Scorito Grand Tour Spel 2020

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,842)
 • #552619

  Scorito organiseert de komende weken een Grand Tour Spel. Net als de Tour de France bestaat de virtuele wielerronde van Scorito uit 21 dagelijkse etappes.

  Er wordt begonnen met twee etappes in Nederland, waarna de route vervolgens loopt via België, naar Frankrijk en Spanje, om vervolgens op zondag 24 mei te eindigen in Italië. Onderweg worden iconische wielerplekken als de Alpe d’Huez, Tourmalet, Angliru en Stelvio aangedaan.

  Voor iedere etappe is er een realistisch scenario uitgewerkt. Dagelijks is er op de site van Scorito een live-verslag. Door de voorbeschouwingen en de wedstrijdverslagen op Scorito te lezen, kan jij een inschatting maken van wie er gaat winnen.

  Het spel werkt eenvoudig:
  – Stel een team samen van 20 renners;
  – Stel iedere etappe 9 renners op;
  – Kies per etappe één kopman voor extra punten.

  Schrijf je hier in voor de WielerFlits-sub-league

  Welke renners ga jij selecteren?

  #552625

  Ik vind het wel leuk, ze hadden ook niks kunnen doen.
  En als je 10 mensen een script laat schrijven krijg je
  10 verschillende.
  Een ieder zal dus moeten accepteren dat het de verhaallijn van een ander is.

  Bedankt Scorito, ik vind het leuk en ben er blij mee.

  #552626

  Hebben ze Jappe666 ingehuurd? ;)

  #552628

  Ja, ik zou wel wat meer achtergrond willen over de schrijvers van het script:) Dit wordt genieten, en dan achteraf de gebrekkige wielerkennis van Scorito de schuld geven van het verlies. Top!

  #552629

  Hopelijk komt het script niet van de stagiair…

  Het budget is echt enorm, heb nu een ploeg geklikt met 9 renners van 3 miljoen of meer waaronder 2 x 6 en 2x 5 miljoen en heb nog 5 mil budget over

  #552631

  @poeksel

  schijnt dat ze Kevin hebben ingehuurd.

  #552635

  Ik zie dat Froome niet meedoet. Tenzij er deze maand nog een “blessure” komt van Bernal of zo.

  En wat ik ook wel wil weten: heeft Dumoulin voor deze Tour een hoogtestage kunnen inplannen?

  #552637

  Ook Lutsenko, Zakarin, Jungels, DF Martinez, De Plus, Cavendish en Greipel zijn er onder andere niet bij.

  #552645

  Wat Ab Normaal zegt; iedereen zal wel wat te zeiken hebben als de uitslagen straks binnenrollen, maar ik vind het een leuk idee in ieder geval. Budget lijkt wel wat ruim inderdaad, had na de eerste selectieronde nog 3,5 miljoen over. Meestal kom ik dan 10 miljoen te kort.

  #552646

  Zou het niet wat zijn om met bepaalde programma’s wedstrijden te simuleren ipv wedstrijden compleet te verzinnen?

  #552648

  Simuleren zou idd ook leuk zijn, maar om dat echt goed te doen heb je denk ik wel wat langer research en development nodig:) Ik ben heel benieuwd wie de stiekeme pareltjes zijn, en wie ze uit laten vallen om de boel op te naaien. En zouden ze hier meegelezen hebben? Roelandts nu ECHT als pareltje?:) Cosnefroy is alvast niet mee…

  #552657
  Quote:
  Ik ben heel benieuwd wie de stiekeme pareltjes zijn, en wie ze uit laten vallen om de boel op te naaien.

  Tejay 750k!

  #552658

  Ik ben vooral benieuwd of ze Porte op de fiets laten zitten.

  #552659

  Wereldkampioen af te halen voor 500.000

  Merk wel dat door de veelzijdigheid van het parcours, selecties toch een interessante twist nodig hebben.
  Ofwel meer teampunten, ofwel veelzijdigheid van renners (renners voor Vlaamse werk en sprint/heuvels).
  Eerste draft levert toch wel unicum op van 0 DQS

  #552660

  @Sagan=hullk Voor simulaties heb je vooral een ontzettend grote database met veel variabelen nodig en daarbij is het lastig om bijvoorbeeld vorm en moraal in cijfers uit te drukken.

  Porte zou voor het realisme wel een sleutelbeentje moeten breken eigenlijk.

  Met dit ruime budget heb ik eigenlijk geen pareltjes nodig..

  #552661

  Als we hier nu net als normaal bij de scorito spellen gewoon allemaal een aantal namen heel vaak laten vallen, neemt de stagiair dit dan ook mee in het scenario net zoals hij dat normaal doet bij het omhoog gooien van de prijs?

  #552662

  Zou trouwens ook leuk zijn als gewoon via PCM de routes simuleren, al wordt dat wel lastig met teamselecties maar dan krijg je wel leuke uitslagen.

  #552663

  Als simulatie kun je prima PCM gebruiken. Ook de random factor van valpartijen neem je dan mee. Startlijsten kun je daarin ook maken. Alleen, wat gebruik je als database? Krijg je daar weer discussie over. Veel valt en staat met hoe de renners in de en beoordeeld zijn. Daarnaast moet je de ritten wel echt afspelen voor goede uitslagen en dan moet je dus een extra dummyteam erin rommelen. Ook daar dus haken en ogen.

  #552669
  Quote:
  Met dit ruime budget heb ik eigenlijk geen pareltjes nodig..

  Het is wel een interessante vraag óf Scorito er één of twee pareltjes in verstopt. Als ze dat bewust doen kan je er donder op zeggen dat die ook verschil gaan maken.

  Het vervelende met pareltjes is dat het veel meer een persoonlijke inschatting op een kleine hoeveelheid data is. Waar Scorito en ik het op basis van het verleden het er wel over eens zijn dat Bernal een aardig potje kan fietsen, kan het van dat pareltje nog wel verschillen. In een échte ronde kan je vervolgens testten of mijn inschatting goed was, of die van een ander (of allebei). Nu is het gewoon één iemand die bepaald en dat moet je raden. Deze alinea overigens 4 keer getypt omdat ik niet goed weet hoe ik dit exact moet verwoorden :P

  #552670

  Toch begrijp ik wat je bedoelt Nasibal.
  Waar je in het echie zelf een goed beeld kon vormen van een parel op basis van eigen inzichten in voorbereidingskoersen, moet je nu in het hoofd van iemand anders kruipen.

  On: ik heb een eerste team gemaakt zonder kasseiklassieker specialisten (in verband in mijn ogen alleen nodig voor Parijs Roubaix en ronde van Vlaanderen), maar denk toch na invullen van etappes dat je er 2 a 3 wel nodig hebt, sowieso voor kopman.

  #552674

  Iemand een terrasje gepakt met Stuyven? Gaat hij meesprinten?

  #552675

  @starlynk, een terrasje pakken in deze tijden is nogal lastig, maar uit betrouwbare bronnen uit zijn omgeving heb ik vernomen dat Stuyven zijn zinnen heeft gezet op het najaar en de Grand Tour dit jaar rijdt in voorbereiding op het najaar. Maar ja hoe betrouwbaar die bronnen is in tijden van lockdown ook moeilijk in te schatten.

  #552676

  Stuyven zal het in de massasprint afleggen tegen de echte spurtbommen, aldus Scorito.

  Wel opmerkelijk dat Cimolai bij Israel de vlakke sprints gaat doen, terwijl Hofstetter in de heuvels mee denkt te gaan doen.

  #552680

  @Sjongejonge Zoals het nu staat, heb ik voor de klassieke etappes vooral wat sterke sprintertypes mee.


  @Nasibal
  Ik snap wat je zegt. Misschien dat ze daarom het budget wat ruimer hebben gezet. Denk dat de ‘pareltjes’ in dit spel het verschil niet gaan maken..

  #552682

  We kunnen de bedenkers van enig patriotisme na afloop wellicht niet vrijpleiten maar hoeveel burgers van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden voeg je toe aan je fietsleger en wie van hen bestijgt het podium?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,842)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws