Scorito Giro d’Italia 2020

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 4,849)
 • #595319

  Scorito organiseert ook dit jaar weer een wielerpool rond de Giro d’Italia. Bij de Wielermanager word jij ploegleider van twintig renners, die je selecteert op basis van een budget. Elke etappe selecteer je negen renners, die het volgens jou goed gaan doen in die rit. Kies hieruit een kopman, die extra punten voor je verdient.

  Voor deze Giro d’Italia pool organiseren we weer een WielerFlits sub-league.

  Daarbij is de volgende hoofdprijs te winnen:
  Een Wahoo ELEMNT ROAM GPS Bundel t.w.v. € 429,-

  Schrijf je hier in voor de WielerFlits-sub-league

  Schrijf je hier in voor de Forum sub-league

  #595339

  Moeilijkste puzzel in tijden door de 3 itts, hoge prijzen en weinig echte sprints (toch?).

  #595340

  Verleidelijk om er gelijk Thomas, Ganna, Dennis, Campenaerts, Bevin, Cavagna en Affini in te rammen ‘:D

  #595342

  Thomas Ganna en Affini zijn zekerheidjes voor mij. Ook Matthews schat ik hoog in bij de tijdrit en kan zomaar het roze pakken bij rit 2

  #595344

  Voor 1,5 miljoen een Campenaerts.. ik weet het nog zo net niet..

  #595345

  Top! De tijdrijders gaan er bij mij ook zeker in. Ik denk dat een Rohan Dennis met teampunten Thomas ook de moeite waard zal zijn. Verder lijken sowieso Yates, Nibali, Majka, Vlasov mee te gaan en de drie duurste sprinters. Het wordt een hele lastige puzzel voor de overgangsritten, vluchtetappes. Wordt moeilijk een gebalanceerd team samen te stellen die overall genoeg punten gaat pakken.

  #595350

  Strak budget hoor.

  #595355

  Thomas, yates, nibali, majka en vlasov en de 3 duurste sprinters lukt me niet haha

  #595357

  Ik heb juist geen goed gevoel bij Matthews. Leeft hij wel voor de Giro. Hij moest daar puur heen omdat Sunweb een grote naam moest leveren in de Giro. Spirnters die ik er zo ingeklikt heb zijn Demare, Sagan, Gaviria.

  #595358

  Dat budget moet wel echt scherp gesteld worden. Anders krijg je net als in de Tour dat iedereen dezelfde renners heeft. Ik weet niet hoeveel deelnemers Roglic, Bernal, Dumoulin, Martinez, Martin en Sivakov hebben. Dat komt gewoon omdat het budget te hoog is. Nu zul je zien dat iedereen Thomas, Yates, Majka, Fuglsang en Vlasov heeft. Niks aan.

  #595359
  Quote:
  Thomas, yates, nibali, majka en vlasov en de 3 duurste sprinters lukt me niet haha

  Ja, mij wel. Alleen de omkadering eromheen is dan niet heel sterk. Gaat dan zeker een probleem worden voor de wat meer onvoorspelbare etappes. Dus zal toch idd keuzes moeten gaan maken

  #595362

  Fuglsang ga ik mij niet aan branden, maar snap je punt.

  #595363

  Met veel etappes die een beetje gemaakt zijn voor de Sagan’s van deze wereld wil ik Matthews er toch wel graag bij hebben. Ook omdat hij die eerste tijdrit best hoog zou kunnen eindigen

  #595366

  Mwah, kelderman of almeida tov fuglsang is nog best te overwegen denk ik.

  Ik vind vooral de minder dure sprinters lastig

  #595368

  Ik heb nu al een team van 20 namen waar ik tevreden over ben. Natuurlijk moeten er nog veel selecties worden bekendgemaakt.

  #595377

  Kruijswijk gaat bij mij voor 5 mil iig sowieso niet mee.

  #595380

  de vraag is blijft Kelderman op zijn fiets zitten

  #595381

  Wanneer je Matthews overweegt voor je sprintteam omdat hij een redelijke tijdrit en goede proloog heeft…
  Maarja Gaviria durft nogal eens vroegtijdig af te stappen.

  #595389
  Quote:
  Ik weet niet hoeveel deelnemers Roglic, Bernal, Dumoulin, Martinez, Martin en Sivakov hebben

  Martinez pickrate van 46%
  Martin pickrate van 38%
  Sivakov pickrate van 31%

  Valt wel mee dus. Die eerste 3 namen zouden met de helft van het budget ook wel een hoge pickrate hebben.

  Overigens wel eens dat het budget niet te hoog moet zijn. Ganna gewoon met een strak gezicht 1,5 miljoen maken betekent in ieder geval dat Scorito het koppie er bij heeft. Was eigenlijk ‘bang’ dat ik hem voor onder de miljoen zou kunnen binnentikken.

  #595396

  @Nasi: jij bent een beetje de analist hier. Ik zie mensen vaak vallen over het budget. Ik maak mij daar veel minder druk om. Ik heb altijd toch het idee dat het uiteindelijk gaat om de juiste captain kiezen en de juiste mannetjes op de juiste dag opstellen. Zo kijk ik weleens naar teams van mensen die heel hoog staan en naar teams van mensen die toch stukken minder doen. Het valt mij dan op dat er in regelmatig wat gevallen ongeveer dezelfde teams zijn, maar de een stukken beter z’n team heeft opgesteld. Hoe kijk jij daarnaar? Ben je ook in het kamp ‘het budget moet krapper worden’ of maak jij er er ook minder druk om.

  #595412

  Wat ze nu doen,budget “hoog” maar prijzen ook hoog en zeker ver uit elkaar is een best grote stap. Thomas is nu ~12% budget, sagan, yates en kruiswijk ook >10%. Thomas niet pakken geeft je sowieso 1m extra budget. Al de 5m+ pakken gaat haast niet. Dan ook nog 2x 4.5m (~9%).

  Ook sommige subtoppers of specialisten duur (vorig jaar was campenaerts met 3x een tijdrit maar 750k, ja de tijdritten waren toen minder vlak). Vlasov zou vorig jaar denk ik 2m zijn geweest en almeida 1-1.5m, als je kijgt dat pogacar in de vuelta 2m en bij de giro voor 1m stond toen hij daar op de lijst stond.

  #595419

  @Vevie

  Uiteindelijk denk ik dat een krapper budget geen invloed heeft op de ‘voor de hand liggende namen’. De uiteindelijke top 5 AK en sprintkopman die constant bij de beste 3 kan eindigen zijn simpelweg een must en zullen altijd gekozen worden. Met 5 man in de bergen en 1 topsprinter ga je er echter niet komen, dus daarachter gaan ook nog wel 4 ‘voor de hand liggende renners’ een hele hoge pickrate hebben, ongeacht budget.

  Waar het vervolgens wél invloed op heeft is hoeveel geld je vervolgens overhoudt. Hoe minder geld je achter je eerste 10 man overhoud, hoe goedkoper de renners 10-20 gemiddeld moeten zijn. De goedkopere categoriën zijn groter dan de duurdere categorieën dus er komen in zo’n geval meer renners ‘in het spel’. Meer renners in het spel zal over allle deelnemers wel wat verscheidenheid in de teams aanbrengen, maar degene die de juiste 10 namen gekozen hebben achter de 1e 10 zullen vervolgens nog steeds de teams zijn die boven komen drijven. Als er uiteindelijk maar maximala 10 scorende namen in die goedkope pool met renners zijn, zul je dus automatisch in de top wéér veelal dezelfde teams gaan zien. Zitten er pakweg 20 renners in die groep die uiteindelijk punten scoren dan ga je mogelijk meer variatie zien.

  Dat gezegd hebbende ben ik opzich nog steeds wel voor lager budget, maar vooral omdat het voor mij persoonlijk leuker zou maken door het volgende:

  In de categorie van 500k-1.500.000 zitten altijd veel renners die onvoldoende punten scoren om relevant te zijn voor Scorito, maar wel degelijk méér punten scoren dan ‘algemeen verwacht’ Eigenlijk heb je het dus rete goed gezien als je zo’n renner in je team hebt, maar je hebt er in het totaal plaatje niets aan. Dat vind ik persoonlijk leuke renners om mee te spelen, maar door het hoge budget en dus de mogelijkheid om betere renners op te stellen wordt deze hele categorie weggevaagd.

  #595421

  Anoniem

  ❤❤❤ Fuck de meiden uit Nederland hier ➤➤ http://www.seksslv.com ❤❤❤,.,.

  #595469

  @nasibal: Nou, als ik even mn eerste keuzes erin klik, denk ik dat de 500k mannen ineens een stuk essentieler kunnen worden:) Echt substantieel minder budget tov prijzen dan bijv de tour. Tot dusver zie ik in de lage categorieen nog niet echt veel pareltjes, maar dat komt ook doordat de intenties/selecties nog niet bekend zijn natuurlijk. Zin in!

  Vinden jullie Kruijswijk voor 5m teveel? Nr3 van de tour? Goeie tijdrit? Team op de roze wolk? Ik garandeer niet dat ik hem neem, maar hij is zeker interessant. Ben wel benieuwd of ie nog wat ter voorbereiding rijdt, dat lijkt me wel essentieel…

  Kelderman 3m vind ik ook een hoop, maarja, wel 3 tijdritten he… Als ie blijft zitten kan ie top5-7 rijden.

  #595479

  750k zitten wel war namen bij volgens mij. 1m ook.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 4,849)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Net binnen