Scorito Giro 2016 Poule

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,184)
 • #158039

  Ook dit jaar heeft WielerFlits weer een poule aangemaakt voor de Giro d’Italia

  Het spel werkt eenvoudig:
  – Stel een team samen van 20 renners
  – Kies 3 kopmannen
  – Stel iedere etappe 9 renners op
  – Kies per etappe één van je 3 kopmannen

  Aanmelden kan uiterlijk tot vrijdag 6 mei om 13:45 uur

  trek-racefiets

  De winnaar krijgt een Trek Emonda ALR5 racefiets, beschikbaar gesteld door Mantel.com.

  Schrijf je nu in

  #158041

  Ik doe mee! Je moet trouwens een team van 20 renners hebben volgens mij.

  #158043

  Ik doe toch mee aan WF Grand Tour Spel :Giro 2016 van rahimns mee,dus…ook hier…

  #158044

  Ik heb alvast het winnende team ingevuld. Komen jullie die fiets vandaag gelijk even brengen of moet ik hem op komen halen? :p:p:p

  #158065

  @heuvelcolombia: Je moet inderdaad 20 renners selecteren.

  In het verleden was het altijd zo dat je 16-20 renners moest selecteren. Persoonlijk vond ik dat leuker, omdat je dan de afweging moest maken tussen één duurdere renner (kwalitatief beter) of bijvoorbeeld twee goedkopere renners (met als voordeel een reserve renner om uitvallers op te vangen). Deze strategische afwegingen kwamen wat mij betreft het spel ten goede. Hopelijk ben je bij de Tour de France Poule weer vrij in het aantal renners dat je selecteert (wel een minimum en maximum aantal).

  #158067

  Ik doe ook mee! Wel voor het eerst dat ik zo’n poultje maak, dus ik reken op mijn ”beginner’s luck”.

  #158069

  Tis dit jaar niet makkelijk om een team te krijgen met 20 volwaardige renners. Dat was andere jaren niet anders, maar toen had je de mogelijkheid om bijvoorbeeld 18 renners te selecteren en zo ‘budget te sparen’ voor kwalitatief betere renners. Ik vind vooral de renners van de subcategorie (1 tot 2,5 miljoen) erg hoog geprijsd. Daarnaast zijn er niet zoveel koopjes (ik heb ze tenminste niet zo snel kunnen vinden). En dan de grote vraag: gaat Dumoulin zijn geld waard zijn (3 miljoen) ?

  #158070

  Twee vraagjes voor de echte kenner:

  1). Weet iemand toevallig wie de man achter Uran is bij Cannondale? Is dat wellicht Formolo? Of toch Dombrowski? Zijn dit mannen die top 20 kunnen rijden in de wat lastigere bergetappes? Of is dat wellicht (nog) te hooggegrepen?

  2). Kan Gilbert dit jaar hoge ogen gooien in de Giro? Of beter gezegd: is hij dat van plan en mag hij dit van de ploegleiding? Vorig jaar heeft hij toch mooi 2 etappezeges mee naar huis genomen en eindigde hij bovendien 4x top 10.

  #158072

  Eens dat 16-20 renners leuker is.

  “Tis dit jaar niet makkelijk om een team te krijgen met 20 volwaardige renners”
  Oneens; althans, veel te vroeg om dat te beweren.

  Vraag 1: Formolo denk ik, en wie weet gaat ie voor het jongerenklassement.
  Vraag 2: Lees de nieuwsberichten en je komt het te weten.

  #158073

  Formolo waarschijnlijk.

  Gilbert lijkt me een risico, gezien zijn vorm dit jaar. Ligt tevens aan het etappeschema dit jaar en zijn prijs.

  #158074

  Heerlijk, daar gaan we weer!

  Na een al 9e plek overall in de Tour en een 2e plek overall in de Vuelta, nu ook kijken of ik bij de Giro op de voorpagina van Scorito kan komen. In het voorbijgaan ook de fiets nog even meepikken zou natuurlijk helemaal geen probleem zijn ;)

  Zonder dollen, ik heb er weer zin in. De Giro vind ik elk jaar de moeilijkste ronde en de keuzes zijn ook nu weer reuze. De voorpret is daarbij vaak het leukste, ik ben benieuwd!

  Wat de 16-20 renners discussie betreft: Elk jaar blijkt weer dat minimaal 18 renners de meeste punten oplevert. Sterker nog, het grootste gedeelte van pak-em-beet de top 100 heeft 20 renners. Sporadisch kom je iemand tegen met 19 renners. Ik heb nog nooit iemand zien winnen met een kleinere selectie. Het kan best zijn dat het ‘leuker’ is om de keuze te hebben, maar praktisch relevant is het niet. Daarnaast is het nu ook lastiger om je selectie samen te stellen dan wanneer je hetzelfde budget ook over 16 renners kan verdelen. Dan klik je alle toppers aan en ben je klaar.

  Voor dagwinst was het altijd een ander verhaal. Dan kocht je de beste 9 sprinters en vulde je met wat je overhield aan tot 16 renners. Maar dagwinst, daar gaat mij plasser niet van omhoog.

  #158075
  Quote:
  Weet iemand toevallig wie de man achter Uran is bij Cannondale? Is dat wellicht Formolo? Of toch Dombrowski?

  Ik ben hier toch voor Dombrowski gegaan. Het blijft een groot talent en een interview van de week was toch vrij hoopvol. De Giro is duidelijk zijn grote doel van het jaar en ik heb het idee dat Uran toch niet de meest constante klassementsrenner is. Dus kansen gaan er zeker komen voor die jongen.

  #158078

  @Rhohan: Klopt wat je zegt. Alleen is Formolo ook een buitengewoon groot talent.


  @nasibal
  : Dat wat jij zegt over het selecteren van minimaal 18 renners, liefst 19 of 20, om hoog te eindigen klopt helemaal. Echter vind ik dit iets wat een speler moet leren door een aantal jaren deel te nemen aan de Scorito-poules. Het eerste jaar zal een speler hoogstwaarschijnlijk 16 ‘dure’ renners kiezen (althans dat deed ik wel). In de jaren die volgen zal men door spelervaring het inzicht krijgen dat een aantal renners meer misschien toch verstandiger is.

  #158079

  Mij lijkt de keuze om 16-20 renners te kunnen selecteren ook leuker. Dan heb je waarschijnlijk meer variatie in teams, omdat er meer mogelijkheden zijn. Weet iemand of Kittel alweer in vorm is na zijn mindere periode?

  #158085

  @ConINGtador en @Harry

  Ik ben juist van mening dat het moeten selecteren van 20 renners tot méér nadenken (en dus ook meer variatie) leidt. Je kan dan namelijk simpelweg niet alle toppers selecteren, terwijl dat wel kan als je maar 16 renners invult. Nu moet je écht gaan nadenken welke toppers je weglaat en hoe je die laatste 4 plekken opvult. Het principe van ‘leren’ ben ik mee eens, maar dit punt is iets wat iemand na 1 jaar als het goed is al door heeft. Andere dingen om te ‘leren’ zijn: Is een renner zijn prijs waard? Verhouding van type renners in je team? Hoe haal je het meest efficient punten binnen… etc. etc. Dat zijn dingen die écht ervaring kosten en ook niet zomaar even uit te leggen zijn.

  Er hadden van mij wel wat meer 750.000 renners bij gemogen. Díe zijn een enorme uitdaging omdat voor elke 750.000-renner je verplicht bent er nog 1 uit dezelfde categorie bij te kiezen, of je blijft ergens met 250.000 zitten.

  #158150

  @nasibal: er hadden inderdaad meer € 750.000 renners bij gemogen. Niets is vervelender dan € 250.000 overhouden of tekort komen.

  Wat verwachten jullie van de Nederlandse inbreng?
  Graag je niet te veel laten leiden door vaderlandsliefde.

  1). Dumoulin –> Kan hij zijn geweldige prestatie in de Vuelta 2015 herhalen? 3 tijdritten pleiten voor hem. Maar misschien richt hij zich stiekem al op de Tour en Rio. Daarnaast behoorlijk geprijsd met € 3 miljoen.

  2). Kruiswijk –> Reed vorig jaar, na een moeizaam begin, een geweldige Giro. Bergop deed hij niet onder voor Contador & Co. Hij reed daarna toch een enigszins teleurstellende Tour. Is hij dit jaar in staat om zijn Giro prestatie te evenaren?

  3). Moreno –> Kan hij zich mengen in al het sprintgeweld met o.a. Kittel, Greipel, Demare en Viviani?
  __________

  4). En wat te denken van Battaglin (rijd immers voor Nederlandse ploeg) in de heuveletappes en wellicht de sprints? Heeft in het verleden twee Giro-etappes gewonnen en reed de afgelopen jaren regelmatig top 10. Of trekken ze bij LottoNL-Jumbo volledig de kaart Moreno?

  5). En wat heeft Wellens in zijn mars voor onze Zuiderburen? Reed in 2014 een knappe Giro met 4x top 10 en won dit jaar een rit in Paris-Nice door o.a. Contador voor te blijven. Is met zijn € 1.000.000 misschien het overwegen waard?

  #158178

  @ Rohan:
  procyclingstat heeft zojuist de volledige startlijst gepubliceerd

  #158189

  Jammer dat je niet meer kunt kiezen tussen 16 en 20 renners. Qua strategie vond ik dat altijd interessant aan scorito, ga je voor iets duurdere renners of toch wat meer zekerheid?

  Verder vraag ik me af wie beter is: Kittel of Greipel? Ik denk dat ze beide erg vergelijkbaar zijn met hun 4M vooral omdat Kittel het dit jaar weer iets beter lijkt te doen. Toch denk ik dat ze allebei na een aantal etappes zullen afstappen om zich voor te bereiden op de tour. Zijn ze dan hun geld wel waard?

  #158198

  Denk dat de meeste sprinters na etappe 12 afstappen. Slechts diegene die voor het rood gaan blijven nog in koers.
  Vermoed dat kittel dat niet gaat doen. Bij Greipel weet je het nooit.

  #158259

  Ik heb inmiddels een eerste selectie gemaakt. Uiteraard moeten er nog de nodige aanpassingen worden gedaan (i.v.m. definitieve startlijst). Om een kwalitatief goed team te bouwen, was ik genoodzaakt om vier ’toppers’ (Kittel, Greipel, Nibali en Uran) te negeren. Daarnaast heb ik ‘slechts’ de beschikking over 6 sprinters, mede vanwege het feit dat ik zowel Kittel als Greipel buiten mijn selectie gelaten heb. Ik vraag me af of dit mij uiteindelijk gaat breken, evenals de afwezigheid van Nibali. Iemand op of aanmerkingen?

  Klassementsrenners / Klimmers:
  1. Valverde
  2. Landa
  3. Majka
  4. Zakarin
  5. Hesjedal
  6. Chaves
  7. Kangert
  8. Fuglsang
  9. Kruijswijk
  10. Geniez

  Tijdrijders:
  11. Dumoulin
  12. Cancellara

  Sprinters:
  13. Viviani
  14. Nizollo
  15. Modolo
  16. Ewan
  17. Sbaragli
  18. Hofland

  Aanvallers:
  19. Gilbert
  20. Ulissi

  Daarnaast vraag ik me nog steeds af wat ik van de Nederlandse / Belgische delegatie kan verwachten (Dumoulin, Kruiswijk, Hofland, Battaglin, Gilbert, Wellens). Zie hiervoor ook mijn eerdere post.

  #158273

  Toch altijd leuk, zo’n scorito poule. Ik had alleen wel wat vraagjes. Gaat BMC proberen klassement te rijden met Atapuma? En hoe groot is de kans dat Cunego op z’n oude dag nog iets moois laat zien?

  #158274

  Oh en nog als laatste. Gaat Hesjedal nog iets laten zien, die is het hele voorjaar al waanzinnig uit vorm, toch?

  #158276

  @BertieC

  1). Cunego zal zich ongetwijfeld een of meerdere keren laten zien in de zwaardere bergetappes. Verwacht hem minimaal 1x top 5. In de Giro del Trentino is hij onlangs nog 3e geworden en bleef hij onder andere Fuglsang, Bardet en Pozzovivo (toch geen kleine jongens) voor. Voor 750.000 is hij zeker het overwegen waard.

  2). Atapuma daarentegen heeft dit jaar nog bizar weinig laten zien. Ik durf bij voorbaat al wel te zeggen dat hij niet in de top 15 van het algemeen klassement gaat eindigen. Zal wellicht tussen plaats 15-30 eindigen en in dat geval niet bijster veel punten opleveren.

  3). Hesjedal is inderdaad hopeloos uit vorm in 2016. Maar met die oude rot weet je het maar nooit. In de Giro 2015 presteerde hij ook, tegen alle verwachtingen in, uitstekend met o.a. 2x een 2e plaats en een 5e plaats in het AK.

  #158278

  Er zitten (naar verhouding) in ieder geval weer een lekker aantal veel te dure renners in. Denk er voor de lol eens over na:

  Nibali + willekeurige renner van 1.500.000 VS. Majka + Uran (Deze is pittig!)
  Kittel VS. Nizzolo + Ewan
  Greipel wil ik het al helemaal niet over hebben
  Dumoulin VS Cancellara + willekeurige renner van 1.500.000
  Demare VS Hofland + Sbaragli

  En zo kan ik nog wel 60 varianten opnoemen. Natuurlijk, de dure renner kiezen scheelt je een plek in je selectie. Maar als je geen budget hebt om dat in te vullen, wat heb je er dan aan? Om over het uitvallen van renners nog maar te zwijgen.

  Nu ik er zo over nadenk, er zitten goed wat pareltjes tussen die 1.500.000-renners.

  #158279

  @nasibal

  Klinkt inderdaad interessant. Eerste optie (Nibali + renner van 1.500.000) of Majka + Uran kan echter in beide gevallen goed uitpakken. Zowel Majka (21e in Paris-Nice !!!) als Uran hebben niet echt een goed voorseizoen achter de rug. En Nibali ook niet, maar Astana kennende zal hij op z’n top zitten tijdens de Giro.

  Bij je andere opties (m.b.t. tot de sprinters) heb ik wel de volgende kanttekening. Als je zowel Kittel als Griepel buiten je selectie laat, zijn er verder nog 6 subtop sprinters (Demare, Viviani, Nizzolo, Modolo, Sbaragli, Ewan). Als je uitsluitend deze sprinters selecteert, mis je naar mijn mening wel een aantal sprinters. Met Kittel en Griepel verzeker je je in ieder geval van een hoop punten. Als je je sprintteam aanvult met namen als Cimolai (knecht voor Modolo?), Ferrari (knecht voor Modolo?), Mezgec (knecht voor Ewan?), Pelucchi, etc. is het nog maar de vraag hoeveel punten je bij elkaar sprokkelt. Of zie ik nog een aantal sprinters in de subcategorie over het hoofd?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,184)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines