1. Maximilian Schachmann 1087
  2. Remco Evenepoel 952
  3. Wout van Aert 898
  4. Thibaut Pinot 861
  5. Jasper Stuyven 854
  6. Dylan Teuns 833
  7. Fernando Gaviria 731
  8. Giulio Ciccone 686
  9. Matej Mohoric 512
  10. Giacomo Nizzolo 490
  11. Thomas de Gendt 448
  12. Marc Soler 350
  13. Remi Cavagna 300
  14. Søren Kragh Andersen 268
  15. Gregor Mühlberger 250
  16. Sepp Kuss 233
  17. Magnus Cort 227
  18. Tony Martin 207
  19. Simon Geschke 205
  20. Maximiliano Richeze 202
  21. Alberto Dainese 201
  22. Jhonatan Castroviejo 189
  23. Lukas Pöstlberger 187
  24. Matteo Mosschetti 160
  25. Lennard Kämna 155
  26. Omar Fraile 140
  27. Stephane Rossetto 117
  28. Julien Bernard 92
  29. Tim DeClercq 89
  30. Roger Kluge 74

  Totaal: 11. 998 punten

  Idee is als volgt:

  Kopmannen grote ronden: Evenepoel, Pinot, Soler

  Klimmers: Ciccone, Mühlberger, Kuss, Kämna, Bernard

  Rittenkoersen/heuvelklassiekers/all-rounders: Schachmann, Teuns, Mohoric

  Kopmannen voorjaar: Van Aert, Stuyven, SKA

  Sprinters: Gaviria, Nizzolo, Dainese, Moschetti

  Lead-outs: Richeze, Kluge

  Werkpaarden: T. Martin, DeClercq, Castroviejo, Pöstlberger

  Aanvallers/rittenkapers/knechten: De Gendt, Fraile, Rossetto, Cavagna, Geschke, Cort

  #550120

  Nou, die 2 laatste ploegen doen me zin krijgen om het ook eens te proberen. Verweggistan met een heel mooi concept, Yannick met een heel mooi uitgebalanseerd én realistisch team. Want laat ons eerlijk zijn, MvdP en WvA in hetzelfde team – of Pinot en Bardet, mag dan wel het ultieme team zijn, zoiets is niet haalbaar.
  Voor als ik tijd vind 😊

  #550142

  Geen enkele van de ploegen die we hier maken is realistisch hoor :p

  #550156

  Door de Corona-crisis hebben heel wat kleinere sponsors zich teruggetrokken uit het peloton.
  Er zat voor Patrick Lefevere en Marc Sergeant dan ook niets anders op dan hun beide hoofdsponsors te verenigen tot een nieuwe Belgische superploeg: Lotto-Quick Step.
  Lotto wilde enkel instappen op voorwaarde dat het team vol Belgen zou zitten, en dus kwamen beide ploegleiders uit op deze zwart-geel-rode formatie:

  De Klassementsmannen:

  BENOOT Tiesj 983
  EVENEPOEL Remco 952
  DE PLUS Laurens 484
  VAN WILDER Ilan 98
  VANSEVENANT Mauri 93
  VANHOUCKE Harm 30

  De Sprinttrein:

  MERLIER Tim 523
  PHILIPSEN Jasper 755
  DE DECKER Alfdan 82
  VAN LERBERGHE Bert 42
  RICKAERT Jonas 23
  GHYS Robbe 10

  De Vlaamse klassiekers:

  NAESEN Oliver 1205
  LAMPAERT Yves 979
  STUYVEN Jasper 854
  FRISON Frederik 69
  VAN AERT Wout 898
  KEUKELEIRE Jens 528
  DEWULF Stan 112
  ROELANDTS Jürgen 100

  De Waalse klassiekers:

  GILBERT Philippe 911
  TEUNS Dylan 833
  MEURISSE Xandro 297
  DEVENYNS Dries 173
  HERMANS Quinten 162
  AERTS Toon 111

  De Werkpaarden:

  DECLERCQ Tim 89
  WYNANTS Maarten 88
  KEISSE Iljo 40

  De Oermens:

  DE GENDT Thomas 448

  #550174

  Dit zou mijn team zijn.

  Tom Dumoulin 341
  Christopher Froome 77
  Remco Evenepoel 952
  Michael Schachmann 1.087
  Marc Soler 350
  Laurens De Plus 484
  Sepp Kuss 233
  Sam Oomen 179
  Robert Gesink 196
  Roman Kreuziger 204
  Michael Matthews 971
  Dylan Groenewegen 1.207
  Nacer Bouhanni 276
  Michael Morkov 424
  Maximiliano Richeze 202
  Tony Martin 207
  Roger Kluge 74
  Mathieu van der Poel 1.365
  Wout van Aert 898
  Zdenek Stybar 838
  Michael Valgren Andersen 565
  Soren Kragh Andersen 268
  Silvan Dillier 101
  Jempy Drucker 103
  Tim Declerq 89
  Iljo Keisse 40
  Ethan Hayter 148
  Andres Camilo Ardila 44
  Kevin Inkelaar 36
  Quinn Simmons 0
  Totaal 11.959

  Kopman Giro:
  Evenepoel
  Kopmannen Tour:
  Froome
  Dumoulin
  Kopmannen Vuelta:
  Evenepoel, Soler

  Kopmannen rittenkoersen van een week:
  Schachmann, Soler, De Plus

  Ondersteuning in de grote ronden:
  De Plus, Kuss, Oomen, Gesink, Kreuziger, Tony Martin, Declerq, Keisse, Kragh Andersen

  Sprinters:
  Groenewegen, Bouhanni, Matthews (groen Tour)
  Sprinttrein:
  Morkov, Richeze, Tony Martin, Kluge

  Vlaamse voorjaar:
  Van der Poel, Van Aert, Stybar, Kragh Andersen, Valgren Andersen, DIllier, Drucker, Declerq, Keisse, Simmons

  Heuvelklassiekers:
  Schachmann, Matthews, Van der Poel, Evenepoel, Valgren Andersen, Kreuziger, Oomen
  Canadees & Italiaans najaar:
  Matthews, Schachmann, Kreuziger, Oomen, Valgren Andersen

  Tijdritten:
  Evenepoel, Dumoulin, Schachmann, Kragh Andersen

  Youngsters:
  Evenepoel, Hayter, Ardila, Inkelaar, Simmons

  Kortom, een ploeg die werkelijk op alle fronten mee doet en ook goede ondersteuning in alle disciplines heeft.
  Er kan zelfs een deftige ploeg voor de ploegentijdrit gemaakt worden.
  En dan heb ik nog 41 punten over.

  Was een leuke puzzel.

  #550177

  Met 12000 punten heb je ook wel het op drie na beste team ter wereld.

  #550183

  Klopt, maar wel leuk om te zien waar iedereen mee komt. Ben van plan later nog een kans te geven met (veel) minder punten, wellicht bouw je PCT- ploeg.

  #550184

  Weinig te doen, dus nog maar eentje gemaakt :)

  In Colombia wordt besloten dat het na het doorbreken van al die talenten eindelijk maar eens tijd wordt voor een Colombiaanse WT-ploeg. De sponsor richt zich op L-A (met name Colombia) en Spanje. Er wordt vooral ingezet op de klimkoersen, met een heel leger aan klimgeiten. Veel Colombianen willen graag het wielrennen in hun land verder op de kaart zetten en kiezen dus voor een overstap. Bij Movistar is de sfeer nog altijd slecht en dus kunnen daar ook wat Spanjaarden worden opgehaald. Ze richten zich met name op de jeugd, maar willen ook een paar ervaren krachten hebben. Naast al deze klimmers heeft de sponsor een dusdanig groot budget dat er ook voor de andere terreinen goede (niet-Spaanse) renners kunnen worden aangetrokken, waardoor de ploeg het hele jaar kans maakt op overwinningen, ook in tijdritten en het voorjaar.

  De 2 uithangborden en absolute kopmannen van de ploeg zijn de opgebloeide Quintana (1257) en de talentvolle Higuita (914). Zij krijgen een hele klimtrein mee, die bestaat uit een combinatie van de volgende knechten: Bilbao (638), uiteraard Dayer Quintana (147) want die rijden altijd samen, Caicedo (144), Rubio (52), Florez (87), Narvaez (98) , de la Parte (254), Almeida (112), Pedrero (199), en Sosa (578). Op termijn wordt gerekend op Sosa, Rubio en Almeida voor een klassement.

  Een derde hoofdrol in de ploeg is weggelegd voor Alexey Lutsenko (1302). Hij moet voor de ereplaatsen zorgen in de rittenkoersen, Italiaanse wedstrijden en evt het voorjaar, waarin hij samen met Kasper Asgreen (757) en Dylan van Baarle (504) de voorjaarsploeg aanvoert. Dit is geen enorme prioriteit en dus is de ondersteuning vrij beperkt. Toch zijn er met Lluis Mas (121), Erviti (81) en Haussler (144) nuttige knechten voor die wedstrijden.

  In de heuvelkoersen moet het naast Lutsenko en Higuita komen van Tiesj Benoot (983) en Davide Formolo (723). Voor de sprints rekent de ploeg op Nacer Bouhanni (276), Rudy Barbier (263), Molano (75) en Consonni (322), waarbij die laatste 2 ook prima lead-outs zijn.

  Omdat er voor het winnen van een grote ronde met de kopmannen niet teveel tijd moet worden verloren in de TTTs wordt niemand minder dan wereldkampioen Rohan Dennis (806) gehaald, uiteraard wel pas na lange discussies over de kwaliteit van de fietsen. Samen met Asgreen kan hij ook voor individuele zeges zorgen op de tijdritdagen.

  Tot slot heeft de ploeg 2 ervaren wegkapiteins met Nelson Oliveira (233) en Jose Joaquin Rojas (280). Voor de vele wedstrijden die de ploeg in Spanje zal rijden vanwege de sponsor wordt het team compleet gemaakt door specialist Aranburu (353) en geheime troeven Serrano (130) en Restrepo (167).

  In overzicht:
  Alexey Lutsenko (1302)
  Nairo Quintana (1257)
  Tiesj Benoot (983)
  Sergio Higuita (914)
  Rohan Dennis (806)
  Kasper Asgreen (757)
  Davide Formolo (723)
  Pello Bilbao (638)
  Ivan Sosa (578)
  Dylan van Baarle (504)
  Alex Aranburu (353)
  Simone Consonni (322)
  Jose Joaquin Rojas (280)
  Nacer Bouhanni (276)
  Rudy Barbier (263)
  Victor de la Parte (254)
  Nelson Oliveira (233)
  Antonio Pedrero (199)
  Jhonatan Restrepo (167)
  Dayer Quintana (147)
  Jonathan Caicedo (144)
  Heinrich Haussler (144)
  Gonzalo Serrano (130)
  Lluis Mas (121)
  Joao Almeida (112)
  Jonathan Narvaez (98)
  Miguel Florez (87)
  Imanol Erviti (81)
  Juan Molano (75)
  Einer Rubio (52)

  30 renners, waarvan 18 spaanstalig en 2 portugees.
  Samen exact 12000 punten waard

  #550187

  @hartstkkebedankt: zeker leuk en het was slechts een constatering. Ik had het even opgezocht omdat iedereen zulke topploegen kon maken. Het lijkt mij vooral een uitdaging om met 6000/7000 punten een WT ploeg te maken. Dan zit je op niveau FDJ .

  #550190

  Zelfde idee als Yannick zie ik; maar dan voor de helft van de punten :) Een Colombiaans WT team van 6084 punten. Quintana en Uran de rondekopmannen. Gaviria krijgt met Richeze en Molano zijn vaste treintje. Verder wat renners die al wat langer meegaan die hopelijk voor eigen land nog eens kunnen pieken: Henao, Anacona, Chaves en Betancur. Met Ruben Fernandez een Spanjaard met een minder seizoen die ook van waarde moet kunnen zijn in de grote rondes. Florez en Munoz van Androni verwacht ik wel in de lastigere ritten.
  Goncalves en Restrepo voor in de Ardennen. Met Lobato en Sanz twee snelle Spanjaarden die ook in Vlaanderen prima kunnen koersen en ik denk dat Soto dat ook wel aankan. Verder nog wat talentjes van Manzana opgevist (Garcia, Ochoa, Suaza, Reyes)

  Nairo Quintana 1257
  Fernando Gaviria 731
  Rigoberto Uran 458
  Carlos Betancur 398
  Esteban Chaves 322
  Winner Anacona 316
  Daniel Munoz 311
  Max Richeze 202
  Sergio Henao 200
  Eduardo Sepulveda 182
  Jhonatan Restrepo 167
  Enrique Sanz 167
  Dayer Quintana 147
  Jonathan Caicedo 144
  Jose Goncalves 131
  Rodrigo Contreras 124
  Frederico Figueiredo 109
  Sebastian Henao 107
  Juan Jose Lobato 106
  Miguel Florez 87
  Ruben Fernandez 83
  Juan Sebastian Molano 75
  Jhojan Garcia Sosa 64
  Diego Ochoa 63
  Nelson Soto 63
  Aldemar Reyes 40
  Cristian Munoz 27
  Bernardo Suaza 3
  6084

  #550194

  Roompot2020:
  Martijn Budding 305
  Jeroen Meijers 293
  Tom Jelte Slagter 292
  Maurits Lammertink 285
  Bas van der Kooij 214
  Bram Welten 209
  Jesper Asselman 180
  Nick van der Lijke 179
  Raymond Kreder 179
  Ivar Slik 145
  Jan Willem van Schip 143
  Pascal Eenkhoorn 143
  Taco van der Hoorn 121
  Ramon Sinkeldam 104
  Stef Krul 77
  Brian van Goethem 44
  Bert Jan Lindeman 40
  David Dekker 24
  Hartthijs de Vries 12
  Lars van der Haar 10
  2999

  #550204

  Net als Verwgisstan ook mijn team idee naar een team van 6000 punten gemaakt. Dan komt het er zo uit te zien:

  1. David Gaudu 830
  2. Romain Bardet 734
  3. Nans Peters 407
  4. Tony Gallopin 379
  5. Pierre Latour 352
  6. Alexis Gougeard 301
  7. Remy Cavagna 300
  8. Alexis Vuillermoz 288
  9. Sebastien Reichenbach 280
  10. Nacer Bouhanni 276
  11. Pierre Rolland 223
  12. Damien Touze 221
  13. Kevin Geniets 185
  14. Cyriel Gautier 167
  15. Kevin Ledanois 115
  16. Kenny Elissonde 113
  17. Cyriel Barthe 112
  18. Damien Gaudin 92
  19. Maxime Monfort 90
  20. Cyriel Lemoine 71
  21. Alexandre Geniez 68
  22. Ramundas Navardauskas 52
  23. Mathieu Ladagnous 44
  24. Geoffrey Bouchard 42
  25. Geoffrey Soupe 40
  26 Alexis Brunel 34
  27. Matheiu Burgaudeau 28
  28. Mark Cavendish 25
  29. Yoann Offredo 25
  30. Donavan Grondin 2

  Totaal 5996

  #550228

  Best goed team eigenlijk. Inderdaad een soort FDJ met Cavendish :)

  #550240

  Zelf ook maar eens een ploeg samengesteld.

  Uitgangspunten:
  – Noordwest- en Zuid-Europa zijn momenteel grote markten voor de nieuwe sponsor: een grote multinational. Om de herkenbaarheid in een aantal geografieën te borgen, wil de sponsor maximaal 3 renners per nationaliteit. Daarnaast is Latijns-Amerika een groeimarkt, dus ook deze mag niet ontbreken.
  – 15 renners voor het voorjaar en sprints en 15 voor klassementen en heuvels

  De uitkomst is een ploeg met Pogacar, Higuita, Simon Yates, Ewan, Van der Poel en Démare als voornaamste blikvangers. De ploeg valt op te delen in een Nederlands-Frans-Deens-Duits-Australische voorjaars- en sprintkern en een klassementsdeel dat bestaat uit een meer Anglosaksisch en een Spaans-Italiaanstalige kern.

  Voorjaar/sprints

  AUS EWAN Caleb 1376
  NED VAN DER POEL Mathieu 1365
  FRA DEMARE Arnaud 818
  DEN ASGREEN Kasper 757
  FRA PETIT Adrien 270
  DEN ANDERSEN Søren Kragh 268
  DEU SÜTTERLIN Jasha 229
  DEN CORT NIELSEN Magnus 227
  DEU MARTIN Tony 207
  AUS HAUSSLER Heinrich 144
  NOR BYSTRØM Sven Erik 137
  NED SINKELDAM Ramon 104
  BEL VAN KEIRSBULCK Guillaume 92
  ESP ERVITI OLLO Imanol 81
  ITA SABATINI Fabio 55

  Klassementen/heuvels
  SLV POGACAR Tadej 1519
  COL HIGUITA GARCIA Sergio Andres 914
  GBR YATES Simon 668
  BEL DE PLUS Laurens 484
  GBR CARTHY Hugh 430
  ITA ROSA Diego 297
  ITA CARUSO Damiano 295
  AUT MÜHLBERGER Gregor 250
  COL HENAO MONTOYA Sergio Luis 200
  ESP PEDRERO LOPEZ Antonio 199
  NED GESINK Robert 196
  ESP CASTROVIEJO NICOLAS Jonathan 189
  DEU KÄMNA Lennard 155
  COL ARDILA ORDOÑEZ Andres Camilo 44
  BEL VANHOUCKE Harm 30

  Totaal: 12.000 punten

  Dit types selecties is mogelijk en kan overal om de prijzen meedoen:

  Giro Higuita, Rosa, Caruso, Henao, Pedrero, Castroviejo, Démare, Sinkeldam, Petit
  Tour Pogacar, S. Yates, De Plus, Carthy, Gesink, Ewan, Bystrom, Sabatini, T. Martin
  Vuelta Pogacar, S. Yates, Higuita, Caruso, Castroviejo, Mühlberger, Kämna, Cort Nielsen, Erviti

  Kasseien Van der Poel, Démare, Asgreen, Petit, SKA, Cort Nielsen, Haussler, Sütterlin, Van Keirsbulck, Sinkeldam, Erviti
  Heuvels Pogacar, Higuita, Rosa, Henao, De Plus, Carthy, Mühlberger, Kämna

  Brede sprinttrein 1 Ewan, Sütterlin, T. Martin, Bystrom, Sabatini
  Brede sprinttrein 2 Démare, Petit, Sinkeldam, Haussler, Erviti

  #550260

  Ik mis de spelletjes en pooltjes inderdaad te veel blijkbaar haha. Nog één allerlaatste fantasieverhaaltje dan maar:

  De Europese Unie wil haar eigen Europese WT-ploeg oprichten om te proberen Europese eenheid uit te stralen in de sport. Hierom wordt uit alle 27 lidstaten een renner geselecteerd, die samen de ploeg moeten gaan vormen. Wel wordt het zo gecoordineerd dat het een volwaardig team wordt dat op alle terreinen mee kan doen. Dan komt de EU erachter dat Malta en Cyprus geen enkele renner kunnen sturen die ook maar iets zou toevoegen aan het team. Om toch voldoende renners te hebben ontvangen wielerlanden Frankrijk en Belgie een tweede plek. De EU heeft geen heel groot budget over voor de ploeg en heeft voor “slechts” 6000 cq-punten te besteden. Dit levert het volgende team op:

  De kopman van de ploeg komt, jawel, uit Nederland, in de persoon van Tom Dumoulin. Die was na zijn matige jaar goedkoop op te halen, maar hij is fit genoeg om weer mee te doen om de winst in de grote wedstrijden. Hetzelfde geldt voor de Italiaanse schaduwkopman Fabio Aru, die ook verlost is van zijn problemen. Voor het geval ze toch nog niet presteren kan de Fransman Latour nog uitgespeeld worden voor een top-10 plek.

  Voor de klimtrein wordt gerekend op de Est Tanel Kangert, Oostenrijker Muhlberger, de Ier Nicolas Roche, Duitser Geschke, Tsjech Kreuziger en de belg Laurens de Plus. Die laatste is ook kopman in de kleinere rondjes en heuvelwedstrijden, met hulp van landgenoot Devenyns.

  In de klassiekers zijn Spanjaard Garcia Cortina en Deen Soren Kragh Andersen de kopmannen. Derde man is Pool Lukasz Wisniowski. Verder kan ook de Luxemburger Alex Kirsch een rol spelen.
  Sprintkopmannen zijn Luka Mezgec (Slovenie) en Fransman Nacer Bouhanni. Ook de Roemeen Grosu kan in kleinere wedstrijden resultaten behalen. Lead-outs: Erik Baska (Slowakije) en Ramunas Navardauskas (Litouwen).

  Verder bestaat de ploeg uit Portugees Nelson Oliveira, Let Emils Liepins en Zweed Lucas Eriksson. De echte pelotonvulling komt uit Griekenland (Bouglas), Kroatie (Rogina), Finland (Hanninen), Hongarije (Peak) en Bulgarije (Mihaylov).

  Team Europe:
  Laurens de Plus 484 BEL
  Ivan Garcia Cortina 453 SPA
  Luka Mezgec 377 SLOV
  Eduard Grosu 366 ROE
  Pierre Latour 352 FRA
  Tom Dumoulin 341 NED
  Tanel Kangert 333 EST
  Emils Liepins 286 LET
  Nacer Bouhanni 276 FRA
  Soren Kragh Andersen 268 DEN
  Gregor Mühlberger 250 OOS
  Nelson Oliveira 233 POR
  Nicolas Roche 231 IER
  Radoslav Rogina 218 KRO
  Simon Geschke 205 DUI
  Roman Kreuziger 204 TSJ
  Fabio Aru 194 ITA
  Dries Devenyns 173 BEL
  Lucas Eriksson 148 ZWE
  Erik Baska 138 SLOW
  Lukasz Wisniowski 132 POL
  Georgios Bouglas 110 GRI
  Alex Kirsch 85 LUX
  Ramunas Navardauskas 52 LIT
  Jakko Hänninen 41 FIN
  Barnabasz Peak 32 HON
  Nikolay Mihaylov 13 BUL

  Totaal: 5995

  #550261

  Leuk gedaan Yannick!

  #550269

  Inderdaad een leuke, ik zie ze al in het peloton rondrijden in lichtblauwe truitjes met gele sterretjes erop.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 48)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines